Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: "Να καταργηθεί άμεσα η διακοπή των συντάξεων των ανασφάλιστων υπερηλίκων"

Ο ΣΥΡΙΖΑ με τροπολογία που κατέθεσε στη βουλή προτείνει να καταργηθεί άμεσα η διακοπή των συντάξεων των ανασφάλιστων υπερηλίκων που έπαιρναν την πενιχρή σύνταξη του ΟΓΑ και η αυστηροποίηση των προϋποθέσεων απονομής τους, επειδή θεωρεί ότι ο πληττόμενος πληθυσμός είναι ήδη σε εξαιρετικά ευάλωτη κατάσταση και οι βίαιες αυτές περικοπές ενισχύουν το κοινωνικό κύμα εξαθλίωσης.

Φιλοσοφική νυκτηγορία με τον Όμηρο Ταχμαζίδη

“Πόσο πιστεύει ο Άγιος Βασίλης σε ένα καλύτερο αύριο: η Coca Cola και ο κομμουνισμός της κατανάλωσης, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και η Δημοκρατία – πολιτικοφιλοσοφική προσέγγιση στον ολοκληρωτισμό του καταναλωτισμού υπό το πρίσμα μιας τρέχουσας κοινωνικής σύγκρουσης”
Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013, Ώρα 21.15, Καφέ Γαζία (Καρόλου Ντηλ 22 – Θεσσαλονίκη)

Εγκαίνεια της νέας επένδυσης της «Eurimac» στη ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς

Διαιτητές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας και της Α.Ι.Β.Α. οι Κιλκισιώτες Πουντζουκίδης και Μουτσάκης

Το Σάββατο και την Κυριακή 30/11 και 1/12 πραγματοποιήθηκε η Σχολή Διαιτητών, Κριτών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας σε συνεργασία με της Παγκόσμια Ομοσπονδία Πυγμαχίας A.I.B.A.

Λαπόρδας - Βεντούρης, σημειώσατε συνάντηση

Προς βελτίωση του Νοσοκομείου Γουμένισσας οδηγούν οι υποσχέσεις που απέσπασε ο Δήμαρχος Παιονίας από τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ κ.Θρασύβουλο Βεντούρη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 3 Δεκεμβρίου.

Συγχαρητήρια ανακοίνωση για διακρίσεις αθλητών- μαθητών των Μανδρών

Η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Παιδικών-Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Κιλκίς κ. Κατερίνα Ζιούτα και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, με αφορμή τις αξιόλογες εμφανίσεις και διακρίσεις που σημείωσαν αθλητές-μαθητές των Μανδρών του Δήμου Κιλκίς στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα που έλαβε χώρα στη Βραζιλία, εξέδωσε την ακόλουθη συγχαρητήρια ανακοίνωση:

Τσάκωσαν δύο άτομα με 3800 πακέτα λαθραίων τσιγάρων

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης πέτυχαν χθες (05.12.2013) το πρωί, τη σύλληψη μίας ημεδαπής 68 ετών και ενός υπηκόου Αλβανίας 39 ετών, για λαθρεμπόριο τσιγάρων σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Το «Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης» στο Χριστουγεννιάτικο χωριό του Κιλκίς

Στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων εορτών η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης» προετοιμάζεται με Χριστουγεννιάτικες και όχι μόνο δημιουργίες για το Χριστουγεννιάτικο χωριό που διοργανώνει ο Δήμος Κιλκίς στην Πλατεία Ειρήνης.

Επιδοτούμενη κατάρτιση VOUCHER για 1.300 ανέργους της υγείας

Επιδοτούμενη επαγγελματική κατάρτιση 1.300 ανέργων επαγγελματιών υγείας προβλέπει πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας που θα υλοποιηθεί μέχρι τις 31 Μαρτίου 2015 σε συνεργασία με δημόσια νοσοκομεία με τη διαδικασία απόκτησης της «επιταγής» κατάρτισης.

"Τα κινητά τηλέφωνα στην παιδική ηλικία"

Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του Καθηγητή Φυσικών Επιστημών κ. Γ. Πολυχρονιάδη στη Δ1 Τάξη του 1ου Δημ. Σχολείου Κιλκίς ύστερα από πρόσκληση των μαθητών/τριών και της δασκάλας τους κ. Μ. Βαβουλίδου.

Ο παλαίμαχος παίκτης του Κιλκισιακού Σάββας Καραμπίδης μιλά στη Γνώμη

Απαλλοτρίωση ιδιωτικών εκτάσεων για την κατασκευή του δρόμου Νέας Σάντας - κόμβου Ασσήρου

Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Γ. Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Στις 10 Φεβρουαρίου 2014 στο Μονομελές Πολιτικό Εφετείο Θεσσαλονίκης θα γίνει η εκδίκαση της αίτησης του Ελληνικού Δημοσίου εκπροσωπούμενο από τον κηρύξαντα την απαλλοτρίωση Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης για τον καθορισμό προσωρινής τιμής μονάδας των υπό απαλλοτρίωση εκτάσεων 420 ιδιωτών- ιδιοκτητών στα όρια των Περιφερειακών Ενοτήτων Κιλκίς και Θεσσαλονίκης προκειμένου να κατασκευαστεί ο δρόμος διπλής κατεύθυνσης Νέας Σάντας - Κόμβου Ασσήρου και να ολοκληρωθεί η οδική σύνδεση Κιλκίς – Θεσσαλονίκης με σύγχρονο αυτοκινητόδρομο.

Δελτίο καιρικών φαινομένων , Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Α΄ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ – ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ – ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ
Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Α. Δ. ΡΟΔΟΠΗΣ
1. Διάβαση ποταμού Λίσσου (περιοχή Αγ. Μαρίνας Ιμέρου).
2. Διάβαση ποταμού Κομψάτου (περιοχή Μωσαϊκού).
- Στα ανωτέρω σημεία τοποθετήθηκαν κώνοι και απαγορευτικές πινακίδες σήμανσης, ενώ η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

Χριστουγεννιάτικο ωράριο 2013-2014 για τα εμπορικά καταστήματα στο Κιλκίς

Από τον Εμπορικό Σύλλογο ΚΙΛΚΙΣ ανακοινώθηκε το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, κατά τη διάρκεια των εορτών.

ΒΙΒΛΙΟ, η πορεία του στο χρόνο

Γράφει ο Νίκος Ζυγογιάννης
Καθηγητής
«Δεν θα βρεθεί κανένα πλοίο για να ταξιδέψει 
σαν το βιβλίο και να πας στα μακρινά τα ξένα,
μητ' άλογο σβέλτο πολύ να το καβαλικέψεις,
σαν μια σελίδα ποίησης με λόγια φτερωμένα.

Τέτοιο ταξίδι ανέξοδο και το φτωχό συμφέρει,
δεν του γυρεύουν διόδια και ναύλα δεν χρωστάει.
τόσο λιτό, κι όμως παντού το νου μας μεταφέρει.
το μέσο αυτό που ταξιδιώτες όλους μας χωράει.»

Έμιλυ Ντίκινσον (από τους πιο αναγνωρισμένους και αντιπροσωπευτικούς Αμερικανούς ποιητές του 19ου αιώνα)

15.600.000 € από τον ΕΛΓΑ για ζημιές παραγωγών

Υπογράφηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη, η απόφαση επιχορήγησης του ΕΛΓΑ με το ποσό των 15.600.000 € για την πληρωμή του προγράμματος κρατικών οικονομικών ενισχύσεων (ΠΣΕΑ) υπέρ των παραγωγών της χώρας που οι γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις ζημιώθηκαν από πυρκαγιές, θεομηνίες (πλημμύρες, κατολισθήσεις) και δυσμενείς καιρικές συνθήκες κατά τα έτη 2009-2012.

Ο Α.Σ. 'Αθλος Κιλκίς" καλεσμένος του Best Fighters της Everlast

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε ίσως η μεγαλύτερη διοργάνωση kick boxing στην Ελλάδα για το έτος 2013 από την εταιρία EVERLAST που ειδικεύεται στα αθλητικά είδη μαχητικών αθλημάτων.