Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Σώπα μη μιλάς.... (του Αζίζ Νεσίν)

Καλή Χρονιά από την επιχείρηση "Άρτος Γλυκό Μπόζης"

Διάλεξη με θέμα "Διάσπαση προσοχής: Μύθοι και αλήθειες"


Φόρος καπνού αντί για «25ευρω»! Άδειασμα Άδωνι από Μαξίμου

Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, Σαμαράς και Βενιζέλος δηλαδή, τα βρήκαν για το μέτρο με το "25ευρω" στα νοσοκομεία, αφήνοντας έξω από την απόφασή τους τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Για ένα ισορροπημένο σύστημα παιδείας*

Γράφει η Κυβέλη Μάρδα
Φοιτήτρια, Διοίκηση Επιχειρήσεων, ΤΕΙ Θεσσαλονίκης**
e-mail kivelimarda@hotmail.com

Το υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας δημιουργεί καταρτισμένους απόφοιτους λυκείου με επαρκείς γνώσεις στα μαθηματικά τη χημεία, τη φυσική κ.ά. που διαπρέπουν είτε στη χώρα μας είτε στο εξωτερικό. Μας ικανοποιεί όμως αυτό το σύστημα; Κτίζει ολοκληρωμένες προσωπικότητες; Μάλλον όχι!

Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα;

Γράφει ο Θεόδωρος Κουτρούκης * 
Τα νεώτερα στοιχεία για την αγορά εργασίας είναι εξόχως αποκαλυπτικά. Μετά τις σαρωτικές αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων και την ασφυκτική πίεση των δυσθεώρητων ποσοστών ανεργίας τα στατιστικά δεδομένα απεικονίζουν τη ζοφερή πραγματικότητα.

Τρίτεκνοι του νομού Κιλκίς ενωθείτε!

Από την συνάντηση διοικητικών συμβουλίων και μελών των δυο συλλόγων τριτέκνων του νομού μας (Πολυκάστρου και Κιλκίς) που έγινε στα γραφεία του συλλόγου Πολυκάστρου, όπου και αποφασίστηκε ενωμένη αλληλεγγύη και συνεργαζόμενη δράση για το κοινό καλό όλων των τριτέκνων οικογενειών, που εκπροσωπούνται από τους δύο συλλόγους σε επίπεδο νομού.
Φίλοι τρίτεκνοι στηρίξτε τους συλλόγους σας που προσπαθούν για το κοινό συμφέρον όλων.

Διευκρινίσεις ΕΣΕΕ για την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων

Η ΕΣΕΕ με επιστολή της στις Ομοσπονδίες μέλη της και όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας, απέστειλε εγκύκλιο με οδηγίες και διευκρινίσεις, για την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων όσο και για τη λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, με τη προτροπή να ενημερωθούν έγκαιρα όλες οι εμπορικές επιχειρήσεις.

Το melting pot του ΣΥΡΙΖΑ και οι κομμουνιστικές τυραννίες

[Φιλοσοφική νυκτηγορία με τον Όμηρο Ταχμαζίδη στο καφέ ΓΑΖΙΑ (Καρόλου Ντηλ 22-Θεσσαλονίκη) την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014 στις 21.15 με θέμα: «Κοσμοπολιτική: προσωπική ευθύνη και μέριμνα για το μέλλον»]

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
Η λεπτομέρεια: Το πολιτικό απολίθωμα της Βόρειας Κορέας προκαλεί θυμηδία σε εκείνους που παρακολουθούν την εξέλιξή του από απόσταση και εκ τους ασφαλούς, όχι όμως και στον ταλαίπωρο λαό της συγκεκριμένης χώρας: υπό αυτό το πρίσμα τα ταξίδια του εκκεντρικού πάλαι ποτέ αστέρα της αμερικανικής καλαθόσφαιρας Dennis Rodman στη βόρεια Κορέα αποκτούν ένα σχετικό ενδιαφέρον – τι ζητάει ένας τύραννος, από έναν εκκεντρικό αθλητή της καπιταλιστικής υπερδύναμης;

Ξύπνησαν προσκοπικές μνήμες στην παρουσίαση της 90χρονης ιστορίας των Προσκόπων του Κιλκίς

Μέσα σε μια έντονα συναισθηματικά ατμόσφαιρα η Περιφερειακή Εφορεία Κιλκίς παρουσίασε την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014 το λεύκωμα της ιστορίας των 90 χρόνων των Προσκόπων Κιλκίς στο κατάμεστο από παλιούς και νέους προσκόπους Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Καζαμίας 2014, με το μάτι του Πάνου Τριαρίδη

Του Παναγιώτη Τριαρίδη
Ιανουάριος 2014 
Ακόμα να χιονίσει (μπας και δούμε άσπρη μέρα), άρχισαν οι εκπτώσεις και ο κόσμος μεταφέρεται με στρατιωτικά οχήματα για να ψωνίσει, άρχισε λοιπόν η ανάπτυξη, Ο Λιάπης ξανασυλλαμβάνεται με πλαστή ταυτότητα. Όλος ο λαός είναι εν αναμονή επανάστασης, οι φόροι στο 72% του εισοδήματος.

Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Λάζαρου Χατζηγεωργιάδη

Υπογράφει το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς
"Με αισθήματα βαθύτατης λύπης εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στον κ. Χατζηγεωργιάδη Σταύρο–μέλος του Δ.Σ και επί σειρά ετών Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς - για τον απρόσμενο θάνατο του πατέρα του Χατζηγεωργιάδη Λάζαρου, σημαντικού προσώπου με ξεχωριστή προσωπικότητα και παρουσία στην κοινωνική ζωή του τόπου μας. Είθε ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή αυτού!"

Τράκαρε με δέντρο και σκοτώθηκε

Στις 07.01.2014 πρώτες πρωινές ώρες, στο 8ο χλμ Επαρχιακής Οδού Αριδαίας - Λουτρακίου, το Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο, που οδηγούσε 39χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε δένδρο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του ανωτέρω οδηγού. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αριδαίας Πέλλας.

Την βασιλόπιτά τους κόβουν οι Έφεδροι Αξιωματικοί νομού Κιλκίς

Φωτογραφία αρχείου
Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εφἐδρων Αξιωματικών Νομού Κιλκίς προσκαλεί τους Εφἐδρους Αξιωματικούς & Φίλους τους στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του, που θα πραγματοποιηθεί στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κιλκίς την ΚΥΡΙΑΚΗ 12η Ιανουαρίου 12:00 και ώρα 11:00.