Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Σχολή Γονέων στο Nομό Κιλκίς

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης δια του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θέτει σε λειτουργία σε όλους τους νομούς της χώρας Σχολές Γονέων. Στο πλαίσιο των Σχολών Γονέων, αναπτύσσονται 5 εκπαιδευτικά προγράμματα.

Η γεροντοκρατία στον «έγκριτο» τύπο και οι κίνδυνοί της

[Φιλοσοφική νυκτηγορία με τον Όμηρο Ταχμαζίδη στο καφέ ΓΑΖΙΑ (Καρόλου Ντηλ 22 – Θεσσαλονίκη) την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014 στις 21.15 με θέμα: «Κοσμοπολιτική: προσωπική ευθύνη και μέριμνα για το μέλλον»]

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
Διαβάζω μετά από καιρό την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής και η απογοήτευσή μου μετατρέπεται αμέσως σε θυμό: ήμουν νεαρός φοιτητής όταν διάβαζα στην Γερμανία κείμενα κάποιων μεσήλικων τότε αρθρογράφων του και με έκπληξή μου διαπιστώνω ότι συνεχίζουν να κυριαρχούν και σήμερα στις σελίδες του φύλλου – δεν υπονοώ ότι θα πρέπει να απομακρυνθούν λόγω ηλικίας, αλλά μια σχετική ανανέωση και μια μεγαλύτερη ποικιλία στους συνεργάτες δε θα έβλαπτε.

Εκδήλωση βράβευσης μαθητών του νομού Κιλκίς

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς σας προσκαλεί στην εκδήλωση βράβευσης των μαθητών που συμμετείχαν στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα 2013 στη χώρα της Βραζιλίας και διακρίθηκαν ως εξής:

Ελληνική Προεδρία και η Τουρκία

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή, Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Η Ελληνική Προεδρία ακούστηκε ότι θέλει να αναμοχλεύσει το παγωμένο ντοσιέ της Τουρκικής ένταξης στην ΕΕ. Με τη συγκεκριμένη κίνηση, επιδιώκει να συμβάλλει την αναστροφή του κλίματος του ευρωσκεπτικισμού, που έχει απλωθεί στη γειτονική χώρα. Η Τουρκία θεωρήθηκε ως επιλέξιμο προς ένταξη κράτος στη Σύνοδο Κορυφής του Ελσίνκι (1999).

Ανασκόπηση ζωής του Παναγιώτη Τριαρίδη

Του Παναγιώτη Τριαρίδη 
31 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 20"32 
Μέτρησα τα χρόνια μου και συνειδητοποίησα,
ότι μου υπολείπεται λιγότερος χρόνος ζωής απ' ότι έχω ζήσει έως τώρα...

Αισθάνομαι όπως αυτό το παιδάκι που κέρδισε μια σακούλα καραμέλες: τις πρώτες τις καταβρόχθισε με λαιμαργία αλλά όταν παρατήρησε ότι του απέμεναν λίγες, 
άρχισε να τις γεύεται με βαθιά απόλαυση.

Διευκρινίσεις Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς για την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς ενημερώνει ότι σύμφωνα με το άρθρο 15 του νέου νόμου 4177/2013, οι χειμερινές εκπτώσεις έτους 2014 θα αρχίσουν τη Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου και θα λήξουν την Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014. Σε ότι, αφορά την διενέργεια των εκπτώσεων, οι έμποροι και οι υπεύθυνοι των εμπορικών καταστημάτων πρέπει να προσέξουν τα εξής:

Διευκρινίσεις Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς την λειτουργία των καταστημάτων τη πρώτη Κυριακή του 2014

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς διευκρινίζει τα εξής σε ότι, αφορά το ερώτημα εάν η πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων που θα ανοίξουν τα καταστήματα, συμπίπτει με την 12η ή με την 19η Ιανουαρίου,
Σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 1 εδάφιο α ν. 4177/2013, η λειτουργία των μικρών καταστημάτων επιτρέπεται:

Πρόγραμμα επίσκεψης υφυπουργού αθλητισμού Ανδριανού Ιωάννη στο Κιλκίς στις 10 Ιανουαρίου 2014

10 Ιανουαρίου 2014·
10:15 επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς Γκουντενούδη Χρήστο.
· 10:45 επίσκεψη στο δημοτικό στάδιο Κιλκίς (επιθεώρηση ημιτελών έργων)-συνεργασία με δημοτική αρχή Κιλκίς.

Εορτασμός Θεοφανείων 2014 στην Παιονία

Με την παρουσία αυτοδιοικητικών αρχών, στρατιωτικής ηγεσίας, των σωμάτων ασφαλείας, κατοίκων του δήμου καθώς και επισκεπτών εορτάστηκε η ημέρα των Θεοφανείων στο Δήμο Παιονίας.

"Τι κόστισε περίπου το φετινό χριστουγεννιάτικο χωριό του Δήμου Κιλκίς"

Υπογράφει η "Πρωτοβουλία Ευθύνης και Συμμετοχής Αλλά...ζω"
"Χριστούγεννα τέλος για φέτος, και όλοι μας λέμε καλό κουράγιο, καλή δύναμη, καλό ξεσηκωμό, καλή αλλαγή ιδεών, αγκυλώσεων και στερεοτύπων.
Ως ένα μικρό απολογισμό για το φετινό χριστουγεννιάτικο χωριό του Δήμου μας, είναι καλό όλοι μας να λάβουμε μια μικρή γεύση του τι κόστισε περίπου, από στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τον διαδικτυακό τόπο της Διαύγειας (http://diavgeia.gov.gr/.)

Ο Σύλλογος «βηματίΖΩ» ευχαριστεί το φροντιστήριο ΓΚΡΕΙΒΕΡ ΕΛΙΣΑΒΕΤ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ» ευχαριστεί θερμά το φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών ΓΚΡΕΙΒΕΡ ΕΛΙΣΑΒΕΤ και τους μαθητές του για την δωρεά (παιχνιδιών, ιματισμού και ειδών διατροφής) που πραγματοποίησαν στο φορέα μας, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Έκανε πλάκα για βόμβα σε τρένο

Συνελήφθη σήμερα (08.01.2014) πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πλατέος, ένας ημεδαπός ηλικίας 28 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ψευδή καταμήνυση χωρίς να καθίσταται άλλος ύποπτος.

2η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης έτους 2014 για το Μέτρο: «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών»

Ανακοινώνεται ότι δημοσιεύτηκε η 2η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης έτους 2014 από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το Μέτρο 112: «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Ε.Γ.Τ.Α.Α.) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.: Πανελλαδική στάση εργασίας την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014


Ενισχυμένος και αποφασισμένος στο ντέρμπυ ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα

Έτοιμος δηλώνει ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα να αντιμετωπίσει την Κυριακή 12 Ιανουαρίου στις 15:00 εκτός έδρας τον, μέχρι στιγμής πρωτοπόρο της κατάταξης, Μακεδονικό Δροσάτου σε μια αναμέτρηση που πιθανότατα ανάλογα με το αποτέλεσμα ίσως κρίνει στο τέλος και τον πρωταθλητή της κανονικής περιόδου.