Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Ανέβηκε στην κορυφή ο ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα

Μετά από μια εξαιρετική εμφάνιση στο ντέρμπυ με τον Μακεδονικό Δροσάτου, που συνοδεύτηκε και από νίκη με 1-3 σκορ, ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα βρέθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα συνεχίζοντας το σερί των επιτυχιών του.

Παρέμβαση ΝΟ.Δ.Ε. Νέας Δημοκρατίας Κιλκίς για την παράταση της ζωής του φρέσκου γάλακτος

Με την κατωτέρω επιστολή η οποία απεστάλη στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και κοινοποιήθηκε στον Γεν. Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, στην Γραμματεία Αγροτικού ΝΔ, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στους Δήμους Κιλκίς και Παιονίας, ο τομέας Αγροτικού της ΝΟΔΕ Κιλκίς εκφράζει τους προβληματισμούς του. Αναλυτικά το περιεχόμενο έχει ως κάτωθι.

Ξεκίνησε η συνεργασία της ΔΕΥΑ Κιλκίς με τον Δήμο Δοϊράνης

Εναρκτήρια Συνάντηση (Kick off meeting) των εταίρων του έργου “Transfer of know-how to Dojran Municipality and adaptation of DEYAK to the new status created by “Kallikratis” for the management of waste water in the area of intervention – Improvement of citizens' quality of life” (WWM – QUOL) που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Greece - the former Yugoslav Republic of Macedonia IPA Cross-Border Programme” 2007-2013

Δέκατος Ένατος Πανελλήνιος Ποιητικός Διαγωνισμός ‘’Κούρος Ευρωπού’’

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ‘’ΤΕΧΝΗ’’ ΚΙΛΚΙΣ προκηρύσσει τον Δέκατο Ένατο Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό με τίτλο ‘’Κούρος Ευρωπού’’, με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.
Οι ποιητικές συλλογές που θα σταλούν για το διαγωνισμό πρέπει:
1) Να μην έχουν εκδοθεί.
2) Να είναι δακτυλογραφημένες σε τρία αντίτυπα.
3) Να είναι 20 έως 30 σελίδες η κάθε μία.
4) Οι συλλογές να στέλνονται με ψευδώνυμο. Σε δεύτερο κλειστό φάκελο αλληλογραφίας ο υποψήφιος εξωτερικά θα αναγράφει πάλι το ψευδώνυμό του και μέσα τα πραγματικά του στοιχεία (όνομα, επίθετο, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail, αν έχει). Ο δεύτερος αυτός φάκελος θα ανοιχθεί από την επιτροπή του διαγωνισμού μόνο σε περίπτωση βράβευσης της συλλογής.

Δράση προσφοράς απ’ τους Προσκόπους του Κιλκίς

Το καθήκον προς τον συνάνθρωπο «να βοηθώ κάθε άνθρωπο σε κάθε περίσταση» αποτελεί μία από τις θεμελιώδης αρχές της Προσκοπικής Κίνησης και το έκαναν πράξη για ακόμη μια φορά οι Πρόσκοποι του Κιλκίς.

Παραστατίδης: "Υπάρχει αύριο;"

Του ανεξάρτητου βουλευτή Θ. Παραστατίδη 
 Θα προσπαθήσω να απαντήσω στο ερώτημα αν με την σημερινή πολιτική μπορεί να υπάρχει αύριο, όσο πιο απλά και κατανοητά γίνεται, με επιχειρήματα αλλά και παραδείγματα.  Εδώ και δύο περίπου χρόνια, η άποψη που εκφράζω και υποστηρίζω σε όλους τους τόνους, είναι πως η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης μέσω του εφαρμοζόμενου προγράμματος λιτότητας από την κυβέρνηση, που εξαντλείται σε περικοπές και επιβολή φόρων, είναι προς λάθος κατεύθυνση και οδηγεί σε αδιέξοδο.

Αντισημιτικές παρεκτροπές στην ποίηση

[Φιλοσοφική νυκτηγορία με τον Όμηρο Ταχμαζίδη στο καφέ ΓΑΖΙΑ (Καρόλου Ντηλ 22- Θεσσαλονίκης) την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014 στις 21.15 με θέμα: «Κοσμοπολιτική: προσωπική ευθύνη και μέριμνα για το μέλλον»]

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης

Έχω αναφερθεί αλλού σε ένα ποίημα του Κώστα Καρυωτάκη με σαφή αντισημιτικό περιεχόμενο: έστω και ο ένας στίχος προδίδει αυτά που σκέφτεται και πως σκέφτεται ο ποιητής – ο αντισημιτισμός στην ποίηση είναι ένα πεδίο που δεν έχει απασχολήσει, εξ όσων γνωρίζω, την κριτική.

Η ΑΝΑΤΟΜΙΚ ΧΕΛΠ στη διεθνή έκθεση HEALTHY LIFESTYLE

Πιστή στην ιδέα της εξωστρέφειας και αποφασισμένη να επεκταθεί περαιτέρω στις διεθνείς αγορές και πιο συγκεκριμένα στις αγορές της Ρωσίας και των όμορων χωρών, η ΑΝΑΤΟΜΙΚ ΧΕΛΠ έλαβε μέρος στη διεθνή έκθεση HEALTHY LIFESTYLE, που διοργανώθηκε στη Μόσχα κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας του Δεκεμβρίου!

Έναρξη σεμιναρίου για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες από τη Σχολή Γονέων Νομού Κιλκίς

Την Τρίτη 21 Ιανουαρίου ξεκινάει στο Κιλκίς επιμορφωτικό πρόγραμμα με θέμα “Συμβουλευτική σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες”. Το σεμινάριο είναι δωρεάν και απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς που θέλουν να ενημερωθούν για θέματα αγωγής υγείας και ψυχολογικής υποστήριξης των ευπαθών ομάδων.

Χριστουγεννιάτικα Χαμόγελα 2013 από την Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κιλκίς

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος η δράση «Χριστουγεννιάτικα Χαμόγελα | Xmassmiles».Η Οργάνωση Νέων Νέας Δημοκρατίας συγκέντρωσε είδη πρώτης ανάγκης για συλλόγους πολυτέκνων οικογενειών σε 40 νομούς σε όλη την Ελλάδα. Συνολικά, η πανελλαδική πρωτοβουλία συγκέντρωσε 8.700 είδη ρουχισμού, 13.000 συσκευασίες τροφίμων, 1.050 συσκευασίες φαρμάκων και 1.110 παιχνίδια.

Το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης: Κιλκίς ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας εύρεσης ωφελουμένων

Το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης, ενεργώντας ως Κέντρο Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με αναπηρίες που παρέχει υπηρεσίες ημερήσιας φροντίδας και παραμονής σε άτομα με κινητικές αναπηρίες, ή με αισθητηριακές αναπηρίες, ή με νοητική υστέρηση, ή με πολλαπλές αναπηρίες, ή με διαφορετικού είδους αναπηρία, ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας εύρεσης ωφελουμένων.

Πλήρωσε με τη ζωή του τις αγροτικές εργασίες που πήγε να κάνει

Χθες (12.01.2014) το πρωί, σε αγροτική περιοχή των Γιαννιτσών Πέλλας, ένας 76χρονος ημεδαπός ενώ εκτελούσε αγροτικές εργασίες με τη χρήση μηχανήματος το οποίο λειτουργεί συνδεόμενο σε αγροτικό ελκυστήρα, σε αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του, για λόγο που ερευνάται εγκλωβίστηκε στο μηχανισμό μετάδοσης της κίνησης με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Γιαννιτσών.

S.O.S. εκπέμπει ο Γαλλικός ποταμός του Κιλκίς

Ο Γαλλικός και ο Σπανός ποταμός σήμερα βρίσκονται στην κατάσταση όπως παρουσιάζεται στην φωτογραφία
Του Βασίλη Ιωαννίδη
Η τελευταία μου εξόρμηση έγινε στην συμβολή των ποταμών Γαλλικού και Σπανού λίγο πριν το χωριό Σεβαστό. Δυστυχώς τα νερά που περίμενα να βρω στην περιοχή δεν έφτασαν ποτέ στην γέφυρα πριν την είσοδο του χωριού.

Βασίλης Φλωρίδης : "Μια φυλακή για 10.000 αξιωματούχους, θα είναι μια καλή αρχή"

Ο εισαγγελέας Βασίλης Φλωρίδης είναι γνωστός όχι μόνο ως αδελφός του πρώην υπουργού Γιώργου Φλωρίδη αλλά γιατί ως εισαγγελέας Κομοτηνής είχε αποκαλύψει πρώτος το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου. Αίσθηση προκάλεσε, άλλωστε, και με τις παρεμβάσεις του ως επικεφαλής της (με όνομα σιδηρόδρομο) Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Ελέγχου των Δημοσίων Συμβάσεων και Κεντρικού Ηλεκτρονικού Μητρώου Δημοσίων Συμβάσεων.