Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Ανακοίνωση ΚΚΕ για την Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος

"Τιμούμε σήμερα την Ημέρα Μνήμης των Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος. Συμπληρώνονται σήμερα 69 χρόνια από την απελευθέρωση του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Άουσβιτς από τον Κόκκινο Στρατό στις 27 Γενάρη 1945.

H κατάσταση στους δρόμους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις 6:30 μ.μ., Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014





Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας της χιονόπτωσης – παγετού, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ανά Αστυνομική Διεύθυνση, έχει ως εξής: 

Δολοφονία 78χρονης στη Γουμένισσα Κιλκίς

Σήμερα (27.01.2014) το μεσημέρι, στη Γουμένισσα Κιλκίς, βρέθηκε νεκρή εντός της οικίας της από περίοικο 78χρονη ημεδαπή, η οποία ήταν φιμωμένη και δεμένη στα χέρια και στα πόδια με κομμάτια υφάσματος. Στο σημείο κλήθηκε και προσήλθε κ. Ιατροδικαστής, καθώς και συνεργεία του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς και της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας για την εξερεύνηση του χώρου.
Διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς.



Άνετο πέρασμα για τον Κιλκισιακό

Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση ο Κιλκισιακός επιβλήθηκε με 2-0 στο Κόσμιο του ΠΑΟ και ανέβηκε στην ένατη θέση της βαθμολογικής κατάταξης. Πλέον έχει μπροστά του τον πολύ δύσκολο εντός έδρας αγώνα της Κυριακής με τον Αγροτικό Αστέρα, ο οποίος αναδείχθηκε "πρωταθλητής" χειμώνα".

Κάλεσμα σε συλλαλητήριο από τους απεργούς του εργοστασίου της Coca Cola Τρία Έψιλον

"Οι απεργοί του εργοστασίου της Coca Cola Τρία Έψιλον καλούν όλους τους εργαζόμενους και όλους τους Θεσσαλονικείς να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο ενάντια στην απόφαση της κερδοφόρου πολυεθνικής εταιρείας να κλείσει το εργοστάσιο στην Θέρμη και να γυρίσει τις πλάτες στο λαό της βόρειας Ελλάδας.

Η καταστροφική μετάβαση από το «κοινωνικό» στο «εθνικό»

[Το κείμενο αφορά ένα σχέδιο ομιλίας στην παρουσίαση του βιβλίου μου «Κείμενα» (εκδόσεις ΕΝΕΚΕΝ) στο βιβλιοπωλείο της Θεσσαλονίκης «Πρωτοπορία» την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2012. Παραθέτω ακατέργαστες τις σημειώσεις με όλες τις ελλείψεις τους και δεν συμπληρώνω τα όποια κενά]
Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης

Η αφιέρωση: Το βιβλίο είναι αφιερωμένο σε δύο ανεψιές μου. Η αφιέρωση δεν είναι τυχαία. Δυστυχώς δεν ευρίσκονται σήμερα μεταξύ μας για να ακούσουν και τους λόγους της αφιέρωσης. Από την άλλη χαίρομαι ιδιαιτέρως για την παρουσία όλων σας στην παρουσίαση και ελπίζω η μέχρι τώρα εκδήλωση να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας.

Υποψηφιότητες για τη θέση του επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Ευθύνης και Συμμετοχής "Αλλά...ΖΩ"

Με την λήξη της προθεσμίας (25/01/2014) υποβολής αιτήσεων, για τις υποψηφιότητες επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας Ευθύνης και Συμμετοχής - Αλλά…ΖΩ», η συντονιστική επιτροπή παρέλαβε δύο αιτήσεις συνοδευόμενες από βιογραφικά. Τα ονόματα των υποψηφίων με αλφαβητική σειρά είναι:

Καταβολή επιδόματος ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες

Mε αφορμή την υπογραφή της υπουργικής απόφασης που διευρύνει την καταβολή του επιδόματος ανεργίας και σε ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοτελώς απασχολούμενους που έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης δήλωσε τα εξής:

Ειδική δημόσια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας

Ειδική δημόσια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014, στις 13:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Απολογισμός Πεπραγμένων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έτους 2013».

Παραστατίδης: "Κύριε Υπουργέ, τι θα γίνει με τα σφαγεία Κιλκίς;"

Το Δ.Σ. των Βιομηχανικών Σφαγείων του Δήμου Κιλκίς με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Μακρίδη Στάθη, επισκέφτηκαν τον Βουλευτή Θεόδωρο Παραστατίδη και του έθεσαν το πρόβλημα σχετικό με την ολοκλήρωση της «Κατασκευής Μονάδας Αδρανοποίησης Υποπροϊόντων Σφαγής».

"Θέλουμε ίση μεταχείριση των παιδιών μας"

Υπογράφει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς
"Στη συνεδρίαση του Διοικητικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 16/12/2013 ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Γυμνασίου Κιλκίς συζητήθηκε το θέμα των πρόσφατων καταγγελιών της παροχής ιδιαίτερων μαθημάτων από καθηγητές που είναι διορισμένοι σε δημόσια σχολεία και ομόφωνα αποφάσισε να προβεί στην εξής ανακοίνωση:

Συνελήφθη 41χρονος για απείθεια στους Ευζώνους Κιλκίς

Συνελήφθη χθες (26.01.2014) το πρωί στο Συνοριακό Σταθμό Ευζώνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευζώνων, ένας ημεδαπός 41 ετών, για απείθεια.

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για διορισμούς εκπαιδευτικών

Από τη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Κιλκίς ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με την αρ. 4747/Δ1/15-1-2014(ΑΔΑ:ΒΙΨΟ9-ΓΝ3) εγκύκλιο-πρόσκληση του Υ.ΠΑΙ.Θ., καλούνται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στις διαδικασίες διορισμών σχολ. έτους 2013-2014 από 16-1-2014 έως 20-1-2014 οι εκπ/κοί κλάδων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.02, ΠΕ14.04, ΠΕ15, ΠΕ17.02, ΠΕ17.03, ΠΕ18.18, και ΠΕ18.23. Η ανωτέρω εγκύκλιος είναι ανηρτημένη στον πίνακα ανακοινώσεων της Δ/νσης (3ος όροφος) για την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων.

Στο τραπέζι πάλι σενάριο αναβολής των αυτοδιοικητικών εκλογών

Το σενάριο της μετάθεσης των αυτοδιοικητικών εκλογών για το φθινόπωρο του 2014 ή και για το φθινόπωρο του 2015 επαναφέρουν κυβερνητικές πηγές μιλώντας στην aftodioikisi.gr. Βασικό επιχείρημα που (ξανά)προβάλλεται είναι ότι κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη η πραγματοποίηση τριπλών εκλογών. «Δεν τις αντέχει το κράτος» αναφέρει χαρακτηριστικά ενημερωμένη κυβερνητική πηγή που σημειώνει μεταξύ αστείου και σοβαρού ότι «ούτε οι κάλπες δεν επαρκούν»!