Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Στον Κιλκισιακό ο επιθετικός Σωτήρης Μπιτζικόπουλος

Ο Α.Ο. Κιλκισιακός ανακοινώνει την απόκτηση του κεντρικού επιθετικού Σωτήρη Μπιτζικόπουλου. Πρόκειται για ένα πολύ καλό deal για την ομάδα μας μιας και ο 18χρονος επιθετικός αποτελεί πόλο έλξης για αρκετές ομάδες της Super League και Football League. Ο Μπιτζικόπουλος αγωνιζόταν μέχρι πρότινος με τα χρώματα του ΑΟΚ Αγίου Αθανασίου και έως τώρα είχε σημειώσει δέκα τέρματα. Ο Γιάννης Ζαπρόπουλος τον υπολογίζει κανονικά για τον εντός έδρας αγώνα της Κυριακής με τον Αγροτικό Αστέρα.

«Πρόταση για βελτιώσεις στο θεσμικό πλαίσιο συνεργασίας του ΕΛ.Γ.Α. με τους Δήμους»

Ύστερα από συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Βασίλης Έξαρχος με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνο Ασκούνη, προτείνει βελτιώσεις στο θεσμικό πλαίσιο συνεργασίας του ΕΛΓΑ με τους Δήμους, με κύριο στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων παραγωγών και την επίσπευση καταβολής των αποζημιώσεων.

H κατάσταση στους δρόμους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις 9:00 μ.μ., Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας της χιονόπτωσης – παγετού, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ανά Αστυνομική Διεύθυνση, έχει ως εξής:

Παρουσίαση ποντιακών και παραδοσιακών χορών στο Kinesis Kilkis


«Η Γοητεία μιας συντριβής», πρόφθασε να γράψει και να αναδείξει πολλά απ’ όσα ζούμε σήμερα…

Του Δημήτρη Μάρδα
Συγγραφέα και Καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Το πολιτικό μυθιστόρημα με τίτλο «Η γοητεία μας συντριβής» (εκδ. Καστανιώτη, 2012, Β’ έκδοση), που το διαπερνά μια αστυνομική ιστορία, κινείται γύρω από ένα σύνολο σκανδάλων που αφορούν στις κρατικές προμήθειες. Αναφέρεται, εκτός των άλλων, και σε έναν πολιτικό που προσομοιάζει του Άκη Τσοχατζόλουλου. Εκεί ο πολιτικός αυτός, που μπλέκεται με μια αγορά πιστολιών και αργότερα με προμήθειες ιατρικού εξοπλισμού –γιατί αλλάζει πόστο στην κυβέρνηση– βρίσκεται στα δικαστήρια από ένα σκάνδαλο προμήθειας πολεμικών ελικόπτερων, που αγοράστηκαν επί υπουργίας του στο Υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας. Το τέλος του είναι οδυνηρό…

Η Coca Cola παρανομεί, απειλεί και ψεύδεται

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
Η διακοπή λειτουργίας: Ο αγώνας των απεργών του εργοστασίου της Coca Cola Τρία Έψιλον συμπληρώνει τέσσερις μήνες: άρχισε την πρώτη Οκτωβρίου και συνεχίζεται χωρίς διακοπή μέχρι σήμερα– αφορμή για την έναρξη των κινητοποιήσεων στάθηκε η κατάργηση ενός ακόμη τμήματος της μονάδας στη Θέρμη και η διαφαινόμενη οριστική διακοπή της λειτουργίας της και η μετατροπή της σε αποθηκευτικό χώρο μεταφόρτωσης προϊόντων της πολυεθνικής εταιρίας με προέλευση από άλλα εργοστάσια του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Φαίδων Κοτσαμπόπουλος: «Να ηγηθεί επιχειρηματικής πρωτοβουλίας για την Ελλάδα η Μέρκελ»

Μετά την δημοσίευση του κειμένου της συμφωνίας του μεγάλου συνασπισμού στην Γερμανία ο εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου(DHW) Φαίδων Κοτσαμπόπουλος ευχαριστεί με επιστολή του την Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ για την δέσμευση της κυβερνήσεώς της να στηρίξει και να συνδράμει ενεργά την Ελλάδα και να την βοηθήσει με συγκεκριμένα προγράμματα να βγεί όσον το δυνατόν γρηγορότερα και όσο γίνεται πιό ανώδυνα από την κρίση.

«Επιμόρφωση Στελεχών – Υπευθύνων στο Σχολικό Εκφοβισμό»

Η Δ.Δ.Ε. Κιλκίς σε συνεργασία με την Περιφερειακή Δ/νση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Κ. Μακεδονίας και τη Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης Κιλκίς πραγματοποίησαν εισαγωγική επιμόρφωση διάρκειας τριών (3) ωρών με θέμα: «Επιμόρφωση Στελεχών – Υπευθύνων στο Σχολικό Εκφοβισμό», στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 1ου ΕΠΑΛ Κιλκίς στις 20 Ιανουαρίου 2014.

Αγαθοπούλου: "Αγανάκτηση από τις άδικες διώξεις και καταδίκες αγροτών στο Κιλκίς"

Με ομιλία της στην ολομέλεια της 27ης Ιανουαρίου 2014, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, παρενέβη η βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου. Αναφερόμενη συνολικά στο νομοσχέδιο υποστήριξε ότι αποτελεί άλλο ένα πόνημα της μνημονιακής κυβέρνησης, που τον πυρήνα των διατάξεών του διέπει η λογική εξυπηρέτησης των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου και των μεγαλοκτηματιών. Άλλο ένα κενό κυβερνητικό γράμμα απέναντι στην ουσιαστική βοήθεια που έχει ανάγκη ο αγροτικός κόσμος. 

Για την ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος οι ΑΝ.ΕΛ. λένε

"Το Ολοκαύτωμα αποτελεί την κορύφωση της φρίκης που ξεκίνησε με τις γενοκτονίες των χριστιανών γηγενών της Ανατολής. Η αναγνώριση και η διδασκαλία των εγκλημάτων του Κεμάλ, του Μουσολίνι και του Χίτλερ δεν είναι απλώς ιστορική υποχρέωση. Ειδικά για τους Έλληνες είναι παρακαταθήκη ελευθερίας."

Ααπόκτηση ή ανανέωση πιστοποιητικού επαγγελματικής κατάρτισης οδηγών (ADR)

Από το Τεχνικό Τμήμα της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται τα εξής, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης:

Αναβλήθηκε λόγω χιονιά το παιχνίδι του Μ.Γ.Σ. Άρη Παντελεήμονα με την Θύελλα Δοϊράνης

Την αναβολή των αγώνων, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν από τα ξημερώματα της Κυριακής σε ολόκληρο τον Νομό, αποφάσισε η Ε.Π.Σ. Κιλκίς. Μετά από την εξέλιξη αυτή η εκτός έδρας αναμέτρηση του Μ.Γ.Σ. Άρη Παντελεήμονα με την Θύελλα Δοϊράνης για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στις 15:00.

Προκήρυξη για 259 θέσεις στη Ν.Ε.Ρ.Ι.Τ. Α.Ε

Γνωστοποιείται ότι εκδόθηκε η 1Κ/2014 προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 1/23.1.2014 & ΦΕΚ 2/24.1.2014, τεύχος προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορά την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας διακοσίων πενήντα εννέα (259) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στη Ν.Ε.Ρ.Ι.Τ. Α.Ε.

Κιλκισιώτες αστυνομικοί τσάκωσαν 3 Αλβανούς με 600 γρ. κοκαΐνης στη Θεσσαλονίκη

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς πέτυχαν χθες (27.01.2014) το πρωί, τη σύλληψη τριών υπηκόων Αλβανίας (δύο άνδρες 30 και 31 ετών και μία γυναίκα 27 ετών), για κατοχή μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης.

Παιδική έκθεση ζωγραφικής στην Τέχνη Κιλκίς

Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014, το απόγευμα, έλαβαν χώρα στην αίθουσα "Κούρος Ευρωπού" της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς, τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής των παιδικών της τμημάτων και των τμημάτων δημιουργικής γραφής. Την έκθεση, πλαισίωναν επίσης και έργα παιδιών από όλο τον κόσμο που στάλθηκαν από τη Nova Zagora της Βουλγαρίας, καθώς όπως είναι γνωστό, κάθε χρόνο στην εν λόγω πόλη γίνεται Διεθνής Διαγωνισμός παιδικής ζωγραφικής στον οποίο αποστέλλονται και συμμετοχές μαθητών της ΤΕΧΝΗΣ.

Συμμετοχή Γεωργαντά στην «Ειδική Μόνιμη Επιτροπή παρακολούθησης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των δικαιωμάτων του ανθρώπου»

Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Γ. Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Με απόφαση του προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ύστερα από υπόδειξη του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Αθανάσιο Μπούρα, ο Γεώργιος Γεωργαντάς συμμετέχει στην «Ειδική Μόνιμη Επιτροπή παρακολούθησης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των δικαιωμάτων του ανθρώπου».

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, για σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη 28 και 29 Ιανουαρίου 2014

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α 04/2014, 27.1.2014), τα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται ως εξής:

H κατάσταση στους δρόμους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις 8:00 π.μ., Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας της χιονόπτωσης – παγετού, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ανά Αστυνομική Διεύθυνση, έχει ως εξής:

Θέση εργασίας στο Πολύκαστρο, 28 Ιανουαρίου 2014

Η Doppler SA, η ελληνική πολυεθνική βιομηχανία ανελκυστήρων, κυλιόμενων σκαλών, parking lifts και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας επιθυμεί να προσλάβει: Λογιστή/ρια.
Δείτε ΕΔΩ

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, για Τρίτη και Τετάρτη 28 και 29 Ιανουαρίου 2014

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται ως εξής: