Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Μηνιαίος απολογισμός Ιανουαρίου 2014 της Γ.Α.Δ.Π. Κεντρικής Μακεδονίας στα θέματα Οδικής Ασφάλειας

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά την διάρκεια του μηνός Ιανουαρίου του 2014, στην εδαφική αρμοδιότητα των νομών Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς, Σερρών και Χαλκιδικής. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

Μηνιαία δραστηριότητα της Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας για τον Ιανουάριο 2014

Κατά τη διάρκεια του μηνός Ιανουαρίου του έτους 2014, από τις υφιστάμενες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ήτοι: Αστυνομικές Διευθύνσεις Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς, Σερρών και Χαλκιδικής, συνελήφθησαν συνολικά -551- άτομα και ειδικότερα:

Ελληνικές και ξένες μελωδίες στον Ερωδιό Κιλκίς


Βόμβα από τον Άρειο Πάγο! Έκρινε αντισυνταγματικό το χαράτσι του 2011 - Τι σημαίνει αυτό για τους πολίτες

- Το όλο θέμα λόγω οριακής πλειοψηφίας πάει πλέον στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου
- Το δικαστήριο έκρινε πως το χαράτσι πλήττει τον οικογενειακό ιστό και την αξιοπρεπή διαβίωση πολιτών
- Κρίθηκε επίσης πως το χαράτσι δεν είναι τέλος αλλά φόρος που παραβιάζει τα δικαιώματα των ανθρώπων
- Το ΣτΕ έχει κρίνει αντισυνταγματική την είσπραξη του χαρατσιού μέσα από τουςλογαριασμούς της ΔΕΗ.

Η δικαστική απόφαση που θα κρίνει οριστικά εάν είναι αντισυνταγματικό ή όχι το πρώτο χαράτσι που εισπράχθηκε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ έχει μεγάλη ακόμη διαδρομή.

Επίσκεψη Παμποντιακής Ομοσπονδίας στον Θ. Καράογλου

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας κ. Επαμεινώνδα Φαχαντίδη και μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου είχε σήμερα (Παρασκευή 07 Φεβρουαρίου 2014) στο Διοικητήριο ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Ένα πρωτόκολλο για τη σχέση της αρκούδας με τον άνθρωπο!

Με μεγάλη ικανοποίηση υποδέχτηκαν, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις ΚΑΛΛΙΣΤΩ και ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για τη λήψη μέτρων διαχείρισης περιστατικών προσέγγισης αρκούδων σε κατοικημένες περιοχές, η οποία ανακοινώθηκε επισήμως από το ΥΠΕΚΑ εχθές.

Για πρώτη φορά υποχρεωτική συμβολαιακή γεωργία και στον καπνό

- Οι καπνοπαραγωγοί θα πληρώνονται στην ώρα τους
- Το δημόσιο δεν θα έχει απώλεια εσόδων από παράνομη εμπορία καπνού

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος υπέγραψε Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία, για πρώτη φορά, θεσπίζεται η υποχρεωτική σύναψη συμβάσεων καλλιέργειας και πώλησης ακατέργαστου καπνού μεταξύ των Οργανώσεων Παραγωγών καπνού ή μεμονωμένων καλλιεργητών και των επιχειρήσεων πρώτης μεταποίησης. Η ΚΥΑ προωθήθηκε για υπογραφή στο συναρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Πρόγραμμα ελέγχων στα φυτοπροστατευτικά προϊόντα για το έτος 2014

Με Απόφαση που υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος καθορίζεται το πρόγραμμα ελέγχων στα φυτοπροστατευτικά προϊόντα για το έτος 2014.

"Μποϊκοτάρετε τα προϊόντα της Κόκα Κόλα"

Ανακοίνωση Σωματείου  Εργατοϋπαλλήλων ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ 3Ε Θεσσαλονίκης
Η πολυεθνική ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ 3 Ε έδειξε για μια ακόμη φορά ότι «πιστεύει σε ένα καλύτερο αύριο». Γι’ αυτό λοιπόν προσπαθεί να διώξει και τους τελευταίους εργάτες από το εργοστάσιο της Πάτρας, κλείνοντάς το οριστικά.

Επιστρέφει στον Κιλκισιακό ο Νίκος Σουλτανίδης

Μετά από παρέμβαση του Βασίλη Σεργιαννίδη αλλά και της διοίκησης του Κιλκισιακού, ο Νίκος Σουλτανίδης επιστρέφει στην ομάδα. Ο πολύπειρος επιθετικός για ακόμα μια φορά έδειξε την αγάπη του για τον Κιλκισιακό και καλείται να τον βοηθήσει με την ποιότητά του. Ο Σουλτανίδης ξεκίνησε τις προπονήσεις την Πέμπτη και σύντομα θα είναι σε θέση να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Τον Πανσερραϊκό αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Κυριακή ο Κιλκισιακός

Τον Πανσερραϊκό αντιμετωπίζει την Κυριακή εκτός έδρας ο Κιλκισιακός και θέλει να επαναλάβει την ίδια εμφάνιση και στο παιχνίδι του κυπέλλου, όταν και είχε πάρει την πρόκριση μέσα στις Σέρρες. Ο Γιάννης Ζαπρόπουλος δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Κώστα Λογγινίδη. Η αποστολή αποτελείται από τους Αϊβαζίδη, Αμανατίδη, Ηλιόπουλο, Καλαϊτζίδη, Καρανδρέα, Καρατζιά, Καρυπίδη, Κυρίου, Μάντζιο, Ματεντζίδη, Μαυροκεφαλίδη, Μπαντή, Μπελίτσα, Μπιτζικόπουλο, Παντελιάδη, Σαβελίδη, Σερταρίδη, Τζεβελέκη και Τριανταφυλλίδη.

Τοποθέτηση Aγαθοπούλου για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.)


Δήλωση Τζιτζικώστα για τις περιφερειακές εκλογές

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής του Συνδυασμού ‘’Αλληλεγγύη: Σύγχρονη, Ανθρώπινη Μακεδονία’’ Απόστολος Τζιτζικώστας έκανε σήμερα την παρακάτω δήλωση:  «Ο προεκλογικός αγώνας ξεκίνησε. Εύχομαι όλοι οι υποψήφιοι για την Περιφέρειά μας, να δώσουμε έναν έντιμο και πολιτισμένο αγώνα, για το καλό των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος Περιφερειάρχης, ο κ. Τζιτζικώστας απάντησε : «Κανονικά».

Απάντηση Τσαυτάρη σε ερώτηση ΚΚΕ για το θέμα των αγροτών

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Προέδρου της Κ.Ο. του ΚΚΕ, κας Αλέκας Παπαρήγα,  σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων των μικρών και μεσαίων αγροτών της χώρας μας
· Σέβομαι τους αγώνες των αγροτών και πιστεύω ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος.
· Πολλά από τα αιτήματα των αγροτών αντιμετωπίστηκαν, όπως και το θέμα της ρύθμισης των ενυπόθηκων δανείων.
· Ζητούσαν απλούστευση στο μέτρο της τήρησης βιβλίων εσόδων εξόδων, και αυτό κάναμε. Δεν χαρίζουμε κάτι.
· Μειώθηκε η παρακράτηση του φόρου από το 55% στο 27,5%
· Αν κάπου μπορεί να «πατήσει» σε στέρεα βάση η ανάπτυξη του τόπου μας, αυτός είναι ο παραγωγικός τομέας.

Αναλυτικά η ομιλία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη, έχει ως εξής:

Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά στη Βόρεια Ελλάδα

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία δρούσε με σκοπό την εμπορία ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

Την βασιλόπιτά του κόβει την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014 το Νοσοκομείο Κιλκίς

Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην ετήσια εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας του Ιδρύματος, την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου στον ισόγειο χώρο συνεδριάσεων της Γ΄ Πτέρυγας και ώρα 130μμ.

Τελικά ο Άδωνις Γεωργιάδης και όχι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Κιλκίς

Με έγγραφη ανακοίνωση από το γραφείο του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ενημερώνεται, ότι λόγω εκτάκτου κωλύματός του δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί στον Νομό Κιλκίς την 22α Φεβρουαρίου 2014 και να παραστεί στην πολιτική εκδήλωση της ΝΟΔΕ.

Για τις κινητοποιήσεις των αγροτών μιλά ο Γιώργος Λασκάκης στη Γνώμη


Επαφές Τονικίδη με φορείς του Κιλκίς

Εγκαινιάζοντας μια σειρά επαφών με φορείς του Κιλκίς, ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς, Παύλος Τονικίδης, συναντήθηκε χθες με αντιπροσωπεία της διοίκησης της Ένωσης Ποντίων Ν. Κιλκίς «Αργοναύτες», καθώς και με την πρόεδρο του Συλλόγου Τριτέκνων.

Τηλεφώνησε την οδική βοήθεια, έχασε τις αισθήσεις του και πέθανε

Στις 06.02.2014 το βράδυ, στο 8ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Άρνισσας - Αμυνταίου, το Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 65χρονος ημεδαπός εξετράπη της οδού και ακινητοποιήθηκε. Ο οδηγός εξήλθε από το όχημα, κάλεσε τηλέφωνο την οδική βοήθεια και ενώ ανέμενε έχασε τις αισθήσεις του. Στη συνέχεια, ο 65χρονος μεταφέρθηκε με σταθμό ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Άρνισσας.

Με 151 ψήφους η κατάργηση του ΕΟΠΥΥ που οδηγεί σε 8.500 διαθεσιμότητες

Mε 151 ψήφους υπέρ (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) και 119 κατά η Βουλή αποφάσισε την κατάργηση του ΕΟΠΥΥ και των 8.500 εργαζόμενών του που οδηγούνται στη διαθεσιμότητα. Στη θέση του ΕΟΠΥΥ δημιουργείται το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) και τη μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε αποκλειστικό αγοραστή υπηρεσιών υγείας.

Η υποψήφια δήμαρχος Κιλκίς Ιωάννα Ρούσσου, μιλά στη Γνώμη