Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Οι Έλληνες της ν. Ουκρανίας και της Κριμαίας, και οι μετασοβιετικές ωδίνες

Του Βλάση Αγτζίδη
Οι πρόσφατες ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία με τη μεγάλη αντιπαράθεση των Ουκρανών -κυρίως των προερχόμενων από τη δυτική Ουκρανία- στον διεφθαρμένο αλλά φιλορώσο πρόεδρο Γιανουκόβιτς, έφεραν και πάλι στην επιφάνεια τους προβληματισμούς για τις ωδίνες της μετασοβιετικής ανασυγκρότησης της Ανατολικής Ευρώπης.

"Ο Άδωνις μας είπε ότι δεν θα κλείσει το Νοσοκομείο μας"

Υπογράφει το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Γουμένισσας
"Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 16 μμ επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Γουμένισσας ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Το σωματείο υποδέχθηκε τον υπουργό μαζί με όλους τους φορείς. Αφού ξεναγήθηκε στους χώρους του νοσοκομείου και στους θαλάμους των ασθενών, κατευθύνθηκε στο γραφείο του διοικητή.

Κώστας Ραμπίδης: «Ου με πείσεις καν με πείσεις»

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ραμπίδης
Διευθυντής Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς

Όλοι σήμερα , με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αναγνωρίζουμε ότι η κρίση -που ως χώρα βιώνουμε- είναι κρίση αξιών και θεσμών. Η πελατειακή, συντεχνιακή και ανορθολογική λειτουργία βασικών κοινωνικών και κρατικών θεσμών, μας οδήγησε -ως κοινωνία- στο χείλος του γκρεμού.

Αποκριάτικο πάρτι στον Άσπρο, την Κυριακή 2 Μαρτίου 2014


Κούλουμα στο Φανάρι Κιλκίς


Κούλουμα και Αποκριές στη Φύσκα Κιλκίς


Καθαρά Δευτέρα στη Γουμένισσα

Ο δήμος Παιονίας σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ που θα πραγματοποιηθούν στις 3 Μαρτίου και ώρα 1:00 μ.μ. στη Γουμένισσα με παραδοσιακή φασολάδα, χαλβά, Γουμενισσιώτικο κρασί και γλέντι συνοδεία με τα ΧΑΛΚΙΝΑ!!!!!

Οικολογική Αποκριά στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

"Στα πλαίσια της διεθνούς οικολογικής εκστρατείας LITTER LESS που υλοποιεί το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς για 3η χρονιά φέτος, οργανώσαμε μια δράση για την Αποκριά. Τα παιδιά από μέρες πριν ετοίμασαν, σύμφωνα με τη δράση, οικολογικά αποκριάτικα κοστούμια από υλικά ανακύκλωσης κι επαναχρησιμοποίησης.

Ο Άθλος Κιλκίς στο 2ο Διασυλλογικό πρωτάθλημα KICK BOXING

Στις 23 Φεβρουαρίου 2014 ημέρα Κυριακή πραγματοποιήθηκε το 2ο Διασυλλογικό πρωτάθλημα KICK BOXING της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μαχητικών Αθλημάτων (Ε.Ο.Μ.Α.) στο κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο "Γεώργιος Κατσάνης" στην Θεσσαλονίκη (δίπλα στο Ιβανόφειο Στάδιο).

Σκοτώθηκε 60χρονος σε τροχαίο

Στις 28.02.2014 το απόγευμα, στο 25ο χλμ. της Εθνικής Οδού Σερρών – Δράμας (ύψος Γάζωρου Σερρών) σημειώθηκε μετωπική σύγκρουση μεταξύ Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου που οδηγούσε 33χρονος ημεδαπός και Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου που οδηγούσε 60χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 60χρονου οδηγού και τον ελαφρύ τραυματισμό ενός 61χρονου που επέβαινε στο ίδιο όχημα. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Σερρών.

Γ. Φραγγίδης: "Να παραιτηθεί άμεσα, ο κ. Παπαθανασίου!"

Υπογράφει ο Γιώργος Φραγγίδης
"Ο πρωθυπουργός του, δεν είδε, δεν άκουσε και δε μίλησε ποτέ… Ο κ. Παπαθανασίου που μίλησε για έλλειμμα 6% το 2009, άφησε σχεδόν 16%! Αλήθεια πόση υποκρισία χρειάζεται, κάποιοι να τον επιλέγουν για επικεφαλής των ΕΛΠΕ, αντί να του ζητούν να απολογηθεί για τα δεινά και τα χρέη που κληρονόμησε στον ελληνικό λαό;

Η κοπή της πίτας του Μουσικού Πολιτιστικού Συλλόγου Aξιούπολης «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ»

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22-2-2014 στην ταβέρνα του Γιάννη Δουλουμπάκα (Μπούκαλος) που γέμισε ασφυκτικά από τα μέλη του Συλλόγου.
Τις 2 βασιλόπιτες ευλόγησε ο πατήρ Ιγνάτιος, εφημέριος της Αξιούπολης.

Δεν θα είμαι υποψήφιος στο δήμο Παιονίας, λέει ο Χρήστος Δραγανίδης

Του Χρήστου Δραγανίδη 
Στις δημοτικές εκλογές που έρχονται δοκιμάζεται σε μεγάλο βαθμό τόσο ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης,΄όσο και  η συνοχή της ίδιας της κοινωνίας μας.Με περιορισμένες χρηματοδοτήσεις,με ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας,με αναγκαστικές αυξήσεις χρήσης των δημοτικών υπηρεσιών και επερχόμενες καταργήσεις και συγχωνεύσεις δημοτικών υπηρεσιών,χωρίς πραγματική αυτονομία, γίνεται φανερό ότι και το τελευταίο ανάχωμα αυτοοργάνωσης της κοινωνίας μας καταρρέει.

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κλοπή και παράνομη οπλοκατοχή στους Ευζώνους Κιλκίς

Συνελήφθησαν χθες (28.02.2014) το βράδυ, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς, δύο ημεδαποί ηλικίας 26 και 74 ετών, για κλοπή και παράνομη οπλοκατοχή.

Σουλτογιαννέικα Κιλκίς: "Ο Σουλτογιάννης, ο Μπίκος και ο Κυριάκου"

Έρχεται το Εαρινό Εξάμηνο για το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Κιλκίς

Ο Δήμος Κιλκίς ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους ότι ξεκινούν οι αιτήσεις για το εαρινό εξάμηνο μάθησης στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης!

Κορύφωση σήμερα της Αποκριάς Δήμου Κιλκίς 2014

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων θα αποχαιρετήσει την φετινή Αποκριά ο Δήμος Κιλκίς σήμερα Σάββατο 1 Μαρτίου 2014. Το τιμώμενο πρόσωπο της ημέρας θα είναι φυσικά ο φετινός μας Καρνάβαλος ο οποίος... τραβάει τα πάνδεινα στο βωμό της πολυπόθητης ανάπτυξης που τόσο συζητείται, αλλά ποτέ δεν έρχεται...