Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Υπεγράφη η ΚΥΑ για τα προγράμματα στήριξης του μελισσοκομικού τομέα 2014- 2016, ύψους 17 εκατ. ευρώ

Υπογράφηκε και δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, η Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, με την οποία καθορίζεται το γενικό πλαίσιο εφαρμογής, η συνολική προβλεπόμενη δαπάνη και η προβλεπόμενη δαπάνη ανά επιμέρους δράση, για την υλοποίηση του προγράμματος βελτίωσης των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας 2014 – 2016.

Επίσκεψη Τζιτζικώστα στην Παιονία

Περιοδεία στο δήμο Παιονίας στο Κιλκίς πραγματοποιεί σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» Απόστολος Τζιτζικώστας όπου συνοδεύεται από τον υπ. Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Περικλή Κολότσιο, τους Περιφερειακούς Συμβούλους Ανδρέα Βεργίδη και Παύλο Θωμαΐδη, τους υποψηφίους της ‘’Αλληλεγγύης’’ Μ. Καραμισάκη και Ακ. Τζανόπουλο, στελέχη και υπσοτηρικτές της «Αλληλεγγύης».

Τον έπιασαν με 131 λαθραία πακέτα τσιγάρα στην Αξιούπολη

Συνελήφθη σήμερα (09.04.2014) το πρωί, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς, ένας ημεδαπός ηλικίας 56 ετών, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα.

Δημιουργία Εθνικού Καταλόγου Αρωματικών, Αρτυματικών και Φαρμακευτικών Φυτών

Το Σχέδιο Τεχνικού Κανονισμού αποδοχής ποικιλιών Αρωματικών, Αρτυματικών και Φαρμακευτικών (ΑρΑΦ) φυτών, με το οποίο θεσπίζεται το πλαίσιο για την εγγραφή ποικιλιών ορισμένων αρωματικών, αρτυματικών και φαρμακευτικών φυτών ενέκρινε η Τεχνική Επιτροπή Πολλαπλασιαστικού Υλικού (Τ.Ε.Π.Υ.) κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης και εφάπαξ

50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και η βουλευτής Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου κατέθεσαν τη Δευτέρα 7/4 Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τούς κυρίους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και Οικονομικών με θέμα: «Εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης και Εφάπαξ».

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (11/2014 9/4/2014), τα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται ως εξής:

Παλαιά επαγγέλματα του Νομού μας», στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποίησε το 6ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, με την καθοδήγηση του Σχολικού Συμβούλου της 2ης Εκπ/κης Περιφέρειας Κιλκίς κου. Παπαδόπουλου Πάρη και της Υπεύθυνης Σχολικών δραστηριοτήτων του Νομού μας κας Μπλάτση Γεωργίας με θέμα «Παλαιά επαγγέλματα του Νομού μας».

Αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών για συνταξιοδότηση

Της αιρετού του ΠΥΣΔΕ Ν.ΚΙΛΚΙΣ
ΜΑΤΣΑΚΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου 2014, θα υποβληθούν αιτήσεις (άρθρο 19 παρ. 7 της υπ’αριθμ. 105657/Δ1/8-10-2002, ΦΕΚ τ. Β΄ 1340/16-10-2002 Υπουργικής Απόφασης) και θα λυθεί αυτοδίκαια η υπαλληλική σχέση με το τέλος του διδακτικού έτους 2013-2014 και συγκεκριμένα στις 30-6-2014, η οποία θεωρείται η τελευταία ημέρα εργασίας και τακτικής μισθοδοσίας.

Η Σοφία Σακοράφα στο Πολύκαστρο την Κυριακή 13 Απριλίου 2014


"Για ένα Δήμο που θα λειτουργεί για ΟΛΟΥΣ και όχι για ΛΙΓΟΥΣ"

Ηλίας Κιτσικίδης
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
Ελεύθερος επαγγελματίας
"Δηλώνω ευθέως και χωρίς περιστροφές την υποστήριξή μου στο πρόσωπο του Χρήστου Γκουντενούδη στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Για πολλούς λόγους.

Ρούσσου: "Απαντάμε στα ερωτήματα του Μετώπου Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια - Πάικο"

Δελτίο τύπου Πρωτοβουλίας αλλά..ΖΩ 
Η Πρωτοβουλία Ευθύνης και Συμμετοχής αλλά..ΖΩ, ανταποκρινόμενη στα ερωτήματα που απεύθυνε το Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια - Πάικο, προς όλες τις παρατάξεις που διεκδικούν το Δήμο Κιλκίς, διευκρινίζει:

Το 1ο Λύκειου Κιλκίς στο φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος με το έργο του Ευριπίδη «Οι Φοίνισσες»

Η οργανωτική επιτροπή του 3ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Αρχαία Μεσσήνη 2014, είχε επιλέξει τη θεατρική ομάδα του 1ου Λυκείου Κιλκίς για να συμμετάσχει στο φεστιβάλ με το έργο του Ευριπίδη «Οι Φοίνισσες». Στο φεστιβάλ συμμετείχαν 19 σχολεία από την Ελλάδα, την Κίνα, την Ιταλία, την Αγγλία και την Κύπρο.

Συνάντηση Εργασίας Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς και του Γενικού Νοσοκομείου Γευγελής

Στο πλαίσιο του προγράμματος εδαφικής συνεργασίας Ελλάδας - Π.Γ.Δ.Μ. και συγκεκριμένα του έργου "Joint Actions for the protection and improvement of public health in the Cross- Border Area" ( Κοινές Δράσεις για την προάσπιση και βελτίωση της δημόσιας υγείας στην Διασυνοριακή Περιοχή) , πραγματοποιήθηκε στις 20/03/2014 η πρώτη συνάντηση για την πρόοδο του έργου (1st Project Meeting) μεταξύ του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς και του Γενικού Νοσοκομείου Γευγελής, οι οποίοι αποτελούν τους δύο εταίρους του προγράμματος.

Χρυσό και Αργυρό Μετάλλιο για το Τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ένδυσης του ΤΕΙ Κιλκίς στη Fur Excellence in Athens 2014

Το πρώτο και δεύτερο βραβείο του έγκριτου διαγωνισμού Fur Excellence in Athens της NAFA απέσπασαν οι φοιτήτριες του Τμήματος Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ένδυσης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, αντίστοιχα, Λίνα Αποστόλου και Ζωή Σκριβάνου. Το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού, η δημιουργία της κας Αποστόλου, υλοποιήθηκε από την Εταιρεία Idea Fur Moda του κ. Νικολή, ενώ το δεύτερο βραβείο, δημιουργία της κας Σκριβάνου, υλοποιήθηκε από την εταιρία Finezza Furs των κ.κ. Γκαμπέση-Μαλεγκάνου-Παπαευθυμίου.

Έξοδος στις αγορές. Η… κορωνίδα του “success story”;

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή, Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ
Παρά τις επιφυλάξεις του οίκου αξιολόγησης Moody’s, δρομολογείται σήμερα Τετάρτη, η έκδοση πενταετούς ομολόγου με αναδόχους τις Duetsche Bank, JP Morgan, Bank of America, Goldman Sachs και βασικούς dealers 21 ελληνικών και ξένων τραπεζών. To Γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζει ότι η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές είναι ένα βήμα επιτυχίας!.

Ψωμιάδης: "Οι πολίτες πριν δύο χρόνια ψήφισαν ΝΔ και Αντώνη Σαμαρά, όχι ΠΑΣΟΚ και Βαγγέλη Βενιζέλο"

Σχολιάζοντας την απόφαση του Φαήλου Κρανιδιώτη να αποσύρει την υποψηφιότητα του από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος του κόμματος ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. και υποψήφιος ευρωβουλευτής Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

55χρονος έκλεβε νερό στην Πηγή Παιονίας

Συνελήφθη χθες (08.04.2014) το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αξιούπολης, ένας ημεδαπός ηλικίας 55 ετών, για κλοπή ύδατος. Ειδικότερα, στην Πηγή Κιλκίς, μετά από καταγγελία αρμόδιου υπαλλήλου της Δ.Ε.Υ.Α. Παιονίας, διαπιστώθηκε ότι ο προαναφερόμενος είχε συνδέσει αυθαίρετα την οικία του στο δίκτυο ύδρευσης και αφαίρεσε αδιευκρίνιστη ποσότητα ύδατος από τον Ιούνιο του έτους 2013 έως σήμερα.

54χρονος έκλεψε 5 κατσίκια στον Επτάλοφο Κιλκίς

Συνελήφθη χθες (08.04.2014) το απόγευμα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, ένας ημεδαπός 54 ετών, για ζωοκλοπή.

"Για ένα Δήμο αντάξιο των προσδοκιών των πολιτών του"

Μαρία Κουτσουβέλα – Γεωργοπούλου
Εισοδηματίας
Υποψ. Δημοτική Σύμβουλος
"Δημότισσες και δημότες της Παιονίας,
Με στόχο να περάσουμε σε μια άλλη πιο δημιουργική εποχή και να αφήσουμε πίσω μας την αδράνεια και στασιμότητα, συνεχίζω την ενασχόληση μου με τα κοινά και για δεύτερη φορά.

Εβδομάδα “Let’s do it Greeece” στο 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς

"Στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος εθελοντισμού “Let’s do it Greece” το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς πραγματοποίησε μια σειρά δράσεων καθαρισμού και βελτίωσης της αισθητικής του σχολικού χώρου και όχι μόνο, από τις 31 Μαρτίου με κορύφωση την Κυριακή 6 Απριλίου.

Ευχές Πάσχα από "Τα Γηγενή Αγαθά" Κιλκίς


Τέλος το ψάρεμα στη κεντρική Μακεδονία έως 26 Μαΐου 2014

Από το Τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Κιλκίς ανακοινώνεται ότι με Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αποφασίστηκε με την υπ’ αριθ 138554(417)/08-04-2014 απόφαση με ΑΔΑ:ΒΙΗΤ7ΛΛ-0Ξ9 η απαγόρευση ενάσκησης επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας ιχθύων και λοιπών υδρόβιων ζώων στους ποταμούς Γαλλικό, Αξιό, Λουδία, Αλιάκμονα, Στρυμόνα, Εδεσσαίο και όλους τους παραποτάμους, χειμάρρους, ρυάκια, γεωφράγματα και υδάτινα κανάλια αυτών, καθώς και σε όλα τα λοιπά ρέοντα ύδατα της Π.Κ.Μ. συμπεριλαμβανομένων των τεχνητών λιμνών με κάθε μέσο και εργαλείο, από Δευτέρα 14 Απριλίου 2014 και ώρα 12:00 π.μ μέχρι και την Δευτέρα 26 Μαΐου 2014 και ώρα 12:00 π.μ, για την προστασία της αναπαραγωγής των ιχθύων και λοιπών υδρόβιων ζώων.