Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Υπεγράφη η απόφαση για τη λειτουργία Κέντρων Μελισσοκομίας - Υποστήριξη του κλάδου με συνολική επιχορήγηση ύψους 1,18 εκατ. €

Υπεγράφη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη η υπ’ αριθμ. 988/63186/14-05-2014 απόφαση, με την οποία καθορίζονται οι λεπτομέρειες εφαρμογής, το συνολικό ποσό επιχορήγησης και το ποσό επιχορήγησης ανά δικαιούχο φορέα για τη δράση 1.1 «Λειτουργία Κέντρων Μελισσοκομίας», στο πλαίσιο υλοποίησης του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος για τη βελτίωση των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας για το 2014.

Υλοποίηση επιδοτούμενου προγράμματος κατάρτισης ανέργων από τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Γουμένισσας

Ο ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ με στόχο την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων που θα συμβάλλουν στην καλύτερη τοποθέτηση των ανέργων στην τοπική αγορά εργασίας για την άμεση ανταπόκρισή τους στις απαιτήσεις των τοπικών επιχειρήσεων, υλοποίησε Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Κατάρτισης ανέργων της Δράσης 19

Τι μας επιφυλάσσει η ψηφιακή εποχή πέρα από φθηνότερα-ομορφότερα-καλύτερα gadgets;

Γράφει ο Σωκράτης Δημητριάδης
Μέλος Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας
Λέγεται ότι ο καλύτερος τρόπος για να προβλέψεις το μέλλον της ψηφιακής τεχνολογίας είναι να την εφεύρεις. Κι αφού οι μεγάλες εταιρίες πληροφορικής κατέχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία, έχουμε συνηθίσει να μας ανακοινώνουν τις τάσεις της κάθε εποχής και να μας δίνουν τις δικές τους προβλέψεις για το μέλλον.

Ο υποψ. ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς μιλά στη Γνώμη



Νέε δήμαρχε Κιλκίς πότε ανέβηκες τελευταία φορά στον Αη Γιώργη;

Γράφει ο Πάνος Μαύρος
Νέε δήμαρχε Κιλκίς πότε ανέβηκες τελευταία φορά στον Αη Γιώργη; Ξέρεις ότι αυτό το σημείο είναι το ομορφότερο του Κιλκίς, με εκπληκτική θέα; Κι όμως, και εδώ εγκατάλειψη, βρωμιά, σκουπίδια, ξερόχορτα. Που; Στο ποιο ωραίο σημείο του Κιλκίς. Δεν το πιστεύεις; Το θεωρείς Photoshop από κακοπροαίρετους και γκρινιάρηδες Κιλκισιώτες;

Στέφθηκε πρωταθλητής ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα

Την Κυριακή 11 Μαΐου ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα  γιόρτασε την κατάκτηση του πρωταθλήματος με την απονομή του κυπέλλου και των μεταλλίων από τον πρόεδρο της Ε.Π.Σ. Κιλκίς κ. Χατζηαποστόλου Βασίλειο σε μια σεμνή τελετή που προηγήθηκε φιλικού αγώνα με τον Μέγα Αλέξανδρο Μελισσοχωρίου.

Καταβολή ενισχύσεων του άρθρου 68 σε αιγοπροβατοτρόφους

To Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνει ότι μετά και την ολοκλήρωση των ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ, πιστώνονται από σήμερα το βράδυ, Πέμπτη 15 Μαΐου, στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων κτηνοτρόφων οι ενισχύσεις του μέτρου ειδικής στήριξης του άρθρου 68 για το αιγοπρόβειο κρέας για το έτος 2013. Επισημαίνεται ότι τα ποσά των ενισχύσεων του άρθρου 68 θα είναι διαθέσιμα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων από αύριο, Παρασκευή 16 Μαΐου.

Επιστροφή των αδειών οδήγησης, των πινακίδων και των αδειών κυκλοφορίας, εν όψει των εκλογών

Επιστρέφονται από σήμερα (15.05.2014) οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι που θα κινηθούν με τα δικά τους μεταφορικά μέσα για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

"Απαιτείται βούληση"

Γράφει ο Κώστας Σακελλαρίου
Δάσκαλος
Πολλές φορές από υπερβάλλοντα ζήλο ή και από την προσπάθεια να εντυπωσιάσουν όσοι ασχολούνται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Τ.Α.) καταφεύγουν σε υποσχέσεις ¨σπουδαίων¨ έργων, όπως η δημιουργία θέσεων εργασίας, η ανάδειξη του Κιλκίς σε παγκόσμια κλίμακα και oι τσιμεντένιες φαραωνικές κατασκευές.

«One Hotel, 16 Rooms Fashion Show». Μια νέα και ελπιδοφόρα ιδέα ξεκίνησε από το Κιλκίς!

Του Παναγιώτη Γεωργιάδη
Το Κιλκίς είναι μια πόλη, η οποία δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής τουριστικά. Έχει πανέμορφα και παρθένα μέρη για επίσκεψη, αλλά άγνωστα στον περισσότερο κόσμο ( Λίμνη Δοϊράνη, Γαλάζια λίμνη στο Σκρα, το όρος Πάϊκο και η Γουμένισσα με τα εξαιρετικά κρασιά της, το Σπήλαιο Κιλκίς το οποίο θεωρείται 3ο καλύτερο στην Ελλάδα, το Βοτανικό κήπο Κρουσσών κα).

Έναρξη εγγραφών στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Δήμου Κιλκίς

Από τον Οργανισμό Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Παιδικών -Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Κιλκίς ανακοινώνεται ότι ξεκινούν οι εγγραφές βρεφών και νηπίων στους δημοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, για το σχολικό έτος 2014-2015.

Ενημερώθηκαν οι μαθητές της Γ' τάξης του 2ου γυμνασίου Κιλκίς για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Ελλάδα

Την Πέμπτη 8 Μαΐου στα πλαίσια του προγράμματος Σχολικής Καινοτομίας "Μένων" επισκέφθηκε το 2ο γυμνάσιο Κιλκίς ο κ. Γιώργος Γκόνος, διευθύνων σύμβουλος Νοτιοανατολικής Ευρώπης στην εταιρεία McCain Hellas προκειμένου να ενημερώσει τους μαθητές της Γ' Γυμνασίου για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Ελλάδα.

Στο 8ο Ανοικτό Διασυλλογικό πρωτάθλημα Tae Kwon Do WTF η Τόλμη Κιλκίς

8ο Ανοικτό Διασυλλογικό πρωτάθλημα Tae Kwon Do WTF όλων των κατηγοριών ηλικιακά και κιλών με την επωνυμία "Φιλίππεια" υπό την αιγίδα της Ε.ΤΑ.Β.Ε. και ΕΛ.Ο.Τ., διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο Βασιλικών Θες/νίκης στις 10-11 Μάιου 2014.

Εκδήλωση για την γιορτή της μητέρας στην Αξιούπολη

Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 11 Μαΐου η εκδήλωση για την ημέρα της μητέρας από τον Σύλλογο Γραμμάτων και Τεχνών, σε συνεργασία με τον Μουσικοπολιτιστικό Σύλλογο "Αξιον Εστί".

Στα Μεγάλα Λιβάδια του Πάικου η εκπομπή “Στον τόπο που γεννήθηκα....”

Η Ελλάδα είναι κατ’ εξοχήν ορεινή χώρα με περισσότερα από 300 μεγαλύτερα ή μικρότερα βουνά στην επικράτειά της. Αυτή την Κυριακή 18 Μαίου στις 11:45 στην 4Ε επισκεπτόμαστε το όμορφο Πάικο και τα Μεγάλα Λιβάδια.

Ομιλία Σόνιας στον Εύρωπο Παιονίας

Ομιλία Σόνιας Συμεωνίδου στον Εύρωπο
"Φίλες και φίλοι,
Ζούμε σ´ έναν ευλογημένο Τόπο,
Έναν ξεχωριστό τόπο με φιλόξενους ανθρώπους που σέβονται και τιμούν την Ιστορία του, τα ήθη και τα έθιμα, την πολιτισμική τους κληρονομιά.

Ομιλία Τονικίδη στο Κιλκίς

Δελτίο τύπου συνδυασμού Π. Τονικίδη
Το Κιλκίς ψήφισε: Παύλος Τονικίδης Δήμαρχος, ΔΗΜΟΣ ΑΞΙΩΝ νέα Δημοτική Αρχή! Το μήνυμα της μεγάλης νίκης έστειλε η πρωτοφανής για τα δεδομένα του Κιλκίς χθεσινή κεντρική συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε με τη παρουσία χιλιάδων Κιλκισιωτών μπροστά στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού.

Ομιλία Γκουντενούδη στο Βαφειοχώρι

Δελτίο τύπου συνδυασμού Χ. Γκουντενούδη
Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι δημότες του Βαφειοχωρίου στον υποψήφιο Δήμαρχο Παιονίας Χρήστο Γκουντενούδη κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στον οικισμό.

Συνελήφθη 29χρονος για ναρκωτικά στο Κιλκίς

Συνελήφθη, χθες (14.05.2014) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, ένας ημεδαπός ηλικίας 29 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

"Καλή ψηφοφορία και ο Θεός μαζί μας"

Μαρία Σιδηροπούλου
Απλός πολίτης - Πλατανιά Παιονίας
Θα ήθελα να ακουστώ σαν ένας από τους από τους ανώνυμους ψηφοφόρους και φορολογούμενους αυτού του τόπου. Για αυτό αποφάσισα να γράψω και να πω πικρές αλήθειες που πρέπει να ακούγονται προς τα έξω στον κόσμο που υποφέρει. Πολύ ωραία και ηχηρά ονόματα στους συνδυασμούς του αντιπεριφερειάρχη και του αντιδημάρχου. Αλήθεια που είσαστε όλα αυτά τα χρόνια της ανυπαρξίας σαν επαγγελματίες πολιτικοί που είστε οι περισσότεροι.

Ρωμαίηκα, Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Του Θεόφιλου Κυριακίδη
ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ Βάλτε τα προβατάκια σας
ήσυχα να κοιμούνται
αφού σαν τα χρειάζεστε
αυτά σας ενθυμούνται.

Ενισχύσεις στους γεωργούς περιοχών με φυσικά μειονεκτήματα

Καλούνται οι αγρότες του Νομού Κιλκίς, να συμμετάσχουν στα Μέτρα 211 και 212 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 – 2020 του Καν. (ΕΚ) 1305/2013 του Συμβουλίου για τη στήριξη της Αγροτικής Ανάπτυξης από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ).

"Λίγο πριν την κάλπη.. Λίγο πριν την νίκη!"


Εξετάσεις περιόδου Ιουνίου για την άδεια άσκησης επαγγέλματος φαρμακοποιού

Από το Τμήμα Φαρμάκων- Φαρμακείων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις των φαρμακοποιών για την άδεια άσκησης επαγγέλματος φαρμακοποιού, περιόδου Ιουνίου 2014, θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Εργαστήριο Φαρμακοτεχνίας και Ελέγχου Φαρμάκων στο 2ο όροφο του κτιρίου Βιολογίας Φαρμακευτικής στο Α.Π.Θ ως εξής:

Προεκλογική ομιλία Κ. Γιαννόπουλου στο Πολύκαστρο



Δελτίο τύπου συνδυασμού Κ. Γιαννόπουλου
Τις προγραμματικές θέσεις των έντεκα σημείων του συνδυασμού «Κεντρική Μακεδονία Περιφέρεια Πρωταθλήτρια» με επικεφαλής τον Ιωάννη Ιωαννίδη παρουσίασε την Τρίτη σε πολυπληθή συγκέντρωση φίλων και υποστηρικτών του συνδυασμού, στο πολιτιστικό κέντρο Πολυκάστρου ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος.

Τίτλοι εφημερίδων, Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

 ΑΥΓΗ ·Ομολογία Σαμαρά για την κρυφή συμφωνία-Παραδοχή και από Μπαρόζο για διαμεσολαβητικό ρόλο (Κάννες))·Να επαναφέρουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη- «Στοίχημα» για τον ΣΥΡΙΖΑ·Τουρκία- Έκρηξη σε ορυχείο- Θρήνος και οργή για τους εκατοντάδες νεκρούς 
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Αμόκ – «26 Μαΐου θα ρίξω την κυβέρνηση»- Βενιζέλος: Αν ηττηθεί η Ελιά, θα πάω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να παραιτηθώ·Έπεσαν οι υπογραφές για τα πετρέλαια- Ξεκινούν οι γεωτρήσεις! Προσδοκώμενα έσοδα: 18 δις., ευρώ·Τα τούνελ της κολάσεως- Εθνικό πένθος στην Τουρκία για την έκρηξη σε ορυχείο

Η υποψ. περιφερειακή σύμβουλος Κιλκίς Φαίη Λιαρετίδου μιλά στη Γνώμη