Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

19ος Πανελλήνιος Ποιητικός Διαγωνισμός “Κούρος Ευρωπού” ΤΕΧΝΗΣ ΚΙΛΚΙΣ - Ανακοινώθηκαν οι διακριθέντες ποιητές και ποιήτριες

Σε μια λιτή, όμως συγκινητική και υποβλητική, γεμάτη ποίηση και συναίσθημα εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Μαΐου 2014, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, η απονομή των βραβείων και επαίνων στους διακριθέντες ποιητές και ποιήτριες του φετινού Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού “Κούρος Ευρωπού”, που διοργάνωσε για 19η χρονιά η “ΤΕΧΝΗ” Κιλκίς.

" Ουάου! Έχουμε τόσους Μαρξιστές και δεν το ξέρουμε;"

Της Μέμας Τεμεκενίδου
«Η κυβέρνηση απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής, δεν χρειάζεται να ρωτήσει τον κύριο Τσίπρα για τίποτα», δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης

Στα “Χειμωνίδεια“ και “Δίια” συμμετείχε ο ΓΑΣ Κιλκίς - Εξαιρετική η μικρή Αβράμογλου με ρεκόρ στα 1000 μ

Στους αγώνες στίβου “ Χειμωνίδεια” και “Δίια 2014 που διοργάνωσαν με απόλυτη επιτυχία ο ΑΣ Ρήγας Θεσσαλονίκης και ο ΓΑΣ Αρχέλαος Κατερίνης το Σάββατοκύριακο στην Θεσσαλονίκη και Κατερίνη αντίστοιχα, συμμετείχε με ομάδες αθλητών του το τμήμα στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς.

Επεκτείνονται και εκσυγχρονίζονται οι εγκαταστάσεις στο Συνοριακό Σταθμό Ευζώνων.

Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Κιλκίς Γ. Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Ο βουλευτής Κιλκίς Γεώργιος Γεωργαντάς είχε την περασμένη Παρασκευή 30 Μαΐου μακρά συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Αθανάσιο Καρούντζο στην έδρα της ΑΔΜ-Θ στη Θεσσαλονίκη.

Ανατριχιαστικό: Πούλησαν τα δικαιώματα του Εθνικού μας Ύμνου σε ιαπωνική εταιρεία!

Πηγή: defencenet.gr
Απίστευτο, τρελό, αλλά αληθινό: Στην εταιρεία διαχείρισης και διανομής μουσικής IODA που πλέον ονομάζεται Orchard ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματά του Εθνικού μας Ύμνου (στίχοι Διονύσιος Σολωμός, μελοποίηση Νικόλαος Μάντζαρος) και άρα απαγορεύεται η χρήση του χωρίς να αποδίδονται πνευματικά δικαιώματα!

Η Μαρία Σπυράκη και ο χορός του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς


Ποιο είναι το μέλλον της Τεχνικής Εκπαίδευσης;

Υπογράφει η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε.
"Συνάδελφοι,
το ευαίσθητο τμήμα της Δημόσιας Ελληνικής Εκπαίδευσης που ονομάζεται Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση έχει δεχτεί τον τελευταίο χρόνο ένα σοβαρό πλήγμα με την κατάργηση δεκάδων ειδικοτήτων."
Διαβάστε όλη την παρέμβαση ΕΔΩ

Νέε Δήμαρχε και Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς, πάμε για πικ-νικ στα Χίλια Δέντρα ;

Γράφει ο Πάνος Μαύρος
Πριν 20-30 χρόνια, κάθε Πρωτομαγιά, Καθαροδευτέρα, Κυριακές, γιορτές κτλ όλο το Κιλκίς εδώ ερχόταν αγαπητοί. Ήταν ο παράδεισός μας. Εκπληκτικό τοπίο, τεράστια πλατάνια, τάπερ με κεφτεδάκια, μουσαμάς κάτω, παιχνίδι, τρέξιμο, ανεμελιά μικρών και μεγάλων.

Δήλωση Γκουντενούδη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

"Η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναλογισθούμε όλοι τις ευθύνες μας απέναντι στο περιβάλλον, στο οποίο ζούμε ως μέλη της παγκόσμιας πλέον κοινότητας.

Οι επιτυχίες δεν έχουν τέλος για τον ΓΑΣ Κιλκίς

Με μεγάλη επιτυχία έγιναν το Σάββατο 31 Μαΐου στο δημοτικό στάδιο των Κουφαλίων Θεσσαλονίκης οι αγώνες στίβου για αθλητές ακαδημιών και τμημάτων υποδομής (γεννηθέντες 2001-2007) , που διοργανώθηκαν από τον τοπικό σύλλογο στους οποίους συμμετείχαν σύλλογοι και σωματεία των ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης και Πέλλας – Κιλκίς.

Και μετά αναρωτιόμαστε ΓΙΑΤΙ θερίζει ο καρκίνος στην εποχή μας...

Του Λευτέρη Παυλίδη
Στις 28 Μαίου, πριν 4 μέρες δηλαδή κι επί ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αποφασίστηκε η καλλιέργεια μεταλλαγμένων τροφίμων στην Ευρώπη!Όλες οι άλλες χώρες που τα προηγούμενα χρόνια προήδρευσαν στο Ευρωκοινοβούλιο, αντιστέκονταν σθεναρά για δεκαετίες, απορρίπτοντας τα μεταλλαγμένα της αμερικάνικης Monsanto και των άλλων πολυεθνικών εταιριών.

Εκδήλωση από τον "Νηρέα" για παιδιά δημοτικού στην Πλατεία Ειρήνης Κιλκίς

Το Κέντρο Πρόληψης Των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς “ΝΗΡΕΑΣ” σε συνεργασία με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων Ε1 και Στ2 του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, Ε1, Ε2 και Στ1 του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς και Ε΄-Στ΄ του Δημοτικού Σχολείου Νέου Γυναικοκάστρου διοργανώνει εκδήλωση για παιδιά δημοτικού με τίτλο «Όσα μόνος δεν μπορώ, με τους φίλους κατακτώ».

Το νέο ΕΣΠΑ 2014 – 2020 με μια ματιά - Οι πρώτες προκηρύξεις μέσα στη χρονιά – Ποιοι κλάδοι κερδίζουν


Του Παναγιώτη Κωνσταντινίδη
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες την έγκριση του νέου ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014-2020. Η ταχεία ολοκλήρωση των διαδικασιών δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ταχεία έγκριση των επιμέρους Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, τα οποία πρόκειται να υποβληθούν επίσημα έως τα μέσα του καλοκαιριού, ούτως ώστε το ταχύτερο δυνατόν να ξεκινήσουν οι προκηρύξεις των νέων δράσεων.

Πρόσκληση για τα "Ελευθέρια" Στίβου 2014 στο Κιλκίς


Έδεσαν με καλώδιο τα χέρια 83χρονου και τον σκότωσαν

Χθες (01.06.2014) το απόγευμα, στο Γαρέφειο Πέλλας, βρέθηκε νεκρός εντός της οικίας του από συγγενικό πρόσωπο 83χρονος ημεδαπός, ο οποίος ήταν δεμένος στα χέρια με καλώδιο.
Στο σημείο κλήθηκε και προσήλθε κ. Ιατροδικαστής, καθώς και συνεργείο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Πέλλας για την εξερεύνηση του χώρου.
Διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφάλειας Έδεσσας.

Απανθρακώθηκε μέσα στο αυτοκίνητό της 64χρονη Σερβίδα

Στις 01.06.2014 το πρωί, στο 62ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Νέων Μουδανιών - Σάρτης (θέση Μνημείο), ένα Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε μία υπήκοος Σερβίας 64 ετών και επέβαινε ένας υπήκοος Σερβίας 68 ετών, εξετράπη της πορείας του και κατέληξε εκτός οδοστρώματος.

Ευχαριστήρια δήλωση Θεμιστοκλή Ανθρακίδη

Θεμιστοκλής Αιμ. Ανθρακίδης
Δικηγόρος - Δημοτικός Σύμβουλος Κιλκίς

Μετά τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω εκ βάθους καρδίας όλους τους συνδημότες μου, που στην πρώτη μου εκλογική προσπάθεια με τίμησαν με την ψήφο τους εκλέγοντας με δεύτερο δημοτικό σύμβουλο του συνδυασμού Κιλκίς-Δήμος Αξιών.

Διαγωνισμός πιροσκί στην Ευκαρπία Κιλκίς


Τίτλοι εφημερίδων, Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Ο Σόιμπλε ξαναχτυπά-Προανήγγειλε νέο «πρόγραμμα» μέχρι 10 δις ευρώ, απειλώντας πάλι τους Έλληνες με έξοδο από την Ευρωζώνη αν δεν συνεχίσουν τις αιματηρές θυσίες·ι Τούρκοι τεντώνουν επικίνδυνα το σχοινί σε Αιγαίο και Θράκη- Πολιορκία της Αγ. Σοφίας από 100.000 φανατικούς ισλαμιστές που απαιτούσαν να γίνει τζαμί·Η Τρόικα απορρίπτει την αύξηση δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα! Ανατριχιαστικό πακέτο για Εργασιακά και Ασφαλιστικό
ΕΘΝΟΣ ·Το νέο σχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια- Μέσα στον Ιούλιο ξεκινά από τις τράπεζες η εφαρμογή της ρύθμισης·Μέσα στην εβδομάδα οι αλλαγές στην κυβέρνηση- Πρόσωπα και υπουργεία·Συνέντευξη Βορίδη- Στο εδώλιο οι αρνητές του Ολοκαυτώματος