Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Crypto-Wall: Ο νέος «ιός» που κλειδώνει τους σκληρούς δίσκους

- Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες, για την εμφάνιση στη χώρα μας του κακόβολου λογισμικού «Crypto-Wall»
- Το κακόβουλο λογισμικό στοχεύει στην καταβολή χρηματικών ποσών ως «λύτρα», προκειμένου να ξεκλειδωθούν – αποκρυπτογραφηθούν ψηφιακά αρχεία και δεδομένα στους Η/Υ των χρηστών
- Το κακόβουλο λογισμικό, τύπου «Crypto-Malware», μπορεί να επηρεάσει όλες τις εκδόσεις λειτουργικού συστήματος και εξαπλώνεται, κυρίως, μέσω μολυσμένων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Ζωντανό έντεχνο - λαϊκό πρόγραμμα το Σάββατο στον Ερωδιό Κιλκίς


Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου για την Ακαδημία Αλέξανδρος Κιλκίς

Με νέους αγώνες συνεχίζεται η εφαρμογή του ετήσιου προγραμματισμού για την Ακαδημία Αλέξανδρος Κιλκίς, με πολλά τμήματα της. Έτσι το Σάββατο θα μεταβούν στο Πολύκαστρο οι Παίδες(2001) παίζουν στις 11.15,οι προπαίδες(2002) και (2003)στις 10.00 και οι τζούνιορς (AJAX) στις 10.00, για να αντιμετωπίσουν τα αντίστοιχα τμήματα της ΑΕ Πολυκάστρου. Το λεωφορείο της αποστολής θα αναχωρήσει από την Πλατεία Ειρήνης στις 08.45.

Hallo, Τριχωτή φυλή!

Για τη μεταφορά Βασίλης Βαλκάνος
Αχτύπητα τα δίποδα. Ανεπανάληπτα αμετανόητα χωρίς ίχνος μνήμης και αξιοπρέπειας. Πόσο ανώτερα τελικά είμαστε τα τριχωτά που απλά και όμορφα ζούμε ανέμελα μέσα στην ζούγκλα με τους φυσιολογικούς κανόνες της υπεροχής. Σοφή η φύση τελικά που έθεσε τον νόμο της ζούγκλας ώστε να υπάρχει αρμονία στο ζωικό βασίλειο. Κυρίως ψυχική ηρεμία.

Συλλυπητήριο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Κιλκίς

Το διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Κιλκίς αισθάνεται την ανάγκη να συλλυπηθεί εκ μέρους όλων των Εφέδρων του Νομού, τους συγγενείς των θανόντων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων την ώρα του καθήκοντος. Η απώλεια νέων και ειδικότερα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί αγιάτρευτη πληγή για το Έθνος μας.

Ενα πραγματικά διαφορετικό αγροτικό συνέδριο

Ένα πραγματικά διαφορετικό αγροτικό συνέδριο διοργανώθηκε στο The Ranch στο Σοφικό Κορινθίας. Ομαδικές δράσεις, βιωματικά εργαστήρια και διαγωνισμοί, συνέθεσαν ένα μοναδικό εκπαιδευτικό τριήμερο, που αλλάζει τα δεδομένα της αγροτικής εκπαίδευσης.
Δείτε το video του 21ου Συνεδρίου Νέων Αγροτών, εδώ: http://y2u.be/yIDvEH86S9Q

Συγκέντρωση-ενημέρωση της Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας



Δελτίο τύπου Ένωσης Στατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Ο Ανέστης Τσουκαράκης, πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Σ. και ο Γιώργος Αντωνακόπουλος, δικηγόρος του ΣτΕ και Νομικός Σύμβουλος της Π.Ο.Ε.Σ. θα είναι οι επίσημοι προσκεκλημένοι και κεντρικοί ομιλητές στην συγκέντρωση-ενημέρωση της Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Πολιτιστικό κέντρο Εύοσμου και θα ξεκινήσει στις 18:00 .

Δράσεις του ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας τη «παρεμβατική δυναμική» της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, θεσμοθετεί (ενταγμένη στο ευρύτερο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου») την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους.

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014, στις 14:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

Ανακοίνωση Περιφέρειας για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας που εορτάζεται στις 10 Οκτωβρίου κάθε έτους, το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνει τα εξής: «Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, η 1οη Οκτωβρίου, παρέχει μια ευκαιρία σε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, που ασχολούνται με θέματα ψυχικής υγείας, να μιλήσουν για το έργο τους και για ό,τι απαιτείται να γίνει, ώστε η φροντίδα της ψυχικής υγείας να είναι μια πραγματικότητα για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Η εγκληματικότητα στην Κεντρική Μακεδονία το τελευταίο 24ωρο

Στο πλαίσιο γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, την αντιμετώπιση διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών, αλλά και τον εντοπισμό και σύλληψη φυγόποινων ατόμων, συνεχίστηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο, οι εντατικοί έλεγχοι στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας (πλην του νομού Θεσσαλονίκης).

Συμμετοχή Δήμου Κιλκίς στο 2ο φεστιβάλ γαστρονομίας ''Κερνάμε Κιλκίς''

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η συμμετοχή του εκθεσιακού περιπτέρου του Δήμου Κιλκίς στο 2ο φεστιβάλ γαστρονομίας ''Κερνάμε Κιλκίς'' που συνδιοργάνωσαν το ΕΒΕ Κιλκίς,ο Δήμος Κιλκίς και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Τον βρήκαν με σοκολάτα... αλλά τι σοκολάτα!

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, πέτυχαν χθες (08.10.2014) το μεσημέρι, τη σύλληψη ενός 50χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, παράνομη οπλοκατοχή και για παράβαση της νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας.

Ιδρύεται Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) στην Παιονία

Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Γ. Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας ιδρύεται Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) στην Παιονία με έδρα τη Γουμένισσα.

Μάτια που κλαίνε, αν δεν είναι από …έρωτα, είναι πιθανό να πάσχουν από ξηροφθαλμία λένε οι οφθαλμίατροι

Τα συμπτώματα αλλά και οι τρόποι αντιμετώπισης της πιο συχνής πάθησης που πλήττει το ανθρώπινο μάτι παρουσιάστηκαν από οφθαλμίατρους σε ημερίδα, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας , στο ξενοδοχείο Divani Apollon στο Καβούρι.

Κιλκίς: «Εορτασμός της ΄΄Ημέρας της Αστυνομίας΄΄ και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου»

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, Αστυνομικός Διευθυντής Θωμάς ΣΑΝΔΡΟΣ έχει την τιμή να σας προσκαλέσει τη Δευτέρα 20-10-2014 στην εορταστική εκδήλωση, που θα λάβει χώρα με μέριμνα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, με αφορμή τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Ταξίδι στα Κύθηρα με την εκπομπή “Στον τόπο που γεννήθηκα...”



Πρεμιέρα νέας σεζόν την Κυριακή 19 Οκτωβρίου για την εκπομπή “Στον τόπο που γεννήθηκα...” . Ξεκίνημα για φέτος με την πρώτη εκπομπή -αφιέρωμα στα όμορφα Κύθηρα.

Εκλογές στον Μουσικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ευρωπού


Ο ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τους μετανάστες και τις μετανάστριες στα κρατητήρια της Ειδομένης

Δελτίο τύπου ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Κοινωνικού Κέντρου - Στεκιού Μεταναστών Θεσσαλονίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς συμμετέχει στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους μετανάστες και τις μετανάστριες στα κρατητήρια της Ειδομένης.

Κιλκίς: Εκδηλώσεις για τον Εορτασμό Ημέρας Μακεδονικού Αγώνα

Οι εκδηλώσεις για τον Εορτασμό Ημέρας Μακεδονικού Αγώνα θα πραγματοποιηθούν την 19η Οκτωβρίου 2014, ημέρα Κυριακή. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Η φωτογραφία της ημέρας, 9 Οκτωβρίου 2014, 8,22 π.μ., Κιλκίς


Εξετάσεις PTE-NOCN του Δεκεμβρίου 2014

Από το Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν.Κιλκίς, ανακοινώνεται ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στις εξετάσεις PTE του Δεκεμβρίου 2014 λήγει την  Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014,

Ανατέθηκαν 81 συνολικά δρομολόγια μεταφοράς μαθητών του ν. Κιλκίς για το έτος 2014-2015

Η Οικονομική Επιτροπή της Π.Κ.Μ. σε έκτακτη σημερινή της συνεδρίαση κατακύρωσε την ανάθεση -με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης- 81 συνολικά δρομολογίων μεταφοράς μαθητών της Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης Π.Ε.Κιλκίς για το σχολικό έτος 2014-2015, από τα οποία 33 αφορούν αδιάθετα δρομολόγια -που προέκυψαν «άγονα» από τον προηγηθέντα πρόχειρο διαγωνισμό- και 48 νέα δρομολόγια -που προέκυψαν από την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Εκπαίδευση Εθελοντών Σαμαρειτών από τον Ερυθρό Σταυρό Κιλκίς

Το περιφερειακό τμήμα Κιλκίς του Ε. Ε. Σ. βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει σε κάθε ενδιαφερόμενο, ότι μέσα στον Οκτώβριο 2014 θα ξεκινήσει για τη νέα χρονιά στην πόλη μας εκπαίδευση Εθελοντών Σαμαρειτών από ειδικό εκπαιδευτή Σαμαρειτών του τμήματος Θεσσαλονίκης. Δικαίωμα υποβολής για τη Σχολή Εθελοντών Σαμαρειτών έχουν άνδρες και γυναίκες με διάθεση εθελοντικής προσφοράς, που διαμένουν νόμιμα στη χώρα μας και είναι από 17 έως 45 ετών, υποχρεωτικά απόφοιτοι Λυκείου και χωρίς προβλήματα υγείας που δε θα τους επιτρέψουν να παρακολουθήσουν το σύνολο της εκπαίδευσης (πρακτική και θεωρητική). Δηλώσεις συμμετοχής στο γραφείο του Ε.Ε.Σ. Κιλκίς Ελ. Βενιζέλου 2 και στα τηλέφωνα 2341070146 και 6973821794.

Διεθνές Συνέδριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ιστορίας του Αθλητισμού στην Έδεσσα

Στην Έδεσσα το διάστημα 15-18 Οκτωβρίου 2014 οργανώνεται το 18ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ιστορίας του Αθλητισμού σε συνεργασία με τον Δήμο Έδεσσας, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, την Ι.Μ. Εδέσσης Πέλλης & Αλμωπίας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – ΠΕ Πέλλας.

ΡΩΜΑΙΗΚΑ, Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Του Θεόφιλου Κυριακίδη
ΛΑΘΟΣ
Τρέχει ο ένας, τρέχει ο άλλος
μα σχεδόν ποτέ δεν φθάνει
κάνει τάχα τις πως φεύγει
μα πάλι μένει στην στάνη

Τίτλοι εφημερίδων, Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

ΑΥΓΗ ·Ανέλαβαν ρόλο αντιπολίτευσης- Απών ο Σαμαράς, εντός- εκτός ο Βενιζέλος, βουβός ο Χαρδούβελης·Μήνυμα ΔΝΤ στην κυβέρνηση: Αν φύγουμε πρέπει να βρείτε 25 δις το 2015-16·Διαδηλώσεις στο Μιλάνο – Άνεργη έμεινε η Σύνοδος Κορυφής για την ανεργία
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Πως θα ρυθμιστούν οι οφειλές-Προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία για ποσό που αγγίζει τα 90 δις ·»Κόκκινα» δάνεια- Η τρόικα αντιδρά στην εύνοια προς τους βαρόνους·Παιδιά με ασιτία στο Ηράκλειο –Πέντε λιποθυμίες από την αρχή του σχολικού έτους! Για μέρες χωρίς φαγητό τρεις μαθητές