Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Αδυναμία έκδοσης ηλεκτρονικής φορολογικής ενημερότητας για χιλιάδες επιχειρήσεις

Η έκδοση ηλεκτρονικής φορολογικής ενημερότητας, να είναι δυνατή, όταν υπάρχουν βεβαιωμένες, αλλά μη ληξιπρόθεσμες οφειλές, όπως στην περίπτωση του ΕΝΦΙΑ ή άλλες περιπτώσεις, όπου δια νόμου προβλέπεται καταβολή φόρου σε δόσεις, ζήτησε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, με επιστολή που απέστειλε, την Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014, προς τη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών, κα Αικατερίνη Σαββαϊδου.

Μαθητές και μαθήτριες αύξησαν το πράσινο στην πόλη του Κιλκίς



Αφιλόξενη η Ελλάδα στους φτερωτούς μετανάστες

Όρνιο, είδος προστατευόμενο, βρέθηκε πυροβολημένο από λαθροθήρες στις 9 Οκτωβρίου 2014, στο βουνό Τόμαρος, νότια των Ιωαννίνων. Ο νεαρός γύπας είχε αρχίσει το παρθενικό του ταξίδι από την Κροατία, διασχίζοντας μια μεγάλη απόσταση για να προσγειωθεί στην Ελλάδα και να βρει τελικά το θάνατο από σκάγια ασυνείδητων λαθροθήρων. Η Δασική Υπηρεσία έχει ήδη ξεκινήσει σχετική έρευνα για το περιστατικό.

Προσοχή, αυτά τα λουκάνικα δεν τρώγονται!

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο τακτικού ελέγχου στην επιχείρηση με την επωνυμία «ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.» και διακριτικό τίτλο «ΑΛΚΗΣ», διαπίστωσε ότι σε δύο προϊόντα που παρασκευάζονται και διανέμονται στην Ελλάδα από την εταιρεία, με τις εμπορικές ονομασίες «Λουκάνικα Τρικαλινά» και «Λουκάνικα Βραστά – СΟCИCKИ MOЛOЧHЬIE», δεν αναφέρονταν στον κατάλογο των συστατικών οι αλλεργιογόνες ουσίες, στη μεν πρώτη περίπτωση σέλινο στη δε δεύτερη περίπτωση σπόροι μουστάρδας (σιναπιού), αν και αυτές προστίθενται κατά την παρασκευή των προϊόντων αυτών, όπως δηλώθηκε από τον υπεύθυνο της επιχείρησης και διαπιστώθηκε κατά των έλεγχο των συνταγών τους.

Ο πασίγνωστος παραδοσιακός κουρέας του Λιτοχώρου Κουτσουμανής Θεόδωρος, μιλά στη Γνώμη


Με την παρουσίαση του βιβλίου "Τα τέκνα της Αθηνάς" ανοίγει η φετινή χρονιά για το Τμήμα Λόγου της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς



Με την παρουσίαση του βιβλίου "Τα τέκνα της Αθηνάς: ένας διάλογος ανάμεσα στον Σωκράτη και τον Θεμιστοκλή" του εκπαιδευτικού Παναγιώτη Αδάμου, θα ανοίξει η φετινή χρονιά για το Τμήμα Λόγου της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς. Η βιβλιοπαρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014, στις 6.30μ.μ. στην αίθουσα "Μ. Ανδρόνικος" του φορέα (25ης Μαρτίου 20, Κιλκίς).

Έκθεση ανάγλυφων έργων «Τα δελφίνια» του Β. Παυλή στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς

Την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014, στις 7μ.μ. στην αίθουσα «Κούρος Ευρωπού» της ΤΕΧΝΗΣ εγκαινιάζεται η έκθεση ανάγλυφων έργων του Βασίλη Παυλή με θέμα «Τα δελφίνια» και παράλληλα έκθεση με έργα μαθητών του.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς με΄τα τις αρχαιρεσίες του Συλλόγου στις 12 Οκτωβρίου 2014

Ικανοποιητική ήταν η συμμετοχή των ιατρών μελών του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς στις αρχαιρεσίες του Συλλόγου στις 12 Οκτωβρίου 2014, που διεξήχθησαν νομότυπα στα γραφεία του Συλλόγου. Στις αρχαιρεσίες εκλέχτηκαν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, οι νέοι εκπρόσωποι του Συλλόγου στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, η νέα Εξελεγκτική Επιτροπή και το νέο Πειθαρχικό Συμβούλιο για την επόμενη τριετία.

Τραγικός θάνατος μαθητή σε σχολείο της Θεσσαλονίκης – Χτύπησε στο κεφάλι την ώρα που έπαιζε μπάσκετ

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 14χρονος μαθητής την ώρα που έπαιζε μπάσκετ με φίλους του σε προαύλιο κλειστού σχολείου της Θεσσαλονίκης. 

Τηλεδιασκέψεις σε σχολεία της χώρας, με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος CYBERKID για την ασφαλή πλοήγηση των μαθητών στο διαδίκτυο, πραγματοποιεί με ιδιαίτερη επιτυχία διαδραστικές τηλεδιασκέψεις σε σχολικές μονάδες, ανά την επικράτεια, κάθε Τρίτη και Πέμπτη.
Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Υπογράφεται τις επόμενες ημέρες η πράξη παραχώρησης των 10 στρεμμάτων του στρατοπέδου «Καμπάνη» στο Δήμο Κιλκίς

Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Γ. Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Χθες, Τρίτη 14 Οκτωβρίου, ο Βουλευτής Γ. Γεωργαντάς συναντήθηκε στην Αθήνα με το Διευθυντή του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) υποστράτηγο Γιώργο Σταθιά.

Προσπάθησαν να περάσουν από την Ειδομένη με πλαστά έγγραφα

Συνελήφθησαν χθες (14.10.2014) το απόγευμα στην Ειδομένη Κιλκίς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευζώνων, δύο υπήκοοι Συρίας ηλικίας 36 και 35 ετών, για πλαστογραφία πιστοποιητικών και κατοχή και χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου.

Άθλος Κιλκίς: Τέσσερις συμμετοχές και τέσσερα μετάλλια στη Σόφια

Στις 11-12/10 ήμερες Σάββατο και Κυριακή πραγματοποιήθηκε το διεθνές κύπελλο tae kwon do στην Σόφια της Βουλγαρίας. Η συμμέτοχη των αθλητών έφτασε τον αριθμό των τετρακοσίων  από όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης.

Ο φύλακας και ξεναγός της θέσης Πριόνια Ολύμπου Δ. Κυρίτσης μιλά στη Γνώμη



Ενημερωτική Αγαθοπούλου στη Διοίκηση του Οργανισμού Πολιτισμού – Αθλητισμού – Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών Δήμου Κιλκίς

Δελτίο τύπου δήμου Κιλκίς
Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού – Αθλητισμού - Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών του Δήμου Κιλκίς Αικατερίνη Ζιούτα – Γιαννακούλα και ο Αντιπρόεδρος του Νομικού Προσώπου Νικόλαος Σερασκέρης δέχθηκαν χθες την επίσκεψη της βουλευτή ν. Κιλκίς Ειρήνης – Ελένης Αγαθοπούλου η οποία είχε ως αντικείμενο τη λειτουργία και τις εν γένει δραστηριότητες των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών και των αθλητικών οργανισμών.

«ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»: Καινούργια συνταγή με παλιά υλικά!


Κάλεσμα ΠΑΜΕ Κιλκίς 

Εκπαιδευτικέ, γονιέ, μαθητή, μαθήτριαΕδώ και χρόνια ακούμε συνεχώς «όμορφα και μεγάλα λόγια» από τους εκάστοτε υπουργούς Παιδείας για ένα «νέο» σχολείο όπου σε αυτό, όπως λένε, θα είναι «πρώτα ο μαθητής». Άλλες φορές το ονομάζουν «ψηφιακό», άλλες φορές «αειφόρο», άλλες πάλι «σχολείο στην εποχή της πληροφορίας» και πολλούς άλλους τέτοιους βαρυσήμαντους χαρακτηρισμούς.

Τίτλοι εφημερίδων, Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΑΥΓΗ ·Λεφτά υπάρχουν μόνο για τη Ν. Δ.!- Πήρε δάνειο 14,6 εκατ., χωρίς να εξυπηρετεί τα χρέη της·Συνάντηση Τσίπρα- Καμμένου- Συμφωνία για «κόκκινα» δάνεια και προεδρική εκλογή·Παραδίδουν και την ανάπτυξη- Σε ιδιώτες και η διαχείριση του ΕΣΠΑ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Χάνεται ο έλεγχος-Ηχούν καμπάνες στο Μαξίμου από τις αρνητικές δημοσκοπήσεις·Εν μέσω θυέλλης –Η κυβέρνηση προαναγγέλλει ότι ανοίγει το Ασφαλιστικό·Σε… 30.000 εν αρχή το εγγυημένο εισόδημα-Θα δοθεί σε 700.000 νοικοκυριά συνολικά, αλλά από το 2015