Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Στοπ στις κατασχέσεις για χρέη ώς 300.000 ώς τα Χριστούγεννα

Πάγο στις κατασχέσεις για τους «μικρούς» μέχρι τα Χριστούγεννα βάζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Με άτυπη εντολή της Κατερίνας Σαββαΐδου προς τον εισπρακτικό μηχανισμό της Φορολογικής Διοίκησης, ώσπου να ανοίξει η ειδική εφαρμογή για την ένταξη στη ρύθμιση οφειλών σε έως και 100 δόσεις και να αρχίσει να τρέχει η ρύθμιση, οι εφορίες θα σταματήσουν να βάζουν χέρι σε καταθέσεις, μισθούς και συντάξεις, ενοίκια και γενικότερα απαιτήσεις σε χέρια τρίτων για φορολογουμένους με συσσωρευμένα χρέη έως 300.000 ευρώ.

Να θέλεις ν' αγιάσεις (που λέει ο λόγος) και να μη σ' αφήνει η διαπλοκή….

Της Μέμας Τεμεκενίδου
Το παράλογο του ελληνικού Δημοσίου είναι γνωστό τις πάση. Το ίδιο και η κατάντια του! Απ αυτού του σημείου όμως μέχρι την απόλυτη παράνοια… είναι ένας Άδωνις δρόμος. Όχι δε θα σας πω για την εν λόγω παράνοια, αλλά για τα απλά και καθημερινά που όλοι προσπερνάμε αν και τα βλέπουμε….. ως αυτονόητα.

Παραστατίδης: "Υπουργέ αν θέλεις... μην απαντάς τώρα"

Δελτίο τύπου Θ. Παραστατίδη
Μετά από την ασυνεπή στάση που επέδειξε ο Υπουργός Μεταφορών σχετικά με τη διαβεβαίωσή του προς τον Βουλευτή Θ. Παραστατίδη πως μέχρι τέλη Σεπτέμβρη θα είχε προβεί σε επίλυση του συγκοινωνιακού προβλήματος των περιοχών Άσπρου-Αξιοχωρίου και Αγιονερίου-Μικροκάμπου-Ανθοφύτου, ο Θ. Παραστατίδης φέρνει για συζήτηση το θέμα στη Βουλή τις προσεχείς ημέρες.

35χρονος Αλβανός δολοφόνησε 27χρονο συμπατριώτη του

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου Χαλκιδικής, ανθρωποκτονία σε βάρος 27χρονου υπηκόου Αλβανίας, που έγινε τον Δεκέμβριο του 2011 στη Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής.
Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 35χρονος ομοεθνής του θύματος.

Εξιχνιάστηκαν 4 περιπτώσεις ζωοκλοπής σε Κιλκίς και Πέλλα

- Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας για ζωοκλοπή και ένας 47χρονος κτηνοτρόφος για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος
Εξιχνιάστηκαν, μετά από συστηματική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, συνολικά 4 περιπτώσεις ζωοκλοπής σε περιοχές του Κιλκίς και της Πέλλας.Για την υπόθεση συνελήφθησαν χθες (31.10.2014) το μεσημέρι στο Κιλκίς, 2 αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 21 και 24 ετών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ζωοκλοπή. Επίσης συνελήφθη και ένας 47χρονος κτηνοτρόφος στην Πέλλα, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Κιλκισιώτες αστυνομικοί συνέλαβαν 60χρονο για ναρκωτικά σε χωριό της Θεσσαλονίκης

- Για την ίδια υπόθεση πριν 3 μέρες είχε συλληφθεί 71χρονη αλλοδαπή σύνοικος του 60χρονου
Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς συνελήφθη σε χωριό της Θεσσαλονίκης χθες 31.10.2014 ένας 60χρονος ημεδαπός, κατόπιν εντάλματος σύλληψης για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού

Το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνει τον εορτασμό της εβδομάδας μητρικού θηλασμού, που από το 1996 γιορτάζεται στη χώρα μας κάθε χρόνο το φθινόπωρο, την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου (1-7/11), ενώ στο εξωτερικό η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού γιορτάζεται το καλοκαίρι (1-7 Αυγούστου) κάθε έτους. Κοινός στόχος είναι η προώθηση του θηλασμού και η βελτίωση της υγείας των βρεφών.

Ιδρύονται σχολεία ειδικής αγωγής και τμήματα ένταξης

Ιωάννης Κ. Λιναρδάκης
Υποψήφιος Αιρετός ΠΥΣΔΕ Κιλκίς
M.Sc., Τεχνολόγος Γεωπόνος
Υπεύθυνος Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων 
Για πρώτη φορά μετά το 2009, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχωρά στην ίδρυση αρκετών σχολείων ειδικής αγωγής και τμημάτων ένταξης.
Ο Υφ. Παιδείας υπέγραψε απόφαση με την οποία ιδρύονται τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια δομές Ειδικής Αγωγής. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση, στη μεν Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ιδρύονται: