Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Ο Μπαμπάς Μπαμπουίνος λέει για την αλλαγή στις διαδικασίες

Για τη μεταφορά Βασίλης Βαλκάνος
Ένας απόλυτος και αιώνιος αρχηγός δεν μπορεί παρά να τοποθετηθεί επί των αλλαγών που γίνονται στους νομικούς κώδικες και την διαδικασία της αστικής δίκης, πλειστηριασμών, μαρτύρων κλπ. Αυτό διότι οι διαδικασίες αυτές επηρεάζουν την κοινωνία ειδικά των διπόδων τα οποία αρέσκονται να περνάνε από τις αίθουσες των δικαστηρίων συχνότερα από ότι αλλού. Τέθηκε λοιπόν το ερώτημα από την ένωση νομικών τριχωτών ζούγκλας στον μεγάλο, τον απολυτό, τον ένα και μοναδικό τριχωτό, ώστε να τοποθετηθεί.

Πολιτιστική σύμπραξη Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Δήμου Κιλκίς

Στο κινηματοθέατρο ''Αλέξης Μινωτής'' του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης φιλοξενήθηκε το περασμένο Σάββατο η πολιτιστική εκδήλωση ''Αχ Ανατολή'' που διοργάνωσε ο ομώνυμος Δήμος και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού με τη συνεργασία της παραδοσιακής χορωδίας ''Μελωδοί του Αγίου Βλασίου'' Νέου Αγιονερίου, του ποντιακού πολιτιστικού συλλόγου Μαυρονερίου ''Οι Έλλενοι'' του Δήμου Κιλκίς και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού.

“Η απομάγευση του εθνικού και η μνησικακία των πολιτισμών”

Φιλοσοφική νυκτηγορία
με τον Όμηρο Ταχμαζίδη
ΘΕΜΑ: 
“Η απομάγευση του εθνικού και η μνησικακία των  πολιτισμών ” 
Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014
Ώρα  20.30 
Καφέ  ΓΑΖΙΑ
Καρόλου Ντηλ 22 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

…για όσους δε φοβούνται τη φιλοσοφία

Επίσκεψη μαθητών δημοτικού σχολείου στο δήμο Παιονίας

Δελτίο τύπου δήμου Παιονίας
Στα πλαίσια του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος, «μαθαίνω για τον δήμο μου και τις υπηρεσίες του», τα παιδιά της τρίτης τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αξιουπόλεως, τη Τρίτη 25/11/2014 επισκέφτηκαν το χώρο του Δημαρχείου όπου στην αίθουσα συνεδριάσεων τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Γκουντενούδης Χρήστος και συνομίλησε μαζί τους.

Ψήφισμα Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς

"Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς, σε έκτακτη συνεδρίασή του την 22-11-2014 αποφάσισε, μεταξύ άλλων, επικυρώνοντας την απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας που συνεδρίασε στην Αθήνα την 21-11-2014, τη συμμετοχή των μελών του στο πανελλαδικό δημοψήφισμα των δικηγόρων το οποίο θα διεξαχθεί στις 2 και 3 Δεκεμβρίου 2014 από τις 10:00 μέχρι τις 14:00, στα γραφεία του Συλλόγου, Εθνικής Αντίστασης 5 Κιλκίς, προκειμένου οι δικηγόροι του Κιλκίς να δηλώσουν αφενός τη συμφωνία τους ή μη στο κατατεθέν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχέδιο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, και αφετέρου το είδος και τη μορφή των κινητοποιήσεων.

ΤΕΧΝΗ ΚΙΛΚΙΣ: Παρατείνεται η "Συνάντηση"- Στις 17 Δεκεμβρίου τα εγκαίνια της αναδρομικής έκθεσης του Κώστα Λούστα

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος του κοινού, η έκθεση ¨Συνάντηση" των τεσσάρων αγιογράφων ζωγράφων, των Γεωργίου Κόρδη, Κωνσταντίνου Κουγιουμτζή, Σωτήρη Παναηλίδη και Μαρίας Χατζοπούλου, που φιλοξενείται στον χώρο της ΤΕΧΝΗΣ, παρατείνεται για μια εβδομάδα, ήτοι μέχρι την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014.

Βιτρίνα Symbolic Surfaces στα Notos Galleries, από το δικό μας ΤΕΙ

Το Εργαστήριο Visual Merchandising του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014, παρεμβαίνει από τις 10/11 έως τις 30/11/2014 στη βιτρίνα του Notos Galleries στη στοά Χιρς με «Symbolic surfaces».

Ομιλία Γιώργου Γεωργαντά στη Βουλή με θέμα την "Έρευνα, Τεχνολογική ανάπτυξη και καινοτομία και άλλες διατάξεις"



Ομιλία του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Γιώργου Γεωργαντά στη συζήτηση του Σ/Ν του Υπουργείου Παιδείας με θέμα την "Έρευνα, Τεχνολογική ανάπτυξη και καινοτομία και άλλες διατάξεις" (25-11-2014).

«Αδικαιολόγητη και καταστροφική για τις καλλιέργειες η καθυστέρηση στην παραλαβή και λειτουργία του αντλιοστασίου στην κοινότητα Λιμνότoπου του Δήμου Παιονίας Κιλκίς»

Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Μετά την κατάθεση ερώτησης στις 10 Οκτωβρίου από την βουλευτή Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου προς τρία αρμόδια Υπουργεία με θέμα «Αδικαιολόγητη και καταστροφική για τις καλλιέργειες η καθυστέρηση στην παραλαβή και λειτουργία του αντλιοστασίου στην κοινότητα Λιμνότoπου του Δήμου Παιονίας Κιλκίς», οι απαντήσεις που λάβαμε από τα δυο εξ αυτών, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, καθόλου δεν μας κάνουν να αισιοδοξούμε για το μέλλον του εν λόγω αντλιοστασίου, ενώ το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που είναι εξ’ ολοκλήρου αρμόδιο, δεν έχει ακόμα απαντήσει.

Συνέχισε με νίκη και καλή εμφάνιση ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα

Την πέμπτη του νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα στην αναμέτρηση με την Δόξα Καμπάνη επικρατώντας άνετα με 3-1 σκορ. Προηγήθηκε με δυο τέρματα του, εξαιρετικού σε αυτήν την αναμέτρηση, Ρωσσίδη Άκη στο πρώτο ημίχρονο ενώ ο «αειθαλής» Λιθοξόπουλος Φώτης σημείωσε το 3-0 στα μέσα του δευτέρου. Το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε με τέρμα των φιλοξενούμενων στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Μετά και το τέλος της όγδοης αγωνιστικής η ομάδα βρέθηκε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 15 βαθμούς και συντελεστή 20-14 τέρματα. Επόμενη αναμέτρηση για τον Μ.Γ.Σ. Άρη Παντελεήμονα το Σάββατο 29 Νοεμβρίου στις 15:00 εκτός έδρας με την Ηρακλή Κοιλαδίου για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Παρών ο Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς στη γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων

Την 21η Νοεμβρίου, ημέρα εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου και των Ενόπλων Δυνάμεων οι Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού ήταν εκεί για να εκπροσωπήσουν επάξια το τμήμα του Κιλκίς.

Επίσκεψη Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

Εθελόντριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς επισκέφθηκαν την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014 ύστερα από πρόσκληση του το 8ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς. Κατόπιν πρωτοβουλία των δασκάλων της Α΄ Δημοτικού και με την ανταπόκριση των μαθητών τους συγκεντρώθηκαν παιδικά είδη και ενδύματα ώστε να τα προσφέρουν στο τμήμα για οικογένειες που έχουν ανάγκη.
Τους ευχαριστούμε θερμά για αυτή τους την πρωτοβουλία και ευχόμαστε να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση.

Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ

Στα πλαίσια της 3 Δεκέμβρη-Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης-Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία έχει προετοιμάσει ένα τριήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο σε αυτή την ημέρα σε συνεργασία με τοπικούς φορείς.

Χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο ως τα Χριστούγεννα – Ποιοι διαγωνισμοί βρίσκονται σε εξέλιξη

Οι προσλήψεις που θα γίνουν ως τα τέλη του έτους θα αγγίξουν τις 10.000 και αφορούν σε μόνιμο και εποχικό προσωπικό. Ήδη σε εξέλιξη είναι οι διαγωνισμοί για την πρόσληψη 1.232 γυμναστών στο πλαίσιο του προγράμματος “Άθληση για όλους”