Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Σε ιδιώτες και δήμους για 50 χρόνια τα κενά και εγκαταλελειμμένα κτίρια (σχέδιο νόμου)

Τις διαδικασίες με τις οποίες κενά και εγκαταλελειμμένα κτίρια μπορούν να περιέλθουν στη διαχείριση ή στην κυριότητα δήμων και ιδιωτών για χρονικό διάστημα ως και 50 έτη περιλαμβάνει σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Η "πόλις" στα μπουζούκια του '80! Εσείς;




"Στα μπουζούκια του ΄80", θα είναι ο τίτλος της εκδήλωσης του καλλιτεχνικού και πολιτιστικού συνόλου Κιλκίς "η πόλις" το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014.
Η κεντρική ιδέα της εκδήλωσης βασίστηκε στο πώς λειτουργούσαν τα κέντρα διασκέδασης στη δεκαετία του ΄80. Τι τραγούδια παίζονταν, τι γινόταν στις πίστες και στα σαλόνια τους. Πώς εμφανίζονταν οι καλλιτέχνες, τα γκαρσόν, οι λουλουδούδες, οι σαμπάνιες, τα πιάτα κλπ.

"Δεν χρειαζόμαστε ένα Κράτος ρυθμιστή της αγοράς, αλλά ένα Κράτος εγγυητή της καθολικής, ισότιμης και δωρεάν πρόσβασης στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη"

Δελτίο τύπου ΣΥΡΙΖΑ
Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και η βουλευτής Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου, κατέθεσαν επίκαιρε επερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, με θέμα:«Το μνημονιακό “success story” στην υγεία σημαίνει υγειονομικές ανισότητες, επιβάρυνση των πολιτών και ιδιωτικοποιήσεις».

Προπόνηση στο γυμναστήριο; Πόσες φορές την εβδομάδα;

Του Παναγιώτη Μαυρογενίδη*
Ίσως η πιο συχνή από τις ερωτήσεις που ακούμε εμείς οι γυμναστές από τους εν δυνάμει αθλητές μας. Υπάρχουν άνθρωποι που γυμνάζονται καθημερινά και μάλιστα πολλές ώρες την ημέρα προκειμένου να καταφέρουν να χάσουν τα περιττά κιλά που τους ταλαιπωρούν, άλλοι πάλι περιστασιακά μία δύο φορές την εβδομάδα. Πόσο συχνά, όμως, πρέπει στην πραγματικότητα να γυμναζόμαστε για να χάσουμε βάρος ή να αποκτήσουμε ένα σφριγηλό και γραμμωμένο σώμα;

Μεταπτυχιακό στην «Σχολική Ψυχολογία – Διαχείριση Κρίσεων στην Εκπαίδευση»

Γράφει ο Ιωάννης K. Λιναρδάκης*
«Σχολική Ψυχολογία – Διαχείριση Κρίσεων στην Εκπαίδευση»
Dinamiche emotivo-affettive ed educazione
http://web.scuolaiad.it/offerta-didattica/master/secondo-livello
Επίπεδο II (60 CFU) – Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. Αριθμός Πράξης : 48-1762/15 Ιουλίου 2014
Έδρα του Μεταπτυχιακού : Ιταλία – Ρώμη, Δημόσιο Πανεπιστήμιο Tor Vergata.
Γλώσσα : Ιταλικά.
Τρόπος διεξαγωγής : On- line - Εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
Ειδικότερα αφορά :

Σεμινάρια για αναγνώριση Νανόχηνας και άσκηση θήρας

Συνεχίζονται τα εκπαιδευτικά σεμινάρια για την αναγνώριση της Νανόχηνας και την άσκηση θήρας από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία στην Ισμαρίδα και τον Έβρο στις 3 και 4 αντίστοιχα Δεκεμβρίου 2014, στο πλαίσιο του Προγράμματος LIFE+ «Διαφύλαξη του φιννοσκανδικού πληθυσμού της Νανόχηνας σε σημαντικές περιοχές διαχείμασης και στάθμευσης κατά μήκος της Ευρωπαϊκής μεταναστευτικής διαδρομής» που υλοποιείται κατά την περίοδο 2011-2016. Μετά τη διεξαγωγή τους στο Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης στις Σέρρες, σειρά έχουν το Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Έβρου.