Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Είμαστε τα «αΝήσυχα ΠνΕΥΜΑΤΑ» και μένουμε στο Κιλκίς από επιλογή

Είμαστε τα «αΝήσυχα ΠνΕΥΜΑΤΑ», μια ομάδα ανθρώπων που μένουμε στο Κιλκίς από επιλογή. Το αγαπάμε και θέλουμε να το δούμε να γίνεται ομορφότερο και πιο λειτουργικό. Στην ομάδα μας, δεν υπάρχουν ηγέτες και λειτουργούμε με τη μορφή της αυτο-οργάνωσης.

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους πεσόντες στον αντιστασιακό αγώνα των κατοίκων του χωριού Ξηρόβρυση του Κιλκίς

Υπογράφει ο Κώστας Σαπρανίδης
Πρόεδρος της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ
Στις 23 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε από τον πολιτιστικό σύλλογο Ξηρόβρυσης και το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ του Κιλκίς, στο χωριό Ξηρόβρυση του Κιλκίς, η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης των πεσόντων του αντιστασιακού αγώνα, μπροστά στο μνημείο του χωριού το οποίο έχει κατασκευαστεί:

Θεσσαλονίκη: Ημερίδα με θέμα «Δίκαιο και Τέχνη»

«ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ»
Ημερίδα
04.12.2014, ώρα 09.30
Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης»
Είσοδος ελεύθερη
Γλώσσες εργασίας: Ελληνικά, Γερμανικά, Γαλλικά

Λογότυπο για τα 100 χρόνια του, ψάχνει το ΚΚΕ



Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ προκηρύσσει ανοικτό διαγωνισμό για τη διαμόρφωση λογότυπου το οποίο θα σηματοδοτεί και θα ενοποιεί τις πολύπλευρες δραστηριότητες γιορτασμού των 100 χρόνων του ΚΚΕ. Ο διαγωνισμός είναι δίμηνος και θα διεξαχθεί το Δεκέμβρη 2014 έως 31 Γενάρη 2015.

Δήλωση Περικλή Κολότσιου για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού.

"Η 5η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από το 1985 ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη. Τιμούμε τους εθελοντές, που, τασσόμενοι στην υπηρεσία του πλησίον, συχνά θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή. Αυτή η ημέρα είναι μια καλή ευκαιρία να βάλουμε τον εαυτό μας στη θέση των πασχόντων συμπολιτών μας και να πράξουμε όλοι το καθήκον μας ώστε ο εθελοντισμός να γίνει τρόπος ζωής για όλους μας.

Δήλωση Περικλή Κολότσιου για την Παγκόσμια Ημέρα των ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

"Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Η αποτίμηση των όσων έχουν προβλεφθεί και πραγματοποιηθεί για τους συμπολίτες μας αυτούς, θα έπρεπε να είναι και μια ευκαιρία για μια ειλικρινή αποτίμηση και επανατοποθέτηση των αρμοδίων φορέων κυρίως των κρατικών.

Πρόσληψη 74 μονίμων υπαλλήλων σε πολύ μικρούς δήμους

Την έγκριση για την έναρξη της διαδικασίας πλήρωσης 74 θέσεων τακτικού προσωπικού σε ΟΤΑ α' Βαθμού και πιο συγκεκριμένα σε πολύ μικρούς δήμους της χώρας, υπέγραψε σήμερα, Τρίτη 2 Δεκεμβρίου, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ανακοίνωση Περιφέρειας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Με αφορμή τη 3η Δεκεμβρίου που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Την 3η Δεκεμβρίου του 1992 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε ένα Πρόγραμμα Δράσης για τα Α Μ Ε Α και από τότε η ημερομηνία αυτή καθιερώθηκε ως η επέτειος του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία. Το έτος 2007, αποφασίστηκε η αλλαγή του παλαιού όρου « Άτομα με Ειδικές Ανάγκες» σε «Άτομα με Αναπηρία» και ο νέος όρος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2008.

Συνάντηση συντονιστών του προγράμματος Erasmus + με το Δήμαρχο Κιλκίς

Επίσκεψη γνωριμίας στο Δήμαρχο Κιλκίς πραγματοποίησαν ο Διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς Δημήτριος Ιωακειμίδης και τέσσερις εκπαιδευτικοί από Κύπρο, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ισπανία, οι οποίοι συμμετέχουν ως συντονιστές στο πρόγραμμα Erasmus +.

Η ΕΣΑμεΑ στηρίζει τις κινητοποιήσεις για την 3η Δεκέμβρη, Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Την διακήρυξή της για την 3η Δεκέμβρη, Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, προωθεί σήμερα η ΕΣΑμεΑ, με στόχο και ευχή να φτάσει το μήνυμά της σε όλη την επικράτεια. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, που τα δικαιώματά μας απεμπολούνται στο βωμό της οικονομικής κρίσης, μιας κρίσης που δεν δημιουργήσαμε και ωστόσο καλούμαστε να πληρώσουμε με την αξιοπρέπεια και την τιμή μας, εμείς, τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους:

Συνάντηση εργασίας για την πολιτική προστασία του δήμου Κιλκίς

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Πρασίνου Χριστόφορος Πιπερίδης είχε συνεργασία με εκπροσώπους εθελοντικών οργανώσεων και δικτύων, που δραστηριοποιούνται στα διοικητικά όρια του Δήμου Κιλκίς, με σκοπό την υποστήριξη από κοινού επικουρικών δράσεων στον τομέα της πολιτικής προστασίας.

Νέος προπονητής στον Κιλκισιακό ο Φώτης Γουνιώτης



Την τεχνική ηγεσία του Κιλκισιακού ανέλαβε ο Φώτης Γουνιώτης. Πριν από λίγη ώρα ο νέος προπονητής της ομάδας γνώρισε τους ποδοσφαιριστές και πραγματοποίησε και την πρώτη του προπόνηση. 

Ο κ. Γουνιώτης έχει δείξει τα διαπιστευτήριά του στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Μακεδονίας, με το έργο του να είναι άκρως επιτυχημένο. Στα πρώτα του λόγια τόνισε πως αποτελεί τιμή για αυτόν η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Κιλκισιακού, και πως αποκλειστικός στόχος είναι η επάνοδος στην Γ΄ Εθνική.

Παράταση κήρυξης Δήμου Κιλκίς σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Παρατείνεται έως τις 23 Δεκεμβρίου 2014 η περίοδος κήρυξης του Δήμου Κιλκίς σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μετά από αίτημα της Αντιδημαρχίας Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Πρασίνου, το οποίο έγινε δεκτό από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τη Γεν. Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Συλλυπητήρια Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Κιλκίς

O πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Κιλκίς παραυρεθέντες στην εξόδιο τελετή, συλλυπούνται και δημόσια το εκλεκτό μέλος μας Δεϊμερτζίδη Σωκράτη για την απώλεια της συζύγου του Άννας.

Δωρεάν κλινικός έλεγχος και μαστογραφία σε γυναίκες της Γουμένισσας

Η κινητή μονάδα προληπτικού ελέγχου του ΑΝΘ “Θεαγένειου” σε συνεργασία με το σύλλογο καρκινοπαθών Ν. Κιλκίς, βρέθηκε στη Γουμένισσα στις 23 Νοεμβρίου, μετά από πρόσκληση του πολιτιστικού συλλόγου “Aγίου Τρύφωνα”, συνεχίζοντας το έργο τους στην πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού.

Το Δημοψήφισμα, ο νέος Κώδικας, οι δικηγόροι και η κοινωνία

Γράφει η Ευρώπη Αρτόγλου
Δικηγόρος
Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς
Αυτές τις ημέρες οι Δικηγόροι βρισκόμαστε σε μια από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών. Σήμερα καλούμαστε σε δημοψήφισμα, στο πρώτο που γίνεται αναφορικά με ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα.

Πρώτη ισοπαλία στο πρωτάθλημα για τον Άρη Παντελεήμονα

Με τον έναν βαθμό της ισοπαλίας έφυγε από το Κοιλάδι ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα μετά το τελικό 1-1 σκορ. Σε έναν βαρύ από τις λάσπες αγωνιστικό χώρο δεν κατάφερε να βρει ρυθμό σε καμία στιγμή της αναμέτρησης και να απειλήσει επιθετικά, ενώ αμυντικά έκανε αρκετά λάθη.

Έλληνας έδειξε πλαστή ταυτότητα για να μπει από τους Ευζώνους στην Ελλάδα

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στους Ευζώνους Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφάλειας Παιονίας του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, 43χρονος ημεδαπός, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις και εντάλματα σύλληψης για απάτη, πλαστογραφία, συνέργεια σε απιστία και άλλα οικονομικής φύσεως αδικήματα.

18χρονη έκλεψε τα κοσμήματα της φίλης της και τα πούλησε

Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μαυρονερίου Κιλκίς σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, κλοπή σε οικία που έγινε την 12 Νοεμβρίου 2014 σε χωριό του Κιλκίς.

Διευρυμένη συζήτηση για τα αδέσποτα ζώα της πόλης του Κιλκίς

Σε οργανωμένη βάση συζήτησης τέθηκε το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων της πόλης του Κιλκίς με πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς και με την ενεργή ανταπόκριση των συνεργαζόμενων υπηρεσιακών και άλλων φορέων.

O Ρόλος του προπονητή στίβου και η ηθική υποχρέωση του νέου Δ.Σ. του Συνδέσμου Προπονητών Στίβου Βορείου Ελάδος

Σαρασλανίδης Πλούταρχος
Αναπληρωτής καθηγητής 
προπονητικής κλασικού αθλητισμού 
Με αφορμή την γενική συνέλευση του Συνδέσμου των προπονητών στίβου Βορείου Ελλάδος καταθέτω τον προβληματισμό μου για τον σημερινό ρόλο του προπονητή στίβου και τις προτάσεις μου για αναβάθμηση του ρόλου μας.

60 Λεπτά Γουμένισσα



60 Λεπτά Γουμένισσα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Κρατικός προϋπολογισμός 2015: 316 χρόνια μοναξιάς και ημέρες του 2009;

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ
Οι προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας φαντάζουν ως οι καλύτερες της τελευταίας επταετίας, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2015, που ετοιμάζεται να ψηφιστεί στο άμεσο μέλλον.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διασυλλογικό πρωτάθλημα Αυτοάμυνας κα Πολεμικών Τεχνών

Στο Κιλκίς στις 30 Νοεμβρίου στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο Κιλκίς πραγματοποιήθηκε το διασυλλογικό πρωτάθλημα Αυτοάμυνας και Πολεμικών τεχνών υπό την αιγίδα της ελληνικής ομοσπονδίας αυτοάμυνας (Ε.Ο.Α.) και της παγκόσμιας ομοσπονδίας αυτοάμυνας (I.S.D.O.) Διοργανωτής σύλλογος ήταν ο Α.Σ. Σωκράτης σε συνεργασία με το γυμναστήριο KINESIS.

Έναρξη σεμιναρίων της Σχολής Γονέων Ν. Κιλκίς στη Γουμένισσα και το Μαυρονέρι

Τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου ξεκίνησαν τρία σεμινάρια της Σχολής Γονέων Ν. Κιλκίς με τίτλο “Σύγχρονη Οικογένεια” στη Γουμένισσα και στο Μαυρονέρι.. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Σαμαρά, Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γουμένισσας, και την κ. Νίκογλου Γαρυφαλλιά, διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Μαυρονερίου για την παραχώρηση της αίθουσας, καθώς και τον κ. Πετσανούκη Χρήστο, δάσκαλο, για τη συνεργασία.

Τίτλοι εφημερίδων, Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

ΑΥΓΗ ·Μέτωπο Τσίπρα στα σχέδια αποστασίας-Κεραυνοί κατά Σαμαρά για την «επιχείρηση 180»·22η ημέρα απεργίας πείνας-«Ο Ρωμανός πρέπει να ζήσει και να σπουδάσει»·Σύροι πρόσφυγες- «Μπαλάκι» τα θύματα των τζιχαντιστών
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Σκάει η βόμβα του ΦΠΑ-Κατήφεια στο Μαξίμου εν αναμονή της απάντησης της τρόικας·Απίστευτο!- Αναβλήθηκε για Τρίτη φορά η δίκη της Marfin·Τσίπρας- Βενιζέλος- Προσπαθούν να… γίνουν φιλαράκια-Τι συζήτησαν στο χθεσινό δίωρο τετ α τετ στο υπ. Εξωτερικών