Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Για τα "Δεκεμβριανά" μιλά στη Γνώμη ο συνταγματάρχης ε.α. Γεώργιος Βαρδάκας


ΤΕΙ Κιλκίς: "Δεν πάει άλλο - Εδώ και τώρα κατάληψη"

Υπογράφει ο Σύλλογος σπουδαστών Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης
Δευτέρα 8/12/2014
Γενική Συνέλευση Φοιτητών ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας Τμήμα Σχεδιασμού Και Τεχνολογίας Ένδυσης Παράρτημα Κιλκίς
Θέματα-προβλήματα που συζητήθηκαν:

Ο Κιλκισιακός ευχαριστεί θερμά τον Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη

Η διοίκηση του Κιλκισιακού ευχαριστεί θερμά τον συμπολίτη μας κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη για την πρόσκληση που απηύθυνε στην ΣΧΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.Ο. ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ, για να μεταβεί σύσσωμη στις εγκαταστάσεις του στη Θεσσαλονίκη και να δώσει φιλικούς αγώνες, και φυσικά για την άψογη φιλοξενία που παρείχε στα παιδιά μας.  Ελπίζουμε σε μια αγαστή συνεργασία, καθώς είναι σημαντικό ο Κιλκισιακός να έχει στο πλευρό του επιτυχημένους Κιλκισιώτες όπως είναι ο κ. Κωνσταντινίδης.

Εκδήλωση για την σύγχρονη αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού με την Νατάσα Παζαΐτη

Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς διοργάνωσε και πραγματοποίησε με εξαιρετική επιτυχία, απογευματινή εκδήλωση την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 6:00 μ.μ. στην αίθουσα δεξιώσεων «Κτήμα των Ευχών». Μας τίμησε με την παρουσία της, στην συγκεκριμένη εκδήλωση η επίσημη προσκεκλημένη του Λ.Ε.Κ. η κ. Νατάσα Παζαΐτη – Καραμανλή, σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κώστα Καραμανλή.

Τέρμα στα πλαστά δικαιολογητικά λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Oδηγίες για την εφαρμογή της διαδικασίας ελέγχου της γνησιότητας πτυχίων - πιστοποιητικών και λοιπών δικαιολογητικών πριν από κάθε νέα πρόσληψη, αλλά και πριν από κάθε παραίτηση υπαλλήλου στο Δημόσιο, όπως έχει προβλεφθεί στο Νόμο 4305/2014, δίνει με εγκύκλιο που υπέγραψε σήμερα, Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχολή τερματοφυλάκων από την Ακαδημία ΠΑΟΚ Κρηστώνης

Η Ακαδημία ποδοσφαίρου ΠΑΟΚ Κρηστώνης προτείνει ένα πρόγραμμα, που στοχεύει να καλύψει το έλλειμμα των  εξειδικευμένων προπονήσεων, των τερματοφυλάκων των παιδικών-εφηβικών -ερασιτεχνικών ομάδων ποδοσφαίρου.
Σκοπός του προγράμματος είναι η σωστή, επιστημονική έγκυρη ,δομημένη προπόνηση και ο διαχωρισμός της από την  λανθασμένη αντίληψη που έως τώρα επικρατεί.

Κυριακή με δράση για την Ακαδημία Αλέξανδρος Κιλκίς

Συνεχίσθηκε την Κυριακή η αγωνιστική δράση για την Ακαδημία Αλέξανδρος Κιλκίς με αγώνες σε πολλά επίπεδα στις εγκαταστάσεις του Ντίνου Κούη.

Στις Χριστουγεννιάτικες γειτονιές του κόσμου με το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΚΔΒΜ Δήμου Κιλκίς
Το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Κιλκίς σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Κιλκίς, με την υποστήριξη εκπαιδευτών, εκπαιδευομένων εθελοντών, έχει το δικό του σπίτι στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό!!

Η ΣΧΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ του Κιλκισιακού πήγε εκδρομή!

Η ΣΧΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ του Κιλκισιακού πήγε εκδρομή! Στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου τα τμήματά μας για φιλικούς αγώνες με τα αντίστοιχα ηλικιακά τμήματα των Πειραιωτών.
Καλύτεροι οι Παίδες μας έχασαν ένα...τσουβάλι ευκαιρίες όμως έμειναν στο 0-0. Θετικές εντυπώσεις και από τις δύο ομάδες των Προπαίδων που ηττήθηκαν στο τέλος με 1-0 και 2-1. 

Με βιωματικά παιχνίδια η προπόνηση του στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς στις 3 Δεκεμβρίου για τη Παγκόσμια Ημέρα των ατόμων με ειδικές ανάγκες

Η Παγκόσμια Ημέρα των ατόμων με ειδικές ανάγκες ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για τα παιδιά των Ακαδημιών του Τμήματος Στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς, να γνωρίσουν λίγο καλύτερα τα άτομα αυτά και τον τρόπο ζωής τους.

"Κάντε κάτι γιατί θα πεθάνουν άνθρωποι"

ΑΝΑΦΟΡΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του Σωματείου Εργαζομένων Γ.Ν. Κιλκίς εναντίον του Γραφείου Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Κιλκίς
Κύριοι Υπουργοί ,
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς στην συνεδρίαση του με αριθμ. 5 στις 04/12/2014 με αφορμή την οριακή κατάσταση στην οποία περιήλθε το νοσοκομείο μας την Τετάρτη 3, την Πέμπτη 4 και την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014, λόγω της δυσχέρειας στην προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ και ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ το Γραφείο Επίτροπου Κιλκίς για την πεισματική άρνηση και την γραφειοκρατική αγκύλωση που επέδειξε με συνέπεια την μη έγκαιρη θεώρηση του χρηματικού εντάλματος με αποτέλεσμα να θέσει σε κίνδυνο την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος.

«Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας Μέσω της Δικτύωσης & της Αξιοποίησης του Ανθρώπινου Κεφαλαίου» - Εναρκτήριο συνέδριο έργου TRIGGER

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Διακρατική Πρωτοβουλία για την Παροχή Καθοδήγησης Αποφοίτων και Επιχειρηματικότητα – Transnational Initiative for Guidance of Graduated and Entrepreneurship» με ακρωνύμιο «TRIGGER» το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Βουλγαρία 2007-2013», διοργανώνεται το Εναρκτήριο Συνέδριο του έργου, με τίτλο «Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας Μέσω της Δικτύωσης & της Αξιοποίησης του Ανθρώπινου Κεφαλαίου».

Ο δήμος Παιονία; ευχαριστεί θερμά...

Ο Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης και η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Ευανθία Πολιτίδου, ευχαριστούν θερμά το Σύλλογο Διδασκόντων των τεσσάρων Νηπιαγωγείων Πολυκάστρου και τους Συλλόγους Γονέων αυτών για την προσφορά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Παιονίας των προϊόντων που συγκέντρωσαν στην 4ημερη Χριστουγεννιάτικη διοργάνωση (1/12/2014 έως 4/12/2014).

Νέο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σε συνέχεια του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α. 40/2014, 07-12-2014/1200B) και σύμφωνα με το νέο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (α.α. 41/2014 08-12-2014/1100Β) τα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται ως εξής:

O ΑΘΛΟΣ ΚΙΛΚΙΣ με μετάλλια από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Kick Boxing Μαχητικών Αθλημάτων της Ε.Ο.Μ.Α. στην Περαία της Θεσσαλονίκης

Στις 06-07/12/2014 ημέρες Σάββατο – Κυριακή πραγματοποιήθηκε στην Περαία της Θεσσαλονίκης το Πανελλήνιο Πρωταθλημάτων kick boxing της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μαχητικών Αθλημάτων (Ε.Ο.Μ.Α.).

Μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Σχολικών Μονάδων (Εκπαιδευτηρίων)

Του Γιάννη Λιναρδάκη
Master Universitario Nazionale per la Dirigenza degli Istituti Scolastici (MUNDIS)
http://web.scuolaiad.it/offerta-didattica/master/secondo-livello
Επίπεδο ΙΙ (60 CFU) - Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. Αριθμός Πράξης : 48-234/30 Μαρτίου 2010

Master Universitario MUNDIS :
Η εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση άρχισε να εφαρμόζεται στην Ιταλία, όπως και σε όλες τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης πειραματικά το 1998 και εφαρμόζεται από το 2000 σε ολόκληρη την επικράτεια της χώρας, για να καλύψει την αδήριτη ανάγκη στελέχωσης των Σχολικών Μονάδων με αυξημένα Επιστημονικά, Διοικητικά και Παιδαγωγικά προσόντα Στελέχη.

Τέρμα τα κτηνιατρικά κέντρα σε Χέρσο και Νέο Γυναικόκαστρο

Σας ενημερώνουμε ότι έχει γίνει αναστολή της λειτουργίας των Κτηνιατρικών Κέντρων Χέρσου και Ν. Γυναικοκάστρου. Οι κτηνοτρόφοι θα εξυπηρετούνται από το Τμήμα Κτηνιατρικής – Κτηνιατρείο Π.Ε. Κιλκίς, Α. Παπανδρέου 3 Κιλκίς. Τηλέφωνα εξυπηρέτησης: 2341 3 - 53 351, 53 352, 53 353, 53 354, 53 355, 53 356

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α. 40/2014, 07-12-2014/1200B) τα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται ως εξής:

“Κόκκινη κλωστή δεμένη, στην ανέμη γυρισμένη, δώσε κλότσο να γυρίσει παραμύθι ν' αρχινήσει”

Οι εκδόσεις "ΟΣΤΡΙΑ", σε συνεργασία με τη ΣΧΟΛΗ ΤΥΦΛΩΝ/Κ.Ε.Α.Τ Θεσσαλονίκης, παρουσιάζουν το νέο εικονογραφημένο παραμύθι για μικρά και μεγάλα παιδιά, του συγγραφέα ΜΑΚΗ ΡΟΥΣΟΜΑΝΗ, με τίτλο: "Ο Μελένιος το αηδόνι και ο τυφλός ποντικός", σε σκίτσα του ΝΙΚΟΥ ΡΑΦΑΗΛΙΔΗ.
Η εκδήλωση θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής 12/12/2014 στις 18:30 μ.μ., στο Νεοκλασικό Κτήριο του ιδρύματος της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης Βασιλίσσης Όλγας 32.
Το εξώφυλλο του βιβλίου έχουν ζωγραφίσει μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης.

Αθήνα: Παρουσίαση βιβλίων του Κιλκισιώτη συγγραφέα Γεωργίου Μάνου


Ακούει κανείς; Οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί!

Γράφει ο Γεώργιος Ξενέλλης
Πρόεδρος ΕΛΜΕ Κιλκίς
Μόλις 174 εκπαιδευτικοί από τους 1799 που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα αρχικά έχουν τοποθετηθεί σε νέες θέσεις. Οι υπόλοιποι παραμένουν εδώ και 17 μήνες σε διαθεσιμότητα περιμένοντας τους οριστικούς πίνακες που καθυστερούν ανεπίτρεπτα. Επίσης πάνω από 200 εκπαιδευτικοί, από όσους έχουν κάνει αίτηση και μαζί με τους 85, συνολικά δηλαδή, περίπου 300 εκπαιδευτικοί κινδυνεύουν άμεσα με απόλυση εφόσον δεν γίνει νέα προκήρυξη που να τους περιλαμβάνει όλους.

Τίτλοι εφημερίδων, Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Κι άλλο ψέμα;-Βόμβα στη Βουλή από υπουργό της κυβέρνησης-«Ο Τσίπρας συνέφαγε με τη Γιάννα και τη Λάτση! Έχω φωτογραφίες»·Ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός που (αύριο) θα αλλάξει- «Ναι» 155 (με την Μάρκου)-«Όχι» -133- «Παρών» -1·Αποκάλυψη- Ιδού το «στρατηγείο» των κουκουλοφόρων
ΕΘΝΟΣ ·Σύγκρουση με ακραία διλήμματα- Κρας τεστ για την Προεδρική εκλογή η μάχη του Προϋπολογισμού·Όλα ανοιχτά με τρόικα-Τρία σενάρια παράτασης στο EUROGROUP·Οι γονείς Ρωμανού στον πρωθυπουργό- Ύστατη ελπίδα το ραντεβού στο Μαξίμου

Τι είπε ο Παραστατίδης στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2015 (Video)


Τι είπε ο Γεωργαντάς στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2015 (Video)


Τι είπε η Αγαθοπούλου στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2015 (Video)