Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Η οσία Σοφία της Κλεισούρας επιδοτεί την άγια χαρμοσύνη στην απέραντη συνανθρώπινη θλίψη

[ εκ της ιεράς Μητροπόλεως Γουμενίσσης ]
Μόλις χθες, στην απόδοση της Χριστού Γεννήσεως, η συνοριακή Μητρόπολη Γουμένισσας και συγκεκριμένα στην προς την Θεσσαλονίκη ενορία Αγίου Γεωργίου Καστανά, υποδέχθηκε κάτι από την χαριτωμένη ενθεωμένη σωματικότητα (ι. λείψανα) της οσίας Σοφίας της Κλεισούρας. Ευλογία από την άλλη ακριτική και ιστορική Μητρόπολη Καστορίας, με την αυτοπρόσωπη έλευση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ και τη συνοδεία του. Το άγιο λείψανο της τιμίας χειρός της Οσίας υποδέχθηκε στην είσοδο του χωριού ο Σεβασμιώτατος Γουμενίσσης κ. Δημήτριος με κληρικούς της Μητροπόλεως.

Απολύσεις ήταν το πρωτοχρονιάτικο δώρο της επιχείρησης ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ προς τους εργαζομένους της

Δελτίο τύπου ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Α.Ε.Ε.Ε.»
Ακόμη και αυτές τις γιορτινές μέρες, η επιχείρηση ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ συνεχίζει να μοιράζει στους εργαζόμενους απολύσεις. Παρά τις διαβεβαιώσεις της επιχείρησης για ανάπτυξη και άνοιγμα καινούργιων καταστημάτων κάποιοι εργαζόμενοι «περισσεύουν». Δεκαπέντε ακόμη συνάδελφοί μας θυσιάστηκαν στο βωμό του κέρδους, έχασαν την δουλειά τους τις μέρες των γιορτών.

Καταστάσεις πληρωμής του έτους 2012 στη δράση «Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών»

Ανακοινώνεται ότι έχουν αναρτηθεί από 31/12/2014 στον πίνακα ανακοινώσεων της Δ/νσης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς οι καταστάσεις πληρωμής μετά των ενστάσεων του έτους 2012 στη δράση 2.1 «Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών», της παράτασης καθώς και της πενταετίας της δράσης, προκειμένου όλοι οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να ενημερωθούν σχετικά.

«Στόχος μας η Αυτοδυναμία» είπε η Αγαθοπούλου στο Ράδιο Επιλογές

«Οι εκλογές αυτές θα πρέπει να δώσουν αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ισχυροποιηθεί η διαπραγματευτική ισχύς της χώρας μας και να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε απρόσκοπτα το πρόγραμμα ανακούφισης της κοινωνίας».
Αυτό υπογράμμισε σε συνέντευξη της στο ΡΑΔΙΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ, η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου, διευκρινίζοντας ότι το κόμμα της θα επιδιώξει σε κάθε περίπτωση τις μετεκλογικές συνεργασίες σε προγραμματική βάση.

Σύσταση Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας στο δήμο Κιλκίς

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, κατά την τελευταία συνεδρίασή του, (Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014) συγκροτήθηκε Δημοτική Επιτροπή Ισότητας.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά του Οργανισμού Αθλητισμού , Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Παιδικών – Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Κιλκίς

Το χαρμόσυνο άγγελμα της γέννησης του Θεανθρώπου γιόρτασαν η Διοίκηση και τα στελέχη του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Παιδικών – Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Κιλκίς μαζί με τους γονείς και τα παιδιά που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις των παιδικών – βρεφονηπιακών σταθμών, την προπαραμονή των Χριστουγέννων.

Αγροτικό εισόδημα, το εισόδημα από τα αγροτικά φωτοβολταϊκά

Ως αγροτικό εισόδημα, που θα φορολογείται με το φορολογικό συντελεστή 13%, θα λογίζεται το εισόδημα που προέρχεται από την εκμετάλλευση των 2.700 φωτοβολταϊκών πάρκων, ισχύος μέχρι 100 KW.

Γιόρτασαν οι τροχονόμοι της Θεσσαλονίκης




Πραγματοποιήθηκε σήμερα 31/12/2014 η καθιερωμένη εκδήλωση της υπηρεσίας των Τροχονόμων της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης ενόψει της Ανατολής του Νέου Έτους. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των πολιτικών, αυτοδιοικητικών, στρατιωτικών, αστυνομικών και λοιπών αρχών μεταξύ αυτών και ο Πρόεδρος της Περιφέρειας Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου.

2015: Μαρτυρικό έτος με κενό στρατηγικής

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ
Με 317 δις ευρώ δημόσιο χρέος to 2014, με άμεσες ανάγκες για εξόφληση παλιότερων εκδοθέντων ομολόγων και με ένα σύνολο μνημονιακών εκκρεμοτήτων, η συζήτηση των οποίων μετατέθηκε στο άμεσο μέλλον, η χώρα πορεύεται στις εκλογές. Η εικόνα αυτή συμπληρώνεται με το υπέρογκο ποσό 72 δις περίπου ευρώ, από χρέη (μαζί με τις προσαυξήσεις) οφειλετών προς το Δημόσιο.

Έρχεται το τέλος της φαλάκρας! Βρέθηκε η αιτία

”Ανοίγει” ο δρόμος για μια αποτελεσματική θεραπεία κατά της ανδρικής φαλάκρας. Ερευνητές στις ΗΠΑ ανακάλυψαν, ότι για όλα φταίει η… PGD2, μια πρωτεΐνη που εμποδίζει την ανάπτυξη της τρίχας.

Δείτε που μπορείτε να ανοίξετε φαρμακείο στο νομό Κιλκίς

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς  (Τμήμα Φαρμάκων και Φαρμακείων)
Έχοντας υπόψη:
Τη με αριθ. πρωτ:11247/28-12-2012 απόφαση «Αποτελέσματα της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών 2011 που αφορούν στο Μόνιμο Πληθυσμό της Χώρας» (ΦΕΚ 3465/Β΄/28-12-2012), όπως αυτή τροποποιήθηκε με την αριθμ. 2890/15-03-2013 απόφαση «Τροποποίηση της απόφασης με αριθμό 11247/28-12-2012 (ΦΕΚ 3465/Β΄/28-12-2012) και θέμα «Αποτελέσματα της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών 2011 που αφορούν στο Μόνιμο Πληθυσμό της Χώρας» (ΦΕΚ 630/β/20-03-2013)

Σύσκεψη για τις πλημμύρες στην Παιονία

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Δήμου Παιονίας στο Πολύκαστρο, την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου προκειμένου να γίνει συζήτηση εντοπισμού για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει από τις πρόσφατες πλημμύρες στην περιοχή με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Γκουντενούδη.

Παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας μέχρι την Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας μέχρι την Δευτέρα 5 Ιανουαρίου έδωσε το υπουργείο Οικονομικών. 

Δείτε που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας της χιονόπτωσης – παγετού, η κυκλοφορία των οχημάτων στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας (πλην του νομού Θεσσαλονίκης), διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα ακόλουθα σημεία: 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΙΛΚΙΣ: 
· Επαρχιακή οδό Γουμένισσας – Μεγ. Λιβαδίων 
· Επαρχιακή οδό Γουμένισσας - Ομαλού 

Ευχές από τον Άθλο Κιλκίς

 

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α. 3/2014, 30-12-2014/1200 C) τα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται ως εξής:

Η οικογένεια της Ακαδημίας Αλέξανδρος Κιλκίς μοίρασε χαρά και ελπίδα…

Το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης του Κιλκίς επισκέφτηκε η ανδρική ομάδα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Αλέξανδρος Κιλκίς. Παίκτες, τεχνικό τιμ και άνθρωποι της διοίκησης μοίρασαν δώρα, λάβαρα του ΠΑΟΚ, μπάλες και ευχές για καλύτερη χρονιά από αυτήν που πέρασε σε παιδιά του Κέντρου.