Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Αγαθοπούλου: "Είμαι εδώ, στις μικρές και μεγάλες μάχες που θα δοθούν για να αλλάξει σελίδα αυτός ο τόπος"

Της Ειρήνης Αγαθοπούλου
Σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα και τους ανθρώπους της, σε μια έκδηλα μεταβατική περίοδο, αποτέλεσε τιμή για μένα να δώσω - για άλλη μια φορά - την εκλογική μάχη με ανιδιοτέλεια, δίπλα σε συντρόφισσες και συντρόφους, αλλά και δίπλα σε τόσο νέο για την Αριστερά κόσμο που πάλεψε μαζί μας για τη νίκη. Στο Κιλκίς, στα χωριά του νομού μας, παντού.. Ξέρουν εκείνοι καλά σε ποιους αναφέρομαι. Τους ευχαριστώ, όχι γιατί ήταν δίπλα μας, αλλά γιατί ήταν εκεί στην πιο ιστορική πολιτική μάχη της Μεταπολίτευσης.

Γενική συνέλευση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, στο Κιλκίς

Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Κιλκίς φιλοξενεί την γενική συνέλευση της ομοσπονδίας. Στο Κιλκίς θα συγκεντρωθούν πάνω από 70 σύλλογοι από όλη την Ελλάδα. Η γενική συνέλευση θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο HABITAT Σάββατο 7 Φεβρουαρίου στις 10.30. Οσα μέλη επιθυμούν μπορούν να παρευρεθούν

Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η ανδρική ομάδα της Ακαδημίας Αλέξανδρος Κιλκίς

Στην Ευκαρπία σε οικογενειακή ταβέρνα η ανδρική ομάδα της Ακαδημίας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της. Οι παράγοντες-προπονητής και αρχηγός της ομάδας εκμεταλλευόμενοι και την αγωνιστική "απουσία" της ομάδος από τα σημερινά ποδοσφαιρικά δρώμενα λόγο αναβολής του αγώνα της με την Δόξα Καμπάνη, ευχήθηκαν σε όλους τους παίκτες που παρευρέθησαν καλή ποδοσφαιρική Χρονιά και καλή πρόοδο στις μαθητικές τους υποχρεώσεις, μιας και οι περισσότεροι είναι μαθητές Λυκείου.

Συλλογή εμπειριών για τους μικρούς της Ακαδημίας Αλέξανδρος Κιλκίς-Αναβολή στο παιχνίδι των ανδρών

Με φιλικά παιχνίδια στη Θεσσαλονίκη συνεχίσθηκε η αγωνιστική δραστηριότητα της Ακαδημίας στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού. Οι τζούνιορς του Μιχάλη Αναστασιάδη έχασαν για πρώτη φόρα φέτος με 4-2 από τους τζούνιορς του Ολυμπιακού, που τον Νοέμβριο είχαν νικήσει και έτσι γεύθηκαν και την ήττα που είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμα.

Σοβαρά προβλήματα σε όλη την Ελλάδα από την κακοκαιρία

Α΄ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗΣ – ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ – ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ – ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΕΙΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ KENΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Δ.Α. ΚΙΛΚΙΣ-  Επ. Ο. Λειψυδρίου – Φαναρίου (διάβαση Ξηρόμερου), λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.
(Το σημείο θα παραμείνει κλειστό επί μακρόν χρονικό διάστημα)
-  Λόγω υπερχείλισης των υδάτων του Γαλλικού ποταμού, διεκόπη η κυκλοφορία στις ισόπεδες διαβάσεις:
· Επ. Ο. Άνω Ποταμιάς – Κάτω Ποταμιάς.
· Επ. Ο. Αργυρουπόλεως – Σεβαστού.
· Επ. Ο. Μανδρών – Γαλλικού.
[Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς]
-  Λόγω υπερχείλισης ποταμού Γαλλικού, διεκόπη η κυκλοφορία για όλα τα οχήματα στην ισόπεδη διάβαση παραποτάμου Γαλλικού ποταμού επί της Επ. Ο. Ακροποταμιάς – Μελάνθιου – Λαοδικηνού, ενώ η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς . -  Π.Ε.Ο. Πολυκάστρου Θεσσαλονίκης, από Λιμνότοπο (διασταύρωση κολιός) έως διασταύρωση Αξιοχωρίου εξαιτίας υπερκάλυψης οδοστρώματος από όμβρια ύδατα και φερτά αδρανή υλικά (λάσπη), διεκόπη η κυκλοφορία και διεξάγεται από παρακαμπτήριους.

«Άνθρωποι που αντιμετωπίζουν τον συνάνθρωπό τους ως υπάνθρωπο, παύουν να είναι άνθρωποι»

«Άνθρωποι που αντιμετωπίζουν τον συνάνθρωπό τους ως υπάνθρωπο, παύουν να είναι άνθρωποι»  δήλωσε χαρακτηριστικά η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου στην ομιλία της που πραγματοποιήθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, στην Λεωφόρο Νίκης στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος των Εβραίων της Θεσσαλονίκης.

Γράψε... λάθος! Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Γράφει ο Σπύρος Καρτσώνης
‘‘Σου είπα’’ και ‘‘με είπες’’: η γενική (των νοτίων), η αιτιατική (των βορείων)… και στη μέση η δοτική!

Όλοι γνωρίζουμε ότι η δοτική, μία από τις πτώσεις της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, δεν υπάρχει πλέον στη νέα ελληνική (η κατάργηση βεβαίως ενός εκφραστικού μέσου δεν σημαίνει υποχρεωτικά φτώχεμα της γλώσσας, αφού σχεδόν πάντοτε γίνεται ‘‘αντικατάστασή’’ του από ένα άλλο).

Στηρίξτε τη Ελληνική θέση διαπραγμάτευσης

Γράφει ο Γιώργος Ξενέλλης
Πρόεδρος ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς
Ήδη στο διαδίκτυο ετοιμάζονται μεγάλες συγκεντρώσεις για 16 ή 17/2  ημέρες που πιθανόν θα συνεδριάσει το Eurogroup και για το Ελληνικό ζήτημα. Εκτιμώ ότι η σκληρή πραγματικότητα θέτει ένα πολύ σοβαρό θέμα, που πρέπει να μας απασχολήσει όλους! Είναι αυτό της κινηματικής υποστήριξης της μάχης που δίνει, όχι η Ελληνική κυβέρνηση, αλλά η χώρα μας και ο λαός της διαμέσου αυτής ενάντια στις πολιτικές σκληρής λιτότητας!

Το μήνυμα των εκλογών

Γράφει ο Κωνσταντίνος Προδρόμου
Στέλεχος Ανεξαρτήτων Ελλήνων
Συνέλληνες,
Μέσα στο χειμώνα ο ταλανιζόμενος Ελληνικός λαός αντιστάθηκε στις Ερινύες, στις μαινάδες του νεοφιλελευθερισμού και έφερε την Άνοιξη στην πατρίδα μας.
Στις 25 Ιανουαρίου ανατράπηκε το πολιτικό σκηνικό στη χώρα μας, φύσηξε βοριάς απ΄το νοτιά που θα καθαρίσει την γκρίζα ατμόσφαιρα της Ευρώπης.

.....Μη παρακαλώ σας μη, Μη λησμονάτε τη χώρα μου...



Γράφει η Βούλα Ιωαννίδου

Θέλω πολλά να πω... Θέλω πολλά να γράψω.... και δεν καταφέρνω τίποτα απ΄τα δύο. Δε μπορώ να ταιριάξω τις λέξεις, δεν μπορώ να τις βάλω σε σειρά για να βγει νόημα. Πολλές σκέψεις, πολλά συναισθήματα που είχα ξεχάσει ότι έκρυβα μέσα μου και δεν μπορώ να τα χαλιναγωγήσω.

Ο Γαλλικός ποταμός έχει και σήμερα, Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015, κέφια (Video)


Χωρίς να δυσκολευτεί ο Εύαθλος Πολυκάστρου νίκησε τον Αετό Κιλκίς

15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (31/01/2015):
ΕΥΑΘΛΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ – ΠΑΣ ΑΕΤΟΣ ΚΙΛΚΙΣ 77 – 47 
Χωρίς να δυσκολευτεί ο ΕΥΑΘΛΟΣ/ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ νίκησε και στο ντέρμπυ του Νομού τον ΠΑΣ ΑΕΤΟ ΚΙΛΚΙΣ σε ένα όμορφο «αγωνιστικά» παιχνίδι που έγινε την τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο της έδρας του Δήμου Παιονίας.

Συνέδριο στο Κιλκίς με θέμα: "Ανακαλυπτική μάθηση στην εκπαιδευτική πράξη"

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ - ΙΤΥΕ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» 
ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ
“ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ”
Στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών
SCIENTIX: Η ευρωπαϊκή πύλη για τη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών &
INSPIRING SCIENCE: Καινοτόμα Εκπαιδευτικά Σενάρια για τη Διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών
Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς και την Αρωγή του Δήμου Κιλκίς
Χώρος διεξαγωγής Συνεδρίου: Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κιλκίς, 6-7 Φεβρουαρίου 2015

ΚΚΕ(μ-λ): Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών

Ανακοίνωση ΚΚΕ(μ-λ)
Με έντονο το στοιχείο της προσπάθειας αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού στη χώρα, έκλεισαν οι κάλπες της 25ης Γενάρη. Προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και τέσσερα τουλάχιστον χρόνια, από τότε που οι μεγαλειώδεις λαϊκές και απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στα μνημόνια και την ιμπεριαλιστική επιτήρηση ταρακούνησαν το ντόπιο αστικό μπλοκ εξουσίας.