Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Δράσεις κατά του σχολικού εκφοβισμού στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

Δελτίο τύπου 5ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς
Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί σαν Πανελλήνια Ημέρα κατά της βίας και του εκφοβισμού στο σχολείο. Οι δράσεις αυτής της ημέρας στο σχολείο μας αποτελούν μια από τις εκστρατείες του φετινού e-Twinning έργου μας "use your superpowers", με την εκπαίδευση και τη στήριξη του προγράμματος Ομοτίμων του ΝΗΡΕΑ, το οποίο υλοποιούμε για 2η χρονιά φέτος.

Μήνυμα Άννας Δημάκη για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2015

Υπογράφει η Άννα Δημάκη
Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Δήμου Κιλκίς
''Η Παγκόσμια ημέρα Ισότητας των Φύλων είναι ημέρα περίσκεψης και προβληματισμού. Για το βαθμό ισοτιμίας που παραμένει ελλειμματικός σε βάρος των γυναικών, για τη χειραφέτηση του γυναικείου κινήματος, για τις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα που συνεχίζουν να στοιχειώνουν και την ελληνική κοινωνία σε σχέση με το ρόλο των δύο φύλων στην οικογένεια, στην εργασία, στην πολιτική και σε διάφορες εκφάνσεις του βίου.

Συνάντηση Νέων Αγροτών Κεντρικής Μακεδονίας

Μετά την επιτυχημένη 1η Συνάντηση Νέων Αγροτών της Κεντρικής Μακεδονίας την οποία συνδιοργάνωσαν οι Ενώσεις Νέων Αγροτών των Νομών της Κεντρικής Μακεδονίας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τον περασμένο Απρίλιο στη Θεσσαλονίκη, έτσι και την φετινή χρονιά πρόκειται να διοργανωθεί η 2η Συνάντηση Νέων Αγροτών της Κεντρικής Μακεδονίας, το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015, στις 10.30 π.μ., στον χώρο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, (περίπτερο 8, Αίθουσα Α’, συνεδριακό κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» ΔΕΘ-HELEXPO, παροχή δωρεάν χώρου στάθμευσης).

Επιστολή Διανομαρχιακής Επιτροπής στον κ. Γιάννη Τσιρώνη για «επενδύσεις» μεταλλείων χρυσού στη Βόρεια Ελλάδα

Επιστολή με αποδέκτη τον κ. Γιάννη Τσιρώνη, Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος έστειλε η Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης-Έβρου κατά της εξόρυξης και μεταλλουργίας χρυσού.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

Εγκρίθηκε η προμήθεια αξονικού τομογράφου CT64+ για το «Ιπποκράτειο»

Την προμήθεια αξονικού τομογράφου CT64+ (εξήντα τεσσάρων τομών) για το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» ενέκρινε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γουμένισσας ευχαριστεί θερμά

«Ο Διοικητής και οι υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γουμένισσας, ευχαριστούμε θερμά τους παρακάτω συμπολίτες μας για την ευγενική προσφορά τους, στις εργασίες εξωτερικής βελτίωσης - εμφάνισης (βαφής) του βοηθητικού πυροσβεστικού οχήματος ΠΣ 1128, τύπου L 300 WINDOW - VAN MITSUBISHI, της Υπηρεσίας μας, λόγω της έντονης χρωματικής αλλοίωσής του. Συγκεκριμένα ευχαριστούμε θερμά :

Συμμετοχή Γκουντενούδη στο προσυνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)

Την Τετάρτη 4 Μαρτίου ο Δήμαρχος Παιονίας συμμετείχε στο Προσυνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) που έλαβε χώρα στην Ξάνθη.
Το κυρίαρχο συμπέρασμα του Προσυνεδρίου και παράλληλα πάγιο αίτημα των δημάρχων της χώρας είναι η αναστολή της περικοπής πόρων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α. 10/2015, 06/03/2015/1300Β) τα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται ως εξής:

Στα θρανία οι αγρότες για την χρήση γεωργικών φαρμάκων

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 8197/ 90920/ 2013 (ΦΕΚ Β’ 1883) Κοινή Υπουργική Απόφαση, από 26 Νοεμβρίου 2015 η πώληση γεωργικών φαρμάκων εγκεκριμένων για επαγγελματική χρήση περιορίζεται στα πρόσωπα που διαθέτουν Πιστοποιητικό Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων.

Τίτλοι εφημερίδων, Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

ΑΥΓΗ ·Καραμανλικοί-Μητσοτακικοί- Σπρώχνουν στην έξοδο τον Σαμαρά·Ρευστότητα- Ο Ντράγκι διατηρεί την πίεση προς την Αθήνα·Μπλόκο του ΣτΕ στην «επένδυση» στον Αστέρα Βουλιαγμένης
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Ρίξτε με, δεν φεύγω-Αιφνιδιάστηκε από την αμφισβήτηση ο τέως πρωθυπουργός·Πατέντα ΣΥΡΙΖΑ!- Εθελοντές σύμβουλοι υπουργών με οδοιπορικά·Τα ουρλιαχτά των λύκων- Εν όψει του Eurogroup- φωτιά της Δευτέρας