Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Ήττα και στην δεύτερη αγωνιστική για τον Μ.Γ.Σ. Άρη Παντελεήμονα

Με 1-2 σκορ έχασε στην δεύτερη αγωνιστική των PLAY OFF ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα από τον Μακεδονικό Δροσάτου σε μια αναμέτρηση που επιβεβαιώθηκε για ακόμα μια φορά η αδυναμία κατανόησης, από πλευράς διαιτησίας και διοργανώτριας αρχής, πως η ομάδα του Μ.Γ.Σ. Άρη Παντελεήμονα βρέθηκε στην θέση αυτή διεκδικώντας την άνοδό της στην επόμενη κατηγορία. Μετά την αισχρή αντιμετώπιση που υπέστη στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος χάνοντας άδικα βαθμούς η ίδια τακτική ακολουθείται και στα PLAY OFF.

Δήμος Παιονίας: "Ευχαριστούμε τους Ολανδούς και τους Αρμένιους"

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παιονίας με ομόφωνη απόφασή του στην συνεδρίαση της 28-4-2015, ευχαριστεί το Κοινοβούλιο της Ολλανδίας και την Εθνοσυνέλευση της Αρμενίας για την πρόσφατη εκ μέρους τους αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, εκφράζοντας ταυτόχρονα την προσδοκία τα κοινοβούλια και άλλων χωρών να κινηθούν προς την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελληνικών πληθυσμών της Οθωμανικής Τουρκίας.

Επιπλέον 11,7 εκατ. ευρώ για Τοπικά Προγράμματα LEADER

Την έγκριση νέων πιστώσεων συνολικού ύψους 11.776.000 ευρώ που θα ενισχύσουν τα τοπικά προγράμματα 11 περιοχών της χώρας, στο πλαίσιο του Άξονα 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου.

Όποιος έχει την μύγα, μυγιάζεται

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
1. Πανελλαδικές Εξετάσεις 2015:
- ΚΥΑ για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις: υπάρχει μείωση στο κονδύλι παραδέχτηκε ο
κ. αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας ( 1 εκατ. λιγότερα).
- δεν έχει υπογραφεί η ΚΥΑ.
- θα προσπαθήσουν να βρουν χρήματα.
(να θυμίσω ότι για το ίδιο γεγονός το 2008 είχε γίνει απεργία στα βαθμολογικά).

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Νέων Μουδανιών - Ποτίδαιας για την διευκόλυνση των εκδρομέων του τριημέρου της Πρωτομαγιάς

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, θα εφαρμοστούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Επαρχιακή Οδό Νέων Μουδανιών – Ποτίδαιας, που στοχεύουν στην ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς και στη διευκόλυνση των εκδρομέων, ενόψει της εορταστικής περιόδου της Πρωτομαγιάς.

Τσάκωσαν δύο πιτσιρίκια 15 και 16 ετών για κλοπή στο Κιλκίς

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς περίπτωση κλοπής σε βάρος 43χρονου αλλοδαπού στο Κιλκίς. Για τη υπόθεση συνελήφθησαν δύο ημεδαποί ηλικίας 15 και 16 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Ειδικότερα οι δύο συλληφθέντες διαπιστώθηκε να επιβαίνουν σε δίκυκλο το οποίο είχαν αφαιρέσει το βράδυ της 28-04-2015 από την οικία 43χρονου αλλοδαπού στο Κιλκίς. Επιπλέον από την αστυνομική προανάκριση προέκυψε ότι οι συλληφθέντες βραδινές ώρες της 27-04-2015 αφαίρεσαν δίκυκλο ιδιοκτησίας 47χρονου ημεδαπού στο Κιλκίς, το οποίο λίγο αργότερα εγκατέλειψαν.

Δοκιμάζουμε κρασιά με Ονοματεπώνυμο από το Κιλκίς (Video)


Ο Σύλλογος "Ευκράντη" στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης

Ο Σύλλογος Γυναικών Δήμου Παιονίας "Ευκράντη" την Κυριακή 10 Μαϊου 2015
"Γιορτή της Μητέρας" θα επισκεφθεί το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο
Θεσσαλονίκης και θα προσφέρει τρόφιμα για τις ανάγκες των παιδιών που
φιλοξενούνται εκεί. Η επίσκεψη θα συνδυαστεί με ημερήσια εκδρομή στην
Θεσσαλονίκη. Για περισσότερες πληροφορίες τηλ.6948519130 (Γαρ. Καρβουνιάρη)

Βιωματικά εργαστήρια μεταξύ μαθητών στο δημοτικό σχολείο Ευρωπού

Τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2015 και ώρες 10:00 – 12:30 θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη των μαθητών της Ε’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Πέτρου στους μαθητές της Ε’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ευρωπού. Η επίσκεψη θα περιλαμβάνει βιωματικά εργαστήρια μεταξύ των μαθητών με δραστηριότητες και παιχνίδια γνωριμίας, συνεργασίας, επικοινωνίας και εμπιστοσύνης.

Απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων, ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, κατά τη διάρκεια εορτασμού της Πρωτομαγιάς

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς 2015, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, με στόχο τη μείωση των κυκλοφοριακών προβλημάτων και την αύξηση του βαθμού οδικής ασφάλειας για την αποφυγή πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως εξής :

Μάιος - Μήνας Κουκλοθεάτρου, Μήνας Ιστορικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας – Πολιτισμού – Δόμησης – Διαφάνειας ανακοινώνεται το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα το Μάιο στην πόλη του Κιλκίς με τη συνεργασία και σύμπραξη τοπικών και περιφερειακών πολιτιστικών σχημάτων.

Ανακοίνωση Δήμου Κιλκίς για ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα

Από την Αντιδημαρχία Ανάπτυξης ανακοινώνεται ότι ο Δήμος Κιλκίς προτίθεται να συνάψει σύμβαση με απευθείας ανάθεση, με ιδιοκτήτη κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου με αντικείμενο τη διαχείριση των ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων (άρθρο 17, Ν.4056/12).

ΠΑΜΕ: "Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μάη, 10:30 π.μ. στην Πλατεία Ειρήνης Κιλκίς"

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ Κιλκίς
Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αγρότες, επαγγελματίες
Μετανάστες, πρόσφυγες
Νέοι και νέες
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παραδόσεις του κινήματός μας, το δρόμο από το Σικάγο ως την Καισαριανή, μέχρι τις μέρες μας. Τιμάμε τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους που πάλεψαν σκληρά με τα αφεντικά και το κράτος τους σε όλο τον κόσμο για τις μεγάλες κατακτήσεις του 20ουαιώνα.

Κάλεσμα του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς για την Πρωτομαγιά

Ρυθμίστε διαδικτυακά οφειλές άνω των 5.000 € προς τον ΟΑΕΕ

Δελτίο τύπου Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς
Σύμφωνα με την επιστολή που λάβαμε από τον ΟΑΕΕ Κιλκίς στις 27/04/2015 επεκτείνεται η δυνατότητα υποβολής αίτησης για ρύθμιση διαδικτυακά και για οφειλές άνω των 5.000 €

Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς: "Κλείστε τα μαγαζιά σας την Κυριακή 3 Μαΐου 2015"


Τα κριτήρια για τα οικογενειακά επιδόματα – Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι – Τα χρήματα ανά κατηγορία

Να ετοιμάζονται σιγά σιγά πρέπει όσοι δικαιούνται οικογενειακά επιδόματα, καθώς η διορία για τις φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος του 2014 ισχύει έως τις 30 Ιουνίου του 2015. Μετά τη φορολογική δήλωσή τους (Ε1), οι δικαιούχοι πρέπει αμέσως μετά να υποβάλουν και το αντίστοιχο έντυπο λήψης του επιδόματος (έντυπο Α21), το οποίο και θα λαμβάνεται κατόπιν ολοκλήρωσης του ελέγχου των φορολογικών στοιχείων. Η εφημερίδα ΕΡΓΑΣΙΑ παρουσιάζει τη «λίστα» με το ποιος παίρνει τι…

"Στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα"

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Συνάντηση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με τον κ. αν. Υπουργό Παιδείας (στον κόσμο του ΘΑ ξανά).
Είπε ότι αντέδρασε η αντιπολίτευση για τον αιφνιδιασμό και ζήτησε να μην κατατεθούν οι τροπολογίες στο νόμο κ. Κοντονή (όλος ο νόμος ήταν 25 σελίδες και οι τροπολογίες ήταν 85 σελίδες!!!).

Υποχρεωτική δήλωση όλων των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (σκύλων, γατών) στο αντίστοιχο Μητρώο του Δήμου Κιλκίς

Από την Αντιδημαρχία Ανάπτυξης (Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης – Τμήμα Ζωικής Παραγωγής και Αλιείας) ανακοινώνεται προς τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς ότι είναι υποχρεωμένοι να μεριμνούν για την καταχώριση αντιγράφου του επικαιροποιημένου βιβλιαρίου υγείας του ζώου ή των ζώων τους στον οικείο Δήμο.

«ΚΕΡΝΑΜΕ ΚΙΛΚΙΣ», στο Κλειστό Γυμναστήριο Κιλκίς

Το Επιμελητήριο Κιλκίς, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, διοργανώνει το Φεστιβάλ Γαστρονομίας «ΚΕΡΝΑΜΕ ΚΙΛΚΙΣ», στο Κλειστό Γυμναστήριο Κιλκίς και τον περιβάλλοντα χώρο.

Ισοπαλία 1-1 παραχώρησε ο Αλέξανδρος Κιλκίς στην Πλαγιά

Εντός έδρας ισοπαλία 1-1 παραχώρησε η ανδρική ομάδα της Ακαδημίας στην Πλαγιά για τα play offs ανόδου στην Α1 κατηγορία της ΕΠΣ Κιλκίς.

Βιβλιοπαρουσίαση παιδικού βιβλίου, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς


Με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου έγινε και η 2η -για αυτή τη χρονιά- βιβλιοπαρουσίαση παιδικού βιβλίου, την Τετάρτη 22/4/2015 στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς.

Τίτλοι εφημερίδων, Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΑΥΓΗ ·Κινήσεις εκατέρωθεν για συμβιβαστική λύση Στο Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα το πολυνομοσχέδιο·Εργατική Πρωτομαγιά- Μήνυμα αποφασιστικότητας από τα συνδικάτα: Όχι στη λιτότητα, διαγραφή του χρέους·Σε οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών προχωρούν Ελλάδα- Αίγυπτος
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Το θρίλερ με τις συντάξεις-Η έλλειψη ρευστότητας δημιούργησε τις ουρές της αγωνίας στα ΑΤΜ·»Ψαλίδι» για υψηλές επικουρικές και πρόωρες-Πάει πίσω η 13η·»Κουκουλοφόρος εξωτερικού ο Πρωθυπουργός»- Εκτός ελέγχου ο Βενιζέλος που παραδέχθηκε: «Ναι, μας έριξε η τρόικα»