Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Ξεπέρασε και το εμπόδιο του Παντελεήμονα ο Αλέξανδρος Κιλκίς

Με νίκη συνέχισε στα play offs ο Αλέξανδρος μέσα στην έδρα του Άρη Παντελεήμονα με 1-4 και τον υποδέχεται ξανά στην έδρα του με στόχο πάντα τους 3 βαθμούς της νίκης για να διατηρηθεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα των play offs που οδηγεί στην άνοδο στην Α1 της ΕΠΣ Κιλκίς.

Τσάκωσαν 49χρονο Σέρβο για μεταφορά λαθρομετανάστη

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφάλειας Παιονίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς 49χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών από την ημεδαπή προς τρίτες χώρες.

Πορεία διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην ΚΑΡΙΝΑ την 1η Μαϊου στην Θεσσαλονίκη (Φωτο)

Δημοσιοποίηση των θεμάτων των ενδοσχολικών εξετάσεων και χορήγηση φωτοαντιγράφων των γραπτών δοκιμίων προαγωγικών ή απολυτήριων εξετάσεων

Επιμέλεια: Γιάννης Λιναρδάκης*
Υπ΄ Αριθμ. 33/2014 Γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ. (Τμήμα Γ΄)
α) Τα θέματα των ενδοσχολικών εξετάσεων μαθητών των Γυμνασίων και των Λυκείων, δεν έχουν, κατ΄ έννοια, αυθύπαρκτη και αυτοτελή υπόσταση εγγράφου, αλλά αποτελούν συστατικό και αναπόσπαστο στοιχείο των γραπτών δοκιμίων. Τα θέματα αυτά εξυπηρετούν, αποκλειστικώς και μόνο, την εκπαιδευτική διαδικασία των δημοσίων σχολείων και δεν εκτίθενται σε δημοσιότητα και σε πρόσβαση τρίτων.

"Όλοι τόσο διαφορετικοί, μα όλοι τόσο όμοιοι"

Γράφει η Βασιλική Μαυρογονάτου
Οικονομολόγος – Ειδική παιδαγωγός
Όλοι μας ανεξαιρέτως, γεννιόμαστε διαφορετικοί. Ακόμη και τα μονοζυγωτικά δίδυμα έχουν κάποιες διαφορές, ιδίως στο χαρακτήρα. Ωστόσο, όλοι οι άνθρωποι έχουμε την τάση να θέλουμε να μοιάσουμε σε κάποιον άλλο. Σε αυτό βέβαια συνετέλεσε κατά πολύ η ύπαρξη της τηλεόρασης και της μόδας. Κατά περιόδους αλλάζει το στυλ στα μαλλιά στα ρούχα και εμείς σπεύδουμε να το ακολουθήσουμε.

Γράψε... λάθος! Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Γράφει ο Σπύρος Νικ. Καρτσώνης
Γενική: μια αδύνατη και προβληματική πτώση
Κλείνοντας το σημείωμά μας της 1ης Φεβρουαρίου 2015 γράφαμε ότι στις μέρες μας, μετά την κατάργηση της δοτικής, προχωρούμε, χωρίς ίσως να το καταλαβαίνουμε, σιγά σιγά, στην κατάργηση και μιας άλλης πτώσης: της γενικής. Παραθέταμε μάλιστα και τα εξής λόγια του καθηγητή Δημήτρη Λυπουρλή από το βιβλίο του ‘‘Γλωσσικές Παρατηρήσεις Ι’’ σελ. 105: «Εκεί που εμείς λέμε ‘‘ένα φύλλο από το τετράδιο’’ ή ‘‘ένα φύλλο από χαλκό’’, δεν έλεγαν παλιότερα ‘‘ένα φύλλο του τετραδίου’’ ή ‘‘ένα φύλλο χαλκού’’; Ή μήπως δεν είναι πια ολότελα αδύνατο να σχηματίσουμε τη γενική πτώση (ενικού και πληθυντικού αριθμού) λέξεων όπως η λέξη παιδάκι;».