Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Θετική η πρόταση της ΔΑΚΕ Καθηγητών

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Ο κ. Υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, μιλώντας στη Βουλή χαρακτήρισε θετική την πρόταση του Τομεάρχη Παιδείας της Ν.Δ. κ. Θ. Φορτσάκη «τα Στελέχη της Εκπαίδευσης τα Διοικητικά, επειδή έχουν ιδιαίτερες αρμοδιότητες, ιδιαίτερα καθήκοντα, δεν είναι ούτε γενικώς Διοικητικοί, ούτε γενικώς Εκπαιδευτικοί, θα μπορούν να προκύπτουν από κάποιας μορφής Σχολή Δημόσιας Διοίκησης εξειδικευμένης σε ζητήματα Στελεχών Εκπαίδευσης».

Πρωτιές για τον Άθλο Κιλκίς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα kick boxing της w.a.k.f. στην Ουγγαρία

Στις 01-02-03/05/2015 ημέρες Παρασκευή -Σαββάτο - Κυριακή πραγματοποιήθηκε στο Zalaezergep της Ουγγαρίας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα kick boxing της w.a.k.f. σε όλα τα τα στυλ του αθλήματος και σε όλες τις ηλικίες.

Υπογραφή συμφώνου ελληνορωσικής συνεργασίας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Πρωτόκολλο συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης και το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο, με σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας και Ρωσίας ειδικά στον ιατρικό τουρισμό, υπογράφηκε στο πλαίσιο ειδικής ενημερωτικής εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015, στη Θεσσαλονίκη.

Εγκύκλιος για διαδικασία έγκρισης φυτοπροστασίας "120 ημερών"

Ένα αυστηρό πλαίσιο κανόνων για τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούνται προκειμένου να χορηγηθεί έγκριση για κατ΄εξαίρεση διάθεση στην αγορά φυτοπροστατευτικών προϊόντων (εγκρίσεις 120 ημερών κατά το κοινώς λεγόμενο) εκπόνησε για πρώτη φορά το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Πιστοποίηση αγροτών από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

Η διαδικασία πιστοποίησης των αγροτών στην Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων (ΟΧΓΦ), υπό την ευθύνη και την εποπτεία του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, σύντομα θα πραγματοποιείται, μεταξύ άλλων, στις εκπαιδευτικές και ερευνητικές δομές του Οργανισμού ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ καθώς και σε περιφερειακές υπηρεσίες του ΥΠΑΠΕΝ.

Συνάντηση με το συγγραφέα Ισίδωρο Ζουργό στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς

Την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015 και ώρα 7:00 το απόγευμα στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς οι Λέσχες Ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης Κιλκίς, της Πολιτιστικής Εταιρείας Εκπαιδευτικών ν. Κιλκίς καθώς και η Λέσχη Ανάγνωσης Αξιούπολης "Υπατία" του Λαϊκού Πανεπιστημίου Παιονίας υποδέχονται τον συγγραφέα Ισίδωρο Ζουργό και συνομιλούν για το τελευταίο του βιβλίο «Σκηνές από το βίο του Ματίας Αλμοσίνο» των εκδόσεων Πατάκη.

Απόλυτη κυριαρχία στις Παγκορασίδες - Πρωτιά του ΓΑΣ Κιλκίς στα Σύνθετα ΠΚ Β'

Με την απόλυτη κυριαρχία του ΓΑΣ Κιλκίς στην κατηγορία των Παγκορασίδων τόσο σε ατομικό όσο και και σε ομαδικό επίπεδο, διεξήχθησαν την Παρασκευή 8 Μαίου στο στάδιο του Κιλκίς, οι αγώνες της β΄φάσης του Διασυλλογικού πρωταθλήματος των συνθέτων αγωνισμάτων (τρίαθλα) της κατηγορίας των Παμπαίδων και Παγκορασίδων Β' της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πέλλας – Κιλκίς.

Παρέμεινε ανοικτή η άνοδος του Αλέξανδρου στην Α1 της ΕΠΣ Κιλκίς

Ανοικτή υπόθεση η τελική έκβαση των play offs ανόδου για τον Αλέξανδρο Κιλκίς αφού με την χθεσινή του νίκη επί του Άρη Παντελεήμονα παρέμεινε στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας με 14 βαθμούς αλλά με δύσκολα αλλά και κρίσιμα τα δύο επόμενα παιχνίδια με Δροσάτο εντός και Πλαγιά εκτός έδρας.

Προχειρότητα και λάθη “χάλασαν” τη διοργάνωση στο Διασυλλογικό Ανδρών – Γυναικών Δράμας

- Ρεκόρ για Π. Παπαδόπουλο, επιστροφή Τ.  Λουνή
Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 9 Μαΐου στις εγκαταστάσεις του σταδίου της Δράμας η πρώτη β' φάση του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος της κατηγορίας Ανδρών και Γυναικών για τα σωματεία της Θράκης, Καβάλας, Δράμας, Σερρών, Πέλλας & Κιλκίς .

Ομιλίες Γεωργαντά στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής και στην Ξάνθη

Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Κιλκίς Γ. Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
"Ο Βουλευτής ν. Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς με την ιδιότητά του ως Τομεάρχης Εσωτερικών της Ν.Δ. παρέστη την Πέμπτη 7 Μαΐου 2015 στο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής.

Συλλήψεις σε Κιλκίς και Πιερία για καταδιωκτικά έγγραφα και εντάλματα σύλληψης

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων συνελήφθησαν χθες σε Κιλκίς και Πιερία, συνολικά 3 άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν κατά περίπτωση εντάλματα σύλληψης και καταδικαστικές αποφάσεις, για πλαστογραφία, λαθρεμπορία και εισφορές.

Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Καιρού

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Καιρού που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α: 16/2015 Ελληνικό 11-05-2015/0000 C), τα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται ως εξής:

Όλοι ήταν εκεί, στον 1ο Αγώνα Δρόμου και Υγείας Κιλκίς


Τίτλοι εφημερίδων, Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Η πιο μεγάλη ημέρα του πολέμου-Eurogroup- φωτιά το απόγευμα-Με «ξαφνικό θάνατο» απειλεί ο υποχθόνιος Σόιμπλε ·Στο τραπέζι και περικοπές στις κύριες συντάξεις·Κατασχεμένα αυτοκίνητα με.. 500 ευρώ (τώρα) από τις τράπεζες
ΕΘΝΟΣ ·Ημέρα κρίσης- EUROGROUP Σταθμός για όλα·Νέες αντικειμενικές-Ντόμινο αλλαγών στους φόρους ακινήτων·Ασφαλιστικό – Σε κίνδυνο 10 κατηγορίες ασφαλισμένων