Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Οι «σχιζοφρένειες» του Νέου Λυκείου

Επιμέλεια κειμένου: Γιάννης Λιναρδάκης* 
Α. Δεν μπορείς να έχεις πρόσβαση στο Επιστημονικό Πεδίο Οικονομικών & Πληροφορικής από την Ομάδα Προσανατολισμού ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ αν και η Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΑΕΠΠ) περιέχεται στα 5 μαθήματα της Ομάδας Προσανατολισμού ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ!.

Παραστατίδης προς Αποστόλου και Λαφαζάνη: "Αδικείται κατάφορα ο νομός Κιλκίς"

Δελτίο τύπου Θ. Παραστατίδη
Πρόσφατα υπήρξαν έντονοι προβληματισμοί και ανησυχίες που εξέφρασαν παραγωγοί σχετικά  με τον χαρακτηρισμό περιοχών του νομού Κιλκίς ως πεδινών.
Ο Βουλευτής έθεσε το θέμα στο γραφείο του Αν. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου επισημαίνοντας πως υπάρχει ένας πίνακας ο οποίος χαρακτηρίζει πεδινές, περιοχές οι οποίες ήταν χαρακτηρισμένες προηγουμένως ορεινές και μειονεκτικές.

Σχεδόν ένας αιώνας από τη μάχη του Σκρα! Τόσο κοντά και τόσο μακριά μας!

Του Δημήτρη Παυλακούδη*
17 Μάη του 1918, ένας αιώνας πίσω, μια ημερομηνία που έμελλε να σημαδέψει όχι μόνο την νεοελληνική αλλά και την ευρωπαϊκή ιστορία. Λίγα χιλιόμετρα από το χωριο μας το Φανό Κιλκίς, στα χώματα της ορεινής επαρχίας της Παιονίας του Κιλκίς, λίγα μόλις χρόνια πριν καταφτάσουν κατατρεγμένοι και ξεριζωμένοι γυρεύοντας καταφύγιο χιλιάδες πρόσφυγες πρόγονοί μας , το χωριό ΣΚΡΑ αποτέλεσε έναν από τους σπουδαιότερους σταθμούς του Α Παγκοσμίου Πολέμου.

Ερώτηση Γεωργαντά για τους εκατοντάδες πρόσφυγες στα σύνορα του Κιλκίς

Ο Βουλευτής ν. Κιλκίς κ. Γιώργος Γεωργαντάς την Παρασκευή 15-5-2015 κατέθεσε ερώτηση προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και την Αναπληρώτρια Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής σχετικά με τους εκατοντάδες πρόσφυγες στα σύνορα του Κιλκίς με τη FYROM.
Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

Λαθρομεταναστών το ανάγνωσμα

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφαλείας Παιονίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, 65χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών από την ημεδαπή προς τρίτες χώρες.

Πέλλα: Χαρμανιέρα σκότωσε 80χρονο

Χθες (15-05-2015) το πρωί σε περιοχή της Πέλλας, σε εταιρεία κατασκευής προϊόντων τσιμέντου 80χρονος ημεδαπός (πατέρας των ιδιοκτητών της εταιρείας) στην προσπάθειά του να επιδιορθώσει μηχάνημα μίκτη τσιμέντου (χαρμανιέρα), τραυματίστηκε θανάσιμα.

Η "Τόλμη" Κιλκίς στο 2o προκριματικό πρωτάθλημα της Ένωσης Ταεκβοντό Βορείου Ελλάδος (Ε.ΤΑ.Β.Ε.)

2o προκριματικό πρωτάθλημα της Ένωσης Ταεκβοντό Βορείου Ελλάδος (Ε.ΤΑ.Β.Ε.) όλων των ηλικιακών κατηγοριών διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης στις 9-10 Μαΐου 2015.

Παρίδης: "Χάος στις διαπραγματεύσεις - Ανασφάλεια των Ελλήνων"

Γράφει ο Δημήτρης Παρίδης
Πολιτευτής ΛΑ.Ο.Σ νομού Κιλκίς
Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα , και ακόμη πιο αδιανόητο η στάση της Ευρώπης προς την Ελλάδα. Έχουμε μια διαπραγμάτευση που δε λέει τα τελειώσει, και μια προθεσμία που δόθηκε στην κυβέρνηση να δείξει πόσο καλή είναι με τις επιβολές των θεσμών. Γιατί οι θεσμοί το μόνο που θέλουν είναι να επιβάλουν όρους και εμείς πρέπει να συμφωνήσουμε. Το που κολάι η διαπραγμάτευση, αυτό ούτε εγώ ούτε ο κόσμος όλος δε το καταλαβαίνουμε.

Με τον Κιλκισιακό στα Μουδανιά

Την Κυριακή στις 2.30 το μεσημέρι θα αναχωρήσει λεωφορείο από την Πλατεία Ειρήνης Κιλκίς με προορισμό τα Μουδανιά. Ενημερώνουμε τον κόσμο πως η μετάβαση είναι δωρεάν. Δηλώστε συμμετοχή με ονοματεπώνυμο στο 6945 914 207