Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

"Θέατρο το θεραπευτικό - Ελπίζω να μην διαψευστεί ο δήμαρχος Κιλκίς"

Γράφει η Βασιλική Μαυρογονάτου
Οικονομολόγος – Ειδική Παιδαγωγός
Η χώρα μας είναι, από αρχαιοτάτων χρόνων, συνδεδεμένη με το θέατρο. Από εδώ ξεκίνησε η τραγωδία και η κωμωδία. Το αρχαίο θέατρο παίζεται ακόμη, είναι πάντα επίκαιρο και γεμίζει τα θέατρα. 

"Ανάγκη για δημοκρατικές αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της δημόσιας εκπαίδευσης"

Υπογράφουν οι "Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις"
Το τελευταίο διάστημα γίνεται μεγάλη δημόσια συζήτηση για τις αλλαγές που πρέπει να προωθηθούν στη διοίκηση της εκπαίδευσης. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην πρόταση για επιλογή των διευθυντών των σχολικών μονάδων με άμεση εκλογή από το σύλλογο των εκπαιδευτικών.

Έγκριση αιτήσεων επιχορήγησης για εγκαταστάσεις αντιχαλαζικών διχτυών και αντιβροχικής μεμβράνης έτους 2014

O ΕΛΓΑ αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στα προγράμματα πρόληψης και προστασίας της αγροτικής παραγωγής από φυσικούς κινδύνους, όπως είναι το χαλάζι.

Εκδήλωση-Παρουσίαση με θέμα "THESS MALL" «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου» Θεσσαλονίκης,

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τις μετατάξεις εκπαιδευτικών

Δελτίο τύπου ΚΚΕ
Ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων
Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπως ανακοινώθηκε στην αρμόδια επιτροπή που έχει συσταθεί για το ζήτημα των υποχρεωτικών μετατάξεων που έγιναν βάση του ν. 4172/2013, σχεδιάζει να προωθήσει ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία, ανακαλούνται όλες τις μετατάξεις που έγιναν από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση το 2013.

Υπαίθριες, ανοιχτές για όλους, παραστάσεις του 17ου Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Κιλκίς

Μη χάσετε τις υπαίθριες, ανοιχτές για όλους, παραστάσεις του 17ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΜΙΜΑΣ ΚΙΛΚΙΣ την Παρασκευή 22, το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Μαίου 2015 στην πλατεία Ειρήνης.

«Το μυθιστόρημα είναι ένα σύμπαν με ιδέες»

Γράφει η Χαρούλα Καραμπίδου
Συνάντηση με το συγγραφέα Ισίδωρο Ζουργό στην παρουσίαση του βιβλίου του «Σκηνές από το βίο του Ματίας Αλμοσίνο».
(φωτογραφίες: Ζωή Παπαδοπούλου, Studio Photo ZOOM Κιλκίς)
Γνωρίζω ανθρώπους που έχουν διαβάσει το βιβλίο «Σκηνές από το βίο του Ματίας Αλμοσίνο» μέσα σε δύο ημέρες. Αν αναλογιστεί κανείς πως πρόκειται για ένα ογκώδες έργο 780 σελίδων εύκολα συμπεραίνει ότι αν μη τι άλλο είναι ένα συναρπαστικό ανάγνωσμα.

Προσφορά υγειονομικού υλικού προς το Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου

Δελτίο τύπου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς
Η πρώτη παρτίδα υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού παραδόθηκε στο Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους πολίτες και ιδιαίτερα το σύνολο των φαρμακοποιών του νομού μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας.

Στα μαθηματικά διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ

Επιμέλεια: Φροντιστήριο Μ.Ε. Κίνητρο Κιλκίς
Στα μαθηματικά διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ. Τα θέματα είχαν κάποιες δυσκολίες σε αρκετά σημεία, οπότε απαιτούσαν ιδιαίτερη προσοχή και πολύ καλή προετοιμασία των υποψηφίων.  

Εκδήλωση του ΚΚΕ για τον Μπρεχτ

Η Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ διοργανώνει την Τετάρτη 27/5 στις 19:00, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, εκδήλωση παρουσίασης των πρακτικών του Συνεδρίου της Κ.Ε του ΚΚΕ για τον Μπρεχτ.

Κιλκίς: "Ξαν τη γαϊδιρίτς" με την παράνομη διακίνηση μεταναστών

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Κιλκίς, 47χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών από την χώρα.

Έφτασε στη βρύση αλλά δεν ήπιε νερό η Ακαδημία Αλέξανδρος Κιλκίς

Δεν μπόρεσε η ανδρική ομάδα της Ακαδημίας Αλέξανδρος Κιλκίς να κάνει την υπέρβαση για άνοδο στην Α1 Κατηγορία της ΕΠΣ Κιλκίς και έχασε εκτός έδρας από την Πλαγιά με 2-0.

2ο Αγωνιστικό Φεστιβαλ Kim & Liu "Ευ Αγωνίζεσθαι" 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α.Σ.ΑΘΛΟΣ ΚΙΛΚΙΣ
2ο Αγωνιστικό Φεστιβάλ Kim & Liu `Ευ Αγωνίζεσθαι` 2015
ΚΟΝΤΑΞΟΠΟΥΛΕΙΟ ΔΗΜ.ΓΥΜΝ. ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ --- Σάββατο, 6 Ιουνίου 2015 - Κυριακή, 7 Ιουνίου 2015
Δήλωση συμμετοχών έως - Τρίτη, 2 Ιουνίου 2
Ηλικιες απο Π/Κ 2004 Π/Κ 2005 Π/Κ 2006 Π/Κ 2007 Π/Κ 2008 εως Π/Κ 2009

"Εκπαιδευτικοί προερχόμενοι από τη Δευτεροβάθμια εκ νέου στο «απόσπασμα»!"

Ανακοίνωση ΔΑΚΕ Καθηγητών
Ως ΔΑΚΕ καθηγητών ΔΕ, μας βρίσκει απόλυτα αντίθετους, η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου να προχωρήσει «ελευθέρως αφού δεν έχει παρέλθει η διετία» στην ανάκληση όλων των διοικητικών πράξεων για τις μετατάξεις 3655 καθηγητών στην Α/θμια εκπαίδευση και περίπου 180 σε Διοικητικές θέσεις του ΥΠΟΠΑΙΘ.

Ανακλήθηκε το voucher για 16.600 ανέργους – Η αιτία του προβλήματος

Την ανάκληση του προγράμματος επιταγής εισόδου στην αγορά εργασίας, (voucher) ανέργων 29 έως 64 ετών, σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας με εγγυημένη απασχόληση στις οκτώ περιφέρειες σύγκλισης, αποφάσισε η ειδική γραμματεία διαχείρισης των επιχειρησιακών προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου του υπουργείου Οικονομίας.

Πέθανε ο Μπάμπης Ταμουτσίδης (Αλόμα)

Μετά από 45 χρόνια στις πιάτσες των τραβεστί αποφάσισε ότι θέλει να τον φωνάζουν Μπάμπη
Πέθανε στα 67 της χρόνια, γνωστή τραβεστί των Αθηνών Αλόμα, κατά κόσμον Μπάμπης Ταμουτζίδης. Η Αλόμα νοσηλευόταν εδώ και μέρες στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Σύμφωνα με το ethnos.gr τα εγκαύματα προκλήθηκαν από φωτιά που ξέσπασε στο φτωχικό της σπίτι, ενώ τα αίτια, δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Τίτλοι εφημερίδων, Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

ΑΥΓΗ ·Η ανάπτυξη όρος για συμφωνία-Κρίσιμες συναντήσεις Τσίπρα με Μέρκελ-Ολάντ στη Ρίγα·Αποκαλυπτικό έγγραφο του ΔΝΤ στην Εξεταστική- Η Ελλάδα απέρριψε το κούρεμα το 2010!·Ζ. Κωνσταντοπούλου-Βουλή ανοιχτή στους πολίτες!
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·ΦΠΑ μέχρι δακρύων-Ανέκδοτο οι ανεφάρμοστοι συντελεστές δύο ταχυτήτων (με κάρτα ή χωρίς) του Βαρουφάκη·Με το C-130 ο Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής-Απίστευτο- Τα πρωθυπουργικά αεροσκάφη είναι καθηλωμένα λόγω έλλειψης ανταλλακτικών·Ο εύκολος Γιώργος (για τα προκλητικά Σκόπια) και ο σκληρός Καραμανλής- Τι ακούγεται σε υποκλαπείσες συνομιλίες