Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

"Για μας σημασία δεν έχει ο προορισμός, αλλά η ταλαιπωρία" - Video


Για την αισθητική επεμβατική δερματολογία, μιλά η δερματολόγος Κωνσταντία Σαμαρά - Video


Συνέντευξη με το Δημήτρη Ζερβουδάκη: «Μπορεί να είναι και ένα πολύ χαρούμενο τραγούδι αυτό που θα γραφεί στη λύπη. - Αν δε ραγίσει η ψυχούλα πώς θα σταλάξει;»

Γράφει η Χαρούλα Καραμπίδου
Συνέντευξη με το Δημήτρη Ζερβουδάκη παρέα με τη Ζωή Παπαδοπούλου χωρίς τη συμβολή της οποίας δε θα είχε γίνει τίποτα. (φωτογραφίες: Ζωή Παπαδοπούλου, Studio Photo ZOOM Κιλκίς)
Μας καλωσόρισε λέγοντας πως τα τραγούδια είναι για να ανοίγουν ή να κλείνουν λογαριασμούς. Αλλά είναι και όπως τα όνειρα. Πολλά βλέπεις το βράδυ, ένα θυμάσαι το πρωί. Ακόμα κι αν δεν είναι ο κόσμος ότι ονειρευτήκαμε, κάναμε τη νύχτα φίλη μας και μαζί της τραγουδήσαμε για αυτά που μας πληγώνουν αλλά μας δυναμώνουν.

Κιλκίς: Αυτοί είναι οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι για την 84η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 
1. Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ΚΙΛΚΙΣ 180 ψήφοι, 2 έδρες, ποσοστό 47,36%
2. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΚΙΛΚΙΣ 132 ψήφοι, 2 έδρες, ποσοστό 34,73%
3. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΔΗ.ΣΥ) 58 ψήφοι, ποσοστό 15,26%
ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ
Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ΚΙΛΚΙΣ
Γραμμενάς Θωμάς
Γάγος Γιάννης
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΚΙΛΚΙΣ 
Παπαδόπουλος Άρης

Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Κιλκίς ευχαριστεί από καρδιάς...

Υπογράφει η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ΚΙΛΚΙΣ
Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,
Σας ευχαριστούμε από καρδιάς, που εμπιστευτήκατε και στηρίξατε με την ψήφο σας τη Δ.Α.Κ.Ε. Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, στις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων για την 84η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ . Σας ευχαριστούμε που αναδείξατε την παράταξή μας για ακόμη μια φορά πρώτη δύναμη.

Νίκη του Κινήματος, η επιστροφή των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα στα σχολεία

Υπογράφουν οι "ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ (ΣΥΝΕΚ/ΜΕΤΑ)"
Χαιρετίζουμε την επιστροφή στην εκπαίδευση των συναδέλφων μας, εκπαιδευτικών της ΤΕΕ που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, που πραγματοποιείται τις επόμενες ημέρες.

Πανελλαδικές: Λατινικά για πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές

Επιμέλεια: Φροντιστήριο Μ.Ε. Κίνητρο Κιλκίς
Οι Πανελλαδικές εξετάσεις συνεχίστηκαν σήμερα, 27/5, με Λατινικά, Χημεία και ΑΕΠΠ για τους μαθητές της θεωρητικής, θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης αντίστοιχα.

Ζεστό χρήμα από τον ΕΛΓΑ για αγρότες την Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015

Ολοκληρώθηκαν σήμερα από τον ΕΛ.Γ.Α, όπως είχε δεσμευθεί, οι διαδικασίες αποστολής των ηλεκτρονικών αρχείων πληρωμής αποζημιώσεων προς την τράπεζα Πειραιώς, προκειμένου να πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς 14.970 δικαιούχων παραγωγών, αποζημιώσεις συνολικού ύψους περίπου 29 εκατ. ευρώ.

Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, για 450 θέσεις εργασίας στη ΔΕΗ

Γνωστοποιείται ότι απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 3K/2015 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τετρακοσίων πενήντα (450) θέσεων προσωπικού, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ Α.Ε.).

Τι λέει ο Τζιτζικώστας για την αργία της ημέρας του Αγίου Πνεύματος

Δήλωση σχετικά με την αργία της ημέρας του Αγίου Πνεύματος έκανε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο κ. Τζιτζικώστας υπενθύμισε ότι η Περιφέρεια δεν είναι πλέον αρμόδια για τον καθορισμό της συγκεκριμένης αργίας και ως εκ τούτου την απόφαση για τη λειτουργία ή μη των καταστημάτων λαμβάνουν αποκλειστικά τα συναρμόδια Υπουργεία.

Κατάχρηση της προστατευόμενης ονομασίας «Φέτα» στην αγορά της Βουλγαρίας

Σύμφωνα με ενημέρωση που παρέσχε στην αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΑΠΕΝ η ελληνική πρεσβεία στη Σόφια, διαπιστώθηκε νέο κρούσμα καταχρηστικής χρήσης της προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης «Φέτα» στην αγορά της Βουλγαρίας.

Αυθαίρετες κομματικές τοποθετήσεις στα ΠΥΣΔΕ από τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Η τοποθέτηση νέων μελών στα ΠΥΣΔΕ/ΠΕ όλης της χώρας χωρίς καμία πρόσκληση ενδιαφέροντος όπως ορίζει ο νόμος!
Αντίθετα οι διορισμένοι Περιφερειακοί (πρώην συνδικαλιστές της κυβερνητικής παράταξης των ΣΥΝΕΚ) χωρίς να πάρουν καμία θεσμική πρωτοβουλία προχώρησαν, σε συνεργασία με τα συνδικαλιστικά στελέχη της παράταξής τους, σε τοποθέτηση νέων μελών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια επιλογής των Διευθυντών των σχολείων!

Κιλκίς: Συνέλαβαν 67χρονο για μεταφορά 6 μεταναστών

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφάλειας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, ένας 67χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση εξόδου από την χώρα υπηκόων τρίτων χωρών.

Προσοχή: Παιδιά εξαφανίζονται από τους οικείους τους για 72 ώρες ως ένδειξη «θάρρους»

Πρόκειται για φαινόμενο που εμφανίζεται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media), κατά το οποίο έφηβοι ανταλλάσσουν μεταξύ τους μηνύματα, προκαλώντας ο ένας τον άλλον να εξαφανιστούν από το σπίτι τους, χωρίς καμία επικοινωνία με τις οικογένειες τους, για 72 ώρες

Συμφώνησαν για μείωση 50% των των οφειλών προς το Επιμελητήριο Κιλκίς

Οι οφειλές των επιχειρήσεων προς το Επιμελητήριο ήταν το βασικότερο θέμα συζήτησης κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την Τρίτη 26 Μαΐου. Οι οφειλές αφορούν στις σωρευμένες καθυστερήσεις καταβολής των ετήσιων συνδρομών παρελθόντων ετών.

Τσάκωσαν 28χρονη στο Κιλκίς για καταδικαστική απόφαση πολυετούς φυλάκισης

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για τον εντοπισμό και την σύλληψη φυγόποινων ατόμων αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, συνελήφθη χθες (26-05-2015) στο Κιλκίς μία γυναίκα σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, πολυετούς φυλάκισης.

28 Μαΐου 1979 – 28 Μαΐου 2015, τριάντα έξι χρόνια μετά

Του Λάζαρου Θ. Κοζάρη
Συμπληρώνονται φέτος 36 χρόνια από την υπογραφή ένταξης της χώρας μας στην τότε Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (Ε. Ο. Κ.) σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε. Ε.).
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής (ως Πρωθυπουργός) στο Ζάππειο Μέγαρο σαν σήμερα το 1979 και με αντιδράσεις από όλους τους υπόλοιπους πολιτικούς χώρους τότε ενέταξε την Ελλάδα στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια πιστεύοντας ότι εντός της ένωσης διασφαλίζεται η πορεία επούλωσης των πληγών της ελληνικής κοινωνίας και ταυτόχρονα της ευημερίας και προόδου στον τόπο μας.

Διαταραχές πρόσληψης τροφής

Του Όμηρου Σαββίδη*
Η τροφή αποτελεί για τον άνθρωπο βασική καθημερινή ασχολία. Εκτός της βιολογικής ανάγκης που καλύπτει, αποτελεί ευκαιρία να βρεθούν μαζί τα μέλη της οικογένειας ή να συναντηθούν φίλοι. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια παρουσιάστηκε μια κατηγορία νοσημάτων πολύ δύσκολα αντιμετωπίσιμη, αυτή των διαταραχών πρόσληψης τροφής. Προσβάλει κυρίως γυναίκες, ως επί το πλείστον έφηβες, αν και τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται και σε μεγαλύτερες ηλικίας άτομα ακόμη και στους άντρες.

Εκδήλωση παρουσίασης προγραμμάτων και δραστηριοτήτων της 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π.Ε Κιλκίς, στο Συνεδριακό Κιλκίς

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ΕΔΩ

Η Μάχη του Σκρά Ντι Λέγκεν, 30 Μαΐου 1918 - Video


Δροσάτο: Εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Δελτίο τύπου Πολιτιστικού Συλλόγου Δροσάτου
Πραγματοποιήθηκαν με πολύ επιτυχία οι εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου. Μετά το μνημόσυνο για τα θύματα που έγινε στον Ι. Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στο ηρώο του χωριού με την παρουσία του λαβάρου του Συλλόγου και παιδιών του χορευτικού ντυμένων με την ποντιακή ενδυμασία.

Εγκύκλιος για τη διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας στα Δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2015-2016.

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Εγκύκλιο για τη διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας στα Δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2015-201, υπέγραψε ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας.
Σύμφωνα με τη με αριθμ. Φ.52/63/12873/Γ1/6-2-2012 (ΦΕΚ 253, τ.Β’), (ΑΔΑ: Β4439- ΩΞ1) Υπουργική Απόφαση, η οποία ισχύει χωρίς καμία παρέκκλιση, η διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας, Γαλλικής και Γερμανικής πραγματοποιείται για δύο (2) ώρες την εβδομάδα στις Ε ́& Στ ́ τάξεις των 6/θέσιων και άνω δημοτικών σχολείων καθώς και των σχολείων με ΕΑΕΠ.

Λογιστικό Φοροτεχνικό Γραφείο "Μπαγκατουρίδης - Παπαδοπούλου"


Τίτλοι εφημερίδων, Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΑΥΓΗ ·Προχωρούν συμβάσεις και κατώτατος μισθός-Προς τρία ταμεία (μισθωτών, επαγγελματιών, αγροτών) δεν εφαρμόζεται η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος·Σε διαβούλευση-Φόρος νομιμοποίησης «μαύρων» καταθέσεων·Πρόταση Αβραμόπουλου- Μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Ζήτω η τρέλα-Κινούμενη άμμος ο «Γιάνης Ουάου» για το Μαξίμου-Τραγέλαφος: «Θα πληρώσουν τη δόση» στις 5 Ιουνίου, «δεν θα την πληρώσουν»!·Ετοιμάζεται πλαίσιο για «κούρεμα» καταθέσεων-Με ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας·Σοκ! –Στο αρχείο η διόγκωση του ελλείμματος από τον Γεωργίου