Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Ας ανηφορίσουμε στον Αη Γιώργη ν' αγναντέψουμε από ψηλά

Της Μέμας Τεμεκενίδου
Και όχι δεν είναι ώρα να γκρινιάξουμε για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, την απώλεια των ενδιάμεσων ήπιων και πιο αγαπημένων εποχών, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τη μόλυνση των θαλασσών, το λιώσιμο των πάγων, τη αλλοίωση της αισθητικής μας στους αιώνες, την εξαφάνιση του πράσινου από τις πόλεις μας…..

Εως 31/7 οι αιτήσεις των Ελλήνων του εξωτερικού για τις εξετάσεις των Σχολών της Αστυνομίας

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η προθεσμία για την υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών των υποψηφίων Ελλήνων του εξωτερικού για τη συμμετοχή τους στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Σχολών της Ελληνικής Αστυνομίας λήγει στις 31 Ιουλίου 2015.

Η επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ και ο κούκος που ….ΔΕ φέρνει την Άνοιξη!

Γράφει ο Δημήτρης Χ. Παυλακούδης*
Θυμάμαι κάποτε πως κάθε φορά που διεξαγόταν συνέδριο του ΠΑΣΟΚ τα κανάλια αφιέρωναν ολόκληρες εκπομπές σε αυτό και διέκοπταν συχνά τη ροή του προγράμματός τους για να συνδεθούν απευθείας με το χώρο του συνεδρίου. Ίσως φανεί υπερβολικό αλλά θυμάμαι ως παιδί-πως είχα ταυτίσει τη λέξη «συνέδριο» με εκείνα των κομμάτων και ειδικά του ΠΑΣΟΚ. Θυμάμαι επίσης πως έστρεφαν τα αυτιά και τα μάτια τους στις ομιλίες των υποψηφίων προέδρων του Κινήματος ακόμη και φανατικοί αντίπαλοί του, τόσο εκ δεξιών όσο και εξ Αριστερών.

Έρχεται το γυναικείο βιάγκρα

Η Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ αναμένεται να εγκρίνουν το πρώτο γυναικείο βιάγκρα για την τόνωση της σεξουαλικής επιθυμίας των γυναικών.
Ύστερα από δύο απορρίψεις της σχετικής αίτησης (η πρώτη ομόφωνα το 2010) και αφού μεσολάβησε εντατικό λόμπινγκ, η ειδική εισηγητική επιτροπή της FDA αυτή τη φορά ζητά κατά πλειοψηφία (18-6) να εγκριθεί η κυκλοφορία του φαρμάκου.

Ο δικός μας Θεολόγος Ζώτος σε εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο

Μετά από αίτημα και πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α) και ιδιαίτερα με την προσωπική πρωτοβουλία του προέδρου του διοικητικού της συμβουλίου κ. Χρήστου Πρωτόπαπα θα τιμηθούν επί ευκαιρία της 14ης Ιουνίου που είναι η παγκόσμια ημέρα αιμοδότη, εθελοντές αιμοδότες από ολόκληρη τη χώρα που έχουν ξεπεράσει τις πενήντα (50) εθελοντικές αιμοδοσίες προς τον άγνωστο συνάνθρωπο.

Χωρίς επιδόματα στο Δημόσιο τα αναγνωρισμένα πτυχία από το ΣΑΕΠ - Μόνο αυτά μέσω ΔΟΑΤΑΠ

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Ακολουθήστε τη διαδικασία της αναγνώρισης μέσω του ΔΟΑΤΑΠ, για να έχετε και τα αντίστοιχα επιδόματα που προβλέπονται. Αυτή τη θέση διατύπωσε ο κ. Υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης σήμερα στη Βουλή κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης σχετικά με την αναγνώριση των πτυχίων των αλλοδαπών Πανεπιστημίων από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων και την εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας από φορείς του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα.

Κιλκίς: Τσάκωσαν 36χρονη Ρουμάνα "ποντικίνα"

Συνελήφθη χθες (04-06-2015) το μεσημέρι σε περιοχή του Κιλκίς από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δροσάτου Κιλκίς μία 36χρονη υπήκοος Ρουμανίας για κλοπή. Ειδικότερα νωρίτερα της ίδιας μέρας αφαίρεσε από 3 θαμώνες σε καφετέρια ξενοδοχείου σε περιοχή του Κιλκίς ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 65 ευρώ.

Κιλκίς: Ένα όνειρο... γίνεται σιγά-σιγά πραγματικότητα! (Φωτογραφίες)

Με μεγάλη προσέλευση του κόσμου πραγματοποιήθηκε η χοροεσπερίδα του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κιλκίς την Τετάρτη 3 Ιουνίου στο “Κτήμα των Ευχών” στο Κιλκίς με στόχο την ενίσχυση της αποπεράτωσης του έργου του νέου Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας.

Εκδηλώσεις καλοκαιριού 2015, στο Θέατρο Λόφου Κιλκίς

Φιλοξενία μουσικών και θεατρικών σχημάτων θα συνοδεύσουν τα καλοκαιρινά βράδια μας στο όμορφο Θέατρο Λόφου Κιλκίς.
Οι προγραμματισθείσες εκδηλώσεις του Δήμου Κιλκίς έχουν ως εξής:

Γενική Συνέλευση των μελών του Κιλκισιακού

Η Διοίκηση του Α.Ο. Κιλκισιακού ανακοινώνει τη σύγκλιση τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών του, την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015 και ώρα 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κιλκίς.

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015, στις 13:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

Ακυρώνονται οι εκλογές του Συλλόγου Επαγγελματιών Διασκέδασης - Αναψυχής και Εστίασης Κιλκίς

"Από την προσωρινή διοίκηση του Συλλόγου Επαγγελματιών Διασκέδασης - Αναψυχής και Εστίασης Κιλκίς είχε καθορισθεί και ανακοινωθεί η διεξαγωγή εκλογών για ανάδειξή διοικητικού συμβουλίου, για την ερχόμενη Κυριακή 7 Ιουνίου 2015 καθώς και η υποβολή υποψηφιοτήτων μέχρι την Πέμπτη 4 Ιουνίου, στις 3 το απόγευμα.

Μήνυμα Γκουντενούδη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


"Η φυσική μας κατοικία εδώ και εκατομμύρια χρόνια, βρίσκεται σε κίνδυνο, το περιβάλλον, ο φυσικός πλούτος και οτιδήποτε μας περιβάλλει και μας δίνει ζωή έχουν αλλοιωθεί.

Μεγάλη συναυλία του Πολυάνειου Ωδείου Ιεράς Μητρόπολης Κιλκίς


Ο δευθυντής και οι καθηγητές του Πολυάνειου ωδείου σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε την συναυλία που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της λήξης του εκπαιδευτικού έτους,το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015 και ώρα 7.00μ.μ. στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Διαδικασία παραπομπής μαθητών σε ΚΕ.Δ.Δ.Υ.

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Το ΚΕ.Δ.Δ.Υ. (ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΦΟΡΟΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ) έχει ως σκοπό την προσφορά υπηρεσιών διάγνωσης, αξιολόγησης και υποστήριξης των μαθητών και ιδιαίτερα εκείνων που έχουν ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Αναλαμβάνει δραστηριότητες πληροφόρησης, ευαισθητοποίησης των εκπαιδευτικών, των γονέων και της κοινωνίας.

«Η ζωή θέλει άλματα πίστης»

Της Σωτηρίας Καρολίδου* 
Θέλει να πιστεύεις στα θαύματα! Πως αλλιώς θα πετύχεις το «ακατόρθωτο» για τα ανθρώπινα μέτρα, αν πάντοτε συμβιβάζεσαι στις δυνάμεις σου τις πεπερασμένες; Πάψε πια να αυτο –περιορίζεσαι στο λίγο, τόλμα το ταξίδι το «επικίνδυνο», κι ας σε πουν ονειροπόλο! Θα βρεις κι άλλους πολλούς στο δρόμο σου, μη θαρρείς πως είσαι ο μόνος που κυνηγάς το «άπιαστο»!

Τίτλοι εφημερίδων, Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

ΑΥΓΗ ·Ψάχνουν για καλούς… Σαμαράδες-Υποταγή και διεύρυνση της «φτωχοποίησης» αξιώνουν οι δανειστές·Απαιτήσεις δανειστών-Άγριο ψαλίδι συντάξεων- μισθών, απολύσεις και νέα φοροεπιδρομή·Εργασιακός μεσαίωνας σε ξενοδοχεία της Ρόδου
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Σειρήνες πολέμου-Εμπλοκή με το ΔΝΤ για τη δόση- Όλα ανοιχτά μετά την αποψινή (προ ημερησίας διατάξεως) συζήτηση στη Βουλή·Στον αέρα το επίδομα θέρμανσης-Φονικός ΦΠΑ στην ελληνική πρόταση-Και δέσμευση για νέο χαράτσι από το Κτηματολόγιο·Πάγια τέλη κυκλοφορίας και πιο ακριβά καύσιμα θέλουν οι έμποροι αυτοκινήτων