Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

8ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς: Φ(e)τολόγιο, η ιστοσελίδα της χλωρίδας του Νομού Κιλκίς

Δελτίο τύπου 8ου Δημοτικού Σχολείο Κιλκίς
Τη σχολική χρονιά η Στ τάξη του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς ενεπλάκησαν σε μια πρωτόγνωρη δράση εξερεύνησης που τους οδήγησε στις τέσσερις άκρες του νομού. Η εκπαιδευτική πρόταση είχε ως στόχο να ωθήσει τους μαθητές σε μια περιπέτεια ανακάλυψης του τόπου τους μέσα από τη διερεύνηση και καταγραφή της χλωρίδας που φύεται στην περιοχή τους και την αποτύπωσή της σε ένα site το οποίο ονομάστηκε «Φ(e)τολόγιο» και αποτελεί την προσφορά του σχολείου στην τοπική κοινωνία.

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς με τον Τάσο Κορωνάκη την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Την Τετάρτη 24/6/2015 και ώρα 20:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κιλκίς, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή πολιτική εκδήλωση τουΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς, με ομιλητή το γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσο Κορωνάκη και θέμα: «Πολιτικές εξελίξεις και ο ΣΥΡΙΖΑ στις νέες συνθήκες»

Επίδειξη του Α.Σ. Άθλος Κιλκίς στην Sigmaland (Λέσχη Κυνηγών)


Καλό Καλοκαίρι!
Την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015 και ώρα 18.00 πραγματοποιήθηκε επίδειξη του αθλήματος tae kwon do (w.t.f.) από τον Αθλητικό Σύλλογο Άθλος Κιλκίς .
Η επίδειξη πραγματοποιήθηκε στον παιδότοπο Σίγμαλαντ του Κοσμά Σιδηροπουλουμε σκοπό την γνωριμία των μικρών μας φιλών που επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις με το άθλημα του tae kwon do (w.t.f.) αλλά και των γονέων αυτών με το τόσο συναρπαστικό άθλημα που ξεκίνησε ως πολεμική τέχνη αλλά εξελίχθηκε σε ένα ωραίο άθλημα τόσο φιλικό προς τα μικρά παιδιά, τόσο χρήσιμο όσον αφορά την διαπαιδαγώγηση, την ισόρροπη σωματική ανάπτυξη αλλά και ψυχική ισορροπία και ηρεμία των μικρών παιδιών δίνοντας τα αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση αλλά και αρχές όπως η ομαδικότητα η προσφορά και ο σεβασμός προς το άτομο.

Ο Γιώργος Μύρτσος νέος προπονητής του Κιλκισιακού

Ο Α.Ο. Κιλκισιακός ανακοινώνει την πρόσληψη του κ. Γιώργου Μύρτσου στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Μετά από μια σπουδαία καριέρα ως τερματοφύλακας στις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας, και όντας διεθνής και με την Εθνική Ελλάδος, ο νέος προπονητής του Κιλκισιακού θήτευσε σε πάγκους ομάδων της Θεσσαλονίκης.

"Ανακοίνωση ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ για αποκαθήλωση πορτρέτων δημάρχων συνεργατών του κατακτητή και δικτατοριών"

Δελτίο τύπου Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης 
"Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, στις 11-6-2015, παρακολουθήσαμε να συζητείται ένα θέμα σχετικά με την αποκαθήλωση των πορτρέτων όσων δημάρχων της Θεσσαλονίκης διορίστηκαν από την μεταξική δικτατορία, τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και τη χούντα των συνταγματαρχών.

Η παράσταση «Σουρη-αλιστικά Σατιρογραφήματα», στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς

Το 2ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς, στο πλαίσιο των προγραμμάτων «Η Νεότερη Ελλάδα στο σατιρικό θεατρικό λόγο» και «Η Μουσική Έκφραση στη θεατρική πράξη» σας προσκαλεί στην θεατρική παράσταση «Σουρη-αλιστικά Σατιρογραφήματα» την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015 στις 9:15 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Συνελήφθησαν 2 άτομα που μετέφεραν παράνομα 16 αλλοδαπούς

Οι συνεχείς στοχευμένοι έλεγχοι που πραγματοποιούνται από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθούν, σε διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 2 άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διευκόλυνση εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών από την χώρα και για άμεση συνέργεια σε παραβίαση περιορισμών διαμονής.

Για να μην μας δουλεύουν άλλο, ας μάθουμε τι είναι οικονομία και πως λειτουργεί. (α’ μέρος Χρέος)


Γράφει η Βασιλική Μαυρογονάτου
Οικονομολόγος – Ειδική Παιδαγωγός
Επέλεξα να ξεκινήσω μια σειρά άρθρων για οικονομικά θέματα, γιατί πολλά ακούγονται κυρίως από τα κανάλια και ο κόσμος έχει τρελαθεί. Τρέχουν κάθε σαββατοκύριακο και βγάζουν τα χρήματά τους, άλλοι μαζεύουν τρόφιμα και άλλους τους επηρεάζει ακόμη και στην ψυχολογία τους. Θα ξεκινήσω να αναλύω κάποιες έννοιες που ακούμε καθημερινά, προσπαθώντας να μην σχολιάσω τίποτα.

Συμβουλές προς τους πολίτες με αφορμή περιστατικά έκδοσης πλαστών ασφαλιστήριων συμβολαίων σε ανυποψίαστους "ασφαλιζόμενους"

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της προληπτικής της δράσης και με αφορμή περιστατικά που έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα, που αφορούν στην έκδοση πλαστών ασφαλιστήριων συμβολαίων Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, με θύματα ανυποψίαστους πελάτες – «ασφαλιζόμενους», που θεωρούν ότι κατέχουν γνήσια ασφαλιστήρια συμβόλαια, προτρέπει τους πολίτες:

Μεταθέσεις εκπαιδευτικών από και προς το ΠΥΣΔΕ ν. Κιλκίς

Της αιρετού του ΠΥΣΔΕ ν. Κιλκίς Κυριακής Ματσακίδου, Εκπροσώπου των ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ (ΣΥΝΕΚ)
ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΥΣΔΕ Ν. ΚΙΛΚΙΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΠΥΣΔΕ

Χορεύει σήμερα ο "Λεβέντης" στο Λεβεντοχώρι


Μετατάξεις εκπαιδευτικών: Ενδελεχής μελέτη του θέματος αλλά για το τι θα γίνει, τίποτα!

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Το Υπουργείο Παιδείας μελετά συντεταγμένα των μετατάξεων εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευσης, αφήνοντας σε όλους τους ενδιαφερόμενους τον απαιτούμενο χρόνο αλληλεπίδρασης, υπογραμμίζοντας όμως ότι η διαιώνιση της σχετικής εκκρεμότητας επιδρά αρνητικά στο εκπαιδευτικό κλίμα και στις ίδιες τις ζωές των εκπαιδευτικών.

Απονομές ζωνών Τζούντο στις επιτυχόντες του Α.Σ. Αίας Κιλκίς

Με την ολοκλήρωση των ετήσιων εξετάσεων προαγωγής βαθμών KYU στο Τζούντο πραγματοποιήθηκαν οι ετήσιες απονομές στους νέους επιτυχόντες των έγχρωμων ζωνών την Δευτέρα 15 Ιουνίου στην αίθουσα προπονήσεων Τζούντο του 1ου Λυκείου Κιλκίς. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους τα μέλη της Ελληνικής Επιτροπής της WJF Κος Ζαγγελίδης Γεώργιος Επίκουρος Καθηγητής Τζούντο ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ Επιστημονικός Σύμβουλος και ο Κος Μαιστρέλλης Αυγερινός Τεχνικός Σύμβουλος ΚΦΑ 3ο DAN WJF.

Γιορτή λήξης αθλητικής περιόδου για τον Α.Σ. ΑΙΑΣ Κιλκίς - Βόλεϊ

Ανακοίνωση Α.Σ. ΑΙΑΣ ΚΙΛΚΙΣ VOLLEYBALL
Έφτασε και η φετινή χρονιά στο τέλος της! Και λέμε φέτος να το γιορτάσουμε με την ομαδάρα μας (Α.Σ.ΑΙΑΣ ΚΙΛΚΙΣ VOLLEYBALL) κάνοντας λίγο σαματά!

Τίτλοι εφημερίδων, Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

ΑΥΓΗ ·Έκτακτη Σύνοδος την Δευτέρα για την Ελλάδα- Διέξοδος κορυφής με σενάριο παράτασης·Αποκάλυψη βόμβα στην Ιρλανδική Βουλή-Πως οι Βρυξέλλες οδήγησαν την Ιρλανδία σε Μνημόνιο·Λαφαζάνης για ΔΕΠΑ: -Θα μείνει υπό δημόσια ιδιοκτησία και έλεγχο
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Απίστευτη συνωμοσία για το χρέος-«Επιτροπή Αλήθειας» της Βουλής: Θύμα προσχεδιασμένης επίθεσης η Ελλάδα·Μαύρη μαυρίλα στο Eurogroup-Από τις καθυστερήσεις στην παράταση με χρηματοδότηση ανά νομοσχέδιο που θα ψηφίζεται·Επιστολή σε ΔΝΤ: Δώστε τα ονόματα των δημοσιογράφων για τα σεμινάρια