Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Μια βόλτα στο Κιλκίς, το μεσημέρι της 29ης Ιουνίου 2015



Ναι στην Ευρώπη λέει η ΝΟΔΕ/ΝΔ Κιλκίς

Η ΝΟΔΕ/ΝΔ Κιλκίς καλεί τα μέλη της διευρυμένης Νομαρχιακής Συνέλευσης (ΝΟΣ) και τους φίλους-ες της παράταξης στην ανοιχτή συνεδρίασή της (στο πλαίσιο των εθνικών προσυνδιασκέψεων) την Τετάρτη 1η Ιουλίου 2015 και ώρα 20:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς με θέμα την πολιτική επικαιρότητα και το επικείμενο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015.

Περί τέχνης και ψυχής.







Έλλη Φρεγγίδου: «Η τέχνη είναι ένας τρόπος να ανακουφίσουμε την ψυχή μας, να απαλύνουμε τον πόνο μας, να μοιραστούμε τη χαρά μας». 


Γράφει η Χαρούλα Καραμπίδου
Δεν ξέρω αν οι μέρες προσφέρονται για φιλοσοφικά ερωτήματα όπως τι είναι ψυχή και τι είναι τέχνη, άλλα ίσως τα πράγματα να ήταν και λίγο διαφορετικά αν είχαμε παιδευτεί περισσότερο με τέτοιες έννοιες. Το σίγουρο είναι πως αυτά που μας ταλανίζουν επιδρούν τόσο στην ψυχή μας όσο και στο αποτέλεσμα της τέχνης που πιθανόν να παράγουμε.

"Δεν θα γίνει ο λαός συνένοχος"


Τα Γιατί του Όχι

Γράφει ο Λευτέρης Παυλίδης
Λοιπόν σήμερα θα σας τα πω πολύ ωμά, όπως δεν με έχετε συνηθίσει. Χύμα και τσουβαλάτα. Σε κάποιους δεν θα αρέσει, κάποιοι άλλοι θα με κατηγορήσουν, αλλά δεν με νοιάζει. Η αλήθεια κάποιες φορές είναι πικρή και πονάει, αλλά πρέπει να ξέρουμε την αντκρίζουμε κατάματα. Γιατί φίλοι μου, το παραμύθι πρέπει να λάβει ένα τέλος. Όλα τα παραμύθια έχουν ένα τέλος. Τί σόϊ παραμύθι είναι αυτό που ζούμε εμείς και δεν τελειώνει ποτέ;

Τάδε έφη Παραστατίδης για το Δημοψήφισμα

Δελτίο τύπου Θ. Παραστατίδη
Η διενέργεια του δημοψηφίσματος, προκειμένου οι πολίτες να εκφράσουν τη βούλησή τους για το προτεινόμενο πρόγραμμα και μόνο για αυτό, με ένα ΟΧΙ ή με ένα ΝΑΙ, είναι μία δημοκρατική διαδικασία που επέλεξε η Κυβέρνηση στη σημερινή συγκυρία και συμβαίνει για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια ώστε να εκφράσει την άποψή του ο ελληνικός λαός.

Δεν θα πάνε τελικά στα λουτρά Πόζαρ, οι συνταξιούχοι ΟΤΑ Κιλκίς

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας αναβάλλεται η ημερήσια εκδρομή σε Λουτρά Πόζαρ-Έδεσσα, λόγω των εξελίξεων και την απόφαση για τη διεξαγωγή Δημοψηφίσματος την Κυριακή 5-7-2015.

Δήλωση Κουτσούμπα για το δημοψήφισμα

Δελτίο τύπου ΚΚΕ
«Η πρόταση του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα δεν αθροίζεται με καμία πρόταση των άλλων κομμάτων, ιδιαίτερα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής, που την ψήφισαν στη Βουλή. Ο λαός πρέπει να επιλέξει το ψηφοδέλτιο που προτείνει το ΚΚΕ.»

Εκδήλωση για παιδιά από το Κέντρο Πρόληψης ΝΗΡΕΑΣ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015 στο Πάρκο Ζωοπάζαρο στο Κιλκίς εκδήλωση για παιδιά με τίτλο "Αγάπα τον εαυτό σου". Η εκδήλωση υλοποιήθηκε από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς “ΝΗΡΕΑΣ” με αφορμή τον Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών. Η εκδήλωση περιλάμβανε δημιουργικά παιχνίδια και τόσο οι μεγάλοι όσο και οι μικροί που συμμετείχαν μοιράστηκαν όμορφες στιγμές με παιχνίδι, δημιουργικότητα και γέλιο.

Ποιοι οι όροι των δανειστών και τι σημαίνει χρεοκοπία.

Γράφει η Βασιλική Μαυρογονάτου
Οικονομολόγος – Ειδική Παιδαγωγός
Ο πανικός έκδηλος, το μόνιμο θέμα συζητήσεων τι θα γίνει την επόμενη Δευτέρα. Ας γνωρίζουμε τουλάχιστον, ότι και να αποφασίσουμε ποια είναι τα μέτρα και η κατάσταση στην οποία θα μπούμε ως χώρα.
Οι απαιτήσεις των θεσμών μεταξύ άλλων είναι οι παρακάτω:

«Μέτρα Προστασίας από τα Κουνούπια»

Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας – Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προτείνει τα ακόλουθα Μέτρα Προστασίας από τα Κουνούπια
Tα κουνούπια αποτελούν ένα σοβαρό παράγοντα κινδύνου για την εξάπλωση ασθενειών. Μπορούν να μεταδώσουν διάφορα νοσήματα με το τσίμπημα τους, αν είναι μολυσμένα, όπως λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου, Ελονοσία, κ.α.

Στο Κερνάμε Κιλκίς το Kinesis Fight Club

Στην εκδήλωση του εμπορικού επιμελητηρίου Κερνάμε Κιλκίς συμμετείχε και πάλι το Kinesis με επίδειξη πολεμικών τεχνών και αυτοάμυνας.

"Τα Όχι τα λένε οι Λαοί"

Χρονόπουλος Παναγιώτης
Επιτροπή στήριξης ΟΧΙ
Η στιγμή που ένας ολόκληρος λαός καλείται να αποφασίσει μέσα από δημοψηφίσματα για θέματα που καθορίζουν πορείες και κατευθύνσεις που υπερβαίνουν μια απλή εκλογική διαδικασία με προγράμμτα κομμάτων, πολιτικές κοκ, είναι μια από τις κορυφαίες στιγμές έκφρασης και σαν τέτοια πρέπει να ειδωθεί και τώρα.

Πολύκαστρο σήμερα: Πρόσκληση συνάντησης με θέμα το «Μεταναστευτικό»

Το μεταναστευτικό αποτελεί εδώ και αρκετό καιρό ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας. Καθημερινά καραβάνια μεταναστών από χώρες της Ασίας διέρχονται του Δήμου μας ενώ, ταυτόχρονα, πρόχειροι καταυλισμοί τους εντοπίζονται σε χωριά της Παιονίας.
Το συγκεκριμένο πρόβλημα θα πρέπει να επιλυθεί, φυσικά, με γνώμονα κρατικές, και σε ευρύτερο πλαίσιο, κοινοτικές πολιτικές.

Αναβάλλεται η σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας


Λόγω των έκτακτων εξελίξεων η σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας αναβάλλεται.

Δημόσιο: Νέο μοντέλο αξιολόγησης

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Αξιολόγηση «360 μοιρών» από προϊσταμένους, υφισταμένους αλλά και την κοινωνία καθώς και τη διαδικασία επιλογής προϊσταμένων όπου οι υφιστάμενοι θα μπορούν να καθορίζουν την τελική βαθμολογία των υποψηφίων, περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Μαθητική συναυλία των Κιθαristas στον Κήπο Κιλκίς (Video)


«Ένα έθνος που γεννήθηκε με επανάσταση δε μπορεί να πεθάνει χωρίς αυτή!»

Αγαθοπούλου Ειρήνη Ελένη
π. βουλευτής Κιλκίς
Πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας
Ζούμε ιστορικές στιγμές. Η Δημοκρατία επιστρέφει στη χώρα που τη γέννησε, η Ελλάδα στυλώνει τα πόδια και δε διστάζει ακόμη και να θυσιαστεί για να επικρατήσουν στην Ευρώπη οι αξίες πάνω στις οποίες βασίστηκε η δημιουργία της. Αυτές τις αλληλεγγύης, της οικουμενικότητας, της δημοκρατίας, της ισότητας και της δικαιοσύνης.

Καλοκαιρινές δράσεις για τους μικρούς φίλους του Ράντσου Κιλκίς