Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

H (έως τώρα) έκβαση της “νέας Μεγάλης Ιδέας”

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
Η “μεταπολίτευση” έχει σχεδόν ταυτιστεί με την πορεία και τα υπαρκτά ή όχι σφάλματα της πολιτικής Αριστεράς. Οι καθοριστικές, όμως, αποφάσεις για το μέλλον της χώρας αφορούν την πολιτική Δεξιά και τις επιλογές της. Μία από αυτές ήταν και η ένταξη της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (Ε.Ο.Κ.).

Η "δημιουργική ασάφεια" του νέου ασφαλιστικού των στρατιωτικών

Δελτίο τύπου Έναωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Αύριο ή μεθαύριο θα ψηφισθεί ο νέος ασφαλιστικός νόμος. Αποτελεί προαπαιτούμενο ώστε να ανοίξουν τις κάνουλες της χρηματοδότησης οι δανειστές.

Σύμφωνο Συνεργασίας σε θέματα ισότητας των φύλων και έμφυλων διακρίσεων

Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και το Κέντρο Ερευνών για θέματα Ισότητας, προχώρησαν την Τρίτη 14 Ιουλίου, στην υπογραφή Συμφωνίας Συνεργασίας με αντικείμενο τον σχεδιασμό και την υλοποίηση έργου που θα στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και επιμόρφωση των στελεχών και των εκπαιδευτικών της Προσχολικής και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε θέματα ισότητας των φύλων και έμφυλων διακρίσεων, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και την εμπειρία από την υλοποίηση προηγούμενων συναφών έργων.

Κύριε Τσίπρα, εγγυηθείτε την προστασία των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους

Δελτίο τύπου Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία
Με ανοιχτή επιστολή της στον πρωθυπουργό και στην Βουλή, η ΕΣΑμεΑ ζητά να μην αγνοηθούν οι ανάγκες των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους στην κρίσιμη αυτή περίοδο που διανύει η χώρα.

50χρονος έπαιρνε για 6 χρόνια τη σύνταξη της πεθαμένης μητερας του

- Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 50χρονου ημεδαπού, ο οποίος λάμβανε παράνομα σύνταξη από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων
- Η ζημία που προκλήθηκε στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων εκτιμάται ότι υπερβαίνει το ποσό των (130.000) ευρώ

Αυτοί είναι οι Βούλγαροι που εξαπατούσαν ηλικιωμένους

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες και η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τριών (3) αλλοδαπών, υπηκόων Βουλγαρίας, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην εξαπάτηση ηλικιωμένων.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

ΕΛ.Γ.Α.: Ξεκινούν οι αιτήσεις για την καταβολή των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΠΣΕΑ) «Έτος 2012»

Ο ΕΛ.Γ.Α. με σχετική ανακοίνωση του προς τους πληγέντες Δήμους καλεί τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς να υποβάλουν αιτήσεις, από Παρασκευή 17-7-2015 έως και Δευτέρα 17-8-2015, για το σύνολο των γεωργοκτηνοτροφικών τους εκμεταλλεύσεων που ζημιώθηκαν από θεομηνίες (πλημμύρες, κατολισθήσεις) και δυσμενείς καιρικές συνθήκες (ανεμοθύελλες, υπερβολικές βροχοπτώσεις, παγετός, χιόνι, χαλάζι και υψηλές θερμοκρασίες) κατά τη χρονική περίοδο Ιανουάριος – Δεκέμβριος 2012. (Πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων).

Αποκαλυπτικοί διάλογοι

Του Λευτέρη Παυλίδη
- Πώς θα τα υπογράψουμε ρε Ν*** αυτά; Δε γίνεται. Είναι αντίθετα με αυτά που λέγαμε τόσο καιρό στον ελληνικό λαό!
- Θα τα υπογράψουμε… θα τα υπογράψουμε…

- Μα εμείς μέχρι πριν μια βδομάδα ζητούσαμε αντίσταση στις προτάσεις των Τροϊκανών. Κάναμε ολόκληρο Δημοψήφισμα και ζητούσαμε τη στήριξη του κόσμου, να αρνηθεί τα σκληρά μέτρα, να πει ΟΧΙ.

Η μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης με τους Χαϊνηδες, στο Θέατρο Λόφου Κιλκίς (Video)


Κάλεσμα ΑΔΕΔΥ-Ν. Κιλκίς για συμμετοχή στην αυριανή απεργία

Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ-Ν. Κιλκίς απευθύνει προσκλητήριο ενότητας και αγώνα προς όλους τους Εργαζόμενους, Άνεργους και Συνταξιούχους, και τους καλεί να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη Απεργία την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015 και στην συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς στις 10:30π.μ.

Δήμος Κιλκίς: Προμήθεια κινητής ιατρικής – οδοντιατρικής μονάδας μέσω του προγράμματος Leader

Με κύριο στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών ο Δήμος Κιλκίς ενέταξε στο πρόγραμμα Leader το έργο προμήθειας κινητής ιατρικής – οδοντιατρικής μονάδας και συνοδού εξοπλισμού συνολικού προϋπολογισμού 120.084,90ευρώ.

Ποια κλειστά επαγγέλματα ανοίγουν με το Μνημόνιο 3

Σύμφωνα με τη συμφωνία που υπεγράφη στα πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής μια σειρά από επαγγέλματα θα ανοίξουν το επόμενο διάστημα Θα πρέπει να υιοθετηθούν πιο φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις στις αγορές προϊόντων, με σαφές χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή όλων των συστάσεων της εργαλειοθήκης Ι του ΟΟΣΑ, για την απελευθέρωση της αγοράς αλλά και την πλήρη απελευθέρωση για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, τις περιόδους εκπτώσεων.

24ωρη απεργία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α, αύριο 15 Ιουλίου 2015

Δελτίο τύπου Εκτελεστικής Επιτροπής Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν δυναμικά και μαζικά στην 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που έχει προκηρυχθεί για την ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015, ημέρα ψήφισης της νέας ταπεινωτικής και εξοντωτικής για τον Ελληνικό λαό συμφωνίας.

Παράταση προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών υποψηφίων στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού 2015-2016

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Παράταση προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών επί της προκήρυξης εισαγωγής σπουδαστών/σπουδαστριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Ακαδημαϊκού Έτους 2015-16.

Παρεμβάσεις πυροπροστασίας στο Δήμο Κιλκίς

Ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την πυροπροστασία έχει ο Δήμος Κιλκίς στο πλαίσιο της φετινής αντιπυρικής περιόδου. Οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις πυροπροστασίας, οι οποίες εγκρίθηκαν με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, αφορούν σε:

Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία

Δελτίο τύπου Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ συμφώνησε με τους ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ το 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ που ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΕΙ τους πολίτες της Χώρας και διαλύει ότι απέμεινε σε ασφαλιστικό, εργασιακό, μισθολογικό, κοινωνικό δικαίωμα, από τις βάρβαρες Μνημονιακές πολιτικές που ασκήθηκαν την προηγούμενη πενταετία.

Θέσεις εργασίας σε Lidl και Kleemann (14-7-15)

Τι προβλέπει ο νέος νόμος για τις μετεγγραφές

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Δείτε το ΦΕΚ:για τις μετεγγραφές ΕΔΩ
Τα άρθρα του νόμου που αναφέρονται στις μετεγγραφές είναι τα: 21,22,23. Ακολουθώντας η τωρινή πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας την τακτική όλων των προηγούμενων Υπουργών δεν έλαβε υπόψη της τις προτάσεις που κατατέθηκαν στη Δημόσια Διαβούλευση!!!

ΠΑΜΕ Κιλκίς: Όλοι στο δρόμο – Αγώνας τώρα!

Δελτίο τύπου Γραμματείας Κιλκίς του ΠΑΜΕ 
Η Γραμματεία Κιλκίς του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την νέα αντεργατική αντιλαϊκή συμφωνία, το 3ο μνημόνιο που αποφασίστηκε στη σύνοδο κορυφής των κρατών της ευρωζώνης.

Τίτλοι εφημερίδων, Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

ΑΥΓΗ ·Η δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα-Εγγύηση η παρουσία μας για κοινωνική δικαιοσύνη·Κατατίθενται στη Βουλή τα νομοσχέδια για τα προαπαιτούμενα-Τι προβλέπουν·Τι προβλέπει η συμφωνία- Ολόκληρο το κείμενο
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Πένθιμες καμπάνες-Κεντρικό πρόσωπο στο κάδρο της τραγωδίας ο Αλέξης Τσίπρας-Εθνικός πλούτος υποθήκη στο Ταμείο της γκεστάπο για 30 χρόνια!·»Φύκια για μεταξωτές κορδέλες» τα 35 δις για ανάπτυξη·Πρώτη προσφυγή εναντίον ΕΚΤ από Έλληνα για τις κλειστές τράπεζες