Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Ο Ντράγκι απέτρεψε το «κούρεμα» των ελληνικών καταθέσεων

Σε ανεπίσημο δείπνο παρουσία των κεντρικών τραπεζιτών κρίθηκε η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και το εάν θα υπάρξει «κούρεμα» καταθέσεων ή όχι.

Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ, ΚΙΧΛΗ- ένα μετασχόλιο

Του Φώτη Μισόπουλου
......συνήθως, τον θυμάμαι έντονα, τον Γιώργο Σεφέρη, τις μέρες των καλοκαιρινών Πανσελήνων- εκείνο το "Έξη μέρες στην Ακρόπολη"- ή τη φωνή του καθώς διαβάζει την "Κίχλη", ν' ακούγεται βαριά και τελεσίδικη....Ξέρω, πως έχουμε τώρα αύτανδρα όλοι βυθιστεί, μες στο ναυάγιο της Κίχλης, μέσα σε άσπρες ληκύθους  θα βρούνε τις τέφρες μας, όσοι προλάβουν....Κι έρχονται τα βουητά και τα συρίγματα απ' τις φωτιές "που ανάψαν" στην πατρίδα μου, στο χωράφι μου, στο ξωκλήσι, "εκεί που το ίδιο τοπίο αντιγραμμένο [ξανάρχιζε]", και τώρα πια ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ-ακούγονται όμως η φωνή του γέρου, που δεν αντέχει να ζήσει εξόριστος απ' την αρχή κι αποδιωγμένος, -τα έρμα μιας Ευρώπης ή μιας Ελλάδας-Κίχλης, που χάνεται- που βυθίζεται:

Κιλκίς: Προσπάθησαν να ληστέψουν κατάστημα, αλλά δεν τους έκατσε

Συνελήφθη χθες (24-7-2015) το μεσημέρι στο Κιλκίς, από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς και του Τμήματος Τροχαίας Κιλκίς, 38χρονος ημεδαπός, καθώς λίγο νωρίτερα μαζί με 2 άγνωστους συνεργούς του, μπήκαν σε κατάστημα ιδιοκτησίας 48χρονου και με χρήση βίας προσπάθησαν να αφαιρέσουν χρηματικό ποσό, δίχως ωστόσο τελικά να καταφέρουν να αφαιρέσουν οτιδήποτε.

Αλιστράτη Σερρών: Σκοτώθηκε 57χρονος σε τροχαίο

Σήμερα (25-7-2015) και ώρα 06.55 περίπου, στο 45ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Σερρών – Δράμας, στο ύψος της Αλιστράτης Σερρών, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 57χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε μετωπικά με ΙΧΦ που οδηγούσε 46χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 57χρονος. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Σερρών.

Γεωργαντάς: "Επιχειρηματίες μπαίνουν στη μαύρη λίστα, χωρίς δική τους ευθύνη"

Ο Βουλευτής Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς μαζί με άλλους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με την ανάγκη πρόσθετης παράτασης της δυνατότητας εξόφλησης επιταγών πριν την καταχώριση των εκδοτών τους στον «Τειρεσία».

Προσοχή: Μόνο παρθένα δεν είναι αυτά τα ελαιόλαδα - Πετάξτε τα

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίµων (ΕΦΕΤ) συνεχίζοντας τους ελέγχους για την προστασία των καταναλωτών και της αυθεντικότητας του Ελληνικού Ελαιολάδου, εντόπισε διάφορα δίκτυα µη σύννοµης διακίνησης νοθευµένων ελαιολάδων.

Ενέργειες και συμβουλές για την πρόληψη πυρκαγιών ...

Ανακοίνωση Αντιπεριφέρειας Κιλκίς
"Εφιστούμε τη προσοχή των ατόμων που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα (αγρότες-κτηνοτρόφοι-μελισσοκόμοι) να αποφεύγουν ενέργειες πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια εξαιτίας των δραστηριοτήτων τους στο ύπαιθρο κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου και μέχρι 31 Οκτωβρίου 2015.

ΟΓΑ:Νέα παράταση πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών και δόσεων ρυθμίσεων

Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει ότι, παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή 31-07-2015 η προθεσμία πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών του Β' εξαμήνου 2014 του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης.

Χορήγηση κάρτας σίτισης στους δικαιούχους του προγράμματος ανθρωπιστικής κρίσης από το ΚΕΠ του Δήμου Κιλκίς

Από το Δήμο Κιλκίς και από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας – Πολιτισμού – Δόμησης και Διαφάνειας ανακοινώνεται ότι ξεκίνησε στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) του Δήμου Κιλκίς η διαδικασία χορήγησης των καρτών σίτισης στους ωφελούμενους του προγράμματος ανθρωπιστικής κρίσης (Ν. 4320/2015).

Αστυνομία Κιλκίς: Τι πρέπει να φροντίσετε στις διακοπές

Ανακοίνωση Αστυνομίας Κιλκίς - Γραφείο Αστυνομικού της Γειτονιάς
· Πριν φύγετε για διακοπές βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας είναι καλά ασφαλισμένα.

Ξεκινούν οι αιτήσεις στο πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας στο νομό Κιλκίς

Η Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Κιλκίς, με επικεφαλής εταίρο (δικαιούχο) την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας/Π.Ε.Κιλκίς, πρόκειται να υλοποιήσει στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής ή/και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).