Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Η Αυστρία θέλει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά μόνο δωρεάν

Πηγή: Deutsche Welle
Στόχος των ιδιωτικοποιήσεων είναι 50 δισ. ευρώ και οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι παίζουν εξέχοντα ρόλο. Όμως σύμφωνα με τους αυστριακούς σιδηρόδρομους, που εκφράζουν ενδιαφέρον, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν αξίζει ούτε σεντ.

Κιλκίς: Οι αστυνομικοί της γειτονιάς προειδοποιούν για τον καύσωνα

Δελτίο τύπου Αστυνομίας - Αστυνομικών γειτονιάς Κιλκίς
Για τα δεδομένα των κλιματολογικών συνθηκών της χώρας μας, ο καύσωνας αποτελεί εποχιακό φαινόμενο που παρατηρείται κατά τους θερινούς μήνες. Το φαινόμενο αυτό γίνεται πιο έντονο στις πόλεις. Οι δημόσιες υπηρεσίες της χώρας θα πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών, από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα.

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Μέτρα προστασίας από τον καύσωνα έως και την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α 20/2015 από 27-07-2015/1230 C) τα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται ως εξής:
Σταδιακή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές της χώρας από αύριο Τρίτη 28 Ιουλίου 2015 έως και την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015.

Πυρκαγιά στον περιβάλλοντα χώρο του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ευρωπού του Δήμου Παιονίας

Πρόκειται για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε ξημερώματα Δευτέρας 27ης Ιουλίου 2015 και περί Ω/03:00 στον περιβάλλοντα χώρο του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ευρωπού του Δήμου Παιονίας. Συγκεκριμένα εκδηλώθηκε πυρκαγιά στον φυτικό ανεμοφράχτη που αποτελείται από δενδροστοιχία κονωφόρων πλησίον της κεντρικής εισόδου του Κολυμβητηρίου.

Ολοκληρώθηκε η μετεκπαίδευση προσωπικού διαφόρων φορέων, για τις ανάγκες ασφαλείας ή φρούρησης

Ολοκληρώθηκε προxθες (25-07-2015) με επιτυχία, η μετεκπαίδευση προσωπικού διαφόρων φορέων, που έχει προσληφθεί για τις ανάγκες ασφαλείας ή φρούρησης οποιασδήποτε εγκατάστασης ή χώρων Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Επιχειρήσεων κ.λπ. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Ειδικής Αστυνομικής Εκπαίδευσης στο Λαγονήσι Αττικής και της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βόρειας Ελλάδας (Σ.Μ.Ε.Β.Ε.), στη Βέροια.

Κιλκίς: Προϋποθέσεις συμμετοχής εκθετών στην Εμποροπανήγυρη 2015

Από το Δήμαρχο Κιλκίς ανακοινώνονται οι προϋποθέσεις συμμετοχής των εκθετών στην Εμποροπανήγυρη 2015 η οποία θα λειτουργήσει στην πόλη του Κιλκίς από την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου.

"Στη ΔΕΗ Κιλκίς δεν σηκώνουν το τηλέφωνο"



Παρέμβαση της αναγνώστριας της Γνώμης Ε.Π.
"Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά για την ενημέρωση που μας παρέχετε. Έχω στείλει και άλλες φορές για κάποια θέματα τα οποία αναδείξατε αμέσως. Αυτή τη φορά ήθελα να σας μιλήσω για το κατάστημα της ΔΕΗ στην πόλη του Κιλκίς. Ήθελα να μάθω πληροφορίες για το πρόγραμμα ανθρωπιστικής κρίσης που αφορά το ρεύμα και βρήκα στο ιντερνετ τα τηλέφωνα του τοπικού καταστήματος.

9ος στα 100 μ. με ρεκόρ ο του ΓΑΣ Κιλκίς Π. Παπαδόπουλος, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών Γυναικών & Νέων Α-Γ

- Εξαιρετική εμφάνιση του Παίδα σπρίντερ του ΓΑΣ Κιλκίς
Και μόνο η παρουσία του στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας και η συμμετοχή του στα 100 μ των Ανδρών δίπλα στους κορυφαίους Ελληνες σπρίντερ συνιστούσε επιτυχία για τον δεκαεπτάχρονο αθλητή ταχύτητας του ΓΑΣ Κιλκίς Παύλο Παπαδόπουλο που ήταν ο μοναδικός αθλητής που εκπροσώπησε τον ΓΑΣΚ στην κορυφαία Ελληνική διοργάνωση του στίβου.

Επίσκεψη Βεργίδη στον καταυλισμό προσφύγων Ειδομένης

Επίσκεψη στη μεθοριακή Γραμμή Ευζώνων – Ειδομένης πραγματοποίησε την Πέμπτη 23 Ιουλίου ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, συνοδευόμενος από τον περιφερειακό σύμβουλο Π. Θωμαΐδη.

"Διαδώστε την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ"

Ανακοίνωση ΚΕ του ΚΚΕ
1. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ψήφισε στη βουλή τα προαπαιτούμενα για ένα νέο μνημόνιο, με αβάσταχτα μέτρα για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Ξεκίνησε ήδη την υλοποίηση των εφαρμοστικών νόμων, έχοντας τη στήριξη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού και καλλιεργώντας κλίμα «εθνικής ομοψυχίας». Η ανασχηματισμένη κυβέρνηση επιδιώκει την γρήγορη υλοποίηση του αντιλαϊκού έργου.

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα προώθησης της κατανάλωσης οπωροκηπευτικών, μπανάνας και γάλακτος στα σχολεία

Το νέο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα προώθησης της κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών και γάλακτος στα σχολεία αφορά στη συγχώνευση των δύο υφιστάμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων, αυτό της δωρεάν διανομής φρούτων, λαχανικών και μπανάνας με αυτό του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων στα σχολεία, είναι πολύ σημαντικό. Τα δύο προγράμματα διανομής υλοποιούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση το γάλα από το 1977 και τα οπωροκηπευτικά από το 2007.

Να βάζουμε σιγά-σιγά τα πράγματα στη σειρά τους

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
“Προπαγάνδα: αγέλη σαρκοβόρων λέξεων”
Όμηρος Ταχμαζίδης
Υλικά φιλοσοφικής γραφής 
Θεσσαλονίκη 2007
Το ελληνικό σύστημα πληροφόρησης είναι το μέγα πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας: ακόμη και ετούτη τη στιγμή που τα οικονομικά δεσπόζουν ως δημόσια αγωνία στην καθημερινότητα των πολιτών, οι συνθήκες ενημέρωσης δεν προμηνύουν πολιτική ανάκαμψη και ηθική ανάταση του τόπου. Κι ας θεωρούνται αυτές ως βασικές προϋποθέσεις για να αποτινάξει ένας λαός το ζυγό της “παγίδας του χρέους” .

Δημόσιο: Ποια επιδόματα καταργούνται και ενσωματώνονται στον βασικό μισθό – Τι θα συμβεί με ασφαλιστικές κρατήσεις και ειδικά μισθολόγια

Σχέδιο για ενσωμάτωση των επιδομάτων που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, στον βασικό τους μισθό, επεξεργάζεται η κυβέρνηση.