Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Capital controls: 34 νέες ερωτήσεις - απαντήσεις για καταθέσεις και δάνεια

Νέο οδηγό χρήσης για τις τράπεζες έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών - Τι ισχύει τώρα στις συναλλαγές στα ταμεία και τα ΑΤΜΤ
Τα capital controls έχουν αλλάξει άρδην τη ζωή των Ελλήνων που δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στις καθημερινές πληρωμένες των υποχρεώσεών τους, καθώς πρέπει επί μέρες να στηθούν στις ουρές των τραπεζών για να συγκεντρώσουν το ποσό που επιθυμούν.

Ελλάς το μεγαλείο σου - Αποφυλακίστηκε ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος

Γράφει η Βασιλική Μαυρογονάτου
Την πύλη εξόδου των φυλακών Διαβατών πέρασε, λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι, ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος κρατείτο για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης από τα ταμεία του κεντρικού Δήμου.
Η δήλωση του κου Παπαγεωργόπουλου μετά την αποφυλάκισή του ήταν η εξής.

Οι νέες μετεγγραφές του Κιλκισιακού

Ο Α.Ο. Κιλκισιακός ανακοινώνει την απόκτηση των Παναγιώτη Μωυσίδη (Επιθετικός 22 ετών), εξαιρετική χρονιά με Γ.Σ. Ηλιούπολης), Θεόδωρου Τσαχουρίδη (Κεντρικός Αμυντικός 19 ετών) από τον Μέγα Αλέξανδρο Νέου Γυναικοκάστρου, Αθανάσιου Μαυρόπουλου (Αμυντικός 18 ετών) από τον Μέγα Αλέξανδρο Νέου Γυναικοκάστρου), Στέφανου Κουτουκιά (Τερματοφύλακας 18 ετών) από την Δόξα Παλαιού Γυναικοκάστρου, Θεοφάνη Ρωσσίδη (Κεντρικός Μέσος 24 ετών) από τον Άρη Παντελεήμονα) και τέλος του πολύπειρου και με σπουδαία καριέρα Πόλυ Παπαδόπουλου.

«Ευρωπαίοι»,«Ευρωπαϊστές» και οι λαοί της Ευρώπης

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
“Zu Andreas Papandreou, der bald eine Rolle spielen sollte, habe ich eine engere Verbindung nie gefunden. Er tat sich schwer mit der europaeischen Sozialdemokratie, und ich musste respektieren, dass er einen Zugang nun einmal nicht finden wollte“
Willy Brandt, Erinnerungen
Frankfurt a.M., 1989, σ. 347

Η ένταση των τελευταίων μηνών μεταξύ Ελλάδος και –κυρίως- της Γερμανίας είχε και μια σειρά θετικές παρασυνέπειες: α. ανέδειξε την ανυπαρξία κοινής δημοσιότητας και τo δημοκρατικό έλλειμμα, που υφίσταται στη διαδικασία σχηματισμού κοινής γνώμης σε ευρωπαϊκή κλίμακα, και ως αποτέλεσμα αυτής, β. τη δημιουργία προσκαίρως (;) μιας υποτυπώδους και αποσπασματικής διευρωπαϊκής δημοσιότητας και κοινής γνώμης με απροσδιόριστες, αυτή τη στιγμή, συνέπειες για το ευρωπαϊκό ζήτημα, γ. οδήγησε στη διαπίστωση ότι υπάρχει σοβαρό ενδοευρωπαϊκό πρόβλημα στην οικοδόμηση της Ευρώπης, όπως αυτή προωθείται από το νεοφιλελεύθερο πολιτικό προσωπικό και έφερε στο προσκήνιο το βασικό πολιτικό ερώτημα αναφορικά με το μέλλον της Ένωσης, εάν δηλαδή μπορεί να προχωρήσει η σημερινή Ευρώπη προς την κατεύθυνση μιας δημοκρατικώς συγκροτημένης υπερεθνικής κοινότητας ή εάν θα πρέπει να αναδιπλωθεί σε μια σχέση πλήρους διακρατικής ανεξαρτησίας και να αποτελέσει μια ομοσπονδία ανεξαρτήτων εθνικών κρατών.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Κιλκίς για την ανάπτυξη επιστημονικού εθελοντικού δικτύου

Η νεοσυσταθείσα Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Κιλκίς προγραμματίζει μια σειρά δραστηριοτήτων στο πλαίσιο επίτευξης των στόχων που έχει θέσει και αφορούν μεταξύ άλλων: α) την ευαισθητοποίηση των δημοτών σε ζητήματα της ισότητας με διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων β) την ανάληψη δράσεων για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και των παιδιών για την καταπολέμηση των κοινωνικών στερεοτύπων με βάση το φύλο, για την αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στην απασχόληση κ.α.

Αυτά είπε στην ορκομωσία του, ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης

"Από σήμερα 28 Ιουλίου 2015 μια οδυνηρή συγκυρία το έφερε, να αναλάβω και επίσημα τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς. Μία κάκιστη συγκυρία που μας στέρησε τη φυσική παρουσία ενός αγαπημένου φίλου, ενός σημαντικού ανθρώπου. Για τον Περικλή Κολότσιο έχουν ειπωθεί και θα ειπωθούν πολλά. Για εμάς η μεγαλύτερη ευθύνη, το μεγαλύτερο καθήκον, είναι να ακολουθήσουμε τη βασική του φιλοσοφία. Τις καθαρές ανθρώπινες σχέσεις, την καθαρή συμπεριφορά, την ανάληψη της ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας.

"Να μην κλείσει κανένας παιδικός και βρεφονηπιακός σταθμός"

Ανακοίνωση Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς (μέλος της ΟΓΕ) και Γραμματείας Κιλκίς του ΠΑΜΕ 
Την αγωνία και την ανάγκη των λαϊκών οικογενειών, ιδιαίτερα των μητέρων, είτε είναι εργαζόμενες, αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες, είτε άνεργες, να εξασφαλίσουν μια θέση στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Κιλκίς εξέφρασαν με επίσκεψη τους ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς (μέλος της ΟΓΕ) και η Γραμματεία Κιλκίς του ΠΑΜΕ στην αρμόδια Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου κ. Αικατερίνη Ζιούτα. 

Αιτήσεις ένταξης για αναπληρωτές και ωρομίσθιους καθηγητές

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς καλούνται οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να υποβάλλουν Αίτηση-Δήλωση ένταξης στους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων σχολικού έτους 2015-2016.

"Να «βγάλει λάδι» την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση προσπαθεί η ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ"

Ανακοίνωση Τομεακής Επιτροπής ΚΚΕ Κιλκίς 
Να «βγάλει λάδι» την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση προσπαθεί η ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, μιας και με τη λογική της «προσωρινής λύσης» που επικαλείται σε ότι αφορά το 3ο μνημόνιο, προσπαθεί να καλλιεργήσει αυταπάτες ότι έρχονται και καλύτερες μέρες για το λαό, προσπαθεί να δώσει πολύτιμο χρόνο τόσο στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όσο και στα κόμματα που στηρίζουν το νέο μνημόνιο ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, για να εφαρμόσουν χωρίς αντιδράσεις τα νέα μέτρα.

Γεωργαντάς προς Τσίπρα: "Τι θα γίνει με το θέμα Βαρουφάκη;"

Ο Βουλευτής Κιλκίς Γεώργιος Γεωργαντάς μαζί με άλλους 23 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, σχετικά με δημοσίευμα που παρουσιάζει τον πρώην Υπουργό Οικονομικών να προετοιμάζει παρατραπεζικό σύστημα με υπεξαίρεση δημόσιου υλικού και υποκλοπή προσωπικών δεδομένων με σκοπό τη μετάβαση σε εθνικό νόμισμα.

Barcelona Football Academy στον Ατέρμονα Κιλκίς


Κιλκίς: Πληρώνονται οι παραγωγοί που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης & Μετατροπής των Αμπελώνων περιόδου 2014–2015.

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς ανακοινώνεται ότι ολοκληρώθηκε το «Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης & Μετατροπής των Αμπελώνων περιόδου 2014–2015».

Θέση εργασίας στο Πολύκαστρο - 28/7/2015

Μεγάλη Βιοτεχνία επεξεργασίας κρεάτων στο Πολύκαστρο Ν.Κιλκίς ζητά για άμεση πρόσληψη Οδηγό για διανομή προϊόντων.
Δείτε ΕΔΩ