Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Τα 16 προαπαιτούμενα των δανειστών ως προϋπόθεση για τη χρηματοδότηση

Αντιμέτωπη με τη σκληρή πραγματικότητα των μνημονιακών υποχρεώσεων και την απαίτηση των δανειστών να αλλάξουν οι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ για τις επαναπροσλήψεις σε Δημόσιο και νοσοκομεία, για τις ρυθμίσεις μεγάλων χρεών, ακόμη και για τις επιδοτήσεις του Π. Λαφαζάνη στη Βιομηχανία Ζάχαρης, βρίσκεται η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα μετά την πρώτη εβδομάδα των διαπραγματεύσεων.

Ραντεβού τον Σεπτέμβριο με τον "Άθλο" Κιλκίς


Από τα στρέμματα θα καθορίζονται οι εισφορές στον ΟΓΑ

Αντί των 7 κλιµακίων εισφορών που ισχύουν σήµερα, οι εισφορές θα κλιµακώνονται µε βάση το µέγεθος (στρέµµατα – κεφάλαιο)
Πανάγος Γιάννης
Ένας µετριοπαθής υπολογισµός των µέχρι σήµερα δεδοµένων, δείχνει ότι για να είναι βιώσιµο το σύστηµα ασφάλισης του ΟΓΑ χωρίς να κρίνεται επιβεβληµένη η επιδότησή του από το κράτος και θα πρέπει τουλάχιστον να τριπλασιαστεί η εισφορά των εν ενεργεία ασφαλισµένων, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda.

Οι Αστυνομικοί της γειτονιάς συμβουλεύουν τους χρήστες Αυτόματων Ταμειολογιστικών Μηχανών ( Α.Τ.Μ. )

Ως προς τον τρόπο χρήσης των Α.Τ.Μ. 
Πριν ξεκινήσετε τη συναλλαγή ελέγξτε προσεκτικά το χώρο γύρω σας για τυχόν ύποπτες κινήσεις. 

Βεβαιωθείτε ότι στο χώρο που βρίσκεται το Α.Τ.Μ. δεν υπάρχει κάποιο πρόσθετο εξάρτημα, του οποίου η παρουσία δεν δικαιολογείται. 

Τι πρέπει να κάνουν οι αγρότες του ν. Κιλκίς, για την αποτελεσματική φυτοπροστασία της βαμβακοκαλλιέργειας

Το παρόν Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων απευθύνεται στους βαμβακοπαραγωγούς με στόχο την αποτελεσματική φυτοπροστασία στον πραγματικό καλλιεργητικό χρόνο.  Αφορά στο διάστημα της ανθοφορίας και της καρπόδεσης και στη διατήρηση της μέγιστης αυτοάμυνας της βαμβακοφυτείας για όλη την υπόλοιπη καλλιεργητική περίοδο.

Διευκρινίσεις για τον υπολογισμό του ΦΠΑ 23% ή 13% στην εστίαση

Εκδόθηκαν και νέες διευκρινίσεις σχετικά με την μετάταξη προϊόντων και υπηρεσιών στον κανονικό ΦΠΑ
Με Εγκύκλιο το Υπουργείο Οικονομικών δίνει κάποιες πρώτες οδηγίες για την εφαρμογή του συντελεστή Φ.Π.Α. και πως διαμορφώνεται η κατάσταση στο χώρο της εστίασης

Άνω Ποταμιά δήμου Κιλκίς: Τελικά Άνω Ποταμιά ή Νεοχώρι

Οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ: Μειώσεις έως 40%, αλλά και αυξήσεις-σοκ σε ακίνητα αξίας άνω των 300.000 ευρώ

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δανειστές βρίσκεται και ο ΕΝΦΙΑ.
Οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει πως τα επόμενα δύο χρόνια δεν θα υπάρξει καμία έκπτωση στον στόχο των εσόδων από τον φόρο στα ακίνητα και αυτός θα παραμείνει στα 2,65 δισ. ευρώ. 

Υπεγράφη το ΠΔ για την ίδρυση & λειτουργία Μονάδων Εξωσωματικής

Υπεγράφη από τον Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή το Προεδρικό Διάταγμα που αφορά στο θεσμικό πλαίσιο των αδειών ίδρυσης και λειτουργίας των Μονάδων Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (Μ.Ι.Υ.Α.) και το οποίο εκκρεμούσε από το 2005.

Κιλκίς, σήμερα: Συναυλία αλληλεγγύης με τον Δημήτρη Μπάση και Ραλλία Χρηστίδου

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς σας προσκαλεί στη ‘’Συναυλία αλληλεγγύης’’ που διοργανώνει με τον σπουδαίο λαϊκό καλλιτέχνη και συντοπίτη μας Δημήτρη Μπάση σε συνεργασία με την εξίσου σπουδαία ερμηνεύτρια Ραλλία Χρηστίδου. Οι καλλιτέχνες ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΕΕΣ Κιλκίς θα παρουσιάσουν ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ το πρόγραμμα τους Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015 στο ανοιχτό θέατρο Λόφου Κιλκίς.
Η είσοδος στο χώρο θα γίνει με τρόφιμα.
9.30μ.μ. Έναρξη συναυλίας όπου θα προηγηθεί η υποδοχή της ‘’Φλόγας Αγάπης’’ της  13ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας της ΠΟΣΕΑ
Για πληροφορίες στο 2341070146 (γραφείο ΕΕΣ Κιλκίς, Ελ. Βενιζέλου 2)

"Μην με αφήνεις" - Video


Σύνταξη: Ποιοι και πώς προλαβαίνουν να γλιτώσουν τα 67 και τα 62

Μικρή παράταση έως το Φθινόπωρο παίρνουν οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό, δίδοντας την ευκαιρία στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, του Δημοσίου, του ΟΑΕΕ, καθώς και των Ειδικών Ταμείων (ΔΕΚΟ - Τραπεζών) που συμπληρώνουν την ηλικία συνταξιοδότησης να αποφύγουν τη σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας στα 62 για μειωμένη σύνταξη και στα 67 για πλήρη, με λιγότερα από 37 χρόνια ασφάλισης.