Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Πρόγραμμα Εθελοντισμού για το Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, ψηφιακής τέχνης και νέων επικοινωνιών τεχνολογίας της Σόφιας

Η Α.Μ.Κ.Ε You In Europe προκηρύσσει 5 θέσεις Εθελοντικής Υπηρεσίας (EVS) για το πρόγραμμα με τίτλο “VIP, Volunteers in The Palace” όπου η μουσική συναντάει το σινεμά μέσα από νεανικές ματιές και δημιουργίες.

Παράταση για τις προσλήψεις στα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ

Του Γιάννη Λιναρδάκη* 
Σύμφωνα με την υπ’αριθμ. 65962/28-8-2015 απόφαση της Διοικήτριας του ΟΑΕΔ, δόθηκε παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού στα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ έως τις 2/9/2015 και ώρα 12:00 το βράδυ.

Προσφορά αναπηρικού αμαξιδίου σε συμπολίτη

Δελτίο τύπου Συλλόγου Ανάσα Ευαισθησίας Ν. Κιλκίς
Για άλλη μία φορά η κοινωνική ευαισθησία των μελών του Συλλόγου Ανάσα Ευαισθησίας Ν. Κιλκίς γίνεται αφορμή για περαιτέρω δραστηριοποίηση.
Τα μέλη του Συλλόγου, με έντονη φιλανθρωπική συνείδηση, και προκειμένου να βοηθήσουν το έργο του Συλλόγου για αναζήτηση ενός αναπηρικού αμαξιδίου για μια συμπολίτισσά μας, κίνησαν γνωριμίες και φιλίες αρκεί να βρεθεί το καροτσάκι να διευκολύνει τα κινητικά προβλήματα της ενδιαφερόμενης!

Οικισμός Γαλλικός δήμου Κιλκίς: Με τάσεις ανάπτυξης

Ποιοι εκπαιδευτικοί μπορούν να πάρουν εκπαιδευτική άδεια

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας:
Λαμβάνοντας υπόψη τη συσταλτική δημοσιονομική πολιτική, τη δυσκολία αναπλήρωσης των εκπαιδευτικών στα διδακτικά τους καθήκοντα και με στόχο την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων για το σχολικό έτος 2015-2016, επιτρέπεται η χορήγηση – ανανέωση αδειών υπηρεσιακής εκπαίδευσης με αποδοχές μόνο στους υποτρόφους του Ι.Κ.Υ., αφού σύμφωνα με την παρ.3 του άρθρου 58 του Ν. 3528/2007, ορίζεται ότι «Η άδεια χορηγείται υποχρεωτικά, εάν ο υπάλληλος έχει λάβει υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.»

Ο Γ. Γεωργαντάς σε σύσκεψη της επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας για τη μετανάστευση

Δελτίο τύπου Γ. Γεωργαντά
Την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015 συνήλθε η Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας για τη Μετανάστευση υπό την προεδρία του συντονιστή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης κ. Σίμου Κεδίκογλου και παρουσία της Γραμματέως Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης κας Σοφίας Βούλτεψη.

Νέα Μουδανιά: Σκοτώθηκε 21χρονος σε τροχαίο

Σήμερα (29-8-2015) και περίπου στις 07.10 ώρα, στο 24,5 χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Νέων Μουδανιών – Κασσάνδρας, δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 21χρονος, εξετράπη της πορείας και προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 21χρονου οδηγού. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Νέων Μουδανιών.

Δροσάτο Κιλκίς: Σκοτώθηκε 21χρονος σε τροχαίο

Σήμερα (29-8-2015) και περίπου στις 05.45 ώρα, στο 3ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Δροσάτου – Αμαράντων Κιλκίς, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 21χρονος και επέβαιναν ακόμα 3 άτομα, εξετράπη της πορείας και προσέκρουσε σε στύλο, ενώ στη συνέχεια κατέπεσε εκτός δρόμου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 21χρονου οδηγού και τον ελαφρύ τραυματισμό των 3 συνεπιβατών. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δροσάτου.

«Ελλήνων Ένδυσις» από το Λύκειο των Ελληνίδων Κιλκίς

Το Λύκειο των Ελληνίδων Κιλκίς σε συνεργασία με το Δήμο Κιλκίς σας προσκαλεί στην έκθεση παραδοσιακών φορεσιών με τίτλο «Ελλήνων Ένδυσις». Η έκθεση θα διαρκέσει από την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015 έως και την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015.

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας, την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015


Καλείστε σε ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Παιονίας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ», την 31η Αυγούστου 2015 ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 20.00 μ.μ., για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

Το Μαγικό Ταξίδι της Ευγενίας, την Κυριακή 30 Αυγούστου 2015 στο Κιλκίς

Για να μπορέσεις να πετάξεις πρέπει να κάνεις μια χαρούμενη σκέψη!
Φέτος το Καλοκαίρι το Θέατρο του Βορρά ταξιδεύει στο μαγικό κόσμο των βιβλίων παρέα με τους αγαπημένους μας παιδικούς ήρωες! Μαζί με τη μικρή Ευγενία, θα πετάξουμε στη Χώρα του Ποτέ, θα κρατήσουμε στα χέρια μας τον Ουρανό μαζί με τον Ηρακλή, θα κυνηγήσουμε ανεμόμυλους και θα παρακολουθήσουμε μια επικών διαστάσεων μάχη με ραπ ανάμεσα στον κακό λύκο, το βασιλιά των παραμυθιών και την κακιά μάγισσα!

«Πριν το χάραμα» την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015, στο Θέατρο Λόφου Κιλκίς

Το νέο έργο των  Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα για το λαϊκό τραγούδι!
Μια παράσταση που συγκίνησε και καθήλωσε όσους την είδανε.
Το έργο είναι γεμάτο από λαϊκά τραγούδια που όλοι αγαπάμε. Ταυτόχρονα όμως είναι μια πολύ δυνατή και συγκινητική ερωτική ιστορία, που διαδραματίζεται μεταπολεμικά, στα χρόνια ακριβώς των μεγάλων λαϊκών δημιουργών. τραγουδιών και φωνών.

Τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων του Αμάραντου στα Αμάραντα

Σήμερα, το 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ στο Κιλκίς

Ανακοίνωση ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Με σύνθημα «Την ορμή μας την έχουμε απ’ τους αιώνες… Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές…» (στίχοι του Τούρκου ποιητή Ναζίμ Χικμέτ), πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις του 41ου φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή».

Ντέρμπι στην κάλπη της 20ης Σεπτεμβρίου

1,8 και 2,2% σε «πρόθεση» και «εκτίμηση ψήφου», αντίστοιχα, οι διαφορές μεταξύ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και Ν.Δ., σε δημοσκόπηση της MRB για τη σημερινή «Αγορά».
Ειδικότερα, στην «πρόθεση ψήφου» ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. συγκεντρώνει ποσοστό 24,6% και η Ν.Δ. 22,8%, με τα λοιπά κόμματα να μετρώνται στα: