Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Κυριάκος Μητσοτάκης live - 100 ιδέες σε 100 λεπτά



Αύριο, Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, στις 18:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απαντήσει live στις ιδέες της κοινωνίας για τη Νέα Δημοκρατία του αύριο.

Παιχνίδι με τις υπογραφές στο Δελφινάριο - και επίσημα υποψήφιος ο Μεϊμαράκης

Και επίσημα υποψήφιος για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Στην εισήγηση για την παρουσίαση της υποψηφιότητάς του εμφανίστηκε αιχμηρός για στελέχη της ΝΔ που αποστασιοποιήθηκαν, αν και παράλληλα κάλεσε σε ενότητα για το χτίσιμο και όχι για το γκρέμισμα της παράταξης, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Capital controls: Διευκρινίσεις σε 30 ερωτήματα από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών

Σε μία σειρά ερωτημάτων απαντά εκ νέου η Ελληνική Ένωση Τραπεζών για τους περιορισμούς στην κίνηση των τραπεζικών κεφαλαίων.
1. Τι ισχύει με τις αναλήψεις μετρητών;
Η ανάληψη μετρητών από τους συναλλασσόμενους από τραπεζικό κατάστημα ή ΑΤΜ δεν μπορεί να υπερβαίνει ημερησίως το ποσό των 60 ευρώ ανά καταθέτη, ανά τράπεζα.

Οι συνταξιούχοι Δημοσίου του Κιλκίς, πάνε διήμερη εκδρομή στο Βόλο

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ, πραγματοποιεί διήμερη εκδρομή στο ΒΟΛΟ με ημέρα αναχώρησης Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015 και επιστροφή την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015 (1 διανυκτέρευση).

"ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ - Πιστοποιημένη εκπαίδευση στους Η/Υ”

Πρώτος φιλικός εκτός έδρας για τις κορασίδες του Α.Π.Ο. ΑΤΛΑΣ

Γράφει η Έφορος
ΜΑΡΙΑ ΣΙΟΤΣΟΥ
Την πρώτη τους εμφάνισή για φέτος έκαναν οι κορασίδες του ΑΤΛΑ σε φιλικό αγώνα με τον ΜΥΓΔΟΝΙΑΚΟ. Ο φιλικός αγώνας Βόλεϊ διεξήχθη στο Κλειστό Γυμναστήριο Δρυμού την περασμένη Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου όπου τα κορίτσια των δυο ομάδων γέμισαν εμπειρίες και οι προπονητές έβγαλαν συμπεράσματα από τον όχι και τόσο εύκολο αγώνα.

Εξορμήσεις Ορειβατικού Συλλόγου Κιλκίς για τον Οκτώβριο 2015

04 / 10 : ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΟ ΒΕΡΜΙΟ - κορυφή Ξηροβούνι (υψόμ. 1.805μ.) 
Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 ο σύλλογος προγραμματίζει ημερήσια εξόρμηση στο Βέρμιο όρος, με ανάβαση στην κορυφή Ξηροβούνι (1.805μ.). Η ανάβαση θα ξεκινήσει από το πανέμορφο και παραδοσιακό βλαχοχώρι, το Ξηρολίβαδο (1.220μ.). Η πορεία είναι πανεύκολη και βατή για όλους, όντας μια καλή ευκαιρία για τη συμμετοχή ακόμη και μικρών ορειβατών. Μπορούμε, στην επιστροφή, να καθίσουμε για φαγητό ή καφέ στην ταβέρνα του χωριού. Περισσότερες πληροφορίες για το Ξηρολίβαδο : www.xirolivado.gr

Τριήμερο εκδηλώσεων κουκλοθεάτρου σε Κιλκίς και Δημοτικές Ενότητες

Η μαγεία του κουκλοθεάτρου αγκαλιάζει και πάλι το Κιλκίς ταξιδεύοντας και σε γνώριμους προορισμούς του Δήμου Κιλκίς, την Ευκαρπία, το Γαλλικό, το Χέρσο και το Νέο Αγιονέρι!
Το Κιλκίς, η πόλη του κουκλοθεάτρου ζει και κινείται στους ρυθμούς της μουσικής και των χρωμάτων και συνεχίζει τις όμορφες παραδόσεις με παιδικές παραστάσεις, με κούκλες και παντομίμα, χαρίζοντας χαμόγελα αισιοδοξίας σε μικρούς και μεγάλους.

Πρόγραμμα Α' Εξαμήνου Λαϊκού Πανεπιστημίου Παιονίας 2015-2016

3-10-2015
ΘΕΜΑ: «Μοναχισμός και Μοναστική παράδοση στην Μακεδονία: Ιστορία και αφήγηση μέσα από τρία μοναστήρια»
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δημήτρης Παυλακούδης, Φιλόλογος Μ.Α Μεσαιωνικής και Βυζαντινής Φιλολογίας ΑΠΘ.

Έναρξη προσκοπικής χρονιάς 2ου Συστήματος Κιλκίς

Μετά την ολοκλήρωση των κατασκηνώσεων το 2ο Σύστημα Προσκόπων Κιλκίς ετοιμάζεται να ανοίξει και πάλι τα "πανιά" του για ένα νέο ταξίδι, γεμάτο από δράσεις, παιχνίδια και συγκλονιστικές εμπειρίες. Το Σάββατο 3 ΟΚτωβρίου 2015, στις εγκαταστάσεις του Συστήματος (Παπαγιαννάκου 1 - πίσω από το νεοκλασσικό της παλιάς νομαρχίας), στις 5:30 το απόγευμα θα τελεστεί ο καθιερωμένος αγιασμός και θα πραγματοποιηθούν οι αναβάσεις των λυκοπούλων και των προσκόπων.

ΥΠΕΣ: Η ευθύνη στους δήμους αν γίνει ατύχημα σε ακατάλληλη και μη σφραγισμένη παιδική χαρά

Κάθε παιδική χαρά λειτουργεί με ευθύνη του οικείου δήμου, ο οποίος οφείλει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία της. Σε περίπτωση δε ατυχήματος σε παιδική χαρά που δεν είναι σφραγισμένη και είναι προσβάσιμη ο δήμος δεν αποποιείται την ευθύνη του με την τοποθέτηση πινακίδας στην οποία αναγράφεται ότι η χρήση της γίνεται με ευθύνη των γονέων.

Κιλκίς: «Συνεργασία για την Καινοτομία και την Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών»

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς δια του υπευθύνου του Γραφείου Καινοτόμων Σχολικών Δραστηριοτήτων το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και η Επιμορφωτική Κιλκίς Μον. ΕΠΕ σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων, ΚΕ.ΣΥ.Π. Κιλκίς – Ηρακλείου, υπεύθυνο ΣΕΠ Δρ. Αντωνίου Θεόδωρο συμμετέχουν σε μια πολύ ενδιαφέρουσα και υψηλού επιπέδου - από άποψη των εμπλεκόμενων φορέων - διακρατική συνεργασία στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+, «Συνεργασία για την Καινοτομία και την Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών». Η συνεργασία αφορά την ενδυνάμωση της σχέσης μεταξύ της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης με την Τριτοβάθμια Εκπαίδευσης και την Αγορά Εργασίας και θα διαρκέσει για τα επόμενα τρία (3) χρόνια.

"Κύριε Φίλη, θίξατε τη μνήμη 353.000 νεκρών ποντίων"

Προς: Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Φίλη
Κύριε Υπουργέ,
"Η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων, το παγκόσμιο και μεγαλύτερο όργανο του Ποντιακού Ελληνισμού εκπροσωπώντας Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία σας εύχεται καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλάβατε και καλή συνεργασία.

56χρονος υπάλληλος του Ο.Γ.Α., τσέπωνε "γρηγορόσημο"

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη προχθές (29-09-2015) σε περιοχή της Αττικής, 56χρονος ημεδαπός, υπάλληλος του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (Ο.Γ.Α.), σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη.

Πανέτοιμοι για έκτη συνεχή χρονιά οι "Ατρόμητοι Νέας Σάντας"

Η ομάδα "Ατρόμητοι Νέας Σάντας", θα συμμετάσχει για έκτη συνεχή χρονιά στο πρωτάθλημα της Β' ΕΚΑΣΚΕΜ με στόχο να παίξει καλύτερο και ομορφότερο μπάσκετ από πέρυσι. Η χημεία της ομάδας είναι πολύ καλή καθώς όλοι οι παίκτες μετέχουν χρόνια στο πρωτάθλημα της Β' ΕΚΑΣΚΕΜ με εξαίρεση τους 2 πιο έμπειρους αθλητές της ομάδας, τον Ζλατούδη Ανδρέα και Κούτρη Χρήστο που έχουν αγωνιστεί και στο πρωτάθλημα της Α' ΕΚΑΣΚΕΜ με τις φανέλες του ΓΑΣ Κιλκίς και του Αετού Κιλκίς.

Βιωματικό εργαστήριο με θέμα, "Τεχνικές εφαρμογής για μια δημοκρατική τάξη"

"Η διαπαιδαγώγηση των παιδιών και η παροχή γνώσεων αποτελεί μια πανάρχαια διαδικασία με στόχο την ομαλή ένταξή τους στο κοινωνικό σύστημα. Η κοινωνικοποίηση, ο εκπολιτισμός και η εκπαίδευση του ατόμου αρχίζει άτυπα και παραδοσιακά στην οικογένεια. Αναμφίβολα, η εκπαίδευση στο σχολείο διαφέρει από την άτυπη διδασκαλία της οικογένειας.

Για τον Ηφαιστίωνα και με παραγγελία του Αλεξάνδρου (;) ο Τύμβος της Αμφίπολης

Για τον Ηφαιστίωνα και με προσωπική παραγγελία του Μεγάλου Αλεξάνδρου κατασκευάστηκε ο Τύμβος Καστά στην αρχαία Αμφίπολη, όπως υποστήριξε την Τετάρτη η επικεφαλής των αρχαιολογικών ερευνών, Κατερίνα Περιστέρη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έλαβε χώρα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Αριστουργήματα πλεκτικής, στο εικαστικό εργαστήρι του "πόλις"

Το εργαστήρι πλεκτικής με βελονάκι  του "πόλις" απευθύνεται τόσο σε αρχάριους, όσο και σε εκείνες και εκείνους (γιατί όχι) που γνωρίζουν μεν να πλέκουν, αλλά έχουν καιρό να ασχοληθούν και επιθυμούν να φρεσκάρουν τη μνήμη τους.

Στον 4ο "Δρόμο Θυσίας" στα Γιαννιτσά ο ΑΙΑΣ Κιλκίς

Ο Δήμος Πέλλας τιμώντας την μνήμη των 120 εκτελεσθέντων Γιαννιτσιωτών την 14η Σεπτεμβρίου 1944 κατά τη Γερμανική κατοχή στα ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ, διοργάνωσε για άλλη μία χρονιά τον ΔΡΟΜΟ ΘΥΣΙΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ, ο οποίος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015.