Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Η Φωτογραφία της Εβδομάδας

Οι φερέλπιδες μικροί ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας "Αλέξανδρος" Κιλκίς στο γήπεδο της Τούμπας, το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015.

“Βροχή” ερωτήσεων για την Παιδεία

Του Γιάννη Λιναρδάκη* 
Είκοσι συνολικά ερωτήσεις για θέματα Παιδείας κατατέθηκαν από Βουλευτές, προς τον κ. υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, στη Βουλή.
Δείτε τις ερωτήσεις για θέματα παιδείας:

Κυριότερα σημεία από την ομιλία του υποψήφιου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Απόστολου Τζιτζικώστα στα Γιαννιτσά

*Το φωτογραφικό υλικό είναι από την περιοδεία του Απόστολου Τζιτζικώστα στις Περιφερειακές Ενότητες Κιλκίς και Πέλλας (Δημαρχείο Κιλκίς, ΝΟΔΕ Κιλκίς, συνάντηση με εκπροσώπους αγροτών, στην πόλη του Κιλκίς, Δημαρχείο Παιονίας Κιλκίς, Αξιούπολη και Γουμένισσα Κιλκίς, ΝΟΔΕ Πέλλας στην Έδεσσα).

Σημαντικές πρωτοβουλίες αγάπης και στήριξης από τον σύλλογο «Ανάσα Ευαισθησίας» Κιλκίς

Δελτίο τύπου Συλλόγου Εθελοντών «Ανάσα Ευαισθησίας» Κιλκίς
Ο σύλλογος εθελοντών «Ανάσα Ευαισθησίας» Κιλκίς, νιώθει την ανάγκη να εκφράσει την αμέριστη ευγνωμοσύνη του σε όλους τους δημότες του Κιλκίς και όχι μόνο που, με ανιδιοτέλεια και πάθος, θυσιάζουν προσωπικό χρόνο, προσφέροντας καθημερινά ιδιαίτερα σημαντικές υπηρεσίες σε οικογένειες συμπολιτών μας, που τις έχουν πραγματικά ανάγκη. Οι δύσκολες ημέρες που βιώνει το σύνολο της κοινωνίας μας μαρτυρά την πολύτιμη προσφορά του εθελοντισμού, καθώς και την ανάγκη το εθελοντικό κίνημα να εξελιχθεί σε «ποτάμι» που θα συμπαρασύρει αδυναμίες και αστοχίες της πολιτείας. 

Δεν κατάφερε τελικά ο "Άτλαντας" Κιλκίς να πλησιάσει την νίκη

Γράφει η Μαρία Σιότσου (Έφορος)
Με την επετειακή φανέλα των "10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΤΛΑΣ" μπήκε στο ΔΑΚ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ η ομάδα των κορασίδων του Α.Π.Ο ΑΤΛΑ την Κυριακή 10/10/2015.

Πιστοποίηση αναπηρίας από τα ΚΕ.Π.Α.

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Εκδόθηκε από το υπουργείο Παιδείας η ενημερωτική εγκύκλιος για τους υποψηφίους για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, σχετικά με την απόκτηση πιστοποιητικού αναπηρίας από τα ΚΕ.Π.Α., για το ακαδημαϊκό έτος 2016-17.

Πλαστικό χρήμα στις νέες επιχειρήσεις

Με πλαστικό χρήμα θα γίνονται υποχρεωτικά οι συναλλαγές όλων των νέων επιχειρήσεων που θα συσταθούν από το 2016, ενώ παράλληλα το υποχρεωτικό καθεστώς θα ισχύσει και για δεκάδες κλάδους τηςελληνικής οικονομίας που βρίσκονται ψηλά στη λίστα της φοροδιαφυγής. Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο παρουσιάζει σήμερα η «Κ», τελεί υπό την έγκριση των πιστωτών της χώρας και το προσεχές διάστημα -πιθανόν εντός του Νοεμβρίου- θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Προσλήψεις αναπληρωτών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Του Γιάννη Λιναρδάκη* 
Μετά και τις τελευταίες προσλήψεις ο συνολικός αριθμός των προσλήψεων στις δομές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανέρχεται σε 2.082. Οι εναπομείνασες πιστώσεις στις δομές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι περίπου 2.700.

Ειδομένη...

Υπογράφει η Σοφία Μαρωνίδη
Τελευταίος σταθμός συρμών και ονείρων, σε Ελληνικό έδαφος.. Πάντα φορτισμένος συναισθηματικά τούτος ο τόπος, μετρούσε ταξίδια για μια καλύτερη ζωή. Πότε αποχαιρετισμών λύπες, πότε επιστροφών χαρές. Κι όταν τα τρένα σταμάτησαν το πήγαινε έλα στης ξενιτιάς τις ράγες, μονάχος με τις αναμνήσεις του απέμεινε ο σταθμός..

Ο Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς "μπροστά" για την πόλη του Κιλκίς!

Ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με την Π.Ο.Σ.Ε.Α (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών) και την υποστήριξη της εταιρείας «GROUPΑMA ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ» πραγματοποιούν μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για την αιμοδοσία με τίτλο «Σώζουμε ζωές. Είναι στο αίμα μας!».

Κώστας Ραμπίδης στη Gnomiwebtv: "Τελικά, θέλουμε Εκπαίδευση χωρίς Παιδεία;"