Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Δημήτρης Μπράτης: Όλοι στην πανελλαδική απεργία της 12ης Νοεμβρίου 2015



Το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Μπράτης, σε συνέντευξη τύπου στο Κιλκίς, την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015.

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΠΑΜΕ Κιλκίς
Δυναμικό παρών έδωσαν δεκάδες νεολαίοι, εργατοϋπάλληλοι, συνταξιούχοι, γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων μαζί με μεσαίους και φτωχούς αγρότες και επαγγελματίες, στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, που πραγματοποιήθηκε στο Κιλκίς το απόγευμα της Πέμπτης.

Τα νεα πρόσωπα της συντονιστικής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς

Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς. Μετά τον απολογισμό της απερχόμενης συντονιστικής επιτροπής, συζητήθηκε το θέμα της οργανωτικής συγκρότησης της Οργάνωσης Μελών και ο προγραμματισμός δράσης για την επόμενη περίοδο, προχώρησε σε εκλογές για την νέα Συντονιστική Επιτροπή της Ο.Μ. Κιλκίς.

Κιλκισιακός: "Ο Εθνικός Νέου Αγιονερίου κρατούσε με το έτσι θέλω το δελτίο του Σταύρου Γκέρτσου"

Ανακοίνωση - Απάντηση Κιλκισιακού
"Με έκπληξη διαβάσαμε την μετεγγραφή-παραμονή του Σταύρου Γκέρτσου στην ομάδα του Εθνικού Νέου Αγιονερίου, ο οποίος στην επίσημη ανακοίνωσή του ανέφερε πως "λόγοι οικονομικοί δεν επέτρεψαν την πραγματοποίηση της μεταγραφής του στον Κιλκισιακό."
Επειδή κάποιοι νομίζουν πως δηλώνει αδυναμία το ό,τι δε μιλάμε εδώ και καιρό, ήρθε η ώρα να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους!
Ο ποδοσφαιριστής Σταύρος Γκέρτσος έμεινε ελεύθερος το καλοκαίρι από το Νέο Αγιονέρι, καθώς δεν τον υπολόγιζαν. Ο Κιλκισιακός άμεσα ήρθε σε συμφωνία μαζί του, και κάπου εκεί άρχισαν τα ευτράπελα.

Με κλεμμένο φορτηγό κουβαλούσαν κλεμμένα καλώδια χαλκού, αλλά ...

Η άμεση και συντονισμένη ανταπόκριση των αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, οδήγησε στη σύλληψη 2 ανδρών ηλικίας 30 και 41 ετών, που είχαν αφαιρέσει και μετέφεραν μεγάλη ποσότητα καλωδίων χαλκού και δραστηριοποιούνταν συστηματικά στις κλοπές και τις διαρρήξεις.

Χωριό Kilkishen. Τα «ξαδέλφια» μας από την Ιρλανδία!

Γράφει ο Πάνος Μαύρος
Το Kilkishen είναι ένα μικρό χωριό στη νοτιοανατολική κομητεία Clare στην Ιρλανδία. Ο πληθυσμός του είναι κοντά στα 500 άτομα. Μάλλον δεν μας ενώνει τίποτα με αυτό το συμπαθητικό χωριό, αλλά ποτέ μη δίνετε και όρκο..

Συνεργασία Ελλάδας- Βοσνίας Ερζεγοβίνης σε θέματα Ισότητας και βίας κατά των γυναικών

Την Τρίτη 21 Οκτωβρίου, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, παρευρέθηκε στο Σαράγεβο, στη διεθνή διάσκεψη Υπουργών για τη Σύμβαση για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας (Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης), στο πλαίσιο της Προεδρίας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Συνάντηση Γ. Γεωργαντά με τον Υφυπ. Εσωτερικών Ι. Μπαλάφα

Ο Βουλευτής Κιλκίς κ. Γεώργιος Γεωργαντάς συναντήθηκε σήμερα με τον Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Ιωάννη Μπαλάφα και του έθεσε δύο ζητήματα. Το πρώτο ζήτημα αφορούσε τα δημοτικά οικόπεδα που παραχωρήθηκαν σύμφωνα με τα Προεδρικά Διατάγματα 76/1985 και 323/1989 και στα οποία οικόπεδα δεν έχουν ανεγερθεί οικίες.

Ενισχύεται ο Εθνικός Νέου Αγιονερίου με Σταύρο Γκέρτσο και Νίκο Μπελίτσα

Με την προσθήκη στο δυναμικό της ομάδας δύο ακόμη πολύ ικανών ποδοσφαιριστών συνεχίζεται η ενίσχυση του Εθνικού Ν. Αγιονερίου. Πιο συγκεκριμένα τη φανέλα του Εθνικού θα φορούν πλέον ο Σταύρος Γκέρτσος και ο Νίκος Μπελίτσας μετά την επίτευξη συμφωνίας με τους διοικούντες της ομάδας εκπροσώπου του νομού Κιλκίς στις επαγγελματικές κατηγορίες της χώρας.

Διήμερη επίσκεψη του Τέρενς Κουίκ στον Νομό Κιλκίς

Διήμερη επίσκεψη στον Νομό Κιλκίς πραγματοποιεί από σήμερα  το απόγευμα (22/10/2015) ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ.  Απόψε στο Πολύκαστρο θα έχει συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Παιονίας Χρήστο Γκουντενούδη και αύριο το μεσημέρι στο Κιλκίς με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη και τον Δήμαρχο της πόλης Δημήτρη Σισμανίδη.

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια εν όψει της 28ης Οκτωβρίου

Η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων από και προς τα αστικά κέντρα και εν όψει του φετινού εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, έχει εκπονήσει ειδικό σχεδιασμό και λαμβάνει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης, με στόχο την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας.

"Σχετικά με τις συναντήσεις του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τον υπουργό παιδείας"

Ανακοίνωση ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε.
Οι συναντήσεις αυτές έγιναν στα πλαίσια της ανάληψης των καθηκόντων της νέας πολιτικής ηγεσίας και υπό το βάρος των τεράστιων προβλημάτων στα σχολεία όλης της χώρας που είχαν οξυνθεί εξαιτίας των ολιγωριών της περασμένης ηγεσίας των Μπαλτά – Κουράκη.
Η 1η συνάντηση, που έγινε στα γραφεία της ΟΛΜΕ (13/10/2015)

Διαδικασία πιστοποίησης ολοκλήρωσης της υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων βελτίωσης του μέτρου "Εκσυγχρονισμός γεωργικών εκμεταλλεύσεων 2007-2013"

Ανακοινώνεται ότι με την σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 19846/21-10-2015 5η εγκύκλιο του ΥΠΑΑΤ:
1. Δικαιούχοι που έχουν υποβάλλει ένα ή δύο αιτήματα πληρωμής και για να ολοκληρωθεί το επενδυτικό τους σχέδιο απαιτείται τροποποίηση, σας ενημερώνουμε ότι οι τροποποιήσεις πρέπει να οριστικοποιηθούν σε επίπεδο μελετητή ή δικαιούχου μέχρι τις 5/11/2015 και να υποβληθούν στις αρμόδιες ΔΑΟΚ έως 7/11/2015. Όσοι δικαιούχοι δεν υλοποιούν τις υπόλοιπες επενδύσεις, δεν απαιτείται τροποποίηση για την ολοκλήρωση του εγκεκριμένου επενδυτικού σχεδίου και πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις καλούνται να καταθέσουν αίτημα ολοκλήρωσης.

«Αναδιάρθρωση και μετατροπή των αμπελουργικών εκτάσεων στην Ελλάδα»

Από το Γραφείο Αμπελουργίας του Τμήματος Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς ανακοινώνεται ότι θα υλοποιηθεί το «ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης & Μετατροπής των Αμπελώνων περιόδου 2015–2016». Το Πρόγραμμα εφαρμόζεται σύμφωνα με την ΥΑ 4450/109662/09-10-2015 για την «Αναδιάρθρωση και Μετατροπή των αμπελουργικών εκτάσεων στην Ελλάδα».

Κέρδισαν εντυπώσεις και χειροκρότημα ο Στέλιος Κοτίδης και η μπάντα του, στη συναυλία αλληλεγγύης «Περνάμε τα σύνορα»



Κείμενο: Χαρούλα Kαραμπίδου
Φωτογραφία: Ζωή Παπαδοπούλου
Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ο Στέλιος Κοτίδης και η μπάντα του παρουσίασαν δύο δικά τους τραγούδια στα πλαίσια της συναυλίας «Περνάμε τα σύνορα» που διοργάνωσε πρωτοβουλία πολιτών με σκοπό τη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πρόσφυγες της Ειδομένης. 

Εκδήλωση προς τιμήν της απελευθέρωσης της Γουμένισσας

Ο Επιμορφωτικός, Λαογραφικός, Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας, σας προσκαλεί να παρευρεθείτε την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 7:00 μ.μ στο Πολιτιστικό Κέντρο της Γουμένισσας στην εκδήλωση προς τιμήν της απελευθερώσεις της Γουμένισσας.

Δωρεάν επιστημονική καθοδήγηση σε θέματα δυσκολιών μάθησης και προσαρμογής

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς διά του Γραφείου Καινοτόμων Σχολικών Δραστηριοτήτων της και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Καινοτόμων Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΙ.Δ.Ε. Κιλκίς, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ 02, Δρ. φιλ. Γεώργιος Μανωλίδης προτίθενται, στα πλαίσια των γενικών καθηκόντων και αρμοδιοτήτων τους,

Υποδοχή Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής, στο Ιερό Κοινόβιο Οσίου Νικοδήμου στον Πεντάλοφο Παιονίας

Δευτέρα 19 - Τετάρτη 21 Ὀκτωβρίου 2015
Ὁ Τίμιος Σταυρός καί τό χέρι τῆς ἁγίας, ἐνδόξου, ἰσαποστόλου καί Μυροφόρου τοῦ Χριστοῦ Μαρίας τῆς Μαγδαληνῆς, ἀπό τήν Ἱερά Μονή Σίμωνος Πέτρας κατέφθασαν στό Ἱερό Κοινόβιον Ὁσίου Νικοδήμου, Μετόχι τῆς ὡς ἄνω ἁγιορειτικῆς Μονῆς, στόν Πεντάλοφο τῆς Γουμένισσας.

Που να 'ξεραν! Συζήτηση για το μνημόνιο σε καφενείο στο Λεβεντοχώρι Κιλκίς την Κυριακή 19 Ιουνίου 2011



Έτοιμοι για 24ωρες απεργίες οι φαρμακοποιοί

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας και πρόταση για επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες προχωρούν οι φαρμακοποιοί της χώρας για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων.