Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

25 Οκτωβρίου 2015 - Ριξτε μια ματιά στα σημερινά θέματα της Γνώμης

Τι θέλει να γνωρίζει η κάθε γυναίκα για τη Μαστογραφία

Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού (25 Οκτωβρίου)
Γράφει ο Ευάγγελος Φιλόπουλος*
Ένα θέμα για το οποίο κάνουν πιο συχνά ερωτήσεις οι γυναίκες που έρχονται να εξεταστούν προληπτικά ή επειδή παρουσίασαν κάποιο πρόβλημα στο στήθος τους είναι αυτό της μαστογραφίας. Δεν υπάρχει σχεδόν γυναίκα που να μην έχει κάποιες απορίες ή να μην εξωτερικεύσει φόβους για τη μαστογραφία. Τα σχετικά ερωτήματα είναι πάρα πολλά. Επέλεξα μία σειρά από τα πλέον συχνά και στο κείμενο που ακολουθεί προσπαθώ να δώσω όσο πιο κατανοητά γίνεται τις κατάλληλες απαντήσεις.

Βασικά σημεία ομιλίας του υποψήφιου προέδρου της ΝΔ Απόστολου Τζιτζικώστα στα Τρίκαλα

«Το σύστημα Τσίπρα δε θέλει η Νέα Δημοκρατία να αλλάξει γιατί έτσι πιστεύει ότι κερδίζει χρόνο. Γιατί έτσι πιστεύει ότι θα διατηρηθεί στη θέση του για πολύ χρόνο ακόμα», τόνισε ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας στη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας του στα Τρίκαλα, απόψε.

"Ο κ. Φίλης κάνει την «κωλοτούμπα» και ξεκινά διάλογο"

Επιμέλεια: Γιάννης Λιναρδάκης*
Ανακοίνωση ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών
Τα στελέχη των ΣΥΝΕΚ από την άνοιξη παρακαλούσαν τον κ. Κουράκη να διορίσει σε μία νύχτα τους Διευθυντές Εκπαίδευσης γιατί έβλεπαν ότι μπορεί να μην εξέλεγαν παρά ελάχιστους σε όλη την Ελλάδα. 

Με τον Σταύρο Σίμογλου, την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015, στο Κουτούκι "Τα Κούτσουρα" Κιλκίς


Τα «μαζεύει» το ΥΠ.ΕΣ. τα περί ιδιωτικοποίησης της Καθαριότητας στους Δήμους

Ορθή... επανάληψη εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, μετά το σάλο που ξεσήκωσε στις τάξεις των εργαζομένων στις Υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων και όχι μόνο..., η αναφορά του πως, ένα από τα ζητήματα που συζητήθηκαν μεταξύ του Υπουργού ΕΣ.Δ.Α.,

"Στον τόπο που γεννήθηκα", Πολύκαστρο



Μεταδόθηκε από την τηλεόραση 4ε, τον Μάιο 2013

Απεργία διαρκείας από την αύριο Δευτέρα στα φαρμακεία όλης της χώρας

Την απόφαση για 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την Δευτέρα έλαβαν τελικά οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας στην πολύωρη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Φαρμακεία θα είναι ανοιχτά μόνον ελάχιστα για τους ασθενείς για να εξυπηρετούν τα έκτακτα περιστατικά.

Στο Κιλκίς ο Μεϊμαράκης την ερχόμενη Τρίτη

Το Κιλκίς θα επισκεφθεί  την ερχόμενη Τρίτη σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ε. Μεϊμαράκης. Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εσωκομματικών εκλογών για ανάδειξη νεόυ προέδρου του κόμματος.

Ο Εθνικός Νέου Αγιονερίου απαντά στον Κιλκισιακό για το "θέμα Γκέρτσου"

Ανακοίνωση Εθνικού Νέου Αγιονερίου
Μετά την ανακοίνωση του Κιλκισιακού πραγματικά έχουμε ένα λόγο παραπάνω να μιλήσουμε ενώ εξαρχής κάτι τέτοιο δεν ήταν στους σχεδιασμούς μας γιατί πολύ απλά δεν μας ενδιαφέρει τίποτε άλλο εκτός από την αποκλειστική ενασχόληση με την αγωνιστική παρουσία της ομάδας εκπροσώπου του νομού μας στις επαγγελματικές ποδοσφαιρικές κατηγορίες Εθνικού και την ταυτόχρονη εξέλιξη του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας.

Κιλκίς: Αφιέρωμα μνήμης στον εκπατρισμό των Ελλήνων της Ανατολικής Θράκης


Πανηγυρίζει ο Ιερός Ενοριακός Ναός του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς

Την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου εορτάζει και πανηγυρίζει ο Ιερός Ενοριακός Ναός του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς και το Πανηγύρι θα τελεσθεί σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα.

Οι Αργοναύτες Κιλκίς χορεύουν με Τσαχουρίδη, Σιώπη και Εμμανουηλίδη


Σχολή Σαμαρειτών και Διασωστών Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς

Για 3η συνεχόμενη χρονιά θα λειτουργήσει στο Κιλκίς, Σχολή Σαμαρειτών στο πλαίσιο του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Οι εγγραφές ξεκίνησαν και γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.samarites.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ! Πώς να προφυλαχθείτε από το κακόβουλο λογισμικό «CryptoWall»

- Το εν λόγω κακόβουλο λογισμικό στοχεύει στην καταβολή χρηματικών ποσών ως «λύτρα», με ψηφιακό νόμισμα «bitcoin» , προκειμένου να «ξεκλειδωθούν» – αποκρυπτογραφηθούν ψηφιακά αρχεία και δεδομένα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές απλών χρηστών ή εταιρικών δικτύων
- Τα κακόβουλα λογισμικά της οικογένειας «crypto-malware» μπορούν να επηρεάσουν όλες τις εκδόσεις λειτουργικών συστημάτων και εξαπλώνονται, κυρίως, μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
- Τις τελευταίες ημέρες το φαινόμενο βρίσκεται σε πλήρη έξαρση με εκατοντάδες αναφορές για περιστατικά «μολύνσεων» εταιρικών δικτύων

Οι «ημέτεροι» Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης δεν ευθύνονται;

Επιμέλεια: Γιάννης Λιναρδάκης*
Ανακοίνωση Τομεάρχη Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρου Φορτσάκη
Ξέσπασε χθες ο υπουργός Παιδείας κύριος Νίκος Φίλης κατά των Διευθυντών Εκπαίδευσης για το τεράστιο πρόβλημα των χιλιάδων κενών στα σχολεία.

Συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Κιλκίς

Συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Κιλκίς στις 29 Οκτωβρίου 2015, ημέρα Πέμπτη και ώρα 19.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Κιλκίς, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς Κιλκίς συμβουλεύουν υπερήλικες

ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ 
· 1.Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας "πλησιάζουν" ως γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων παριστάνοντας τον εφοριακό, λογιστή, υπάλληλο της Δ.Ε.Η ή άλλο επαγγελματία.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων κατά τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 2015

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας, κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, εκτός των αυξημένων μέτρων τροχαίας σε όλη την επικράτεια και των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων, ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, ως εξής:

Συνεδριάζει την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015 το Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας

Καλείστε σε ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Παιονίας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ», την 29η Οκτωβρίου 2015 ημέρα ΠΕΜΠΤΗ και ώρα 18.30 μ.μ., για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

Ετήσιος χορός του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κιλκίς

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κιλκίς, σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό που διοργανώνει την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 21.30 μ.μ. στο κοσμικό κέντρο «ΘΕΑΤΡΟ» στο δρόμο προς Ευκαρπία- Κιλκίς. Σκοπός της διοργάνωσης, είναι η συγκέντρωση χρηματικού ποσού προκειμένου να προβούμε στην αγορά σχολικού λεωφορείου για την κάλυψη των αναγκών μετακίνησης του μαθητών του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κιλκίς.

Άλλαξε η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής 25 Οκτωβρίου 2015

Η χειμερινή ώρα μπήκε στη ζωή μας από τα ξημερώματα της Κυριακής 25 Οκτωβρίου 2015, με τους δείκτες των ρολογιών να γυρίζουν μια ώρα πίσω.
Μια ώρα πίσω γυρίσαμε τα ρολόγια μας στις 4:00 τα ξημερώματα της Κυριακής 25/10, ώστε να δείχνουν 3:00, και υποδεχτήκαμε τη χειμερινή ώρα, όπως γίνεται κάθε τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.

Τα κενά και οι υπόλοιπες πιστώσεις, στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Του Γιάννη Λιναρδάκη* 
Στα στοιχεία που δόθηκαν από το Υπουργείο κατ’ απαίτηση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, απεικονίζουν τις τραγικές ελλείψεις των σχολείων. Σημειωτέον ότι στα στοιχεία δεν περιλαμβάνονται τα κενά καλλιτεχνικών σχολείων και ειδικού επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού ειδικής αγωγής.