Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Νέα τρόφιμα: η ΕΕ απλοποιεί το πλαίσιο για την καινοτομία των τροφίμων

H ολομέλεια του Ευρωπαϊκό Κονοβούλιο ενέκρινε σήμερα, Τετάρτη (28/10), έκθεση για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των νέων τροφίμων, με 359 ψήφους υπέρ και 202 κατά. Οι νέοι κανόνες έχουν στόχο να ενισχύσουν την ασφάλεια των τροφίμων και να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία, χωρίς να βλάψουν την καινοτομία στην ΕΕ.

Μια απόπειρα: Το Συμβολικό του ομηρικού μετα-κλίματος στον απόηχο της Ραψωδίας Χ: πολιτικές αντιστροφής: Το σαδικό στοιχείο στον πολιτικό εγκλεισμό

Του Φώτη Μισόπουλου
ΜΝΗΣΤΗΡΟΦΟΝΙΑ -[postmortem], [installation και μια performance, από την θεατρική ομάδα της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς, με το μονόπραχτο του ιδίου ''Εκκολαπτόμενος αυτόχειρ'', σε σκηνοθεσία Παύλου Δανελάτου.]- [Εικαστική αναφορά στα προσχέδια ιδεών......]- συνάπτονται]
               

Ευρωβουλή: «Όχι» στις εθνικές απαγορεύσεις γενετικά τροποποιημένων τροφίμων

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταψήφισε την πρόταση κανονισμού που θα επέτρεπε σε κάθε κράτος μέλος της ΕΕ να περιορίζει ή να απαγορεύει την πώληση και τη χρήση των εγκεκριμένων από την ΕΕ γενετικά τροποποιημένων τροφίμων ή ζωοτροφών (ΓΤΟ) στην επικράτειά τους.

Η "Τόλμη" Κιλκίς, στο 3ο προκριματικό πρωτάθλημα Taekwondo WTF παίδων-κορασίδων

3ο προκριματικό πρωτάθλημα Taekwondo WTF παίδων-κορασίδων της Ένωσης Β. Ελλάδος (Ε.ΤΑ.Β.Ε.), διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης στις 17-18 Οκτωβρίου 2015.

"Περαστικά, Τάσο"

Η διοίκηση, ο προπονητής και οι παίκτες των Ατρόμητων Νέας Σάντας - Αγίου Παντελεήμονα, εύχονται στον αθλητή και συμπαίκτη Τάσο Ανανιάδη ευχές για ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επάνοδο στους αγωνιστικούς χώρους.


Κιλκίς: Ατρόμητοι vs Αετός 45-46

Την ήττα με 45-46 γνώρισαν το περασμένο Σάββατο οι Ατρόμητοι Νέας Σάντας - Αγίου Παντελεήμονα από τον Αετό Κιλκίς. Το παιχνίδι έγειρε υπέρ του Αετού στα τελευταία λεπτά του αγώνα αφού εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του αντιπάλου του.

Ανοιχτά αύριο τα φαρμακεία όλης της χώρας

Ανοιχτά θα είναι από αύριο Πέμπτη τα φαρμακεία όλης της χώρας, καθώς ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αποφάσισε προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών.

Κιλκίς: Ο σκύλος, η άτυχη γάτα και η παρέλαση



Κιλκίς 28 Οκτωβρίου 2015: Παρέλαση για την 75η Εθνική Επέτειο του «ΟΧΙ»



"ΟΧΙ" το 1940, ¨"ΟΧΙ" και το 2015!

Υπογράφει η Ομοσπονδία Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης
28η Οκτωβρίου 1940. Οι Έλληνες απέρριψαν αξιώσεις, αρνήθηκαν την ικανοποίηση ιταμών αιτημάτων και προσβλητικών απαιτήσεων, αντιστάθηκαν στο φασισμό, απέρριψαν τελεσίγραφο, διακήρυξαν το ¨ΟΧΙ¨ στην υποδούλωση και την υποταγή. Οι Έλληνες δεν συναίνεσαν, διεφύλαξαν την αξιοπρέπεια, διεκδίκησαν την ανεξαρτησία, πολέμησαν για την ελευθερία.

Προσοχή! Μηνύματα εξαπάτησης μέσω της εφαρμογής «messenger»

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της προληπτικής της δράσης, για την αποφυγή εξαπάτησης του κοινού, ενημερώνει τους πολίτες ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έξαρση αποστολής απατηλών μηνυμάτων, μέσω γνωστής εφαρμογής « messenger» , σε μεγάλο αριθμό κατόχων έξυπνων κινητών τηλεφώνων.

Περίστροφο κρότου – αερίου είχε ο ένας και 156 πακέτα λαθραίων τσιγάρων ο άλλος

Συνελήφθη χθες (27-10-2015) το απόγευμα στο Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, 25χρονος ημεδαπός, καθώς διαπιστώθηκε στην οικία του να αποκρύπτει ένα περίστροφο κρότου – αερίου διαμετρήματος 9 χιλιοστών, 25 φυσίγγια κρότου και 10 φυσίγγια αερίου, τα οποία κατείχε παράνομα και κατασχέθηκαν.

Κιλκίς, 6 Νοεμβρίου 2011: Αντιμετωπίζοντας με τσίπουρο την κρίση



Όλες οι αυξήσεις των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στο Δημόσιο – Αναλυτικοί πίνακες (ΚΥΑ)

Από πέντε έως και 17 χρόνια θα παραμείνουν παραπάνω στην υπηρεσία τους οι δημόσιοι υπάλληλοι που ναι μεν είχαν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης έως τις 31/12/12, αλλά, δεν είχαν συμπληρώσεις το κατά περίπτωση ισχύον όριο ηλικίας καταβολής της σύνταξης μέχρι και την 18−8−2015 (προηγουμένη της ημερομηνίας έναρξης ισχύος του ν. 4336/2015).