Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Έως 13 Νοεμβρίου οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για μετεγγραφές φοιτητών

Επιμέλεια: Γιάννης Λιναρδάκης*
Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δέχεται κατά το διάστημα 03 έως 13 Νοεμβρίου 2015 τις αιτήσεις μετεγγραφών των φοιτητών των ΑΕΙ της χώρας. Οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους, αφού στην ιστοσελίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ. έχει δημιουργηθεί ειδική εφαρμογή προς αυτόν το σκοπό.

Έπαιρνε για 10 χρόνια τη σύνταξη της πεθαμένης μητέρας του

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 5-11-2015, στην Αρτέμιδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 56χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για το αδίκημα της απάτης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου κατ’ εξακολούθηση.

Εθελοντές στη Φιλυριά μαγείρεψαν 100 μερίδες για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη


Πολλές είναι οι ομάδες των εθελοντών που καθημερινά μαγειρεύουν εκατοντάδες μερίδες για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη. Έτσι και κάποιοι κάτοικοι της Φιλυριάς θέλησαν την περασμένη Παρασκευή να μαγειρέψουν φρέσκο φαγητό για τους μετανάστες που καθημερινά βρίσκονται στην Ειδομένη.

Ψήφιση τροπολογίας για τον τρόπο συγκρότησης των Υπηρεσιακών Συμβουλίων εκπαιδευτικού προσωπικού

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Αγαπητοί συνάδελφοι, με την παρούσα ανακοίνωση θέλω να σας εκφράσω την πλήρη αντίθεσή μου στην τροπολογία σχετικά με τον τρόπο συγκρότησης των υπηρεσιακών συμβουλίων Πρωτοβάθμιας (ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ και ΚΥΣΠΕ) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ και ΚΥΣΔΕ), η οποία ψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων από τη δικομματική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ρετροσπεκτίβα του ιταλού σκηνοθέτη Andrea Segre γύρω από το προσφυγικό ζήτημα

Cultural Innovators Network:
The Dome Project - Participatory Video Lab in Thessaloniki
Προβολές ταινιών & συζητήσεις
09.11.2015, ώρα 16.00
Goethe-Institut Thessaloniki, Βασ. Όλγας 66
Αίθουσα εκδηλώσεων, Είσοδος ελεύθερη
Στις 9 Νοεμβρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί θεματικό αφιέρωμα σε πρόσφατες ταινίες τεκμηρίωσης του Andrea Segre σε συμπαραγωγή με τον κινηματογραφικό οργανισμό Zalab (zalab.org), οι οποίες καταπιάνονται με το προσφυγικό και ευρύτερο μεταναστευτικό ζήτημα παρουσία του σκηνοθέτη. Οι ταινίες θα προβληθούν με αγγλικούς υπότιτλους. Μετά την ολοκλήρωση των προβολών, θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Ελληνικές υπερτροφές: Ας γνωρίσουμε την ΚΑΠΑΡΗ



Γράφει η Μαρίνα Σαουλίδου
Την ξέρουμε για τη νόστιμη γεύση που προσδίδει στις σαλάτες και τα φαγητά μας. Για τους ειδικούς ωστόσο η κάπαρη δεν αποτελεί απλά ένα εύγευστο φυτό, αλλά και έναν από τους μεγαλύτερους θυσαυρούς της ελληνικής φύσης, καθώς ανήκει στα λεγόμενα super foods, στην κατηγορία δηλαδή εκείνη των τροφίμων για τα οποία έχει διαπιστωθεί επιστημονικά ότι έχουν ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό. 

Οι Κιλκισιώτισες καθηγήτριες Ελένη Λιαρετίδου και Γεωργία Ιωαννίδου, στο 2ο Διεθνές Συνέδριο «Να ξαναφανταστούμε το σχολείο»

Στις 24, 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2015, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε το 2ο Διεθνές Συνέδριο «Να ξαναφανταστούμε το σχολείο», στο οποίο παρουσιάζοντια και συζητούνται έρευνες και μελέτες και κατατίθενται προτάσεις σχετικές με καινότομες και πρωτοποριακές πρακτικές και δράσεις, που εφαρμόστηκαν σε σχολεία Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης με στόχο την βελτίωση και αποτελεσματικότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Οι Κιλκισιώτες καθηγητές Δημήτρης Πάσσος και Αναστασία Γαζέπη στο 32ο Συνέδριο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Με επιτυχία διεξήχθη και φέτος το 32ο Συνέδριο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας από τις 30 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου. Το Συνέδριο διεξήχθη στην Καστοριά με θέμα «Η Δύναμη των Μαθηματικών, κινητήριος μοχλός της επιστημονικής έρευνας και της εξελικτικής πορείας του πολιτισμού μας.»

"Το ποντιακό ζήτημα δεν είναι “λεία” για πολιτικάντηδες"

Δελτίο τύπου Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων καταδικάζει κάθε μορφή βίας, 
απ’όπου και αν προέρχεται, απερίφραστα, χωρίς εξαιρέσεις. Όμως, είναι προφανές ότι τα πρόσφατα επεισόδια στο Σύνταγμα έχουν τόση σχέση με τους Πόντιους, όση σχέση έχει ο σημερινός υπουργός Παιδείας με το ποντιακό ζήτημα...

Η ταινία Metropolis του Fritz Lang, για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Συνοδεία βωβού κινηματογράφου 
Τετάρτη, 11.11.2015, ώρα 21.00
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, «Αίθουσα Φίλων Μουσικής»
Είσιτήρια: 15€, 10€, 5€ 
Προπώληση: Εκδοτήριο ΚΟΘ, Πλατεία Αριστοτέλους, τηλ. 2310 236990
Το Metropolis είναι μία επική ταινία του βωβού κινηματογράφου που γυρίστηκε την περίοδο της «Δημοκρατίας της Βαϊμάρης» (1919-1933) από το σκηνοθέτη Fritz Lang.

Εξετάσεις άδειας άσκησης επαγγέλματος φαρμακοποιών περιόδου Δεκεμβρίου 2015

Από το Τμήμα Φαρμάκων – Φαρμακείων της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής:

"Τεράστιο το ολίσθημα του Υπουργού κ.Φίλη"

Ανακοίνωση Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων 
Η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων (ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε) καταδικάζει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τον προπηλακισμό του Βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Κουμουτσάκου από ακραία στοιχεία στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος στην Πλατεία Συντάγματος.

Χαλκιδική: Τα "θηρία" έκλεψαν 13 τόνους ελιάς, αξίας 23.000 ευρώ

Εξιχνιάστηκαν, μετά από έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, συνολικά 5 περιπτώσεις κλοπών ελαιόκαρπου από διάφορες αγροτικές περιοχές της Χαλκιδικής, από όπου αφαιρέθηκε ποσότητα ελαιόκαρπου που ξεπερνά τους 13 τόνους.

Η ιστορική συμβολή του Κώστα Φραγγίδη και του Εύξεινου Πόντου Στοκχόλμης στην αναγνώριση της Γενοκτονίας

Γράφει ο Θεοφάνης Μαλκίδης
Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών
Οι γνωστές ανά τον πλανήτη δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας για τη Γενοκτονία, ανέδειξαν, μεταξύ των άλλων και δύο ζητήματα που από τη μία καταρρίπτουν τη θέση του και από την άλλη ισχυροποιούν την αλήθεια.

Έκκληση για φαρμακευτικό και παραφαρμακευτικό υλικό για την Ειδομένη

Ανακοίνωση Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς
Καλούμε τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους και όπου υπάρχουν ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ να ανταποκριθούν στο κάλεσμα που κάνουμε για προσφορά φαρμάκων και αναλωσίμου παραφαρμακευτικού υλικού για τις ανάγκες των δομών υγειονομικής υποστήριξης στους πρόσφυγες της Ειδομένης.

Ημερήσια εκδρομή της Εληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας στην Κερκίνη

Η Εληνική Ορνιθολογική Εταιρεία καλεί τα μέλη της, τους υποστηρικτές και όσους θέλουν να γνωρίσουν τα πουλιά και τους βιοτόπους της χώρας μας σε μια ημερήσια εξόρμηση από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό τη λίμνη Κερκίνη, την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015.

Χατζησάββας στη Βουλή: "Καταστρέφετε τον πρωτογενή τομέα"



Οι τρεις υποψήφιες ταινίες για το βραβείο LUX στο 56ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 10-12 Νοεμβρίου 2015

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, το κοινό του 56ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα έχει την ευκαιρία να δει στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης τις τρεις ταινίες που διαγωνίζονται φέτος για το βραβείο LUX, το οποίο απονέμει κάθε χρόνο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πρωταθλήτρια Κόσμου η Νομική Αθηνών - Ξεπέρασε το Χάρβαρντ!

Πρωταθλήτρια κόσμου αναδείχθηκε η Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και απέσπασε οκτώ βραβεία στον Παγκόσμιο Γύρο του διεθνούς πανεπιστημιακού διαγωνισμού Foreign Direct Investment International Arbitration Moot 2015, που έγινε στο Λονδίνο, από τις 29 Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου.