Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Στο Τόκιο ο κιλκισιώτης πρωταθλητής Αριστοτέλης Μελικιάδης

Από τις 31 Οκτωβρίου μέχρι και 1 Νοεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο Τόκιο της Ιαπωνίας το 11ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Full contact Καράτε. Την ελληνική αποστολή εκπροσώπησε ο Κιλκισιώτης πρωταθλητής Μελικιάδης Αριστοτέλης με τον προπονητή του Μελικιάδη Οτάριο.

Ιβάν Σαββίδης σε Τσίπρα: Τα μαζεύω και φεύγω

Ο Ιβάν Σαββίδης αρχικά είχε ζητήσει με δήλωσή του την παραίτηση του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη για όσα είπε για την γενοκτονία των Ποντίων.

Σχετικά με την άδεια ανατροφής τέκνου

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο εκδόθηκε κατόπιν σχετικών ερωτημάτων εκπαιδευτικών:
Δεν μπορεί να αναγνωριστεί ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας χρονικό διάστημα πέραν των τεσσάρων (4) μηνών άδειας ανατροφής τέκνου ηλικίας.

Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων ξεκινούν οι Ανατολικορωμυλιώτες Πολυκάστρου


O Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Πολυκάστρου σε συνεργασία με τον θεατρολόγο Γιώργο Λυμπέρη ξεκινούν το Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων. Στόχος του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με την τέχνη του θεάτρου μέσα από αυτοσχεδιασμούς, θεατρικά κείμενα και βασικές αρχές υποκριτικής.

Η Τόλμη Κιλκίς, στο ανοικτό διεθνές πρωτάθλημα Taekwondo WTF στη Σόφια Βουλγαρίας

Ανοικτό διεθνές πρωτάθλημα Taekwondo WTF 3ο Sofia Open 2015 cadet (παίδων-κορασίδων ) 2001-2002-2003 και children (παμπαίδων-πανκορασίδων) 2004-2005, διεξήχθη στη Βουλγαρία ( Sofia ) στις 31 Οκτωβρίου 2015.

Γιορτή της Παγκόσμιας Ημέρας Τζούντο, στις αθλητικές εγκαταστάσεις "Ατέρμων" Κιλκίς

Στις σύγχρονες και πλήρως εξοπλισμένες αθλητικές εγκαταστάσεις Ατέρμων στον Άγιο Παντελεήμων Κιλκίς γιορτάστηκε το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015 η γιορτή της Παγκόσμιας Ημέρας του Τζούντο, συμπληρώθηκαν 155 χρόνια από την γέννηση του ιδρυτή του Τζούντο Δρ. Τζιγκόρο Κάνο (1860 – 1938) από την ακαδημία Τζούντο του Ατέρμων, τις ακαδημίες Τζούντο του Α.Σ. Αίας Κιλκίς και το τμήμα Τζούντο του ΚΕΘΕΑ Ιθάκη σε συνεργασία με το Βαλκανικό τμήμα του KIWI JUDO CLUB OSAKA και το Ελληνικό τμήμα του Τζούντο για όλους της W.J.F. Παραδοσιακού Τζούντο.

Προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μονή Σουρωτής Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου (Τάφος Αγίου Παΐσιου)

Το Τοπικό Τμήμα Κιλκίς του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού διοργανώνει προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μονή Σουρωτής Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου (Τάφος Αγίου Παΐσιου) και επίσκεψη στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015. Αναχώρηση 15:00 από την Πλατεία Ειρήνης.

Επιμορφωτική Κιλκίς: Voucher - 4.000 προσλήψεις νέων έως 29 ετών στον Τουρισμό – Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής

Έρχεται το Νοέμβριο προκήρυξη για 4.000 προσλήψεις ανέργων νέων, ηλικίας 18-29 ετών, στον Τουρισμό. Στο νέο πρόγραμμα voucher που θα εκδώσει σε λίγες ημέρες ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνον οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρωα του ΟΑΕΔ, είτε είναι απόφοιτοι ΑΕΙ-ΤΕΙ είτε απόφοιτοι δ/βαθμιας εκπαίδευσης.

Πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου στο Κιλκίς


Εγκαίνια των νέων μαγειρείων του Νοσοκομείου Κιλκίς

Δελτίο τύπου Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς
Σας ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα 9 / 11 / 2015 θα τελεστούν τα εγκαίνια και η έναρξη λειτουργίας των νέων μαγειρείων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς.
Η τελετή θα λάβει χώρα στο χώρο των μαγειρείων έμπροσθεν της νέα Τρίτης Πτέρυγας του Νοσοκομείου μας. την Δευτέρα 9/11/215 και ώρα 13:00 μ.μ.

Σίμος Δανιηλίδης: «Να εκριζωθούν μια για πάντα οι θύλακες του φασισμού…»

Με αφορμή την πρόσφατη επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος κατά το παρελθόν έπεσε θύμα ανάλογων βίαιων επιθέσεων (Οκτώβριος και Νοέμβριος του 2011 στα γραφεία της ΚΕΔΕ, της ΠΕΔ-ΚΜ και του Σ.ΟΤΑ Ν.Θεσσαλονίκης), έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Κάλεσμα ΑΔΕΔΥ-Κιλκίς για την απεργία στις 12 Νοεμβρίου 2015

Κάλεσμα ΑΔΕΔΥ-Κιλκίς
Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ-Κιλκίς καλεί όλους τους πολίτες του Ν. Κιλκίς: Εργαζόμενους, Άνεργους, Συνταξιούχους, Νέους και Νέες σε Μαζική, Δυναμική και Αγωνιστική συμμετοχή στην ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015.

Έρχεται ο λογαριασμός για τα τέλη – Ποιοι θα πληρώσουν περισσότερα – Ποιες οι αλλαγές

Την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών τους πίνακες με τα νέα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι από την καταβολή θα εξαιρούνται ελάχιστα οχήματα, ενώ υψηλότερο ποσό αναμένεται να πληρώσουν οι κάτοχοι ΙΧ πενταετίας.

Κιλκίς 2.039 μ.Χ. Ο μεγαλύτερος σταθμός εξυπηρέτησης αυτοκινήτων στην Ευρώπη, βρίσκεται στο Νομό Κιλκίς και ονομάζεται «Κιλκισιώτικη Φιλοξενία»

Τότε το 2012 μΧ, μας δούλευαν «ψιλό γαζί» όλοι τους. Μας «παραμύθιαζαν» ότι ήμαστε η «Πύλη της Ελλάδας», για να νιώσουμε και εμείς ότι είναι κάτι σημαντικό, το ασήμαντο Κιλκίς. Ένα ακόμη λεκτικό παραμύθι για τα Κιλκισιώτικα κορόιδα. Εμάς δηλαδή.. 

Παρατείνεται ο μηδενικός ΦΠΑ στην Παιδεία έως τις 16 Νοεμβρίου

Του Γιάννη Λιναρδάκη* 
Με τροπολογία που κατέθεσε η Κυβέρνηση, προς ψήφιση, στη Βουλή παρατείνεται μέχρι και τις 16 Νοεμβρίου το “μηδέν” ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Επίσης η ρύθμιση προβλέπει τη διαγραφή και την επιστροφή προστίμων «που τυχόν επιβλήθηκαν σε φορείς ιδιωτικής εκπαίδευσης, λόγω εκπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων μεταβολών και αποθεμάτων μετάταξης».