Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Κάλεσμα για απεργία: "Μέχρι πότε θα μένουμε απαθείς;"

Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομέων στον ΟΑΕΔ, τΟΕΕ, τΟΕΚ
Τους τελευταίους δέκα μήνες μια διαφορετική πραγματικότητα απογοήτευσης, μηδενισμού και ισοπέδωσης των εργασιακών δικαιωμάτων μας βιώνεται από τους εργαζόμενους, άνεργους και τους συνταξιούχους με την νέα κυβέρνηση. Έχει ήδη ξεκινήσει η διάλυση του ασφαλιστικού, η συγχώνευση φορέων του δημοσίου, η μαζική εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και της ενέργειας, η οριστική κατάργηση των συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα και η εξαφάνιση κάθε παροχής κοινωνικού κράτους.

Παρουσίαση του Λεξικού Αρωμανικής (Βλάχικης) Γλώσσας των βλαχόφωνων Ελλήνων των Μεγάλων Λιβαδίων Πάικου Κιλκίς

Ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δρυμού σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «ΛΕΞΙΚΟ ΑΡΩΜΑΝΙΚΗΣ (ΒΛΑΧΙΚΗΣ) ΓΛΩΣΣΑΣ» των βλαχόφωνων Ελλήνων των Μεγάλων Λιβαδίων Πάικου Κιλκίς, της δασκάλας Κούλας Λέντζιου-Τρίκου, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2015 στις 18:00 στην Αίθουσα Παύλος Μελάς στο Παλαιόκαστρο.

Απειλή λουκέτου στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ/ΚΜ) επισκέφθηκε σήμερα και ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου για την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία περιήλθε το Νοσοκομείο, λόγω της επί μακρόν υποχρηματοδότησής του.

Από τα 100€ στα 25€ οι εξετάσεις χορήγησης πιστοποιητικού ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων

Υπογράφηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκο Μπόλαρη η Κοινή Υπουργική Απόφαση σχετικά με το ύψος του τέλους συμμετοχής των ενδιαφερομένων στις εξετάσεις χορήγησης πιστοποιητικού ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων.

Εντυπωσιακή εμφάνιση του 'Αθλου Κιλκίς στο διασυλλογικό πρωτάθλημα Ταε Κβο Ντο, στη Χρυσούπολη Καβάλας

Στις 08 Νοεμβρίου2015 ημέρα Κυριακή πραγματοποιήθηκε το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα ΤΑΕ ΚΒΟ-ΝΤΟ για τις ηλικίες Παμπαιδων - Πανκορασιδων, Παίδων -Κορασίδων, Εφήβων – Νεανίδων. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο γήπεδο της Χρυσούπολης Καβάλας.

Τακτική γενική συνέλευση του Συλλόγου Τριτέκνων ν. Κιλκίς

Ανακοίνωση Συλλόγου Τριτέκνων ν. Κιλκίς
Το Δ.Σ του Συλλόγου Τριτέκνων ν. Κιλκίς σας ενημερώνει πως θα πραγματοποιήσει την τακτική γενική συνέλευση του το πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη. Θέματα της συνέλευσης είναι:

Εκπαιδευτικά προγράμματα με επίκεντρο το Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς

Η νεοσύστατη Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς, η οποία κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά προσέφερε στο πλαίσιο διαφόρων πανελλαδικών δράσεων του ΥΠΠΟΑ (π.χ. Ημέρα Μουσείων, Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές) ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα στη μαθητική κοινότητα με επίκεντρο το Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς και μεταβυζαντινούς ναούς στην Π.Ε. Κιλκίς, ξεκινά φέτος τη συστηματοποίηση των εκπαιδευτικών της δράσεων.

Φτωχοποίηση των μαθητών

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Για μια ακόμα σχολική χρονιά, κανένα πρόγραμμα κρατικής μέριμνας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φτωχοί μαθητές δεν πρόκειται να υλοποιηθεί. 

24ωρη Πανελλαδική Απεργία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Δελτίο τύπου Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. 
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συμμετάσχουν μαζικά και ενωτικά στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που έχουν προκηρύξει τα Συνδικάτα και η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για την ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ενάντια στην πολιτική που υπαγορεύουν οι δανειστές και εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ. «σβήνοντας» οριστικά την ελπίδα εγκατάλειψης των μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών που επί έξι χρόνια προκαλούν φτώχεια, εξαθλίωση και ανεργία.

Παρουσιάσεις του σχεδίου αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, από την προσεχή Τετάρτη (11/11/2015) μέχρι και αρχές Δεκεμβρίου, θα παραστεί στις παρουσιάσεις του Σχεδίου αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών, που θα πραγματοποιηθούν στις έδρες των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων, σε όλη τη χώρα.

Έρχεται νέο "ψαλίδισμα" στις παροχές προς τους διαβητικούς;

Αναστάτωση έχουν προκαλέσει σε χιλιάδες άτομα με διαβήτη στη χώρα μας, οι πληροφορίες που θέλουν το Υπουργείο Υγείας να προσανατολίζεται σε νέο "ψαλίδισμα" παροχών, μεταξύ των οποίων ακόμη και στις αντλίες ινσουλίνης!

Πέρασε δύσκολα από το Κοιλάδι ο Αλέξανδρος Κιλκίς με 1-2

Δύσκολα όπως δείχνει και το τελικό σκορ 1-2 κέρδισε εκτός έδρας ο Αλέξανδρος Κιλκίς τον Ηρακλή Κοιλαδίου και σκαρφάλωσε στην κορυφή της βαθμολογίας της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣΚιλκίς.

Τροχαίο με θύμα αρκούδα στον κάθετο άξονα Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή

Ένα ακόμη θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με θύμα αρκούδα έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου, 7 Νοεμβρίου στα όρια των νομών Κοζάνης και Καστοριάς. Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 2.00 π.μ. στον κάθετο άξονα Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή στο ύψος της Expotan.

"Να προτιμάτε τα προϊόντα από το Κιλκίς"

Γράφει ο Νίκος Τατίδης
Πολιτευτής ΑΝ.ΕΛ.
Είμαστε πολύ κοντά στις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων. Έχουν αρχίσει είδη οι διαφημίσεις, από όλα τα μέσα, των διαφόρων προϊόντων που θα πωληθούν αυτές τις ημέρες. Προσοχή στις αγορές και στην ποιότητα των προϊόντων.

Δεύτερη νίκη στη σειρά για τον Κιλκισιακό

Δεύτερη νίκη στη σειρά για την ομάδα του Γιώργου Πελίδη, που επιβλήθηκε με 2-0 της Θύελλας Δοϊράνης στο γήπεδο του Σταυροχωρίου. Σκόρερ ο Τάσος Μασμανίδης στο 44' με σουτ μέσα από τη περιοχή και ο Παναγιώτης Ζαμανόπουλος με κεφαλιά στο 58' ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ηλία Κουραλίδη.

Στο Pontos TV η Σχολή Ποδοσφαίρου του Κιλκισιακού

Ευχαριστήριο Κιλκισιακού
Ο Κιλκισιακός ευχαριστεί θερμά τον τηλεοπτικό Σταθμό Πόντος TV, την εκπομπή Πάμε Μπάλα και τον δημοσιογράφο Γιάννη Μαυρόπουλο, που μας φιλοξένησαν την Κυριακή 8 Νοεμβρίου και μας έδωσαν την δυνατότητα να παρουσιάσουμε στον κόσμο το πλάνο και τα σχέδια της Ακαδημίας μας.

Μια νίκη και μια ήττα για τη σχολή ποδοσφαίρου του Κιιλκισιακού, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος

Το Σάββατο 7 Νοεμβρίου οι δύο ομάδες των Προπαίδων της ΣΧΟΛΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ του Κιλκισιακού μετέβησαν στο Πολύκαστρο, για τη πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Κλείνει το Σάββατο, ο α' γύρος των αγώνων για τις κορασίδες του Άτλα

Γράφει έφορος Μαρία Σιότσου
Κλείνει το Σάββατο 14/11 ο α' γύρος των αγώνων για τις κορασίδες του Άτλα.
Με ΒΑΣΙΚΕΣ: ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ ΑΛΕΞΙΑ, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΉ, ΠΑΤΑΡΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, ΦΟΥΡΑ ΞΑΝΘΗ, ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ, ΑΜΟΙΡΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ (libero) & ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ: ΠΑΡΚΟΣΙΔΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ, ΞΕΝΙΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΟΥ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ, ΚΑΡΑΙΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ,

Ποιοι δικαιούνται επιδότηση ως 60.000 ευρώ για να στήσουν τη δική τους επιχείρηση

Τη δυνατότητα να λάβουν επιδότηση έως 60.000 ευρώ άνεργοι για να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση δίνει το νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Τίτλοι εφημερίδων, Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

ΑΥΓΗ ·Πολιτική δέσμευση κυβέρνησης- δανειστών στο Eurogroup- Πράσινο φως για συμφωνία ·Οργή ΣΥΡΙΖΑ- κυβέρνησης για τις «καταγγελίες» Πανούση·ΟΟΣΑ: Ανάκαμψη το β΄ εξάμηνο του 2016
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Η ζωή χωρίς τίποτα-Σοκαριστικά στοιχεία για το… success story μιας κοινωνίας που δεν έχει άλλες αντοχές·Το ρεσιτάλ των εκβιασμών στο χθεσινό Eurogroup! Πρόοδος μηδέν στις Βρυξέλλες·»Φίλη, παραιτήσου!»- Συλλαλητήριο Ποντίων στη Θεσσαλονίκη