Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Πριν από 10 χρόνια ακριβώς: Εφημερίδα ΓΝΩΜΗ, της Παρασκευής 18 Νοεμβρίου 2005

“Thessaloniki Hip Hop Festival 2015”

Η μεγαλύτερη γιορτή της Hip Hop Κουλτούρας, το “Thessaloniki Hip Hop Festival 2015”, γνωστό στους φίλους και ως THHF, επιστρέφει για 13η συνεχόμενη χρονιά στην Θεσσαλονίκη, και πιο συγκεκριμένα το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στο Principal Club Theater (στον πολυχώρο του Μύλου).

"Ξεσήκωσε" η Κέλλυ με reggaeton, το Yoga Pilates House Kilkis



Έρχεται παράταση της προθεσμίας για το πιστοποιητικό ορθολογικής χρήσης φυτοπροστατευτικών ουσιών

Με αφορμή την 26η Νοεμβρίου 2015, ημερομηνία λήξης απόκτησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης φυτοπροστατευτικών ουσιών, το Υπουργείο ανακοινώνει ότι προωθείται αλλαγή του Εθνικού Σχεδίου Δράσης που θα δίνει δυνατότητα συνέχισης της συγκεκριμένης διαδικασίας και μετά την ημερομηνία αυτή.

11.248 αιτήσεις για 226 θέσεις στο Δημόσιο!


Γνωστοποιείται ότι, στο πλαίσιο της Προκήρυξης 4Κ/2015 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 5/15-10-2015, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας διακοσίων είκοσι έξι (226) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε φορείς του Υπουργείου Υγείας, υποβλήθηκαν συνολικά 11.248 αιτήσεις.

Πιερία: Για 81χρονο, ήταν οι τελευταίες αγροτικές εργασίες

Χθες (17-11-2015) το πρωί σε αγροτική περιοχή της Πιερίας, 81χρονος ημεδαπός που επέβαινε σε γεωργικό ελκυστήρα ιδιοκτησίας του, κατά την εκτέλεση αγροτικών εργασιών εξετράπη της πορείας του, έπεσε σε χαράδρα και ανετράπη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Τις έρευνες και τη προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατερίνης.

Στο βρόντο τα εφτά εκατομμύρια ευρώ για το ΤΕΙ Κιλκίς;



Κτίριο επτά εκατομμυρίων ευρώ κατασκευασμένο για το ΤΕΙ σχεδιασμού, παραγωγής κι ενδυμάτων στο Κιλκίς δε λειτούργησε ποτέ. Στα “Πέριξ”, στην TV100 η πρόεδρος του τμήματος, καθηγητές, φοιτητές και ο δήμαρχος Κιλκίς.

Νέα Σάντα: Η άσκηση «TALOS - 15» της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας

Ανακοινώνεται ότι, την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 09:00, θα διεξαχθεί στη Νέα Σάντα Κιλκίς (αλσύλιο) η άσκηση «TALOS - 15» η οποία πραγματοποιείται στα πλαίσια της συμμετοχής της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας στο Σχηματισμό Μάχης (HELBROC – BG) της ΕΕ.

«ΟΧΙ στις αναγκαστικές διαθέσεις εκπαιδευτικών από τη Δ/θμια εκπαίδευση»

Ανακοίνωση ΔΑΚΕ Καθηγητών Κιλκίς
Μετά από τους συνεχείς εφαρμοστικούς Νόμους του 3ου Μνημονίου βιώνουμε για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια την αδυναμία της κυβέρνησης να παρέχει σε όλους τους πολίτες τη φοίτηση στα Δημόσια ΙΕΚ. Από κυβερνητικές δηλώσεις των τελευταίων ημερών μαθαίνουμε ότι: “εντός του Νοεμβρίου θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στα δημόσια ΙΕΚ, τα οποία παραμένουν κλειστά”.

Τί συμφωνήθηκε μεταξύ Θεσμών και Κυβέρνησης για τα φάρμακα

Γράφει η Μαρίνα Σαουλίδου
Με την καθιέρωση clawback ακόμη και για την ενδονοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη αλλά και τη σταδιακή κατάργηση της προστασίας στα χαμηλότερης τιμής γενόσημα και off patent φάρμακα "σφραγίστηκαν" οι διαπραγματεύσεις σε ό,τι αφορά την υγεία, μεταξύ της Αθήνας και των δανειστών της για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 2 δισ. ευρώ.

Παύει η μετακίνηση των βοοειδών σε όλη την Επικράτεια

Σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπ.Α.Α.Τρ. παύει η μετακίνηση των βοοειδών σε όλη την Επικράτεια της Xώρας για αγοραπωλησία μέχρι 31/12/2015, ενώ θα επιτρέπεται η μετακίνηση των βοοειδών μόνο για άμεση σφαγή (από την εκμετάλλευση απευθείας στο σφαγείο), χωρίς εκφόρτωση και επαναφόρτωση και χωρίς ενδιάμεση στάση, κατά τη διάρκεια της διαδρομής, στο πλησιέστερο προς την εκμετάλλευση σφαγείο.

Εκδήλωση για την «Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών»

Τιμώντας την «Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών», το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) διοργανώνει εικαστική, μουσική και λογοτεχνική εκδήλωση την Δευτέρα 30/11/2015 στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ) επί της Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου 48 στην Αθήνα, στο ύψος του Μετρό Ευαγγελισμός.

Κιλκίς: Ολοκλήρωση βιωματικού εργαστηρίου για την πρόληψη της επιθετικής συμπεριφοράς στα Δημοτικά σχολεία

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015 το βιωματικό εργαστήρι για την πρόληψη της επιθετικής συμπεριφοράς μέσα στο σχολείο βασισμένο στη φιλοσοφία των ομοτίμων. Το εργαστήρι ήταν διάρκειας 21 ωρών, απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης που εργάζονται σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και αποτελεί την πρώτη φάση της συγκεκριμένης παρέμβασης.

Πολύκαστρο: Ρουμάνοι πουλούσαν μούφα δαχτυλίδια

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Πολυκάστρου, οδήγησαν στην σύλληψη 2 αντρών ηλικίας 27 και 29 ετών και μίας 24χρονης γυναίκας, όλοι τους υπήκοοι Ρουμανίας, για απόπειρα εξαπάτησης σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών.

Την δασκάλα Βασιλική Παπαθανασίου τίμησε η Χρυσή Αυγή Κιλκίς

Δελτίο τύπου Χ.Α. ν. Κιλκίς
"Για ακόμα μια χρονιά, κλιμάκιο της Τ.Ο Παιονίας ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ του Νομού Κιλκίς, έδωσε το παρών την ημέρα μνήμης της Ηρωικής Δασκάλας Βασιλικής Παπαθανασίου, στο ακριτικό Σκρα, παρουσία συναγωνιστών της περιοχής και του βουλευτή Κιλκίς του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, Χατζησάββα Χρήστου.

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και του Συλλόγου Γυναικών για την 42η Επέτειο του Πολυτεχνείου

Δελτίο τύπου ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ και Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς
Με συγκέντρωση στην Πλατεία Ειρήνης και πορεία μέσω της 21ης Ιουνίου μέχρι το Δημαρχείο τίμησαν οι ταξικές δυνάμεις την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στέλνοντας μήνυμα να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στα Μνημόνια και την Αντιλαϊκή πολιτική, κόντρα στις λυκοσυμμαχίες του θανάτου, για να μπορούν οι λαοί να ζουν στον τόπο τους και να καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν.

Η Τόλμη Κιλκίς στο ανοικτό διεθνές πρωτάθλημα Taekwondo WTF, στην Κροατία

Ανοικτό διεθνές πρωτάθλημα Taekwondo WTF διεξήχθη στη Varazdin Κροατίας (Croatia Open G1) στις 7-8 Νοεμβρίου 2015. Η συμμετοχή ανερχόταν στους 1600 αθλητές-ριες με ηλικιακές κατηγορίες Cadet, Junior, Senior, από 57 κράτη.

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση με θέμα "Η Προσφυγιά με τη ματιά των λογοτεχνών"


Συνάντηση ΔΑΚΕ καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς

Κάλεσμα ΔΑΚΕ καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς
"Προς κ. κ. Διευθυντές – Διευθύντριες, Συναδέλφους – Συναδέλφισσες, Φίλους και Φίλες.
Σας καλούμε σε συνάντηση στην πόλη του Κιλκίς – Ξενοδοχείο Ευρυδίκη τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 14:00 για:

Πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα, για τον Μ.Γ.Σ. Άρη Παντελεήμονα

Την παρθενική του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχε ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα στην αναμέτρηση με τον Εθνικό Σ.Σ. Μουριών επικρατώντας με 1-0 σκορ. Ο αγιασμός που πραγματοποιήθηκε πριν από την έναρξη της αναμέτρησης απέδωσε καρπούς ξορκίζοντας την κακοδαιμονία.

Ο Άθλος Κιλκίς στη σχολή προπονητών - διαιτητών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πολεμικών Τεχνών

Στις 15 Νοεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Πολεμικών Τεχνών σεμινάριο προπονητών-Διαιτητών-Κριτών. Το σεμινάριο αυτό πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Θεσσαλονίκης στην περιοχή του Ωραιοκαστρου με συμμετοχές προπονητών και αθλητών από όλη την Ελλάδα και από όλα τα στυλ πολεμικών τεχνών.

Τίτλοι εφημερίδων, Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

ΑΥΓΗ ·Νομοσχέδιο – πρώτη κατοικία-Προστασία για μικρά και μεσαία εισοδήματα·Απάντηση στους τζιχαντιστές- Συντονισμός Γαλλίας- Ρωσίας·Συναντήσεις κορυφής στην Άγκυρα (Αλέξης Τσίπρας)
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Και τώρα δανειοδικεία-Πλειστηριασμοί-Στεγαστικά πρώτης κατοικίας- Η εξουσία στα χέρια των τραπεζών! Τι ….σημαίνει «συνεργάσιμος οφειλέτης»·Μέθυσαν; -Έρχεται ειδικός φόρος κατανάλωσης και στα εγχώρια κρασιά·Ο Νταβούτογλου έκρυψε το γαλάζιο κασκόλ- Οι πονηριές του Τούρκου πρωθυπουργού