Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Αντιμετώπιση προσφυγικού-μεταναστευτικού προβλήματος

Επιστολή Προέδρου της ΠΕΔΚΜ Λάζαρου Κυρίζογλου Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννη Μουζάλα
Κύριε Υπουργέ, 
σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Εφημερίδας «Καθημερινή», υπό τον τίτλο «Σε επτά πρώην στρατόπεδα οι πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη», αναγγέλλει: «Σχέδιο δημιουργίας καταυλισμών προσωρινής διαμονής προσφύγων και μεταναστών σε επτά εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα πέριξ της Θεσσαλονίκης εκπονούν οι τοπικές αρχές», ενώ στην αναλυτική παρουσίαση του θέματος (στην σελ. 5) διευκρινίζει: 

Μπάσκετ: Α.Ο.Κ. Γουμένισσας - Α.Σ. Κεραυνός Άσπρου 60-50

Γράφει ο Γιώργος Γκάτος
Για ένα ημίχρονο δυσκολεύτηκε ο Α.Ο.Κ. Γουμένισσας απέναντι στον Κεραυνό Άσπρου στο Κλειστό γήπεδο της Γουμένισσας. Μετά από αυτόν τον αγώνα συνεχίζεται η κυριαρχία στο πρωτάθλημα της Β κατηγορίας της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ. . Μετά το τέλος της 7ης αγωνιστικής, η Γουμένισσα είναι μόνη πρώτη στην κορυφή, μετρώντας 7 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Ένας αλλά λέων ο Τζουντόκα Αλέξανδρος Κατσαρώνας του Α.Σ. Αίας Κιλκίς

Στους 1ους Πανελλήνιους Διασυλλογικούς Αγώνες Τζούντο που διεξήχθησαν στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλπακίου στα Ιωάννινα το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015
σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, το Δήμο Πωγωνίου, την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο και τον Πανηπειρωτικό Α. Σ. με συμμετοχή 350 αθλητών - τριων από διάφορες πόλεις της χώρας όπως, Τρίκαλα, Βόλος, Λάρισα, Κατερίνη, Κιλκίς, Θεσσαλονίκη, Αθήνα. 

Εντυπωσίασε παρά την ήττα του ο ΑΤΛΑΣ Κιλκίς

Γράφει η Μαρία Σιότσου
Οι υποχρεώσεις της χρονιάς ξεκίνησαν για την ομάδα Γυναικών του ΑΠΟ ΑΤΛΑ το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στο ΔΑΚ ΚΙΛΚΙΣ με αγώνα Β' φάσης Κυπέλλου Ελλάδος. Ο αγώνας έγινε στις 6:00 το απόγευμα με αντίπαλη ομάδα τον Γ.Σ. ΚΟΖΑΝΗΣ ομάδα Β΄ Εθνικής κατηγορίας. 

"Ξηλώθηκαν" 59 από τους 71 Διοικητές στα νοσοκομεία. Τί θα γίνει με τις θέσεις που χήρεψαν

Μεταξύ των "ξηλωθέντων" και ο διοικητής του Νοσοκομείου Κιλκίς Θέμης Ανθρακίδης
Λίθος επί λίθων... δεν έμεινε στις ηγεσίες των νοσοκομείων του ΕΣΥ, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την πενταμελή Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας και -κυρίως- μετά την τελική κρίση της Αριστοτέλους.

Εκλογές για νέο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς (Video)



Αλλαγή ωραρίου και Χριστουγεννιάτικες δράσεις τον Δεκέμβριο στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς

Το χειμερινό ωράριο εξυπηρέτησης του κοινού στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς διαμορφώνεται από την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015 ως εξής:
Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 8:00 έως τις 15:15, Τετάρτη από τις 11:00 έως τις 19:00.

Αλλαγές φέρνει στον ΕΛΓΑ το Νομοσχέδιο για τις βοσκήσιμες γαίες, που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Ολοκληρώθηκε στη Βουλή η ψήφιση του σχεδίου νόμου για τις «Βοσκήσιμες γαίες Ελλάδας και άλλες διατάξεις» το οποίο οδεύει για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως προκειμένου να καταστεί νόμος του κράτους.

Άνοιξε το Ε9 για τροποποιήσεις-διόρθωση ΕΝΦΙΑ

Άνοιξε το σύστημα του Υπ. Οικονομικών για να διορθώσουν οι φορολογούμενοι τα λάθη, που είχαν κάνει στο Ε9 και είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθεί οφειλή για το ΕΝΦΙΑ σε άλλους υψηλότερη σε άλλος χαμηλότερη από την κανονική.

Νέο Εφορευτικό Συμβούλιο στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς

Ορίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων το νέο Εφορευτικό Συμβούλιο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς, του οποίου η θητεία είναι τριετής. 

Πρόσφυγες Ειδομένης: Τα λεωφορεία της επιστροφής περιμένουν, αλλά...



Πρόσφυγες Ειδομένη: Αλληλεγγύη από ποιους και για ποιους

Γράφει ο Κώστας ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ - Γραμματέας της ΤΕ Κιλκίς
Η μεγάλη αύξηση του αριθμού προσφύγων και μεταναστών τους τελευταίους μήνες, τόσο πανελλαδικά όσο και στο Κιλκίς, ανάμεσα σε όλα τα άλλα, έχει αυξήσει τον αριθμό των μεμονωμένων ανθρώπων, των ομάδων, των οργανισμών που σπεύδουν στην περιοχή για να τους βοηθήσουν. Αυτό το φαινόμενο, ωστόσο, που, με μια πρώτη ματιά, δείχνει ως μία αυτόματη, συνειδητή και ενιαία κίνηση όλων των παραπάνω, κρύβει από πίσω διαφοροποιήσεις, τόσο στη μορφή όσο και στο περιεχόμενο των δράσεων.

Τίτλοι εφημερίδων, Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

ΑΥΓΗ ·Ανάσα για 850.000 ελεύθερους επαγγελματίες- Καθιερώνεται αφορολόγητο όριο έως 5.000 ευρώ από το 2016 ·Αλέξης Τσίπρας στην ΕΡΤ: - Έχουμε σχέδιο. Θα δώσουμε τη μάχη μέχρι τέλους·EUROGROUP- Ως τα μέσα Δεκεμβρίου τα δεύτερα προαπαιτούμενα
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Άγριο μπρα ντε φέρ για το Κατοχικό Ταμείο-Σήμερα στην Αθήνα (έως και την Παρασκευή) η Βελκουλέσκου και η «παρέα» της·Εμμονή Σόιμπλε με τις εγγυήσεις- Φωτιά τα προαπαιτούμενα 2 για την υποδόση του 1 δις!·Έρχεται χαράτσι επί των δημοτικών τελών

Τι είναι το διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής;

Του Βασίλη Καρασαββίδη*
Ο διαχωρισμός της αορτής είναι μια σοβαρή κατάσταση, στην οποία σχίζεται το εσωτερικό στρώμα (έσω χιτώνας) της αορτής, του μεγάλου δηλαδή αιμοφόρου αγγείου που εκφύεται από την καρδιά. Τα σφυγμικά κύματα του αίματος διέρχονται δια μέσου της οπής του σχισίματος, προκαλώντας το διαχωρισμό (διαμελισμό) του έσω από το μέσο χιτώνα της αορτής. 

ΑΣΕΠ: Αλλαγή προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για 121 θέσεις σε δήμους και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων


Ανακοινώνεται ότι, λόγω της παράτασης της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής των υποψηφίων στις Προκηρύξεις 5Κ/2015 (ΦΕΚ 6/27-10-2015, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) και 1Γ/2015 ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 8/29-10-2015, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ), η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής των υποψηφίων στην προκήρυξη 1Δ/2015 (ΦΕΚ 7/29-10-2015, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ), μεταβάλλεται ως ακολούθως:

Εθνικός διάλογος για την Παιδεία

Του Γιάννη Λιναρδάκη* 
Η σύνθεση της Επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία, τα μέλη της οποίας επιλέγηκαν από το Υπουργείο Παιδείας και ανακοινώθηκαν πρόσφατα, δημιουργεί έντονο προβληματισμό για την ποιότητα του επικείμενου έργου της.

Η Hip-Hop κοινότητα, βρίσκεται δίπλα στους πρόσφυγες - United we stand

Στις 19 Δεκεμβρίου 2015, μετά τις 3 μ.μ, θα γίνει συλλογή τροφίμων, ρούχων και ειδών πρώτης ανάγκης στο Principal club theater (πολυχώρος του Μύλου) στα πλαίσια του 13ου THESSALONIKI HIP HOP FESTIVAL.Η δράση θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία της κοινωνικής οργάνωσης υποστήριξης νέων Άρσις.

Ημερίδα με θέμα “Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος”

Την Παρασκευή στις 27 Νοεμβρίου 2015, στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κιλκίς πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα “Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος” με εισηγήτρια την κ. Έλενα Κακλαμανάκη.