Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Καταστροφική και για το Κιλκίς η κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας

Σημαντικό κενό στις κοινωνικές παροχές και υποδομές, τόσο πανελλαδικά όσο και στο νομό Κιλκίς, έχει επιφέρει η κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας. 

"Ποια η στάση του ΟΗΕ πάνω στή βίαιη αρπαγή της αξιοπρέπειας του Ελληνικού λαού;"

Γράφει ο Νίκος Τατίδης 
Πολιτευτής ΑΝ.ΕΛ, Κιλκίς
Η Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου από την πρώτη της διατύπωση στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ (10 Δεκεμβρίου 1948) σηματοδοτεί το συλλογικό όραμα ενός κόσμου απαλλαγμένου από κάθε είδους διακρίσεις, ενός κόσμου στα θεμέλια του οποίου εγγράφονται η Αρχή της ισότητας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. 

Παρίστανε το μέντιουμ, αλλά τελικά τη μοίρα του, του την είπαν αστυνομικοί

Εντοπίστηκε οικία στην πόλη της Λάρισας, ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της οποίας, 49χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γκάμπιας, προσποιούμενος το μέντιουμ, εξαπατούσε ανυποψίαστα θύματα.

ΑΣΕΠ: Τροποποίηση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για 121 θέσεις σε δήμους


Γνωστοποιείται ότι εκδόθηκε το ΦΕΚ 11/08.12.2015 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ που αφορά τροποποίηση της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων καθώς και των δικαιολογητικών συμμετοχής των υποψηφίων στην Προκήρυξη 1Δ/2015 (ΦΕΚ 7/29.10.2015 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας, εκατό (100) θέσεων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.) και είκοσι μία (21) θέσεων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 51 του Ν. 4250/2014 (ΦΕΚ 74/Α/26-3-2014), τακτικού προσωπικού διαφόρων κλάδων-ειδικοτήτων σε Δήμους της χώρας καθώς και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Παρουσιάζεται στην Αθήνα το βιβλίο του Κιλκισιώτη Βλάση Αγτσίδη "Μικρά Ασία. Ένας οδυνηρός μετασχηματισμός (1908-1923)"

Το βιβλίο "Μικρά Ασία. Ένας οδυνηρός μετασχηματισμός (1908-1923)", του συμπατριώτη μας Βλάση Αγτσίδη θα παρουσιαστεί την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015, 20:00 στο Polis Art Cafe (Πεσμαζόγλου 5, Αρσάκειο Μέγαρο, τηλ 2103249588)

Ενεργοποίηση ρήτρας αναθεώρησης δικαιούχων των γεωργοπεριβαλλοντικών δράσεων

Υπεγράφη από τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής & και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαρ. Κασίμη, διευκρινιστικό έγγραφο σχετικά με την ενεργοποίηση της ρήτρας αναθεώρησης του Καν. (ΕΚ) 1974/2006 για τους δικαιούχους των γεωργοπεριβαλλοντικών ενισχύσεων του Μέτρου 214 του ΠΑΑ 2007-2013, οι υποχρεώσεις των οποίων μεταφέρονται ως ανειλημμένες στο ΠΑΑ 2014-2020, σε εξειδίκευση των σχετικών προβλέψεων του κεφαλαίου 19 «Μεταβατικές ρυθμίσεις» του ΠΑΑ 2014-2020.

Ενημερωτική επίσκεψη στο δήμο Κιλκίς, μαθητών του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς


Μαθητές της τρίτης τάξης του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς πήραν μολύβι και χαρτί και κατέγραψαν χρήσιμες πληροφορίες για την ονοματοδοσία των οδών της πόλης του Κιλκίς και για το περιβάλλον, επισκεπτόμενοι την προηγούμενη εβδομάδα το Δήμο Κιλκίς.

Δεν αποδέχεται η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τη δημιουργία hot spot στο ν. Κιλκίς

Απόφαση, με την οποία η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διακηρύσσει ότι δεν αποδέχεται τη δημιουργία hot spot και καταυλισμών στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, έλαβε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, που συνεδρίασε στο Πολύκαστρο του Δήμου Παιονίας Κιλκίς.

Εγκύκλιος ΕΣΕΕ για τη λειτουργία των καταστημάτων τις τελευταίες Κυριακές του χρόνου

Η ΕΣΕΕ με αφορμή πλήθος μηνυμάτων για αποσαφήνιση των ισχυουσών διατάξεων σε ότι αφορά την λειτουργία των καταστημάτων τις τελευταίες Κυριακές του χρόνου, απέστειλε την ακόλουθη εγκύκλιο προς τα μέλη της.

Πρόταση νόμου του Αλέξη Τσίπρα για επαναφορά 13ης σύνταξης

Γράφει η Βασιλική Μαυρογονάτου*
Τάδε έφη τέτοιες μέρες το 2014 ο νυν πρωθυπουργός και τότε πρόεδρος αξιωματικής αντιπολίτευσης κος Αλέξης Τσίπρας. Δυστυχώς, τα μεγάλα λόγια ξεχάστηκαν από την στιγμή που πήρε την καρέκλα που αναζητούσε. Το τραγελαφικό 2 χρόνια μετά είναι πως το μόνο που θα τηρηθεί από την υπόσχεσή του είναι το 13 ως νούμερο. 

Συνεδριάζει το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κιλκίς

Συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο στις 14 Δεκεμβρίου 2015, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Κιλκίς, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Προτάσεις του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΟΑΕΔ τΟΕΕ τΟΕΚ, που προέρχονται από τους καταργηθέντες Οργανισμούς Εστίας και Κατοικίας

Επιστολή - ενημέρωση Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΟΑΕΔ τΟΕΕ τΟΕΚ
Τον Φεβρουάριο του 2012 η κυβέρνηση Παπαδήμου κατάργησε με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου τους Οργανισμούς Εργατικής Κατοικίας και Εστίας μετά από πολλά χρόνια συνεχόμενης παροχής στεγαστικής και κοινωνικής προστασίας. Οι αρμοδιότητές και το προσωπικό μεταφέρθηκαν στον Ο.Α.Ε.Δ. χωρίς κανένα σχεδιασμό αλλά και πολιτική βούληση για συνέχιση των προγραμμάτων τους. 

Ανασυγκρότηση Δ.Σ. Συνδέσμου Προπονητών Στίβου Β. Ελλάδας

Μετά την παραίτηση του μέλους του Δ.Σ. κ. Μάμαλη Στέφανου, το Δ.Σ. του Σ.Π.Σ.Β.Ε. με την υπ’ αριθμόν 8/6-12-2015 συνεδρίαση του, ανασυγκροτήθηκε ως εξής:

Η ΔΑΚΕ καθηγητών Δ.Ε. Κιλκίς ευχαριστεί...

"Η ΔΑΚΕ καθηγητών Δ.Ε. Κιλκίς εκφράζουμε με την παρούσα ανακοίνωση ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συναδέλφους που, στις πρόσφατες εκλογές για ανάδειξη των μελών του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κιλκίς, για μια ακόμη φορά τίμησαν τους υποψηφίους μας και ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους σε αυτούς.

Ποιοι θα πάρουν επίδομα θέρμανσης

Τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένου.

Τίτλοι εφημερίδων, Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

ΑΥΓΗ ·Κόκκινη γραμμή για το ασφαλιστικό και σκληρή μάχη για τα κόκκινα δάνεια των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων·Μείωση χρέους κατά 52,5% -Η WSJ αποκάλυψε έκθεση του ESM που παραδόθηκε στους θεσμούς·Φυσικό αέριο- Υπέγραψαν Ελλάδα- Βουλγαρία για τον αγωγό
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Πάει για νέο κόμμα ο Σαμαράς-Διψασμένος για εκδίκηση, ο πρώην πρωθυπουργός, σχεδιάζει διάσπαση·Σύνταξη 360 ευρώ με 20 χρόνια δουλειάς- Ρελάνς της τρόικας στον Γιώργο Κατρούγκαλο·Οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης