Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Στο φως απάτη σε βάρος εταιρείας τηλεπικοινωνιών

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης με υπολογιστή και παραβίασης απορρήτων ηλεκτρονικού υπολογιστή και σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 27χρονου ημεδαπού, για πρόσβαση σε δεδομένα χωρίς δικαίωμα και απάτη με υπολογιστή, πράξεις οι οποίες πραγματοποιούνταν, από αρχές του έτους 2015.

Κλείνουν όλα τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης της χώρας, στις 29/2/2016, και απολύσουν 6500 εργαζόμενους,

Ανακοίνωση προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της Πανελλήνιας Ένωσης Στελεχών Εκπαίδευσης Ενηλίκων
Τα δύο τελευταία χρόνια σε 235 Δήμους σε ολόκληρη τη χώρα μέσω των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης λειτουργούν δωρεάν χιλιάδες τμήματα μάθησης σε περισσότερα από 100 διαθέσιμα προγράμματα, που συνδέονται με τις ανάγκες της σύγχρονής κοινωνίας, όπως ξένες γλώσσες, νέες τεχνολογίες, επιχειρηματικότητα και ποιοτικός ελεύθερος χρόνος κ.α., με 250 χιλιάδες εκπαιδευόμενους να ωφελούνται σε περίοδο οικονομικής κρίσης από τη δωρεάν, δημόσια εκπαίδευση. 

Ολοκληρώθηκε η δράση στήριξης της κακοποιημένης γυναίκας από την Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης

Δελτίο τύπου Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης
Μεγάλη και συγκινητική ήταν η ανταπόκριση από ανώνυμες εθελόντριες στη δράση δημιουργίας "τσάντας στήριξης της κακοποιημένης γυναίκας", η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης. 

Αστυνομία Κεντρικής Μακεδονίας: Απολογισμός Δεκεμβρίου 2015 στα θέματα Οδικής Ασφάλειας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν σε θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που έλαβαν χώρα κατά τον μήνα Δεκέμβριο του έτους 2015, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

Η εγκληματικότητα στην Κεντρική Μακεδονία τον Δεκέμβριο 2015

Κατά τη διάρκεια του μήνα Δεκεμβρίου του έτους 2015, στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής, συνελήφθησαν συνολικά -531- άτομα και ειδικότερα:

Ξεκινούν οι αιτήσεις συμμετοχής στο Διαγωνισμό ΙΤ4gov

Στην τελική ευθεία μπαίνει η πρωτοποριακή πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την ανάδειξη, πιστοποίηση, αξιοποίηση και επιβράβευση καινοτόμων εφαρμογών για τη διοικητική μεταρρύθμιση, οι οποίες θα στηρίζονται στις νέες τεχνολογίες.

Η «ΤΕΧΝΗ» Κιλκίς προκηρύσσει τον Εικοστό Πρώτο Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ «ΤΕΧΝΗ» ΚΙΛΚΙΣ προκηρύσσει τον Εικοστό Πρώτο Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό με τίτλο «Κούρος Ευρωπού», με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Κάθετα αντίθετοι με το σχέδιο νόμου για το Ασφαλιστικό, οι δικηγόροι του Κιλκίς

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς που συνεδρίασε
έκτακτα σήμερα 8 |ανουαρίου 2016, προκειμένου να συζητήσει το προσχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, το οποίο κοινοποίησε η Κυβέρνηση, ομόφωνα αποφασισε ότι:

Η ανάγκη ένταξης της διάστασης του φύλου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και το «Πλαίσιο της Γενεύης»

Είναι γεγονός ότι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (Μ.Μ.Ε.) διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον αγώνα για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών στον πλανήτη. Τα στοιχεία της "Παγκόσμιας Συμμαχίας για τα Μ.Μ.Ε. και το Φύλο (GAMAG)" είναι άκρως αποκαλυπτικά:

ΚΚΕ: Γιατί δεν πήραν εκλογική αποζημίωση εργαζόμενοι του δήμου Παιονίας

Ερώτηση ΚΚΕ για την μη καταβολή εκλογικής αποζημίωσης για εργαζόμενους του Ν.Π.Δ.Δ. Υγείας, Πρόνοιας Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης του Δήμου Παιονίας Π.Ε. Κιλκίς
Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Σύμφωνα με απόφαση (αρ. πρωτ. 480/14/05/2014), του Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. Υγείας, Πρόνοιας Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης του Δήμου Παιονίας, συγκροτήθηκε ειδικό εκλογικό συνεργείο από υπαλλήλους του Ν.Π.Δ.Δ., με αποζημίωση, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών κατά την προπαρασκευή και διεξαγωγή των Αυτοδιοικητικών εκλογών (Δημοτικών-Περιφερειακών) της 18ης Μαΐου 2014 και τυχόν επαναληπτικών καθώς και των Ευρωεκλογών της 25ης Μαϊου 2014.

Συνεστίαση του ΚΚΕ με ποντιακό και δημοτικό γλέντι στην Κορομηλιά Κιλκίς

Η Τομεακή Επιτροπή Κιλκίς του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει συνεστίαση
με ποντιακό και δημοτικό γλέντι με το συγκρότημα των αδελφών Ιακωβίδη και τον Κώστα Κόνιαρη και Γιάννη Μαυρόπουλο, την Παρασκευή 15 Γενάρη 2016, στις 8:00 μ.μ., στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου της Κορομηλιάς.

Χαλκιδική: Αυτός είναι ο 33χρονος δολοφόνος

Στο πλαίσιο αστυνομικής προανάκρισης, που διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου για ανθρωποκτονία από πρόθεση  δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκιδικής, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 33χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος αναζητείται ως ο δράστης της ανθρωποκτονίας.

Κιλκίς: Του έλειπαν μεταλλικά αντικείμενα και εργαλεία και τα έκλεψε

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αξιούπολης Κιλκίς σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Ασφάλειας Παιονίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, κλοπή σε αποθήκη 55χρονου ημεδαπού σε περιοχή του Κιλκίς.

ΑΣΕΠ: Ξεκίνησε η διαδικασία για προσλήψεις σε Δήμους [Προκήρυξη]


Γνωστοποιείται ότι εκκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων στην Προκήρυξη 1Δ/2015 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 7/29-10-2015 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ ) που αφορά στην πλήρωση εκατό (100) θέσεων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.) και είκοσι μία (21) θέσεων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 51 του Ν.4250/2014 (ΦΕΚ 74/Α/26-3-2014), τακτικού προσωπικού διαφόρων κλάδων-ειδικοτήτων σε Δήμους της χώρας καθώς και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.