Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Τατίδης: "Θέλουν να μας τελειώσουν"

Γράφει ο Νίκος Τατίδης
Πολιτευτής ΑΝ.ΕΛ. ν. Κιλκίς
Για άλλη μία φορά οι αγρότες οδηγούνται στα μπλόκα. Ένας κλάδος που σφυροκοπείται ανελέητα τις τελευταίες δεκαετίες και περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Τα σημερινά όμως μέτρα και ειδικά το ασφαλιστικό είναι το τελειωτικό κτύπημα, για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, δεν είναι ασφαλιστικό είναι έμμεσα φορολογικό. Σαφώς έχουν δίκαιο που βρίσκονται να αγωνίζονται στους δρόμους.

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2006 (Πριν από 10 χρόνια ακριβώς)

Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας και τα ένθετά της, όπως ακριβώς κυκλοφόρησαν πριν από 10 χρόνια, την Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2006. Κάντε κλικ πάνω στους παρακάτω τίτλους.
ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΜΑ (ΕΝΘΕΤΟ)

Νέα Δημοκρατία: "Δώστε πράσινο φως για τη λειτουργία των μεταλλείων στις Σκουριές Χαλκιδικής"

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Σήμερα, το ΣτΕ ακυρώνει οριστικά την απόφαση του κ. Σκουρλέτη και της Κυβέρνησης να σταματήσουν το έργο στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Παραστατίδης: "Θα σας φέρουμε κουτάλια, ουροσυλλέκτες, σεντόνια κ.α."

Δελτίο τύπου Θ. Παραστατίδη
Ο Θ. Παραστατίδης μετά και από τηλεφωνική καταγγελία πολιτών (στοιχεία στην διάθεση των αρμοδίων) για ελλείψεις ειδών πρώτης ανάγκης στο Νοσοκομείο Κιλκίς (κουτάλια, ουροσυλλέκτες, σεντόνια κ.α) επικοινώνησε αμέσως με το Διοικητή της 4ης Δ.Υ.ΠΕ κ. Πλωμαρίτη και του ζήτησε να ερευνήσει τις καταγγελίες αυτές και να δώσει άμεση λύση, εφόσον επαληθευτούν τα καταγγελλόμενα, έτσι ώστε να διευκολυνθεί και να είναι πιο ανθρώπινη και αξιοπρεπής η παραμονή των ασθενών για όσο διάστημα χρειάζεται στο Νοσοκομείο Κιλκίς. 

Οι ορειβάτες του Κιλκίς κόβουν την βασιλόπιτά τους

Ανακοίνωση Ορειβατικού Συλλόγου Κιλκίς
Φέτος κόβουμε τη βασιλόπιτα του Συλλόγου στο Κιλκίς, στο ζεστό χώρο του «Ράντσου Κιλκίς» βράδυ Σαββάτου, 23 Ιανουαρίου 2016.
Εξαιρετικό φαγητό, συνοδεία απολαυστικής ορχήστρας και έντονου κεφιού!!!
Δώρα – εκπλήξεις για τα μέλη μας…

Εργαστήρι Τέχνης Τραγουδιού με την σοπράνο Βάσω Βαϊούλη στους Κιθαristas

Οι Κιθαristas φιλοξενούν για δεύτερη φορά την σοπράνο Βάσω Βαϊούλη σε ένα Εργαστήρι Τέχνης Τραγουδιού το Σάββατο 23 Ιανουαρίου στις 16:00. Οι συμμετέχοντες, αφού παρακολουθήσουν την θεωρητική εισαγωγή στην τέχνη του τραγουδιού, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν πρακτική εξάσκηση με ένα τραγούδι της επιλογής τους!

Το Εργαστήρι Τέχνης Τραγουδιού απευθύνεται σε αρχάριους, ερασιτέχνες και επαγγελματίες τραγουδιστές. Σε όσους αγαπούν το τραγούδι αλλά έως τώρα δεν είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν την τέχνη του, σ' ένα ουσιαστικό πλαίσιο βασικών αλλά και προχωρημένων αρχών εκμάθησης.

Τι είπε ο Αποστόλου στους κινητοποιημένους αγρότες στην Κομοτηνή

Την προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Κομοτηνή πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Χαράλαμπο Κασίμη και τον αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Γιώργο Αποστολάκη.

Αλπικό τοπίο σήμερα η Κοιλάδα του Αχελώου

Του Αντώνη Κοσσυβάκη
Ντυμένη στα λευκά είναι σήμερα η Κοιλάδα του Αχελώου θυμίζοντας Αλπικό Τοπίο. Η κοιλάδα του Αχελώου βρίσκεται μεταξύ Ηπείρου, Θεσσαλίας, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας.

ΑΣΕΠ: Tα οριστικά αποτελέσματα για τις 465 θέσεις στο Υπουργείο Οικονομικών


Σήμερα εκδόθηκαν και καταχωρίστηκαν τα οριστικά αποτελέσματα της Προκήρυξης 2Κ/2015 (ΦΕΚ 3/14-5-2015, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, τετρακοσίων εξήντα πέντε (465) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών.

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων

Ανακοίνωση Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας
Την Τετάρτη 20-01-2016 από ώρα 11:00  και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, τις κάτωθι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Επίσκεψη Τονικίδη σε Μπαντουβάκη και Μωυσίδη

Εθιμοτυπική επίσκεψη με την ευκαιρία του Νέου Έτους πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς και Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων κ. Π. Τονικίδης στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας κ. Νικ Μπαντουβάκη και στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης κ. Βασ. Μωυσίδη. 

Ο σύλλογος "Καπετάν Ράμναλης" κόβει την βασιλόπιτά του στο Ίσωμα Κιλκίς


Ο Πολιτιστικός μορφωτικός σύλλογος Ισώματος Κιλκίς "Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΡΑΜΝΑΛΗΣ" σας προσκαλει στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016 στις 7μμ στο Δημοτικό Σχολείο Ισώματος.

Κιλκίς: Βιωματικά Εργαστήρια, με θέμα «Συνυπάρχω και Μοιράζομαι»

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Παράρτημα σε συνεργασία με την Κοινωνική Λειτουργό κα Τσεσμετζίδου Νικολέτα στο πλαίσιο της ενίσχυσης της συνεργασίας και της αλληλεπίδρασης μεταξύ των ωφελουμένων, που αποτελεί κριτήριο για την όσο το δυνατόν καλύτερη διαμονή τους στο χώρο, συνδιοργανώνουν Βιωματικά Εργαστήρια, με θέμα:

Συνεδριάζει αύριο 21η Ιανουαρίου 2016 το δημοτικό συμβούλιο Παιονίας



Καλείστε σε ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Παιονίας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ», την 21η Ιανουαρίου 2016 ημέρα ΠΕΜΠΤΗ και ώρα 18.30, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

Εορτή της Παναγίας της "Παραμυθίας" στον Όσιο Νικόδημο Πενταλόφου Παιονίας

Ἀνακοινώνεται στούς εὐλαβεῖς προσκυνητές ὅτι στίς 20 καί 21 Ἰανουαρίου 2016 (ἡμέρες Τετάρτη καί Πέμπτη ἀντίστοιχα) θά τελεσθεῖ στό Ἱερό Κοινόβιο τοῦ Ὁσίου Νικοδήμου (στόν Πεντάλοφο Παιονίας) ἡ ἱερά Πανήγυρις τῆς θαυματουργοῦ εἰκόνος τῆς Παναγίας τῆς «Παραμυθίας». Ἡ Παναγία ἡ «Παραμυθία» εἶναι ἡ ἐφέστια εἰκόνα τοῦ Ἱεροῦ Κοινοβίου.

Εργο τέχνης

Της Σοφίας Μαρωνίδη
Βρέχει ...
Βρέχει παθιασμένα...
Στα μοναχά ξερόκλαδα κρεμάστηκαν οι στάλες..
κι εκείνα, έλιωσαν θαρρείς και κύλησαν μ'αυτές.
Άνθη και φύλλα διάφανα πλημμύρισαν το δέντρο..
Μια δική της Άνοιξη.. ζωγράφισε η βροχή ..
και άφησε στο βλέμμα μου,
πανάκριβο έργο τέχνης....

Αυτά συμβαίνουν στο χώρο της Εκπαίδευσης!

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Η σύγχυση «αριστεροφροσύνης» των μεταλλαγμένων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οδηγεί σε πλήρη απαξίωση την εκπαίδευση. Αν δεν είσαι ΣΥΡΙΖΑ ή της αντίληψης ΣΥΡΙΖΑ δεν συμμετέχεις στο διάλογο.

SOS εκπέμπουν οι δικηγόροι, γιατροί και μηχανικοί του ν. Κιλκίς (Video)



Τίτλοι εφημερίδων, Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

ΑΥΓΗ ·Άρθρο του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου στην «ΑΥΓΗ»- «Κόφτης» στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών·Μήνυμα στο ΔΝΤ: - «Θέλουμε να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση»·Τσίπρας σε Μητσοτάκη:- «Πάρε θέση για Ασφαλιστικό, ΔΝΤ, ΕΣΡ, Δημόσιο»
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Νέες αλυσίδες από το ΔΝΤ-Ο Τσακαλώτος (που μέχρι προχθές διέψευδε) ομολόγησε μυστικές διαπραγματεύσεις·Συζήτηση «κωφών» στο Μαξίμου-Ένταση, παρά τα χαμόγελα στις φωτογραφίες, στην πρώτη επίσημη συνάντηση Τσίπρα- Μητσοτάκη·Βουλή- «Μπλόκαρε» η Ν Δ, το ΕΣΡ για τις άδειες στα κανάλια