Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Αναγκαία η μέριμνα της ΕΕ για τις γυναίκες πρόσφυγες

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, στο πλαίσιο της δικτύωσής της σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα ισότητας και υπό το πρίσμα της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο μείζον θέμα του προσφυγικού, παρουσιάζει ορισμένα στοιχεία από τη δημοσιοποίηση της Έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα την υποδοχή των γυναικών προσφύγων και των αιτουσών άσυλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, βάσει των οποίων:

Από ιούς καλά πάμε - Ιδιαίτερα μέτρα πρόληψης εναντίον της ξυλέλλα

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκος Μπόλαρης με επιστολές σε όλους τους θεσμικά συναρμόδιους φορείς, ζήτησε την αναγκαία συνεργασία για την κατά εξαιρετική προτεραιότητα εκτέλεση του Προγράμματος επισήμων Επισκοπήσεων (Surveys) στη χώρα μας κατά επιβλαβών οργανισμών καραντίνας. Οι επιστολές βασίζονται στα προβλεπόμενα από τον Κανονισμό 652 του 2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου.

Συνεχίζεται η λειτουργία των ξενώνων φιλοξενίας και των Κέντρων Συμβουλευτικής

Τέσσερις προσκλήσεις συνολικού προϋπολογισμού 2.725.000 ευρώ για τη συνέχιση της λειτουργίας των δομών και υπηρεσιών για κακοποιημένες γυναίκες και γυναίκες – θύματα βίας, όπως οι ξενώνες φιλοξενίας και τα κέντρα συμβουλευτικής υποστήριξης, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξέδωσε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της ΠΚΜ (νέο ΕΣΠΑ – ΣΕΣ 2014-2020).

Απονομή διπλωμάτων προπονητών kick boxing από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού

Στις 6/2/2015 ημέρα Σάββατο πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση απονομής των διπλωμάτων προπονητών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας kick boxing (Π.Ο.Κ.) στο κέντρο διασκέδασης SELL CLUB στην Αθήνα. 

Πρόσθετα μέτρα για την αντιμετώπιση της εποχικής γρίπης

Ανακοίνωση Αστυνομικών Γειτονιάς Κιλκίς
Σύμφωνα με τα δεδομένα του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., η χώρα βρίσκεται σε φάση αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης. Η πλειοψηφία των περιστατικών που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας πάσχουν από γρίπη τύπου Α και ειδικότερα από το Πανδημικό στέλεχος της γρίπης Α(Η1Ν1)pdm09. 

Ερώτηση ΚΚΕ για την κάλυψη ατομικών αναγκών σε καυσόξυλα στο νομό Κιλκίς

Ερώτηση ΚΚΕ
Σε δεινή κατάσταση βρίσκονται οι λαϊκές οικογένειες των ορεινών και παραδασόβιων χωριών της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, αφού εξαιτίας των δραματικών περικοπών των πιστώσεων στα αντίστοιχα Δασαρχεία Κιλκίς και Γουμένισσας δεν μπορούν να προμηθευτούν με μειωμένες τιμές τα καυσόξυλα που έχουν ανάγκη. Το πρόβλημα γίνεται πιο τραγικό αφού η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων των χωριών είναι συνταξιούχοι του ΟΓΑ των 350 ευρώ.

Πρώτη δάσωση γεωργικών γαιών – Δήλωση εφαρμογής των δικαιούχων

Ενημερώνουμε όλους τους επενδυτές των προγραμμάτων ΔΑΣΩΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΓΑΙΩΝ, ότι εκδόθηκε η με Αριθ. Πρωτ.: 37092/10-2-2016 (ΑΔΑ: ΩΦΧ446ΨΧΞΧ-6Ν9) εγκύκλιος του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., η οποία αφορά τη διαδικασία Υποβολής Δήλωσης Εφαρμογής ΜΕΤΡΟΥ 221 «ΠΡΩΤΗ ΔΑΣΩΣΗ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΓΑΙΩΝ», σύμφωνα με την οποία θα πρέπει όλοι οι επενδυτές που έχουν ήδη εντάξει στο Μέτρο αυτό αγροτεμάχια που βρίσκονται στην περιοχή ευθύνης της υπηρεσίας μας, να υποβάλουν για το έτος 2015 στο ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ, σε έντυπη μορφή, τις σχετικές δηλώσεις εφαρμογής, οπωσδήποτε μέχρι τις 29-2-2016.

Ημέρα δωρεάν προπόνησης η Δευτέρα στο Yoga Pilates House Kilkis

Ημέρα δωρεάν προπόνησης η Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016 για το Yoga Pilates House Kilkis. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη από τις 8:30 έως και τις 22:30. Τα ομαδικά μαθήματα έχουν ως εξής: 9:00 αερόμπικ με την Εύη, 17:00 yoga με την Εύη, 19:00 zumba με την Ελισάβετ και 20:00 ιμάντες με τον Φίλιππο.

Δημόσια τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς


Δημόσια Tακτική Συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα, στις 15 Φεβρουαρίου 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.00, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα εξής θέματα Η/Δ:

Δωρεά ασθενοφόρου στο δήμο Παιονίας

Δελτίο τύπου δήμου Παιονίας
Στην Αθήνα βρέθηκε την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Παιονίας για να παραστεί στην τελετή παράδοσης - παραλαβής ασθενοφόρου προς το Δήμο από την Ομοσπονδία εθελοντών Σαμαρειτών της Γερμανίας και την Ελληνογερμανική Συνέλευση. Τα υπόλοιπα τέσσερα ασθενοφόρα δωρίσθηκαν στην ΚΕΔΕ, στους Δήμους Λέσβου και Σάμου καθώς και και στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.

Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Χαραλάμπους Μαυρονερίου Κιλκίς

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού, στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου, με επίκεντρο τον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Μαυρονερίου Κιλκίς.

Μητσοτάκης: «Σήμερα η Ελλάδα, οι Έλληνες, οι Ένοπλες Δυνάμεις, πενθούμε»

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Όπως όλοι οι Έλληνες, αισθάνομαι βαθύτατη θλίψη, για την απώλεια του πληρώματος του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, που κατέπεσε σήμερα τα ξημερώματα στα νερά του Αιγαίου, εν ώρα καθήκοντος προς την Πατρίδα.

Υγρός τάφος για 3 (;) το ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο που κατέπεσε στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια άσκησης

Εντοπίστηκαν πριν τις 8 το πρωί από ελικόπτερο S-70 και Super Puma τα συντρίμια του ελικοπτέρου AB 212 του Πολεμικού Ναυτικού, που κατέπεσε στις 2:45 τα ξημερώματα στην περιοχή του νησιού Κϊναρος. Στην περιοχή έσπευσε για επιβεβαίωση η φρεγάτα ΥΔΡΑ.

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου στο 1ο ΕΠΑΛ Κιλκίς

Την Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016 εορτάστηκε για 13η συνεχή χρονιά η «Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου». Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Κιλκίς με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε θέματα που αφορούν τους μαθητές διοργάνωσε ημερίδα ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στα μονοπάτια του Διαδικτύου.

Κιλκίς: Η σημασία των ανασκαφών σε Ειδομένη και Κορωνούδα (Video)


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς με σκοπό τη γνωστοποίηση στο ευρύ κοινό των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων τις οποίες διοργανώνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς, καθώς και του ανασκαφικού έργου που διενεργήθηκε κατά το 2015 σε αρχαιολογικές θέσεις στην Π.Ε. Κιλκίς (Ειδομένη, Κορωνούδα), διοργάνωσε συνέντευξη τύπου για τα Tοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, την Τετάρτη 10. 02. 2016, ώρα 13.00, στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης του Κιλκίς.

Τα νοσοκομεία του ν. Κιλκίς, οι πρόσφυγες και οι συγγενείς τους

Δελτίο τύπου δήμου Παιονίας
Στις 9 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στη Γ΄ Πτέρυγα του Νοσοκομείου Κιλκίς με θέμα την επίλυση των προβλημάτων που δημιουργούνται κατά την προσέλευση των προσφύγων για την νοσηλεία τους στα κέντρα Υγείας Πολυκάστρου και Νοσοκομείο Γουμένισσας καθώς και στο Νοσοκομείο Κιλκίς.

Τίτλοι εφημερίδων, Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

ΑΥΓΗ ·Μετά 26 χρόνια τηλεοπτικής ασυδοσίας- διαπλοκής – Τίτλοι τέλους στην ανομία·Προσφυγικό – Η Ευρώπη στο «κόκκινο»·Νέα πρόσκληση διαλόγου στους αγρότες από την κυβέρνηση
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Αγχόνη το Προσφυγικό-Την ώρα που ο Ερντογάν ωρύεται κατά του ΟΗΕ και ζητάει ακόμα πιο πολλά χρήματα·Κατασκήνωση με τρακτέρ στο Σύνταγμα- Οι αγρότες ζήτησαν από τον Καμίνη, ρεύμα, σκηνές και χημικές τουαλέτες·Ο Στουρνάρας στην υπηρεσία των δανειστών